torstai 27. heinäkuuta 2017

Ideasta toteutukseen..

... voi välillä hieman kestää.


Blogi on ollut luovalla tauolla, mutta nyt laitetaan muutama ompelus tännekin näkyville sekä ARVONTA. Postaus on tehty yhteistyössä Nosh:n kanssa.

ARVONTA ON SUORITETTU, KIITOS KAIKILLE OSALLISTUNEILLE. TEIDÄN KOMMENTTEJA OLI KIVA LUESKELLA JA LUULEMPA, ETTÄ MALLISTOON PUTKAHTAA SYKSYISIÄ VÄREJÄ.

Kesän säät ovat taatusti olleet kuuma, tai pikemmin viileä, puheenaihe täällä Suomessa. Sitä huolimatta loppukesän lämpimiä päiviä odotellessa tein kesäisen asun tyttärelleni. 
Kaikenlaiset frillat ja röyhelöt tuntuvat olevan kovasti muotia tällä hetkellä. Mukavasti ne antavatkin ilmettä vaatteisiin. 
Printtikangas on Nosh:n Lumo, jota oli monessa eri väriyhdistelmässä. Nimenomaan oli, sillä kaupasta tätä ei enää löydy. En ihmettele, sillä kuosi on todella kaunis. Jäin itsekin nuolemaan näppejäni, kun odottelin liian kauan. Tästä kuosista on tehty todella kauniita vaatteita. Muutamia voi bongata Pinterestin puolelta osoitteesta https://fi.pinterest.com/noshorganics/bloggers-inspiration/.
Paidalle kaveriksi tein shortsit korallin värisestä jerseystä, taskunsuuhun hieman hörhelöä. Näissä molemmissa on onneksi kasvunvaraa, joten toiveekaana oletan näiden sopivan vielä ensi kesänäkin.
Lumosta jäi vielä palanen, joten päätin sen saksia samantien mekoksi/yöpaidaksi. Kantit ovat tällä kertaa vaaleanpunaiset ja kuvista näkyy hyvin, miten värikaveri vaikuttaa lopputulokseen.
Kuiske on puolestaan hyvin herkkä kuosi. Omaan tunikaani mietin pitkään sopivaa mallia, jotenkin oli sellainen tunne, että siinä pitäisi olla poimutusta tai laskoksia. Päädyin tekemään vm 2009 SKK:n muokatulla kaavalla taskutunikan itselleni. 
Värinä tässä on kaunis vaalean harmaa, koivu ja musta. Tämä on taatusti yksi niistä vaatteista, jonka huurteisena talviaamuna puen päälleni villatakin kera. Värit tuntuvat vaihtuvan minulla vuodenajan mukaan.
Tyttärelleni olin valinnut vaalean vihreän kuiskeen ja väri sopiikin hänelle mainiosti. Kuositin tämän hetken koon perusmekosta uuden taskutunikan, sillä tykkään hänellä tästä mallista kovin paljon.
Tällä kertaa helmaa ei ole kantattu ja vedetty hieman pussille, vaan se on huoliteltu alavaralla. Ensin epäilin sen toimivuutta, mutta turhaan.
Keväällä sain ahaa-elämyksen ja päätin kokeilla Nosh:n harson sopivuutta vaateompeluun. Jotenkin materiaalin keveys houkutteli kesämekkojen tekoon. Ja voin kertoa, että tämä materiaali toimii vaatteissa kyllä tosi hyvin.

Itselleni tein yksinkertaisen mekon. Talvella tämä taitaa olla päälläni öisin. Kanttaukset tein molempiin mustalla flameella.
Kangas kannattaa silittää pesun jälkeen, sillä oma tunikani tuppasi kasvamaan välisilitysten aikana. Tosin pesussa meni taas pienemmäksi. 
Noshille tuli myös uusi materiaali, Hippu. Hippu on 99% puuvillaa ja 1% viskoosia. Pinnan struktuuri on juurikin näiden viskoosilankojen aikaansaama. Materiaali on kevyttä ja omaan makuuni juurikin oikein hyvä. Tosin kankaan ominaisuus määrittelee ommeltavan mallin. Mielestäni tämä sopii hyvin väljempiin ja laskeutuvuutta tarvitseviin malleihin oikein hyvin. 
Ensimmäisenä paininjalan alle pääsi siniharmaa Hippu. Tämä malli on ns copypaste Gudrun Sjödenin yhdestä tunikasta, jonka ostin Tukholman reissultamme. Ideat on istutettu omaan kaavaani. Saumurissa neuloina olivat microtexit, toivon, ettei neulos reikiinny. Oliviinvihreästä Hipusta olisi niin monta ideaa, etten ole osannut vielä päättää mitä tekisin! Olisi mukava kokeilla erilaisia juttuja ja katsoa mihin materiaali taipuu.
Siirrytäänpä sitten joustocollegepuolelle. Tässä vähän aikaa sitten kokeilin Jujunan kaavoja ja päätin Mermaid- kaavaan yhdistää kolmea erilaista Noshin kangasta. Soft pink on vain niin kaunis puuteripinkki!
Tässä viime vuodelta Nuoli-kuosi yhdistettynä mustaan ja musta-vanilijaan raitaan. Tässä vielä kesäkipsi jalassa.
Sitten pahnan pohjimmaisena on inspisvihossa jo kauan muhinut idea. Idea odotti vain oikeita kankaita toteutuakseen. Kaavapohja on omaa tuotantoa ja varioin sitä aina eri tavoin inspiksen mukaan. Tuo sininen Hippu on samalla pohjalla tehty.
Keväällä tämän keltaisen saavuttua markkinoille häkellyin aivan hurjasti sen olemassaolosta ja sävystä. Tytölle teinkin muutaman vaatteen kera keltaisen jo aiemmin. Ne löytyvät täältä. Keltainen ei sovi suoraan kasvojeni lähelle isona pintana, joten sen paikka määräytyi toiseen sivuun. Paidan tai tunikan ollessa tietyn mittainen tulee taskuista ihan välttämättömät. Ne on upotettu leikkaussaumoihin.
Vaatteen näkymät vaihtelevat, kun sitä katsotaan vähän eri suunnista.

Ihan alussa lupailin ARVONTAA ja tästähän se starttaa. Tällä kertaa voittona on 35euron lahjakortti Nosh:n verkkokauppaan. Taatusti syksyn kangasuutuuksia on piakkoin sinne myös tulossa. Naisten vaatemallistoon syksyn uutuuksia onkin jo tullut.

Arvonta alkaa  27.7. ja päättyy 3.8.2017 klo 18.00. Lahjakortin koodin saa minulta, joten pidäthän huolen, että saan sinuun yhteyden.

Millaisia kangasuutuuksia sinä odotat?
p.s. Instagramiin on tulossa oma arvonta ihan piakkoin, joten voit tuplata voittomahdollisuutesi 😊.