sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Viime hetki

Heinäkuun loppu ja huomenna jo elokuu. Tämä kesä on vääjäämättä tuntunut paljon lyhyemmältä kuin aiemmat kesät. Mielestäni Suomi saisi siirtyä eurooppalaiseen aikatauluun. Koulua saisi olla kesäkuussa pari viikkoa ja vastaavasti elokuussa vielä lomailtaisiin pidempään. Mutta huomenna alkaa taas tytön päivähoito ja itse alan suuntaamaan katsetta työasioihin. Tosin aion kyllä varastaa itselleni muutaman hetken ompeluaikaa ja kaiken lisäksi hyvällä omalla tunnolla höystettynä.

Arvonta on suoritettu ja Verson puodin Kesäpäiväkankaan voitti nimimerkki eitsu ja hän kirjoitti näin:
Oi miten ihania vaatteita olet taas ommellut<3 pupunkorvat voisivat pilkistellä vaakaan ommelluista taskuista. Vähän nosh tyylisesti pussittavista taskuista tai vaakaraitana vyötäröllä. Pupunkorvaleggarit tuovat Minna Parikat mieleen, kuten oli ideasi tarkoitus;) Kesälomalla ehdin ommella enemmän kuin kiireisenä työaikana. Tuo arvontakangas olisi täydellinen :) lempivärin i <3 ompelisin itselleni:)
ONNEA!
Kommentteja oli kiva lukea ja paljon uusia Pupujemma-ideoita sieltä tulikin. Kesä ompeluksien osalta oli hieman ristiriitainen, joillekin se tarjosi enemmän aikaa, toisille taas ei. Syksy monilla jo mielessä ja mukaan mahtui myös niitä, jotka ovat siihen ajoissa jo varautuneet. Ihailtavaa.

Minä ompelin tässä välissä vähän työvaatetta itselleni, osa niistä käy paremmin värihaasteen teemaan kuin toiset. Mutta nämä Verson kankaat polttelivat siihen malliin, että oli annettava koneiden käydä. Tämä Burdan kaava on ollut kyllä suosikkini. Olen sen muokannut itselleni sopivaksi ja muuntelumahdollisuuksia on mm pituuden ja pääntien osalta paljonkin. Pitkähihaiseksi tämä on myös muokkautumassa ja erilaisia jippoja olen vaatteisiin suunnitellut. Kangas on nimeltään "Maalaillen"(Terhi Söderlund/PikkuBo) ja tätä muva-väritystä en enää kaupasta löytänyt. Harmaavalkoisena löytyy.
Tähän tein takatampin ontelokuteesta, jonka letitin. Olen pessyt kuteen, joten toivon, ettei se enää päästä väriä tai kutistu.
Sivusaumoissa on taskut ja rintamuotolaskokset poistavat kivasti ylimääräisen väljyyden antamalla tarvittavaan taas tilaa.
Tänään pohdin ystäväni kanssa sitä, että vuodet eivät tässä iässä suinkaa vieri, ne suorastaan VYÖRYVÄT eteenpäin. Pientä ikäkriisiä havaittavissa... Sen kunniaksi Verson puodin Vierivät vuodet-kuosi. Oma palani on ohuempaa ja muistaakseni 92pv/8el. Tässä taas yksi pettämätön kaavani raglanhihaiseen yläosaan. Kaava on oma, pitkänlinjan hionnalla tehty. Ja oikein passeli vaate tuli tästäkin, kuosin on suunnitellut Terhi Söderlund/PikkuBo <3
Pituutta niin paljon, kuin kangas antoi myöden ja sitten laiskan naisen nyörikuja lanteille. Eli taitos, nyörin reiät ja ompelu ketjutikillä ensin taitteelta ja sitten kiinni alareunasta miehustaan.
Riikinkukon silmät tuijottelivat myöskin kutsuvasti ja se väljänä paitana. Tällä hetkellä se on päälläni ja mietin kovasti, että ottaisinko hitusen tuolta vyötärön seudulta sisään... Edestä lyhyempi kuin...
...takaa. Ja sain näköjään yhden hyvän osuman kohdistuksessa :D
Valloittava kangas! Terhi Söderlundin/ PikkuBo käsialaa on tämäkin. 
Kankaista jäi paloja ja päätin kokeilla Julian/ Miiinulleko- blogia kirjoittavan tilkkusalsamekkoa, vaikka kesä onkin jo loppusuoralla. Pehemiän rupupussista tuli Valas-kuosia. Ja kas kummaa sekin Terhin käsialaa. Leikkasin siitä ensin legginssit ja sain mekon yläosaan vielä valaskaloja uiskentelmaan. Kuvasarjassa esitetään "Huojuva heinä"- tanssiteosta todellisella keskittyneisyydellä ja täydesti eläytyen <3.
Vierivää vuotta ei jäänyt tarpeeksi suurta palaa (lue: en raaskinut vielä leikata korkkaamatonta palaani), joten Paratiisin universumin suikale helmaan.
Näin kuvia katsellen olisi nuo suikaleet kyllä järjestää hieman eri tavalla...
Ja loppuasento
Terhipä on ollut tämänkin kuosin takana, ihana, pikkutarkasti väritetty Keto-kuosi on Selian valikoimista. Mustapohjaisen varasin itselleni, tuossa se odottaa leikattuna lankojen vaihtoa. Valitettavasti palani riittää vain lyhythihaiseen...
Tein pitkähihaisen, koska haluan nauttia näistä kukista kesän jälkeenkin.

