sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Huhtikuun loppu+ arvontaa

Huomaan, että usein postaukseni julkaisu tapahtuu sunnuntai-iltana. Tähän on varmasti monta syytä. Takana viikonloppu, jolloin on mahdollisesti saanut jonkun kasan ommeltua ja kuvattua. Sitten on kuvien valinta ja muokkaus, johon minulta kuluu aikaa. Luulen, että teen jotakin ihan hölmöjä juttuja siinä välissä, mutta kun en muutakaan keinoa keksi. 

Huhtikuun postauksella kutsutaan kesää lähemmäksi, peipponen jo pongattu pihapiiristä. Tällä hetkellä kuitenkin sataa taivaan täydeltä räntää ja koko viikko vappu mukaan lukien näyttää hyiseltä. Kuvauksen jälkeen vaatteet on viikattu vaatehuoneen "kesävaatehyllylle" odottamaan käyttöä. 

Huhtikuussa tähän mennessä mukana olleet blogit ovat Kotikutoista, jossa suloinen mekkonen Paapiin kankaasta, Liljatar on taas aivan ilmiömäinen erilaisten voimistelupukujen tekijä. Katja ja Kakarat- blogissa on selkeä tyyli niin vaatetuksen kuin sisutuksenkin suhteen. Korukoukussa ja muussa- blogissa on kaksi sivustoa, toinen keskittyy koruihin ja toinen ompeluksiin. Villa Kiana ei onneksi antanut tässä kuussa periksi, vaan teki upean hupparin. Kaksoisneulasta- blogissa on Frozen- huumaa ja Pikkuakan tilkkuvakassa on huumaavan vihreä huppari sekä hurja vonkale. Ihaniterävelsin- sivustolla on värjättyä Nappinjan kangasta, näyttää hyvältä! Villanannan ideointi ei petä tälläkään kertaa ja kesän lempeitä tuulia odotellaan siellä. Hanna MI on taituroinut ihania lintuja sirkuttamaan sisätiloihin. Vaapulan haasteeseen pääsen itsekin tässä kuussa mukaan (en pääsekään, olen viikon myöhässä), siellä rokataan tyttömäisesti. Norpan kotona on tehty Mekkotehtaan Vilman kaavalla parikin mekkoa.Oili kirjoittelee ajatuksia Saksasta, siellä on vihertänyt paljonkin. Unelmallinen on luonut samasta kankaasta ylä- ja alaosan, toimii! Instagramissa #Mekkomeren ihanan vihreän juhlapuvun bongasin, #mniemi teki ihanan pitsihameen, #saanpas on niin tuottelias, etten perässä pysy :D. #outi.a on tyydyttänyt niin tyttären kuin miehenkin vaatetarpeet, #nuppuneula taituroi ihanan uimapuvun. #oili_ajatuksiasaksasta on tehnyt Art Gallery Fabricin kankaasta ihanan yöpuvun. #maijaeinon tyylitaju on taattua laatua ja #onninna1 on vaatettanut nuken.

Asiaan. Ensimmäisenä tutustutaan  Ainolan kankaista tehtyihin vaatteisiin. Ainola tarjoaa toisen tämän kuukauden arvontavoitoista  (toinen tulee Instagramiin).  Ainola tuottaa kotimaisten suunnittelijoiden suunnittelemia kankaita. Olen sieltä löytänyt monta suosikkia. Tällä hetkellä minua kutkuttaa Tarina-trikoo ja Vyyhti- trikoo tummapohjaisena. ja Siellä on muuten pala-ale, kannattaa kurkata tarjonta.

Värikäs Viidakko-trikoo (Elina Antila) kolahti heti. Siinä on hauska asettelu ja väritys. Tästä on ollut myös mustavalkoinen versio.
Viime kesänä ihastuin holkkihihaisiin kesävaatteisiin ja nyt sitten päivitin niitä uuteen kokoon. Ei ehkä ihan paras malli meidän neidille, mutta kiva tehdä välillä näitä "hihattomia". Ylälantion kohdalla kulkee nauhakuja, vaikka tässä mallissa ei kauheasti tarvitse vaatetta kiristellä. Caprit ovat Vaaka- trikoota Ainolasta.
Vaaniminen väsyttää.
Pehemiältä puolestani hankin kesää silmällä pitäen PikkuBO:n (Terhi Söderlund) suunniteleman digiprintin nimeltään Merihevonen. Printti on n 60 cm korkea ja kuvio ihanan iso. Tosin mallia piti hieman tuumailla, että sain käytettyä mahdollisimman hyvin kuvion.
Holkkihihaisilla mennään, itselläni uusimman Burdan tunika ja tytöllä sama kuin Viidakossa. Tosin leikkausvirheen ja nuukailun takia, siitä taisi tulla heti kättelyssä liian nafti.


