sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Pehmeää Pehemiää

...ja pari muuta

Arkivaate, se paras perusvaate. Sen tuntee siitä, että se on miellyttävä päällä ja se korostaa omaa persoonaa niin kuosiltaan malliltaan ja väriltään. Näissä ei ole mallien puolesta kikkailtu.

Sininen Babushka roses ja ihanan pehmeä joustocollege! Kangas on Pehemiältä ja Elina Antila on kuosin piirtänyt. Tätä kuosia löytyykin eri väreissä niin trikoona kuin joustocollegena.
 Harmillisesti näihin kuviin oli salama tullut mukaan. Taskut ja sivuun laskokset
Pääntiellä taas alavara pinkistä joustocollegesta.
Sininen puutarhapöllö onkin jo näyttäytynyt  aiemmin. Itselleni ja tytölle tunikat farkkusomistein. Tämän kuosin takana on Leena Renko ja kankaan löydät täältä.

Äitini neuloo paljon ja ihania juttuja neulookin. Tämä PaaPiin kangas "Linnea neuloo" oli kuin tilauksesta tehty. Leggarit äidille ja jämäpaloista+ Herttanen kankaasta neidille asu. Toivottavasti mummi neulonnan salat vielä jälkipolvelle opettaa.

Leggareiden seurana äidilläni on musta laskeutuva vesiputouskauluspusero ja musta villainen neulostakki. Neulostakki oli Ottobren malli.
Neiti armas sai valita kankaan. Yllätyin kuin niin pinkkivioletti-linjaa pitävä rinsessa valitsi yksisarvisen vihreänä. Leena Renko tämänkin takana ja kankaan löydät täältä.
Huomasin, että minulla on persikan ja sinisen resorin vaje. Onneksi kuitenkin löytyi kruunun keltaista vihreän kaveriksi. Malli on perusraglan, edessä vastalaskos väljyyttä antamaan.
Kangas on ihanan tuntuista!
Seuraavat kuvat ovat hieman vauhdikkaita, koska heppakangas pisti laukkaamaan :)
Pääntie humsahti ehkäpä hitusen liian avaraksi. Rypytyksiä olisi voinut tehdä enemmän pääntielle. Kuosi on herttainen ja värityksestä tykkään (pinkkiä ja sinistä). Ja Leenan kuosi tämäkin, "Humma raikas" ja löytyy myös Pehemiältä.
Seuraavaan kankaaseen liittyy hurja uhkaus:
"Lopetan olemasta lapsesi, jos et nyt heti tee mekkoa minun valitsemastani Chihuhuhauhau-kankaasta!"
Lähes joka päivä meillä käydään lemmikkikeskustelua...
Koiran rusetti innoitti miettimään mekkoon yksityiskohtaa rusetista. Se tulikin tällä kertaa taakse ja onnituikin ihan hyvin. Peruskaavana on peplum omilla muokkauksilla.
Helma on takaa pidempi. Kangas on Poppanavakasta.
Keiju-kangasta sain ystävältä pienen palan. Se riitti miehustaan ja onneksi kestosuosikkiani Verson puodin Paratiisin universumia oli vielä pinkkinä varastossa. Siitä sitten muut osat.
Näitä tehdessä alkoi kyllä jo pinkkiähky...
Kiitos ja kumarrus! Ensi viikolla leirikouluilen ja koneet viettävät muutaman vapaapäivän. Viikonloppuna onkin sitten opiston järjestämä kaavoituskurssi, mielenkiintoista.

sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Vinoraitaa

Vinoraidan viehätys lienee sen tuttuudessa 70-luvulta. Mummullani oli muutama takkimekko ja essu juurikin vinoraidasta. Ikasyr tuotti vinoraitaa jo yli vuosi sitten. Sanni Takkinen on näiden kaikkien tässä postauksessa olevien vinoraitojen äiti. Tykkään kovasti raidoista, myös vinoraidasta.

Vinoraidan sielunelämään olen yrittänyt päästä sisään, lähinnä sen suhteen, miten se kannattaa leikata etteivät raidat vinksota ihan mihin sattuu. Lukuisista yrityksistä huolimatta en ole siinä onnistunut, joten päätin:
a) olla välittämättä miten raidat menevät
b) vältän sellaisten vaatteiden tekoa, jossa sinne tänne menevät raidat häiritsevät minua.

Tässä mukaelma kohdan a)ja eritoten kohdan b) mukaan tehdyt vaatteet. Kaavat omia virityksiä ja kuosituksia.
Keltainen vinoraita on tämän kesän väriä ja löytyypi täältä. Petrooli on aikaisempaa satsia ja hieman jämäkämpää trikoota. 
Molemmat saivat kaverikseen vaaleaa meleerattua elastaanitrikoota. Tytöllä yksi tasku...
Äidillä kaksi. Pääntiet on molemmissa huoliteltu alavaroin. Ei tukikangasta, ainoastaan framilon saumuriompeleen alla venyttämättä.
Takana napitushalkiot, näköjään eripuolilla...Tytön leggareiden vinoraitaosuus pitäisi olla polvien kohdalla, mutta humpsahti vähän kasvunvaraa. Samoin hänen kyynärpääpaikat ovat ihan väärässä paikassa :D. Omani sitten osuikin oikeaan.
Mielestäni mukavan rento ja sporttinen vaatetus näistä tuli, vaikkakin taskut ovat hallitsevat.
Musta/harmaa vinoraita löytyy puolestaan täältä. Ihanan pehmeää ja laskeutuvaa trikoota. Päätin sitten rikkoa raidoitusta tekemällä hameen yläosaan leikkauksen.
Helmassa on toisella puolella halkio liikkumista helpottamaan.
Tykkään!
Seuraava kangas ei varsinaisesti ole vinoraitaa, mutta leikkaukset paidassa ovat vinoon. Jenni Mäensivun suunnittelemaa Desert Skull- joustocollegea löytyy myös Ikasyrin valikoimista. Mahtava kangas. Pääkalloista en niin välitä, mutta tässä on alkukantaista voimaa.

Pääntie ja helma ovat epäsymmetriset edestä. Alavaroin molemmat on huoliteltu.

Koska halusin säästää palan miehenkin puseroon, niin takakappale jäi mustaksi. Yhden pään aplikoin rouheasti niskaan.
Näin tällä kertaa, minä toivotan sinulle ihanaa, kuulasta syyskuuta! Toivottavasti ennätän ommella  muutamat ihanat kuosit ja kankaat syksyn sävyissä.