keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Joululahjuksia

Tässä lyhykäisyydessään pieni kuvakatsaus tämän joulun lahjoista, joita ennätin ennen joulua tekemään. Joulun jälkeiset lahjat mm äidilleni ovat sellaisia jokapäiväisiä lahjoja :). Niitä syntyy  silloin kun on niiden aika. Näin olemme keskenämme sopineet.

Kummipoika tulee huomenna saamaan pukin kyydistä pudonneet lahjat. Ryhmä Haun suosio sen kun jatkuu ja hänelle mieluisin hahmo on palomies Samppa.
Taitaa olla hieman kasvunvaraa, mutta ehkä niin on parempi kuin toisinpäin. Kuva on applikoitu, koneen tikkiin en ole ihan tyytyväinen. Valkoinen paistaa mustan alta aika ajoin. Kankaana on kotimainen jc ja applikaatio on tehty pääosin velourista.
Oma neitokainen on jo pitkään haaveillut keppihevosesta. Meinasin antaa tekemisen suhteen periksi, mutta onneksi en, sillä siitä muodostui joulun ykköslahja. Star-tekonimi on muuttunut Polleksi ja mieletöntä ravia täällä on menty. Joulupukki ei ole kuulemma Pollelle tarpeeksi kuria pitänyt, joten tuimassa koulutuksessa se tällä hetkellä on.
Kaava on Kodin kuvalehdestä ja kaikki muut tarvikkeet löytyivät kotivarastosta paitsi suitsia varten kävin Eurokankaassa ostoksilla. Polle tarvitsee kuulemma ystävän Bellan, mahtaisiko se äiti osata tehdä sellaista? Katsotaan ;).
Pollella on komiat olot, pääsee petiin asti nukkumaan.
Toinen hittituote pienillä tytöillä on varmasti ollut Frozen- teemaan liittyneet lahjat. Kaikesta yksinkertaisuudestaan huolimatta, tyttö nimesi kylpyviitan Frozen-viitaksi! Tarkoitus oli tehdä viittaan vaikka mitä, mutta jouluaattoa ei voinut nyt sen takia siirtää.

Luottokampaajani sai Käpysen Houdini-kankaasta pipon ja tuubihuivin. Se on jo valmiiksi laitettu kierteelle.
Sitten vielä teinineidille toivelahja, Totoroasu. Onneksi on google ja pinterest. Sieltä sai oivaa kuvamateriaalia asun suunnittelua varten. Kankaat ovat Kangastukusta. Collegea, jossa on pehmeä, nukattu nurjapuoli. Jumpsuitin kaava on Alt om handarbete- lehdestä

Tumma vetoketju olisi saanut olla vaalea, mutta sellaista ei varastoista tällä kertaa löytynyt.

Joulu tuli ja meni, kohta on uuden vuoden aika. Oletko tehnyt jo lupauksia tai luonut aatoksia tulevaan vuoteen 2016?
Itse ompelen sen mitä ennätän, pakko olisi alkaa hieman liikkumaan. Kiloja on tullut ja jäseniä kolottaa... Jo vuoden vaivannut jäätynyt olkapää alkaa hieman hellittämään. Puolen vuoden yösärkyjakso alkaa olla takana ja liikerataa pitäisi alkaa "repimään" laajemmaksi. Toisena tavoitteena oli viritellä vanha valokuvausharrastus uudelle digitaaliselle levelille. Katsotaan.

Yksi haasteajatus minulla olisi itselleni ja kaikille niille, jotka siihen haluaisivat mukaan tulla, liittyy väreihin. Kuullostaako pöllöltä?

Hyvää uutta vuotta sinulle lukijani ja satunnainen vierailija.
2016


sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Huurteista harmaata

Pikemmin kylläkin suhruisen sumeaa, kuin huurteista. Joulua kohti ollaan menossa ja jos ei muulla, niin sitten vaatteilla, valoilla ja koristeilla yritetään sitä tunnelmaa etsiä.

Esittelen teille ensin kaksi vaatetta, joihin inspiraation sain valmisvaatteista. Eräällä nuorella neidolla on ollut paita, johon oli applikoitu kauris/poro. Kuva ei ollut yksivärinen, vaan siinä oli sellaista kelimkuviota.
Kuvan löysin Pinterestistä. Kangas on Käpyseltä, nyt se pääsi vihdosta viimein vaatteeseen asti.
Paidan kaava on jo hyväksi hiotunut löysä raglan, johon kuositin vielä lisää tilaa hartiaseudulle. Sivussa on tumman harmaa kaitale ja saumakohtaan tuli kaaritaskut. Taskun pussi on koko etumuksen levyinen. Pääntie humpsahti liian isoksi, mutta onneksi iso kaulus peittää sen ;).
Kankaana kotimainen, napakka joustocollege.