Takana tuollainen nauha, joka pitää mekon päällä.
Hyrr, kylmä!
Sivussa on taskut ja kavensin helmaa alaspäin vielä lisää, jotta sain vaatteesta oikean muodon esiin. Kuvassa vähän värihifistelyä.
Tästä tuli kyllä kesän lempivaate!
Give me five :)
Messuilta ostin Indie Fabric:n osastolta Käpysen Riikinkukko luomujerseytä ja Sulat- jerseytä. Siinä toinen puoli on turkoosin sävyistä ja toinen violettia. Tyttö valitsi kankaat itse ja kesämekko oli toiveissa. 
 Kangas on tukevahkoa, joten aluksi tuo saumakohta jäi pömpölleen. Tein yläosaan etukappaleelle laskokset ja taakse sisäänotot ja kavensin helmakappaleita. Näin harteille ja rinnanympärykseen jäi tilaa, mutta tuosta saumakohdasta tuli sirompi
Kaikki lämpösäteet talteen!
Tämä vaate on nyt kaikista vihrein. Verson puodin Liitutaulu, niin kiehtova kuosi ja väristäkin tykkään! Uskon edelleen vihreän nousuun ja tämä kangas saattoi olla aikaansa edellä niin värin kuin kuosinkin suhteen. Puseron mallissa ei mitään ihmeitä tällä kertaa.
Sitten se ARVONTA. Tämä vaate ei ole vihreä, mutta kuosin näet tästä:
Ainola lahjoittaa arvontavoitoksi yhden metrin (1m) tätä Annika Nykäsen suunnittelemaa Pyryharakka- kuosia VIHREÄNÄ. Kangas läheteään Ainolasta, joten arvonnan päätyttyä  ilmoitan yhteystietosi sinne. Arvontaan osallistut kommentoiden tätä postausta ja kertoen kesävaatetussuunnitelmistasi.
Arvonta alkaa nyt ja päättyy vappuaattona klo 18.00. 
Onnea matkaan!
Meinasin osallistua Vaapula-blogin haasteeseen, mutta se meni jo :D

sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

NOSH:n naistenmallisto

NOSH SS2016 Naisten mallisto

Tervetuloa kevät ja ihanat uutuudet!
Noshin kangasmallisto se vain paranee paranemistaan. Ja itseäni viehättää juurikin aikuiseen makuun oleva kangastarjonta.Yhteensopivia kankaita, niin kuosien kuin yksiväristenkin kankaiden suhteen. Uutuuksiin pääset tutustumaan suoraan tämän linkin takaa, Klik.

Värihaasteen tiimoilta blogi vihertää huhtikuussa, joten valitsin tätä teemaa silmällä pitäen kankaat blogiyhteistyön merkeissä. Kummasti ostoskoriin päätyi muutakin, mutta niistä sitten jossakin vaiheessa enemmän. 

Kide- kuosi, yksi suosikkini NOSHI:n valikoimista. Ajaton, monikäyttöinen, puhutteleva, tyylikäs, laadukas. Petrooli on kaunis ja sekä sinisestä, että vihreästä pitävän pettämätön valinta. Aluksi luulin, että kuvio on musta, mutta lähemmin tarkasteltuna se on tummansininen. Sehän passaa ainakin minulle.
Kaavana tässä tunikassa on itselleni piirretty +8 väljyysvaroilla oleva mekkokaava. Pienensin hieman väljyyksiä, mutta tulin siihen lopputulokseen, että on syytä piirtää vain uusi kaava, jotta suhteet tulevat oikein (etenkin hihaan, sen istuvuuteen en ole vieläkään tyytyväinen). Etukappaleen väljyydet ovat rintamuotolaskoksessa ja pitkittäin taskun yhteydessä olevassa muotolaskoksessa.
Takakappaletta kavensin, mutta se olisi kyllä vaatinut keskitakasauman, jotta väljyydet olisi saanut ristiselän kohdalta pienemmäksi. Kehittelin vyön, mutta minun tasapaksulle vartalomallilleni ei vyötäröllä oleva vyö sovi. Väljistä malleista, jotka kuitenkin mukailevat vartalon linjaa, tykkään tällä hetkellä todella paljon.
Olen myös jumittunut näihin halkioihin pääntiellä...Hihat ovat 3/4 mittaiset, eli kesää kohti ollaan menossa.

Muita uutuuskuuoseja ovat Romanssi ja Juhla, molemmissa upeita värejä. Mukana kulkevat aina moni-ilmeiset raidat ja yksiväriset jerseyt, joustocolleget ja farkkucollege. Näistä on helppo koota itselleen sopiva kangaspaketti, jonka kanssa ei tarvitse yhteensopivuuksia miettiä. Laatukin on aina taattu.

