lauantai 14. syyskuuta 2013

Puu For You Puudeli

Ystävystykää, suunnitelkaa ja tehkää!


"Ota riski ja tutustu hesalaiseen ompelijaan"

Tämä oli ensimmäinen ohjenuora perjantain SaVaway:n ohjeistuksessa. No, en ole hesalainen, mutta lähialueet kelpuutettiin. Hesalaisen piti hakea ylläripaketti Pandalta ja lähettää kaksi pientä pakettia sellaisille henkilöille, jotka asustivat muualla. Seuraavaksi meidän kolmen piti keksiä joku yhteinen teema, joka meitä yhdistää. Tämä oli kuin ystäväkirjan sivujen täyttämistä!

Yhteiseksi nimittäjäksi muodostui puutarha, jota kaikki tavalla tai toisella harrastavat. Kaikilla meillä oli tuo Viljamin Puodin puudelitrikoo.


Tässä tykötarpeet, joilla lähdettiin liikkelle.

Luotin taas ensimmäiseen mielleyhtymääni ja ehkä hieman väsyneen pään tuotoksena päätin tehdä puudelille puun, jonka juurelle voi pissiä :)


Paita siis tytölle, nyt hänellä on oma koira...paidassa.


Ja ei, EI, ja Ei kuvata, mutta oman maan tomaatit maistuivat.


Kiitos Viljamin puoti hauskasta retkestä kanssasi!

Panda tulee kylään

Anna hyvän kiertää...


Viljamin Puoti haastoi SaValaiset ompelemaan pehmoleluja Lastensairaalan infektio-osastolle. Siellä on tapana laittaa pedattuun sänkyyn pehmolelu odottamaan pientä potilasta. Lapsen päästessä pois sairaalasta, saa hän ottaa lelun mukaansa. 

Evoluutio teki tehtävänsä ja HommaHuoneessa syntyi seeprakirahveja :)Samaisena päivänä, kun lelut toimitettiin Pandan saattelemana sairaalaan, oli Helsingin keskustassa mahdollisuus osallistua myös keräykseen uuden lastensairaalan hyväksi.

Viljamin Puoti ja Savan aktiivit olivat myös kehittelleet mielenkiintoisen SaVaway:n. Helsingin liepeillä asustelevat saivat ilmottautua hakemaan ylläripaketin. 
Olen totaalisen ihastunut tuohon SymppisPandaan ja Viljamin Puodin ajatusmaailmaan. Siksi päätinkin,  Puodin Maijan luvalla, applikoida paidat itselleni ja tytölle.


Kuva: Hanna Juutilainen

Paita päällä käytiin sitten Helsingissä moikkaamassa Symppistä ja hakemassa ylläripaketti.
Tylleröni oli pahoillaan, kun ei päässyt mukaan. Katsoimme kuvaa kyllä monen monituista kertaa.Se, mitä ylläripussukasta löytyi ja mitä Team Puutarhapuudelit saivat aikaan, löytyy seuraavasta postauksesta.

Toivottavasti tuota sydänpandaa tulee kankaana.

sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Make It Work!


Soul, sisko soul....

Juu, olen aivan koukuttunut näihin perjantai-illan SaVan veivailuihin. Niillä karisee kummasti työpölyt aivoista, tosin kera karmean hedarin taas kerran.

Tällä kertaa Linnel Handmade oli pujahduttanut kuoreen kaavan. Se oli moniulotteinen naisten paita/huppari/ tunikakaava+  muutamat erilaiset hihat. Juuri sellainen mitä toivookin saavansa. Mukana tuli vielä ohjeet kaavanmuokkausta varten. Ryhmässä sitten vielä lisää ohjeita.

Päivä ja ilta oli aika haipakkaa menoa. En ennättänyt oikein katsella kankaita sillä silmällä saatika mittailla tai tehdä koeversioita, joka oli sallittu.

Muutamaa minuuttia vaille yhdeksän sain ladattua nettiin kuvan päätöksestäni.


Kangas on Anniina Isokankaan Ikasyrille suunnittelema Soulbird kuosi. Tämä Ikasyrin harjattu puuvillaelastaanitrikoo on ihan omaa luokkaansa. Vielä tuo mustaharmaa odottaa tuolla inspiraatiota, sitten olen väsännyt kaikista väreistä jotakin.

Kaava on mainio! Siinä on juuri sellaiset elementit, joita olen etsinytkin. Paidasta tuli pidettävä. Voi kun tuo kukka olisi osunut molemmille puolille tuolla olalla!


Kaula-aukon muokkasin tuollaiseksi "kirjekuoreksi" ja kanttasin Majapuun mustavelkealla resorilla.
Mustiin hihoihin applikoin "tatskat"


Haastavinta on saada itselle tehdyistä vaatteista kuvia... kun ihan mikä tahansa räpäytys ei kelpaa. Itselaukasijalla kun voi tulla mitä tahansa, kuten tämä...


Mutta, kun tarpeeksi yrittää 10 sekunin aikana, niin räps ja osui!