sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Uuden vuoden vaatteet+ ARVONTA


Soraa, Silmua ja Zoo:ta
*yhteistyössä Nosh Organic kanssa*

On koittanut vuoden viimeinen päivä ja uusi vuosi on aivan nurkan takana. Ompelun saralla on tullut tehtyä kaikenlaista, määrällisesti ehkäpä vähemmän kuin aikaisempana vuonna. Ilokseni kuitenkin huomaan, että tehdyt vaatteet ovat olleet ahkerassa käytössä niin itselläni kuin tyttärelläkin. 

Koska moni joulun ajan ompelus jäi aikapulan takia tekemättä, päätin panostaa uuden vuoden vaatteisiin. Toki sillä ajatuksella, että nämä ovat ahkerassa käytössä myös muuten. 

Pasi Kärkkäinen on uusi nimi Nosh:lla. Hän on suunnitellut mm. Suhasu-, Sora-ja Zoo- kuosit, joista tykkään kovin. Suhasusta teinkin jo aiemmin syksyllä vaatetta tyttärelle ja Nosh-kotikutsuilla ostin itselleni Solmu-tunikan. Sora-kuosi oli loppuvuoden uutuuskuosi ja siitä valitsin väritykseksi roosa-mustan. Kuosin nähtyäni piirsin muistikirjaani mallin, jonka halusin tyttärelleni tehdä.
Yläosa on pysynyt monissa mekoissa samana, helmaa olen vain kuositellut ideoiden mukaan. Helma on muokattu ns. tulppaanin malliseksi, niin, että yläosasta sitä on aukaistu vastalaskosten verran ja samalla helmasta laitettu päällekkäin. Näkymä oli siis samanlainen kuin puolikellohelma väärinpäin. Takaa mekko on helmastaan hieman pidempi ja nauhat tein ohuesta pellavatrikoosta.
Tällä kertaa visio toteutui melko hyvin ja käyttäjä on myös tyytyväinen: "Äiti, tämä tuntuu kivalta päällä ja minulla on nätti olo". ♥
Ostaessani tätä kangasta, päätin tehdä myös itselleni jotakin kivaa. Kangas on leveää ja keveää, 95% pv/5% el. Olisin kuvitellut siinä olevan enemmän elastaania, koska joustaa niin mukavasti. Olen ihastunut Kotiliesi Käsityö- lehden (1/17) tunikaan, jossa oikeassa sivussa on muutama laskos. 
Näiden vaatteiden kera toivotamme uuden vuoden tervetulleeksi.

Zoo-kuosi on jännä. Se on samalla mielenkiintoinen sekä ärhäkkä ja sitä on saatavilla neljää eri väritystä. Materiaali on ihanaa 100% luomupuuvillaneulosta. Kutsuilta ostin itselleni vihreäsävyisen ZOO jakarditunikan juurikin sen ärhäkkyyden vuoksi. Mallissa takasauma tulee eteen ja se on vartaloa kevyesti mukaileva. Tästä innostuneena päätin kuositella tyttärelleni samantapaisen tunikan.
Tyttäreni rakastaa tämä materiaalia, on kuulemma pehmeä ja lämmin. 
Neulos venähtää helposti ja yhden päivän käyttökokemuksen jälkeen en ole tyytyväinen tuohon etuhelmaan. Se alkaa liekottamaan. Auttaisikohan siihen tukikangas tai kuminauha kaitaleen sisälle?
Talvi on sitä mitä on, siitä huolimatta olemme pärjänneet kahdella pipomallilla, perustrikoopipo ja korvat peittävä malli. Neulokset sopivat hyvin myös pipoihin sekä asusteisiin. SILMU-neulos 💗.
Päällinen siis neulosta, vuorena kaksinkertainen ohut merinorib. Kolmiohuivissa vinoreunoissa on rullapäärme, joka laittaa reunan aaltoilemaan kivasti. Tuplatupsut on tehty sekoitelangasta, jossa on pieniä paljeteja seassa.
Zoo-neuloksesta myös pipo merinoneulosvuorella.
Kaavan olen tähän piirrellyt itse, aika moneen kokoon olen tämän jo päivittänyt.
Koska palanen neulosta vielä jäi, sain siitä itsellenikin pienen kolmiohuivin. Olen alkanut pitämään erilaisia asusteita enemmän ja huomaan hamuavani myös erilaisia huivikankaita.
Tähän loppuun haluan kiittää kaikkia lukijoitani ja tämän vanhan ja tulevan uuden vuoden kunniaksi laitetaan pystyyn myös 