Tämä vihreä on enemmänkin minun loppukesän värini. Silloin, kun aurinko on pienen päivetyksen kasvoille ja käsivarsiin tatuoinut. Mutta siis vuodesta toiseen, yksi lempivärini on tämä: Maastonvihreä, khaki tai oliivi, rakkaalla lapsella on monta nimeä <3
Punaisesta myös tuo tämän kevään mallistossa oleva  sävy "Tomaatti" on yksi suosikkini . Tämän väriyhdistelmän näenkin juuri loppukesän tomaattisadon aikaan. Tämä setti on täynnä kokeiluja, suurimpana mainittakoon housut, jossa on kaikki ne elementit, jotka housuihin kuuluvat: taskut, vetoketjuhalkio, vyötärökaitale, puntteja unohtamatta. En ole housuja tehnyt moneen vuoteen, joten ylitin ja haastoin itseni. Ei näistä ihan superit tulleet, mutta käyttökelpoiset kylläkin. Kankaana oliivi farkkucollege.
Hain tuollaista väljempää "boyfriend"-mallia. Pohjana tässä on SKK:n 1/16 malli 3 housut. Takakappaletta on kavennettu ja haarakoukkua on lyhennetty oikeaoppisesti (-89 muistiinpanoja seuraten). Lisäsin myös takakaarrokkeen. Vetoketjuhalkio jäi turhan ylös ja takataskut olisvat voineet olla pyöreähköt etutaskujen muotoja mukaillen.
Vyötä on pakko pitää, sillä vyötärön seutu jäi liian väljäksi. Teini ilmoitti kuvauksen tiimellyksessä, että sen vyön pitäisi myös näkyä.
Hauska ja opettavainen kokeilu oli tämä, ehkäpä tästä intoudun myös housuja tekemään ja myös peruskaavat niistä itselleni piirtämään. 
Oliivi, napakka ja hauskasti siftaava, jersey. Siitä tuli pusero. Olen tehnyt tytölleni muutaman tunikan tällaisella puoliraglanilla. Päätin sitten kokeilla sitäkin itselleni. Olemme kyllä niin eri puista veistetyt M:n kanssa. Hänellä on kapeat hartiat, minulla ladonovet, hänellä pyöreä peppu, minulla lattana, vatsa on kuitenkin molemmilla pömpöllään :D. Pienet rintamuotolaskokset oli pakko lisätä, vaikka ei se tällaisessa väljässä mallissa kai niin tarkkaa ole?

Paidan punainen lanka tuli myös muistikirjassa olevasta ideasta, joka on odottanut tovin ilmentymistään. Tätä voi kait alikempeluksi sanoa, chenille-tekniikkaa tässä hain, vaikka kerroksia on vain yksi.  Yksi intohimoni on kankaan struktuuri, siksi pidän neuleista. Koska ompelen, on keksittävä ideoita, jolla tätä struktuuria pääsen ilmentämään.
Vihreän kankaan alla on punainen pala. Ompelin ensin sen ulkoreunnojen mukaan kiinni ja sitten aloin vaan tikkaamaan ompeleita poikkisuunnassa. Päätin nukkua yön yli ja sakset otin käteen, kun sain aamusilmät parin kahvikupposen jälkeen auki. Aukileikkausten jälkeen silitysraudan höyry täysille ja koskematta kankaaseen annoin höyryn tehdä tuon rullaantumisen. Paranee varmasti myös pesun jälkeen. Tämä oli myös sellainen terapiaompelus, sillä sielu tuntuu olevan välillä ihan vereslihalla.
Jos et ole ompeluihmisiä tai haluat saada laadukkaita ja kestäviä vaatteita vaatekaappiisi, niin katsasta Nosh:n valmisvaatetarjonta tai järjestä vaatekutsut.

Pikkukakkosen vinkeissä oli viime kesänä tällainen idea: Maalaa pikkukiviä muistuttamaan mansikkaa ja laita ne mansikkamaalle. Kun lintu kopauttaa kovaa kiveä, ei se kuulemma uudestaan yritä näin huonoille apajille :D.
Hyvää alkavaa viikkoa sinulle! Pysy kuulolla, loppukuusta on tiedossa taas arvontaa.
perjantai 1. huhtikuuta 2016

Huhtikuu vihertää

Se olisi sitten huhtikuu ja sehän enteilee jo kevättä. Iltapäivälehtien otsikot lupailivat huimia lämpölukemia ja jäätelökioski on roudattu lähikaupan pihaan. Maa on vielä jäässä, mutta ensimmäiset versot työntävät itsepäisesti itseään kohti aurinkoa. Aamujen koleus vaihtuu päivän lämpöön ja kerrospukeutuminen on ainoa tapa selviytyä. Eteinen pursuaa vielä talven lämpöisiä vaatteita, kevyempää on jo kaivetu esille. Kaikki talvinen tuntuu nuhjuiselta ja synkeältä, valo paljastaa niin pesemättömät ikkunat kuin tahraiset vaatteetkin. 