Toinen plagiointi ei ihan mennyt nappiin, sillä ryhdyin illalla sitä tekemään ja kohde oli jo unten mailla. Pituutta paidassa olisi saanut olla 5cm lisää, jotta olisi sinne pepun alle hyvin mennyt. Pääntiellä resori, jossa nauha kulkee, päässä itsetehdyt tupsut.
Ajatuksena siis svetari, jossa on pieni tyllihelma. Tylli on kaksinkerroin ja ommeltu samaan aikaan resorin kanssa miehustaan kiinni. Kangas on ihanaa pörröcollegea Kangastukusta. Tähdet kimaltelevat hopeisena.
Jalassa minulla on äitini neulomat säärystimet, ihanan kevyet ja lämpimät.
Varmasti tämä kangas on ollut vuoden joulukangas nro 1. Kangaskapina teetti Joulusikermä- raporttikankaan ja siitä on nähty paljonkin erityylisiä vaatteita. Todella kaunis ja herkkä kangas. Monen muun tavoin tyttö-raporttiin yhdistin punavalkoista pilkkukangasta.
Kaarroke on yhtenäinen ja mekon takaosa on Pikkupiltin digifarkkua.
Halusin itselleni porot....Väljä paita peittämään jouluajan syömisiä. Riitti poroista muillekin, tyttö sai omansa, johon yhdistin Noshin harmaata ja punaiset tereet ja kanttaukset ovat punaista resoria. Omassa paidassa hihat, kaarrokkeet ja takaosa ovat samaista Pikkupiltin digifarkkua. 
Ja taas ylpeänä esittelen: Neuleet ovat äitini puikoilta syntyneet.Yksi poro vielä kummipojalle.
Joululomaksi on suunnitteilla kasa ompeluksia ja kaavojen viilausta sellaiseen kuntoon, että ne ovat iskuvalmiina käyttöön heti kun tarvitsen. Muutama lahjaompelus odottaa, katsotaan mitkä ehtivät pakettiin ennen joulua :D.

maanantai 30. marraskuuta 2015

Everyday Elsa ja Anna

Ja pari muuta tuttua

Ompeluaika on ollut kortilla ja keskeneräisten kasa on ollut kiitettävä. Toisaalta hyvä, sillä väsyneenä ja vähäisellä ajalla varustettu ompelija ei ole kykenevä monimutkaisiin projekteihin. Jos silloin tällöin saa surautettua sauman tai kaksi, niin hyvä. Ja vielä parempi, jos ne ovat oikeat saumat....

Digiprintteihin minulla on viharakkaus-suhde. Toisaalta ne ovat liian valmiiksi pureskeltuja, toisaalta viehkoja runsaine kuvineen. Oma motiivi oli nyt "tuhota" nämä. Lapsethan niitä kyllä rakastavat. Ja teinit. On kuulemma coolia, että on joku hahmopaita.

Ihailen teitä, jotka teette lapsillenne rooliasuja. Olen laiska ja ostan ne mielummin. Kestää sen minkä kestää. Frozenin Anna sai ilmentyä meillä tällä tavoin: Everyday Anna
Ajattelin, että tämä on sellaista päiväkotikamaa muutamalla yksityiskohdalla rikastetuna.
Liivi/viitta on ommeltu saumoista kiinni, tuollaista joustavaa nauhaa löytyi varastoista. Soljen virkkasin nopsasti hopealangasta.
Takaa tuli raskaan näköiseksi, mutta en kokenut tämän vaatteen olevan sen arvoinen, että olisin alkanut nysväämään muutoksia. Digiprintti on Jonic:lta ja magnetan värinen trikoo on Noshilta.
Sitten pari levotonta Tuhkimoa. 
Pitäisi varmaan paikata nuo polvet ;). Pienemmälle printtiä kera farkkujerseyn. Kangas, jota eri muodoissa yhdistelen joka paikkaan.
Teinineidiltä tuli tarkat ohjeet paitaan. Takaosa ja hiha keltaista ja kanttaukset mustalla. 
Täältä luolasta kuuluu aikamoista ärjyntää. Suurin ääni on pienimmällä. Ja taas digifarkkua kaveriksi, tämä on Pikkupiltin. Leijonakuningasta jäi sen verran, että saan siitä vielä pari joululahjaa.
Meleerattu harmaa trikoo on Noshin.
Pläts
101 Dalmatialaista. Neitosen itsevalitsema kangas ja punaiset somisteet ovat myös hänen ideansa. Ei paha ollenkaan. Mekon malli on sama kuin Annan mekossa. Kudottu raita on Ainolasta.

