perjantai 26. kesäkuuta 2015

Tästä kesä voi alkaa...

... nosta tanssija jalkaa.

Esittelyssä tällä kertaa Pehemiän ihanat kesädigitrikoot.
Ensimmäisenä estraadille tepastelee Terhi Söderlundin kynästä piirtyneet "Online" ja "Kvaak" kesähaalarin muodossa. Hauskoja hahmoja :). Rokkipöllö on suosikkini.

Kaavassa yhdistyivät perustopin kuosittelu ja viimekesäisen haalarin housuosa.


Taakse pieni halkio pukemista helpottamaan

Materiaali on ihanaa, ohutta ja laskeutuvaa trikoota. Ne ominaisuudet kannattaa hyödyntää vaatteisiin, joihin kaipaat esim. poimutusta tai liehuvia helmoja. Topissa on edessä poimutusta ja kaikki ylimääräinen väljyys on koottu nauhalla. Itselläni ei ole kuminauhaa kujassa.

 Kangas on myös leveää. Kvaakusta riitti myös tytön haalariin,  kun lisäsin mukaan toista kangasta. 
Haalari oli jo valmis, kun neiti ilmoitti, että hän haluaan myös taskut... Huoh, ja purkamaan. Edessä on nepparit ja kujassa kuminauha, koska en usko, että tuo nyöri pysyy menossa mukana.
Siinähän sitten samistellaan.

Samaa laatua on myös tämä aivan ihana "Mansikkajäätelö"-trikoo. Sitä löytyy mansikkana ja minttuna :). Tekisi mieleni kyllä tätä itsellenikin.
Päätin kokeilla netistä löytynyttä "It's always autumn"- merkin takaa löytynyttä PDF-kaavaa. Se löytyy täältä. Ensin on mekko ja paita, haalari löytyy lopusta.
Hirmuisesti ei ole meidän neidille väljyyksiä, mutta tälle kesällehän se on tarkoitettu.
Nämä ohuet trikoot kanttaan aina samalla kankaalla. Resori on mielestäni liian tymäkkää.
Olin laiska ja tein halkion saumaan... Jos jäätelö kyllästyttää, niin voihan aina vaihtaa mansikoihin!
Kangas löytyy myös Pehemiältä ja on Elina Antilan käsialaa, Babushka Strawberries. Tämä on hieman paksumpaa digitrikoota, mutta muiden mukaan aivan ihanaa. 60 cm:stä sai peplumin, kun kangasta pystyy leikkaamaan ristiin. Helmassa puuvillapitsiä.
Joku puutarha-laulu oli tässä meneillään :)

 Omien mansikoiden kypsymistä odotellaan.

"Hei, kuka jää kotiin odottamaan
ja kuka tulee sieltä hakemaan?
Mene ulos katsomaan mikä sää!
Mikä kesä! (?)"


maanantai 22. kesäkuuta 2015

Kun kankaat alkavat puhua

En tiedä käykö teille näin, mutta itselleni kyllä.
Jokin, ei niin esittävä kuosi alkaa näkymään silmissäni "joltakin". Ja sitten siitä syntyy, tai ei synny "jotakin".

 Ensin tuli leggarit. Leikkuujätöksestä oleva palanen alkoi muuttua silmissäni ilmiselväksi ketuksi. Ja kettu siitä tulikin.


Palat on applikoitu harmaameleerattuun trikooseen.

Malli on laatikkopaita, kaikki kanttaukset on tehty tuolla kolmiokankaalla. Muistaakseni tämän kolmiokankaan ostin Majapuulta tai sitten Pehemiältä..Vähän on vauhtikuva....

Talvella tein itselleni Pulmu-joustogollegesta kauluspaidan. Siinä kohdistuksia tehdessäni nuo pallurat alkoivat murisemaan lempeästi. Kangasta ei tietenkään ollut enää tarpeeksi, mutta onneksi Kukalta löytyi ylimääräinen palanen toteuttaa tämäkin "näky".