ARVONTA

Arvonta-aika on 31.12.2017-6.1.2018. Palkintona on 35 euron suuruinen lahjakorti Nosh Organic- verkkokauppaan. Osallistut arvontaan kommentoimalla tätä postausta vaikka vastaamalla kysymykseen:

Mikä jäi mieleesi vuodesta 2017 ja mitä odotat vuodelta 2018?

Hyvää uutta vuotta sinulle!
*Instagramissa löytyy toinen arvonta*

p.s. blogin ja istan puolella alkaa Details-vuosi, katsotaan mitä se tuo tullessaan. Blogilla on myös omat Facebook-sivut. Tervetuloa seuraamaan myös sitä.

37 kommenttia:

 1. Kulunut vuosi oli kaikin puolin mukavaa ja onnellista aikaa, samaa toivon ensivuodelta. Sisältäen käsitöitä :D
  Olisipa mukava aloittaa uusi vuosi noshin lahjakortti taskussa :)
  Hyvää vuotta 2018!
  maimyx@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Noshin kankaat ovat mieluisia ja toivon ensi vuodesta kehitystä ompelijana. Ja kiitos sinulle inspiroivasta blogista!

  VastaaPoista
 3. Vuodelta 2017 jäi erityisesti mieleen käsityö- ja blogipiireissäkin näkynyt monipuolinen Suomi100-teema. Itse taas onnistuin valmistamaan monia hyviä perusvaatteita ja toivon, että tulevana vuotena vaatekaappini olisi yhä enemmän mieluisa ja täynnä itse tehtyjä, hyviä vaatteita.

  VastaaPoista
 4. Paljon on tapahtunut vuoden aikana, sekä hyvää että huonoa. Toivotaan aikaa parempaa 100-vuotiaassa Suomessa.Ihania käsitöitä sinulla.
  karhuoja@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Ihan hyvä vuosi oli, muutimme tyttären kanssa uuteen asuntoon ja työkin muuttui mukavampaan suuntaan. Tuli myös aloitettua uusi harrastus, vaellus/retkeily. Toivotaan uudelta vuodelta onnellisuutta ja terveyttä! Ehkä kliseistä mutta nämähän ne tärkeimmät.

  VastaaPoista
 6. Talonrakennusprojektin aloittaminen jäi mieleen, toivottavasti saadaan se päätökseen vuonna 2018.

  VastaaPoista
 7. Ihania juttuja olet tehnyt. Itseä kiinnostaa erityisesti tuo Silmu. Vuodesta 2017 jäi erityisesti mieleen miehen parantuminen ikävästä sairaudesta, ja vuodelle 2018 toivon vähemmän työkiireistä.

  VastaaPoista
 8. Viime vuodesta jää mieleen Espanjan matka ja uuden työ aloitus. Vuodelle 2018 toivon enemmän aikaa ompelulle.

  VastaaPoista
 9. Oletpa taas kaikkea kaunista ehtinyt tekemään! :) Pipo näyttää kivalta, taidanpa piirrellä itselleni samantyylisen. Silmälaseja käyttävänä kun tahtoo pipon reuna nousta sankojen kohdalta sen verran että korviin tuulee.

  Viime vuodesta jäi mieleeni erityisesti se, että hankin loppuvuodesta kaksi ikealaista työpöytää ja ompelemaan pääsen nyt hieman helpommin! :)

  Onnellista ja idearikasta uutta vuotta! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea Raisa :). Arpaonni osui kohdallesi ja olet voittanut 35 euron arvoisen lahjakortin.