Kuukauden väri on vihreä. Väri joka symbolisoi kasvua ja runsautta. Se liittyy myös uudistumiseen, toivoon ja pitkäikäisyyteen. Se on myös tyynnyttävä, rentouttava ja hoivaava väri. Siksipä juuri leikkaussalit laatoineen ja suojavaatteineen ovat vihreitä. Kevään uusi vihreä on lumoava, niin puhdas ja raikas. Toisaalta kesän loppupuolella vihreän sävyt ovat jo paljon tummempia ja täyteläisiä.
kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest
Vihreä kuuluu väliväreihin oranssin ja violetin kanssa. Väliväreiksi sanotaan värejä, jotka on sekoitettu kahdesta pääväristä. 
keltainen+sininen=vihreä
Vihreän sävyjä on lukematon määrä, sillä paljolti riippuu missä suhteessa ja minkä sävyisiä sininen ja keltainen ovat, onko väriä vaalennettu tai tummennettu.
Eli valinnan varaa ja mahdollisuuksia tämänkin kuun osalta on paljon. Eikä siis edelleenkään käsityön tarvitse pelkästään vihreä olla, sitä voi yhdistää muihin väreihin oman maun mukaan.

Richard Webster kirjoittaa Värimagia-kirjassaan seuraavaa lempivärin ollessa vihreä:
"Olet tasainen luonne ja sinä olet myös myötätuntoinen, suvaitsevainen ja auttavainen. Sinun kanssasi on helppo tulla toimeen. Nautit voidessasi auttaa muita ja työsikin voi liittyä toisten palvelemiseen. Saatat omata myös parantajan kykyjä ja pidät paneutumisesta yksityiskohtiin. Osaat olla tarpeen mukaan itsepäinenkin, mutta yleensä välttelet ristiriitoja parhaan kykysi mukaan. 

Jos puolestasi inhoat vihreää kärsit todennäköisesti vitkastelutaipumuksesta tai motivaation puutteesta. Taidat olla helposti kyllästyvää tyyppiä."

No, mikä on sinun suhteesi tähän väriin? Tuosta paletista löytyy taatusti joku lemppari ja toisaalta inhokki. Itse tykkään vihreästä(kin). Ainoa vuodenaika jolloin se ei oikein iske on talvi. Tuosta kartasta oikeastaan turkoosi on ainoa, joka puhuttelee kylmänä värinä talvella. Mutta ah, kun kevät koittaa, minun pitää saada ympärilleni vihreää! Tässä postauksessa ei tässä vaiheessa ole mitään vaatetta vielä valmiina, mutta pääsiäiseksi sain ommeltua ja ripustettua yhden verhon (se on paljon se).
Kangas on Marimekon Puput piilosilla- kangas. Se roikkukoon nyt tuossa yläkerassa siihen asti, että saan MM:n Kaiku- verhot ripustettua. Siinä kankaassa tiivistyy minun makuni: muva, vihreä, harmaan sävyt ja ripaus sinistä.
Tämänkään kuvan otosta ei ole pitkää aikaa, sillä pakkanen paukkui vielä pari viikkoa sitten. Tuo keeppi ja pipo ovat äitini minulle tekemiä, tumput olen tehnyt pojalleni hahtuvalangasta, jonka jälkeen ne on pesukoneessa huovutettu. Ne eivät hänelle enää kelpaa, joten nyysin ne omaan käyttööni.
Pätevän näköinen selfie....

 Vihreästä on ollut lähivuosina pinnalla vain limenvihreä, minttu ja petrooli. Tällä hetkellä vihreän eri sävyjen nousua on havaittavissa enemmänkin. 
Etenkin tuo "Emerald" tuntuu olevan tällä hetkellä  sellainen vihreän sävy, jolla on nostetta. Pinterestiin olen taas kerännyt kuvia kuukauden väreihin liittyen. Instagramissa #varihaaste2016- tagin takana jo monta hienoa käsityötä edellisiltä kuukausilta.
Kuva: Pinterest
Ideoita ompelujumin selättämiseen? Tai oikestaan kankaan pilkkomiskauhuun? Tytölle olen onnistunut nyt tekemään monta kivaa vaatetta, mutta entä itselleni. Auttakee naista mäessä :D. Laitattehan taas kommentteihin tietoa bloggauksistanne, vähän jälkijunassa olen niitä käynyt lukemassa, mutta käynyt kuitenkin.

Nyt sitten vain vihertymään, kiva, kun olet matkassa mukana :).

Sydämellinen camo- kuosi :D. Pyysin miestäni kokeilemaan vihreän eri sävyillä.