sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Vähän violettia ja ARVONTA!
Tein juuri oivalluksen 😄. Joulukuu tulee olemaan punaisen eri sävyjen ja metallinhohtoisten sävyjen kuukausi. Voin siis jatkaa epätoivoista marraskuun teemaa vielä silloinkin 😇😈.

Minulla taitaa olla ompelujumi ja kangaspinot vain ahdistavat. Voi se olla myös rimakauhua, sillä uudet kaavakokeilut (valmiskaavat) ovat menneet ihan mönkään. Tartun kyllä kankaaseen ja kaavaan, mutta siinä vaiheessa, kun pitäisi leikat, iskee jumi. Aika monen yön yli olen nukkunut saamatta mitään aikaiseksi. Käykö teille näin? Tosin tämä jumitus on laajentanut lonkeroitaan myös ruuanlaittoon ja muihin hommiin. Samat sapuskat ovat tasaisin väliajoin tarjolla. Sorry vaan!

Kävin Kädentaitojen messuilla Tampereella, en ottanut sielläkään kuvan kuvaa. Mutta tapasin onneksi monta ystävää ja tuttua. Omat kangasostoni olivat harvinaisen pienet, vain kaksi metriä. Ostin kyllä erilaisia tarvikkeita ja käsityöyrittäjien tuotteita. Äitini kanssa hypistelimme ihania lankoja, joita olikin tarjolla monessa kojussa. Lauantaipäivän messuvaatteena minulla oli Vimman Mystical flower-nimisestä kankaasta tehty tunika. Samalla kaavapohjalla on tullut tehtyä aika monta versiota tänä vuonna.
Kangas on intensiivinen ja vakuuttavan värikäs mustalla pohjalla. Tykkään kyllä tästä paljon. Kangas on ihanaa, paksua joustocollegea ja ainakin toistaiseksi se on pysynyt hyvänä. En halunnut rikkoa kuviota, joten tein sivusaumoihin taskut. Aikaisemmin en tykännyt sivusaumoihin tehdyistä taskuista, mutta olen saanut ne muutaman kikan avulla onnistumaan ihan hyvin. Laitan taskunsuihin ohutta tukikangasta, ompelen taskunpussit ompelukoneella miehustaan kiinni. Ompelen myös suoraompeella saumanvarat kiinni etukappaleen osalta, näin taskut eivät pullahtele niin helposti ulos.
Löytyy kankaasta sitä violettia ja kaikenlisäksi sitä vaaleaa, josta aikaisemmin kertomani mukaan en edes pidä. Tässä menettelee kuitenkin muiden värien kanssa.
Siinä ne violetit ompelukset sitten oli, tuossa lattialla on pari tulossa. Viime kuussa tarkoitukseni oli esitellä teille nämä seuraavat villavaatteet, joista kunnia kuuluu äidilleni 💜. 
Hän neuloi minulle veikeät villahousut...
Nokkosvillalangasta superlämpimän neuletakin...

Ja pipon....
Minun aarteitani! Nyt sitten tarvitsisin jonkun tummanharmaan villakangashöltän, että voisin lähteä kylänraitille villapökissäni. Hieman ne kutittavat, mutta sukkikset auttavat vähän tähän tunteeseen.
Ja kyllähän se arvonta tällekin kuulle tuli, vaikkakin myöhään meni. ARVONTA-AIKA on 27.11.- joulukuun eka postaus. Yritän sen saada aikaiseksi heti ensi viikolla.

OSALLISTUMINEN ARVONTAAN ON LOPPUNUT. Huivin voitti Anppu ja kankaan Siinatar. Onnea heille!

1. voittona on äitini neuloma kolmiohuivi. Huivi on 100%villaa ja langan ostopaikka on Lankamaailma (merkkiä en muista, mutta itselläni on tästä samasta langasta kolme huivia). 

2. voittona on Verson puodin uutuuskangas, jota ei vielä ole verkkokaupassa näkynyt, messuilla kylläkin. Kangasta on 1m pala. Taattua Leena Rengon leikkisää otetta.
Osallistuminen samalla kaavalla kuin ennenkin, jätä kommenttiboxiin tieto osallistutko kumpaankin vai vain toisen palkinnon arvontaan. Pidäthän huolen siitä, että saan sinuun yhteyden voiton osuessa kohdallesi.

Mukavaa marraskuun loppua sinulle!lauantai 12. marraskuuta 2016

Violetti villitsee marraskuun

Purple rain, purple rain...
Marraskuun väripaletti on violetti, lila, aniliini, luumu, purppura ja mitä kaikkia niitä sävynimityksiä tästä väriperheestä onkaan. Oma suhteeni tähän väriin on vaihteleva, mutta huomaan sitä kaipaavani ajoittain lähelleni. Itseasiassa nämä sävyt sopivat yllättävän hyvin minulle. Luumun sävyistä pipoa kokeillessani (halusin siis vain kokeilla mallia) totesin, että väri sopii oikein hyvin ihon- ja hiusteni väriin. 
Kuva Pinterest
Tästäkin väriperheestä löytyy sävyjä joista en isona pintana pidä lainkaan. Erityisesti ns vaaleat lilat ovat sellaisia sävyjä, samoin ne jotka silmissäni näyttävät liian tummilta ja tunkkaisilta.

Harmaa on hyvä kaveri näille sävyille, mustan kanssa aika dramaattinen ja rock-henkinen yhdistelmä. Itseasiassa purppura on valoisuusasteeltaan lähinnä mustaa. Vastaväri keltainen taas on väriympyrän vaalein sävy. Tämä pari voisi edustaa vaikka auringonvaloa ja varjoa, tai toisaalta iloa ja surua.

Tässä Verson puodin Prinsessa- digitrikoossa kuukauden sävyjä hieman löydettävissä perhosista. Kaava alkaa olla yläosastaan jo ihan ok. Teen yläosan kaavan ja erilaisia helmaosuuksia sitten kaveriksi. Kaavapaperia kuluu, mutta sitten niillä pärjää taas vähän aikaa.
Tämän ihanuuden olen tehnyt jo aiemmin, mutta jäänyt tänne laittamatta. Sävyjensä puolesta sopii tähän kuukauteen oikein hyvin . Nuppuprint Company on suhteellisen uusi yritys ja se luo kauniita kukkaprinttejä eri tarkoituksiin. Onneksi he päättivät ilahduttaa meitä ompelijoitakin ja laittoivat printit kankaalle. Sydäntalvi-trikoo on ihanan napakkaa ja pehmeää. Esipesun kesti hyvin ja ommellessa ihailin kaikkia erilaisia yksityiskohtia kankaassa.

Kaava on oma ja sopii mielestäni erittäin hyvin tähän kankaaseen.
Tässä lilan sävyjä on yhdistettynä kauniiseen siniseen , toimii hyvin yhdessä. Onhan violetti sekoitettu sinisestä ja punaisesta, joten tässä tapauksessa ne ovat ns. lähivärejä ja muodostavat silmää miellyttävän väriharmonian. 
Aniliinia löytyy tästä vaateesta. Kankaat ovat Ommelliselta ja kuvastaa onneksi tyttäreni intoa näprätä kaikenlaista. Toivottavasti saan hänestä kivan käsityökaverin. Tämän mekon kaava on Ottobresta.

Tässä vaatteessa ei ole kuukauden sävyjä, mutta laitanpa kuvasarjan tännekin. Hän mietti miten tulla supermalliksi ja esitti erilaisia asentoja :D.
Kankaana Verson puodin Karuselliheppa ja Noshin puuteripinkki jc. Tällä mallilla olen tehnyt yhden vaatteen aiemminkin.
Huuli on saanut hieman kipeää luistinkentällä sattuneesta haaverista.
Oman työni kiirekuukaudeksi on joulukuun sijasta muodostunut marraskuu. Uusi Ops työllistää ja monia asioita tehdään uudella tavalla. Hyvä niin, sillä kehittyä kannattaa aina. Erityisesti pidän siitä, että käsityön osalta panostetaan suunnittelun opettamiseen. Vaatii opelta paljon, kun sitten mietitään jokaisen suunnitelman mukaisia materiaaleja ja työjärjestyksiä. Toki jotkin asiat ovat rajattuja, kuten tekniikat tai aiheepiirit. Määrällisesti ennätetään tehdä vähemmän, mutta toivottavasti opitaan sitäkin enemmän.

Jotta jaksan työssäni, niin siihen seuraava ja hyvin osuva kuva:

Ihanaa marraskuuta, vaikka melkein jo puolessävälissä jo ollaankin.
Arvontaa on tulossa tässäkin kuussa, menee tuonne loppukuuhun, sillä Kädentaidon messut imaisee minut ensi viikonloppuna  humuunsa.