   Poista
 10. Kuluneesta vuodesta jäi harmitukseksi se, ettei ehtinyt ommella tarpeeksi. Jospa se ensi vuonna korjaantuisi? Toki tykkään asettaa itselleni joka vuosi uusia haasteita ompelussa, joku uusi tekniikka tai erilainen kaulusratkaisu tm. En yleensä aset selkeitä vuositavotteita itselleni, eiköhän näitä haasteita tule kuitenkin eteen :) Oikein hyvää uutta vuotta sinulle ja perheelle!
  Outi

  VastaaPoista
 11. Menneestä vuodesta jäi muistoksi, että aina oli kiire, enkä ehtinyt muuta kuin neuloa muutamat parit sukkia. Nyt (toivottavasti) tilanne on rauhoittunut kun saimme remontin valmiiksi ja voin keskittyä käsitöihinkin.
  Ihanaa alkanutta vuotta 2018!
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
 12. Kauniisti yhteensopivia malleja ja sävyjä! Kuluneen vuoden aikana ompelin vähemmän, mutta tein perusteellisen inventaarion kangaskaappiini ja vaatekaappiini, joten uudella innolla eteenpäin ;) Onnellista uutta vuotta 2018!

  VastaaPoista
 13. Vuodesta 2017 jäi mieleen uusi pörröinen perheenjäsen. 🐈� Odotan uudelta vuodelta mukavia hetkiä kaikilla elämän osa-alueilla.

  VastaaPoista
 14. Kuluneen vuoden aikana olen opiskellut ja oppinut organisoimaan arkea paremmin. Oma stressinsietokykyni on kasvanut. Tulevalta vuodelta odotan valmistumista uuteen ammattiin sekä uutta innostavaa työtä.

  VastaaPoista
 15. Kulunut vuosi oli kaikin puolin raskas ja sisälsi paljon murhetta. Mutta mitä opimme on se että kaikesta selvitään yhdessä <3 tälle vuodelle toivon paljon hyvää ja erityisesti terveyttä <3

  VastaaPoista
 16. Olen ollut onnellinen ompelija koko vuoden 2017.
  Ihailen suuresti sinun kauniita ompeluksiasi tyttärellesi ja itsellesi. Saan niistä hyviä ideoita itselleni.
  Hyvää ompeluvuotta 2018
  !@gmail.com

  VastaaPoista
 17. Olen ollut onnellinen ompelija koko vuoden 2017...
  esri3363@gmail.com
  Edellisessä kommentissa on vajaa s-postiosoite. Tässä koko osoite.

  VastaaPoista
 18. Vuosi 2017 oli minulle oikein tavallinen vuosi: perhettä, töitä ja harrastuksia. Aina toivoisi, että enemmän jäisi aikaa käsitöille, mutta on nyt on menossa nämä ns. ruuhkavuodet, niin on tyytyminen siihen, ettei aina ehdi, vaikka toivoisikin ehtivänsä. Perusompeluksia olen tehnyt paljon ja erityisen tyytyväinen olen siihen, että lapseni edelleen tykkäävät ja kelpuuttavat ompelemani vaatteet. :)
  Todella kauniin näköistä tuo silmu-neulos. Ihanan näköinen pinta siinä.
  Onnellista alkanutta vuotta Sinulle! <3

  VastaaPoista
 19. Viime vuodesta jäi päällimmäisenä mieleen uusi mahtava työpaikka! Toisaalta se kyllä nipisti vapaa-ajan aika vähille, joten tänä vuonna toivoisin osaavani ottaa itse rennommin ja sitä kautta saavani enemmän aikaa rakkaalle ompeluharrastukselle :)
  sanstryy(at)gmail.com

  VastaaPoista
 20. Vuodesta jäi mieleen työnteko ja sairastaneet lapset!Toisaalta kehityin ompelijana mukavaan suuntaan,joten sillä linjalla on hyvä jatkaa-jospa mahataudit ja angiinat olisi viimein selätetty!

  VastaaPoista
 21. Hyvää uutta vuotta!Viimme vuodesta jaä mieleen märkä kesä ja syksy.Toivottavasti tämä vuosi on parempi.
  tyttiklemetti@luukku.com

  VastaaPoista
 22. Uusien opiskelujen myötä odotan oppivani paljon uutta ja tutustuvani uusiin ihmisiin.
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
 23. Kauniita vaatteita olet ommellut!
  Takana raskaampi vuosi ja siksi tältä vuodelta toivon paljon onnellisia päiviä.