Tämähän on kuin mikrofoni...
Koska oli jo Annan mekko, piti saada vielä Everyday Elsa- mekko. "Jäädytän teidät kaikki!"
Kangasalttarille joutui ihana paksu ja joustava jc, viime talvena tätä sai Pehemiältä. Nyt en enää saa siitä itselleni kokonaista vaatetta, pitää, keksiä joku jippo. Väri, kuosi ja kankaan olemus ovat makuuni.
Yläosa on peplumista. Hartialinjaa kavensin, samoin hihan kaarta. Eteen ja taakse kaarrokkeet valkoisesta trikoosta.
Kuvassa ei oikein näy, mutta valkoiseen on tuputeltu hopeaista ja kimaltelevaa kangasmaalia. Kaarroketta reunustaa lankakätköistä löytynyt hopean värinen neulelanka. Siksakilla kiinnitin sen.
Muutama timangi myös...yksi on lähtenyt näköjään omille teilleen.
Tässä mekossa sai itsekin pureskella ja suunnitella. Mekko on sen verran käytännöllinen, että voi vetäistä päiväkotiinkin päälle.
Saisi tuo pakkasherra tulla puhaltamaan maa kuuraan. Imuria ei kannata laittaa kaappiin ollenkaan, hiekkaa riittää ihan kotiin saakka.
Laitetaanpas vielä nämä kisukuvatkin tänne. Naamiaisten jälkeen hännästä tehtiin irroitettava, joten puku ja hattu ovat käytettävissä ihan muutenkin. Fleeseä, raidat on aukileikattu ompelun jälkeen.


Seuraavaksi vuorossa ovatkin jouluiset kankaat.


torstai 19. marraskuuta 2015

Nosh blogiarvonta on suoritettu!

Ihan huikeaa!

250 ihanaa ihmistä osallistui Noshin lahjakorttiarvontaan ja kommentoi siinä samalla mitä lahjatoiveita kullakin on.

Aineettomina lahjoina teidän ehdoton suosikkinne oli AIKA. Aikaa ompelulle tai muille käsitöille, omaa aikaa, aikaa rakkaudelle ja yhdessäololle ja rentoutumiselle. Tässä maailmantilanteessa myös rauha sekä terveys mainittiin monta kertaa. Tärkeitä asioita kaikki meille ihmisille.

Muita lahjatoiveita olivat erilaiset ompeluun ja käsitöihin liittyvät tuotteet ja koneet. Toivottavasti tontut kuuntelevat hörökorvin sillä, jokainen lahjatoive on varmasti oikeutettu ja todella haluttu. Ihanan arkipäiväisiä tarvetoiveita oli muitakin. 

Minä puolestani kiitän kaikista ihanista ja rohkaisevista kommenteista ompeluitani kohtaan. Minulle joulu tuli etuajassa, sillä ostin itselleni kaksi joululahjaa: saumurin ja kameran. Niistä  enemmän jossakin muussa postauksessa.

Arvonnan suoritti perinteisin menoin pieni tonttutyttö. Äiti se saksi kolme satataulukkoa ja lisäili lippulappusiin numeroita, että saatiin oikeat sataluvut.

Ensin hän nosti luvun 11. Luvun 11 paikalla oli Krista (Helmoja ja hepeneitä- blogi), joka pyysi, että jäisi kommentoinnista huolimatta arvonnan ulkopuolelle. Seuraavana olikin sitten Hanna Fagerholm, joka voitti 50€- arvoisen Nosh-lahjakortin. Hän kommentoi seuraavasti:

Voi ihana tuo liivimekko ja tonttulakki <3 Aivan ihanat sävyt kankaassa! Joululahjaksi kelpaisi lupaus omasta (lue: ompelu) ajasta. Aika on niin kortilla aina ja huono omatunto jos muu perhe on alakerrassa touhuamassa ja itse istuu yksinään yläkerassa ompsussa. Ihanaa joulun odotusta!

Toisessa lapussa oli numero 190, jonka takana oli Sonja. Toivon, että lahjakortti ilahduttaa häntäkin. Hän kommentoi näin:

Tänä vuonna haluan vain muuttaa takaisin kotikonnuille Ouluun ja se toteutuukin joulua edeltävänä viikonloppuna <3 lisäksi toki uudet collegehousut olis kivat ja ehkä pleikkari 3 ja singstar mitä olen halunnut jo monta vuotta, mutta sitä tuskin on varaa nyt hankkia. Suklaata tietysti myös. Toivon myös, että saisin viettää joulun mummolassa vanhempieni ja siskoni kanssa ja tämän hetken suunnitelmien mukaan sekin tapahtuu <3
Noshille on huomenna perjantaina 20.11.2015 tulossa uutuuskankaita. Ainakin kuvat lupailivat namikankaita.
Ne tulevat olemaan täällä.
Nyt on aika kuunnella liikkuvatko tontut jo pihamaalla. Lumipeite kyllä ilahduttaisi ja pirstäisi kummasti.

Toivottavasti tulet piipahtamaan toistekin tänne blogiini.
keskiviikko 11. marraskuuta 2015

NOSH blogitour 2015 ja arvonta

Elämä on yhtä sirkusta ja vilskettä
Olette päässeet jo kahtena päivänä tutustumaan taitavien  ompelijoiden tuotoksiin NOSH blogitour:n matkassa. Maanantaina sirkusjunan veturina Miinulleko esitteli raikkaita mekkosia blogissaan, tiistaina Helmoja ja hepeneitä-blogi hyppäsi matkaan mukaan, koko vaunu täynnä ihastuttavia ja taidokkaita vaatteita. Tänään on minun vuoroni liittyä matkantekoon, yhdessä se on niin paljon mukavampaa. Meillä kaikilla on oma tyylimme, siksi onkin mielenkiintoista nähdä miten kukin näkee kankaat vaatteena. Minun matkaani hankaloittivat tekniset ongelmat saumurin kanssa ja valo ei suostunut treffeille kanssani. Ulkona satoi vettä vaakatasossa joten sielläkään ei kuvaus ollut mahdollista. 
Pahoittelen marraskuun näköisiä kuvia.
 (Kahteen kuvaan sain teknistä apua Ommellisen Liisalta ja Jesseltä <3. Huomaatte varmasti eron).

Annika Hiltusen suunnittelemassa uutuuskuosissa seikkailevat metsän hahmot sirkusteeman mukaisesti. Kauniita sävyjä, ihania yhdistelymahdollisuuksia. Kuviollinen trikoo on 100% pv, mutta mukavan pehmeä ja toimiva kangas.

Sirkusteema sopii meille oikein hyvin. Perheen pienin ja isä ovat oikeita sirkusfaneja. En ole oikein varma, kumpi sinne haluaa enemmän ;). Siltä pohjalta suunnittelu lähti käyntiin, katsotaan mitä sinä näet...
Kankaaksi valikoituivat harmaalla pohjalla oleva Sirkus, kuvioissa okraa, puuteria ja navya, harmaa ja okra miniraita (tulevat myyntiin joulukuussa), sekä puuteri ja navy farkkucollege. Joko keksit?
Sirkustelttaa olen ainakin yrittänyt tyylitellä vaatteeseen.


Sirkuksessa on aina Vilskettä, niin on myös tässä kankaassa, mutta herkällä tavalla. Kankaassa toistuvat tomaatin punaisen, puuterin, vanilijan ja navyn sävyt. Alkuperäinen suunnitelma muuttui, kun totesin kankaan olevan niukasti joustavaa 100% puuvillasingletrikoota. 
Tästä tuli meidän jouluinen liivihame ja tonttulakki. Ihanaa olla kerrankin ajoissa :)
Helmassa, pääntiellä ja hihansuissa on navy:ä farkucollegea. Kaava on Ottobre 4/15 malli 22


 Miten pienen ihmisen ajankulu voikin olla hänen omasta mielestään niin hidasta ja meidän aikuisten mielestä ajan kahvassa pysyminen tuottaa aina haasteita? Joulua odotetaan jo innolla, kortteja väsätään, joululahjatoiveita esitetään ja tonttujen matkantekoa sateessa ihmetellään.
Joko teillä on kirjoitettu joulupukille? Mitä sinä toivot joululahjaksi? Kerro siitä kommenttikenttään ja olet mukana lahjakorttiarvonnassa. Voit voittaa 50 euron arvoisen lahjakortin Noshin verkkokauppaan. Osallistumisaika on 11.11.-18.11.2015. Arvonta suoritetaan 19.11. Muistathan jättää yhteystetosi tai muun tunnistettavan puumerkin. 
Onnea arvontaan!
Itse toivoisin aikaa ja ehkäpä sen uuden kameran...
Joululahjaompeluksia on syytä alkaa jo tekemään. Nosh julkaisee tällä viikolla ilmaisia PDF-kaavatiedostoja. Ensimmäiset ovatkin jo julkaistu ja 11.11. julkaistaan seuraavat. Kaavat löydät täältä: 

Jostain syystä kankaat, joissa ei ole esittävää kuviota, alkavat elää verkkokalvollani ihan omaa elämäänsä. Vilskeen kuviot uudella tavalla nähtyinä.

Huomenna 12.11. juna pysähtyy Weekend chic-asemalle, taatusti loppuun asti ajateltuja asuja ja kuvia tiedossa.

Kelle lahja laitetaan?
No, joulurauhan raivaajille,
hyvän mielen muokkaajille,
joulutuoksun taikojalle,
piparkakun paistajalle.
Menkööt kaikille jotakin.
- Kaija Pispa-

Kankaat matkantekoon lahjoitti NOSH