Kangas on Leena Rengon käsialaa ja hankintapaikka on, kas kummaa, Verson puoti. Tykkään kantata tuolla tavoin alavaramaisesti, niin, että resoria jää vain vähän näkyviin. Helpottaa myös päällitikkauksissa.
Kangastussilla piirtelin nallen naaman ja ihan vaan suoralla surauttelin nuo pipat. Piste I:n päälle olisi ollut pienet ja oikean väriset pompom-tupsut tuolla päässä. Ehkäpä ne lisään jossakin vaiheessa.

Raitaleggarit on tehty Noshin kudotusta miniraidasta, toiset jo! Kuulemma lempileggarit, kun ovat niin pehmeät.

Mitäs laitetaan?


sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Jussipussi ja pari muuta veiviä

Meitä on hemmoteltu Saumanvaran ompeluryhmässä ylläripusseilla jo kolmena perättäisenä viikkona. Tarkoittaa siis sitä, että voi ostaa kauppiaalta kangasyllärin, josta sitten veivataan jotakin. 

Juhannusveiviä saikin tehdä koko juhannuksen ajan ja mahtavan kangaspalan toimitti Verson puoti. Kankaana oli Jenni Mäensivun suunnittelema Pääskyt (Vapaana kuin taivaan linnut). Kankaat löytyvät täältä. Sain harmaan, tai oikeastaan mudan värisen, version kankaasta. Sitä on myös petroolin värisenä. Mukana tuli pieni pätkä keltaista pompom-nauhaa. Toiveena oli, että kankaasta tulee jotakin itselle, siinä on jotain uutta, mahdollisesti jotain vanhaa, keltaista, nappia tai nauhaa.

Alaosan vaatetta lähdin tekemään. Ja koska olen setti-ihminen, niin syntyihän sitä muutakin samalla kertaa. 
Haaremihousut, jotka olen jo aiemminkin tehnyt. Kangas on leikattu vinoon langasnsuuntaan, jotta laskeutuisi paremmin. Yhdestä sivukaitaleesta tuli korkea vyötärökaitale. Pengoin kangasvarastojani ja joitakin sopivia kavereita löytyikin kankaalle. Tässä harmaameleerattu viskoositrikoo, keltaiset alavarakanttaukset, ja pompom-pampulat ompelin käsin kiinni miehustaan. Niistä tuli kivat.


Mudan väristä viskoosiliruakin löytyi ja sen selkään painoin sabluunan avulla kankaassakin olevan pääskyn muodon. Kangas vain skannaukseen ja suurennus. Väri on sekoitettu kullan ja pronssin sävyistä.
Paidan kanttaukset pääntiellä ja kädenteillä ovat pronssin väristä neulosta, eivät paljoakaan näy.

Tämä minun on pitänyt tehdä jo pitkään. Mallikelpoisen Emmin ohje hihattimeen on ollut muistissa. Ohje löytyy täältä. Tähän asuun sopivaa neulosta löytyi myös varastoista. Sitten tapahtui jotakin, kun nostelin puntteja ylemmäksi. 
Päätin päästää pääskyset haaremista vapauteen. Nyt ne lentävät vapaina kuin taivaan linnut.
Helmasta tuli pääskyn siipiä muistuttava. Tykkään itse tästä vapaudesta.

Kolmen viikon takainen veivi oli Emeli Desingn järjestämä. Tätä rusettia minulla on myös collegena, teen siitä hupparit. Nyt syntyi tytölle malli, jota on pitänyt kokeilla jo pitkään. Tykkään.


Viime viikolla Koot.fi lähetti ihanaa vinoraitaa. Vinoraita saa minut tosin hulluuden partaalle! En vain osaa leikata esim housuihin sitä niin, että raidat menisivät oikein. Paperillakin harjoittelin...
Kankaassa on aivan ihanat värit, tätä ja sydäntä löytyy myös omista varastoista.
Yläosassa Ainolasta hankittu ja Elina Antilan suunnittelema "Metsän sirkus"-kangas.
Lopupalasta vielä pieni pussukka aarteille.

Nyt odotellaan, mitä seuraavaksi mahtaa tulla. Sillä välin muiden haasteiden pariin.


sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Lempivaate Ikasyrin palloista

Oman tyylin etsimistä, iloista löytämistä

Tein itselleni lempivaatteen <3. 
Ikasyrin toinen palloväritys on mustaharmaa. Tämä kuosi-idea toimii ja kolahtaa, tykkään ja paljon. Erilaisia väriyhdistelmiä olisi tähän varmasti vaikka kuinka. Myös erilaiset lähivärivaihtoehdot voisivat toimia. Ikasyrille myös pisteet siitä, että on samalla teettänyt samaa sävyä olevan yksivärisen trikoon!
Kankaat löytyvät täältä.Huppupaita on väljä, lepakkohihainen hölttä, joista kovasti tällä hetkellä pidän. Päätin laittaa eteen sauman, jolloin värin vaihtokohdassa tulee kuvioon hieman särmää.

Takana sitten on kankaan keskikohta. Hihat ja hupun ulkopuoli ovat mustaa trikoota. Hupun sispuolella on Ikasyrin harmaata.
Helma on huoliteltu alavaroin ja on muodoltaan kaareva.

Edessä on nappilista, Tampereelta löytyi sopivat napit kankaaseen, ns. nappivalinta.Kaveriksi paidalle tein Papu-tyyliset leggarit. Sopi tyyliin mielestäni niin hyvin. 

Mielessäni on pyörinyt tämä Tommy Tabermanin runo:

Kaikkea saa tehdä.
Kaikkea pitää tehdä.
Kaikkia ovia pitää tempoa,
kaikkia kuita kurkotella.

On vain yksi ehto,
elinehto:
Värisevää sielua ei saa tallata.

Matka jatkuu.

keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Jatkoon päässeet kesäkaavat

Ulkona on tällä hetkellä 13 astetta lämmintä, tuulee ja tihuttaa. Usko lämpimiin päiviin on silti suuri. Kaavakokeiluja tein jo aiemmin ja jatkoon päässeet pääsivät joko sellaisinaan tai muokattuina työstöön. Näissä yläosissa on käytössä vain kaksi kaavaa, erillishihainen ja holkkihihainen malli. Housuissa leggarikaavasta kuositettu löysä caprimalli. 

Nämä Selian isot printit tuottivat kaikista eniten päänvaivaa. Olen täysin ihastunut niihin ja tykkään kovasti, mutta mitä laitetaan niiden kaveriksi, kun pohjaväri ei ole puhdas valkoinen ja sopivaa luonnonvalkoista ei löydy? Tämä on asia, joka kannattaa ottaa huomioon, kun printtiä laittaa painoon. 

Tässä taustalla tummanharmaa meleerattu trikoo.


Tässä taas keltaista ja vihreää, vievät mielestäni liikaa huomiota kuvasta pois.


Vielä on neljä printtiä odottamassa, etsiskelen niille kaveria. Jos hyviä tiedät, niin kerro!

Viime kesältä on vielä Käpysen mehujäätaikaa jäljellä. Niin mahtava kesäkuosi! Suoraansanoen nostaa jalat ilmaan.


Paapiin pupujakin oli vielä palanen jäljellä, joten pieni paita siitäkin.


Hedelmäpuut kukkivat, toivottavasti kukinta ei mene huonon sään takia pilalle...


Jonicin digiprinttiä oli vielä. Sitä on yhdistettynä Pikkupiltin farkkudigiin, joka on mahtava yhdistelykangas.

Kun sain tunikan valmiiksi, niin edessä oli kudontavirhe ja reiänalku. Takapuolelle pala liimakangasta ja kirsikankukkiin liimattavia paljetteja. Caprileggarit ovat superpehmeää Noshin trikoota.

Neitosen leikkimökin reunustalla mansikat ja mesimarjat kukkivat runsaasti, toivottavasti saamme satoa :)

Säätä uhmaten lähdemme kuitenkin paikallisen avoimen päiväkodin kesäjuhliin.