  VastaaPoista
 24. Hei. Ihania vaatteita olet taas ommellut. Viime vuodelta mieleen jäi töihin paluu monen kotiäitivuoden jälkeen. Vuodelta 2018 toivon että perhe kasvaisi mutta näinkin hyvä. Tuuli
  talvikki84@luukku.com

  VastaaPoista
 25. Ihania juttuja!!
  Viime vuosi oli kuopuksen syntymävuosi. Ihana suloinen prinsessa. Tulevalta vuodelta kasvua ja kehitystä, parempaa ompeluvuotta, kunnon talvea, lämmintä kesää ja kasvimaata!!

  VastaaPoista
 26. Olen usein käynyt kurkkimassa ompeluksiasi. Erityisesti mieleeni on jäänyt tyttösi vaaleanpunainen tunika, jossa oli sydän edessä, se oli niin huikean kaunis =)
  Tälle vuuelle toivon paljon iloa, onnea, rakkautta, terveyttä, ystävien tapaamista ja kivoja matkoja oman perheen kanssa <3
  saija.karhu@luukku.com

  VastaaPoista
 27. Mieleeni jäi arki lapsen kanssa kotona ja töihin palaaminen äitiyslomalta. Tältä vuodelta toivon perheen kanssa yhdessäpuuhastelua ja reissaamista :)
  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 28. Omalla käsityösaralla viime vuodesta jäi mieleen mukavat korukurssit ja uuden oppimista. Tämän vuoden toiveena olisi oppia pitsineulontaa. Ja ehkäpä jotain uutta ompelun saralta, esim. kaavan muokkaus olisi kiva oppia.

  VastaaPoista
 29. Toivottavasti tänä vuonna ehtii ompelusten pariin paremmin.Tuhottavana olisi useampi metri kankaita ja ei haittaa vaikka tulisi vielä muutama metri lisää.Blogiasia on kiva lukea ja katsella millaisia ideoita kangaista syntyy.

  VastaaPoista
 30. Kauniita ompeluksia jälleen! Edellistä vuotta voisin kutsua tutkailevaksi käsitöiden saralla, keräsin roppakaupalla inspiraatiota, mutta toteutus kulki verkkaisesti. Tänä vuonna haluan oppia jotakin uutta.
  Onnellista uutta vuotta! ❤

  VastaaPoista
 31. Kaikki ihanat käsityöt jäi mieleen ja tälle vuodelle on suunnitteilla vielä enemmän kaikkea ihanaa. Ompelemiasi vaatteita huokaillen aina ihastelen, jatka samaan malliin.
  Hyvää Uuttavuotta!

  VastaaPoista
 32. Hyvää uutta vuotta! Viime vuosi oli stressaava, mutta ompelin myös monta kivaa juttua. Tulevalle vuodelle toivon enemmän ompeluaikaa, vähemmän sairasteluja ja uusia haasteita.

  VastaaPoista
 33. Viime vuodelta jäi mieleen monta oivallusta ompelun parissa. Toivottavasti tänä vuonna ehdin tekemään käsitöitä ja oppimaan niiden saralla uusia juttuja.

  VastaaPoista
 34. Ihanaa että blogissasi kerrotaan ompelun ihanuus ja välillä kurjuus kaikki ei aina heti onnistu (merinot) tosin jaksat olla paljon viitseliäämpi kuin minä siinäpä haastetta tähän vuoteen ja Noshilta sais kivaa matskua. Mukana arvonnssa. hannakaisahakanen (at) gmail.com

  VastaaPoista
 35. Mieleeni jäi kasa ihania kankaita, toivonkin lisää ompeluaikaa tälle vuodelle. :D

  VastaaPoista
 36. Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille :). Luin jokaisen teidän kommenttinne ja toivoin kaikille oikein ihanaa uutta vuotta 2018. Lahjakortin voitti Raisa P. Onnea!

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit :)