sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Okraa, mustaa ja valkoista...

Yhdisteltäviä vaatteita
Tästä tulee sellainen kuvallinen postaus, niitä on nyt paljon. Vaatteet on pitkällä aikavälillä silloin tällöin saumattuja. Kyllästyin odottamaan sopivaa kuvaushetkeä ja napsin sitten itselaukasimella kuvat pimeän päivän valossa...

Aloitetaan. Okra, kaunis orastava kevään ja syksyn väri. En tiedä sopiiko se minulle, mutta tykkään siitä kovasti kera mustan ja valkoisen. Verson puotiin tuli Elina Antilan suunnittelema "Mummola"- jc. Tilasin sitä varovasti,  mutta livenä aivan huikaisevan kaunis kangas! Tilasin lisää... Hyvä, sillä tein ensimmäisestä liivistä liian pienen. Jos nyt tekisin vielä kolmannen, niin vuorittaisin kevyemmin ja ottaisin takakappaleelta väljyyttä pois. Ehkäpä vielä sihtaisin nuo pitsitkin optimaalisesti. Kaavan piirsin itse.


Takana on pitsinauhat.
Liivin alle halusin tunikan...
Verson puoti ja ihastuttava "Helmenkalastaja"- jc.
Taskut humpsahtivat n 2cm liian alas. Ne ovat muuten Mock denim- taskut käännettynä toisin päin ;). Mekkokaava on oma.
Sopii se liivi tähänkin 
Olen tässä harjoitellut peittarilla ompelua. Nuo pääntietkin menevät niin kauniisti!

Sitten oma näkemykseni uutta tuloaan tekevästä housuhameesta, "Culottes"- näyttää olevan sen hieno kauppasana. Ehkäpä nämä menenvät katsojan mielestä enemmän haarememihousupuolelle, mutta minulle housuhame, ehdoton kesän suosikkini tulee tämä olemaan. Ei vilku, mutta on väljä ja sopivan mittainen.

Kuviollinen kangas on Marimekon ja vyötärölä on mustaa resoria muotoon ommeltuna. Aika alas laskin tuo saumakohdan, niin ei pömpötä.

Tässä vielä huonosti piirretty kaavapiirros housuista. Vinoon langansuuntaan leikatut laskeutuvat paremmin, tässä kankaana ihan 100% puuvillatrikoo. Alhaalla on taite, joten ajattele mielessäsi neliötä/suorakulmiota, taita ja piirrä vyötärön ja lahkeensuiden alue. Vyötäröon hieman korkeampi takaa kuin edestä (vrt. housukaavat yleensä). Sivunmitta määräytyy siitä, mihin asti haluat puntin tulevan.


Mummolaa jäi vielä (tilasin kyllä vielä lisääkin, sillä tiedän, että äitini tykkää myös. On muuten tällä hetkellä vielä alessakin, klik).
Väljää raglania, vähän jännitti, kun ei ole nuo raglanit aina ihan putkeen menneet. Nyt väljyydet yms osuivat heti kohdilleen. 
Seuraava kuva on ylivaloitettu siitä systä, että hihan pitsikangas erottuu paremmin. Pääntie ja helma on alavaroin huoliteltu ja pakko oli vielä laittaa tuo musta pitsi tuohon etukappaleen pääntielle. Takakappaleella kävikin tuuri ja siellä on pääntiellä kankaan pitsi.

Olen kiitollinen, jos jaksoit tänne asti. Seuraavaa settiä tässä mietiskelen, se saattaa olla petrooli/turkoosi parin mustaharmaan ja tytön vaatteiden jälkeen.

Hyvää palmusunnuntaita ja pääsiäisen aikaa! 

lauantai 14. maaliskuuta 2015

Tuumasta toimeen!

Energiaviikonlopun antimia edelleen...

Tällä viikolla olen vain heilutellut koneille. Kiireinen työviikko ja viikonlopun 4v-syntymäpäiväjuhlat ovat pitäneet huolen siitä ettei tikin tikkiä ole päässyt syntymään. 

Jostain syystä aina, kun olen koneineni jossakin muussa paikassa, valtaa ennen paikalleen laittoa  siivousinto. Joka kerta vain joudun toteamaan, että tilaa ja ennen kaikkea säilytystilaa, on aivan liian vähän. Kesän projektiin kyllä kuuluu kahden täyskorkean ovellisen kaapin hankinta. Pääsen noista lattialla lojuvista muovilaatikoista eroon. Tai sitten en. Parhaiten kai niin, että myyn tarpeettomat ja jätän kankaita ostamatta. 

Energiaviikonlopulla tuumailimme erinäisiä kaavoitusasioita ullakolla. KVK:n varsin ihana talvitrikoo pääsi kankaaksi tähän kokeiluun. Väreinä petrooli ja farkku. Tosin samantapaisen, klik, tein viime kesänä viskoositrikoosta salaisessa vaatevaihdossa. Tässä vain helmassa taskut.

Yläosa humpsahti hieman liian alas, sauman piti olla rinnan alla. Kaula-aukko on huoliteltu alavaralla. 
Takaosan helma on hieman pidempi ja kaareva. Ensimmäistä kertaa ompelin peitetikkikoneella, mahtava vekotin :)
Ommellisen sivuilla on nämä jo olleetkin, mutta lennossa ommeltiin lepakkohihaiset paidat Kangaskapinan Lontoo-digiprintistä.


Sivulla on rypytystä ja paidan pituutta pystyy hieman se avulla säätelemään.
Tämä kuva saa minut hymyilemään, sillä olemme saman mittaiset, mutta toisella on pitkä selkä ja toisella pitkät jalat :)

Lisäksi on kyllä hienoa, kun tuo valokuvaaminen ja tuotokset ovat laadultaan huippuja. Kunnon salama  tekee kuvan.


maanantai 9. maaliskuuta 2015

I'm a princessTakana on aivan ihana viikonloppu! Jyväskylän kupeeseen, Kinkomaalle matkustin autonperä täynnä koneita ja kankaita. Sinne  Liisan ullakolle kampesin itseni ja tavarani. Liisan lisäksi sain tavata monta ihanaa ihmistä ja jakaa ajatuksia, mistäpä muustakaan, kuin ompelusta ja elämästä. Tällä energialla jaksan taas pitkään! 

En asettanut itselleni määrällisiä tavoitteita, mutta tämä setti oli nyt sellainen, jota tulevana viikonloppuna tullaan tarvitsemaan. Kun vielä kuulin, että paikalla on tylliompelun asiantuntija, niin päätin käyttää tilantenteen hyödykseni. Tämä tyylilaji on nimittäin sellaista mukavuusalueelta poistumista...

Kankaat on valinnut Princess almoust 4 year. Tammiston Eurokankaan Auli otti nuoren asiakkaan ihastuttavalla tavalla haltuunsa ja näin saatiin juhlatamineiden kankaat hankittua.

Hameessa vaaleanharmaata, pehemää tylliä ja blingbling-sifonkia.
Hienon hopeisen kuminauhan sain tyllihametaiturilta :). Paita on hopeapalloista melko joustamatonta trikoota. Hihoissa pienet rypytykset olalla.
Muistatteko kasariajan onteloneulokset? Bolero on tehty juuri sellaisesta. Boleron kaikki reunat on huoliteltu alavaroin.

Tylli kuulemma kutittaa ja helmoihin voi sotkeutua! Pitääköhän sitä sitten vielä lyhentää? 
Taatusti piti vielä kokeilla miten helmat hulmuavat. Saapi nähdä kuinka tämä asu pysyy vauhdissa mukana.


Muista tämän viikonlopun aikaansaannoksista sitten seuraavalla kerralla.

p.s Armas aurinko, ihana lämmin ja valoisa. Mutta sinä paljastat kaiken pölyn, lian ja nuhjuiset vaatteet.....