Luonnollisesti tätä tullaan pitämään leggareiden kanssa, nyt ei vain ollut sopivan värisiä, vaikka muutamat surauttelin. Näiden jälkeen olikin sitten suurennettava kaavaa, toivottavasti saumat eivät heti ratkea!
Hyvää elokuuta sinulle, kohtapuoliin uusi aihe värihaasteen tiimoilta.


tiistai 26. heinäkuuta 2016

Vaaleaa viilennystä ja heinäkuun ARVONTA!

Olipas kiva reissu!
Edellisen postauksen jälkeen suuntasimme tyttäremme kanssa kohti Tamperetta, oma kotikaupunkini kun se on. Jotta ihan tyhjätaskuna ei reissua tekisi, niin toki matkalle osui monta paikkaa, jossa sai täydentää jo ennestään pullistelevia kangasvarastoja. Ensimmäisenä tie vei Poppanavakkaan, josta löysinkin paljon erilaisia yksivärisiä neuloksia. Eri paksuuksia oli tarjolla ja syksyn värit houkuttelivat tällä kertaa. Äidilleni sieltä löytyi myös kankaita syksyn vaatetuksia silmällä pitäen. Hinnat olivat näiden kankaiden osalta edulliset: 6-9,50e/ m. Saa nähdä millainen valikoima siellä tulee tulevaisuudessa olemaan, koska aiemmin sieltä on saanut paljon Nanson kankaita. Matkasimme myös Virroille ja Killinkoskelle Inkan tehtaanmyymälään. Sieltä löysin pehemää kuminauhaa (n 100m) hieman tarkoituksiini liian leveänä, mutta levennetään sitten leggareiden kuminauhakujaa :). Sää oli oikukas ja sadekuurojen välissä loikimme Virtain perinnekylän putiikeissa. Sieltä löysinkin Kuosiverstaan valkovihreää aaltoa. Kuosiverstaan puuvillat olivat taivaallisen tuntuisia, suosittelen! Lielahden Eurokankaasta löysin pari palaa neulosta, ruskea osottautuikin pesun perusteella villaneulokseksi. Viikonloppuna Nappasin kyytiin Julian ja hänen tyttärensä ja sitten auton nokka kohti Poria Nappijan Janikan vieraaksi. Janikan kauppa on kuin karkkikauppa, kaikki niin kauniisti esillä. Ihanaa, pehmeää tylliä ja kauniita trikoita oli kassit pullollaan, kun sieltä astelimme ulos. Julia onkin suunnitellut paljon kuoseja Nappinjalle ja kaikkea hienoa sieltä on tulossa tulevaisuudessakin. Tämä harrastus on mahdollistanut hienoja kohtaamisia ja luonut upeita ystävyyssuhteita.
Lomaviikko pois koneiden luota meinasi aiheuttaa pahemmanmoisen ompelujumin. Kotiin palattuamme, sain tyypilliseen tapaani järjestely- ja siivousviruksen. Ikeasta kävin ostamassa sellaisia kärryjä, joita sitten kokoilin ja tavaroita niihin järjestelin. Pesukone lauloi, ei vain reissupyykin pesusta, vaan myös kankaiden pesusta. Postissakin oli pari pakettia odottamassa...

Koneeseen oli jäänyt siniset langat, joten lämmittelin parilla kokeilulla ennen varsinaiseen työhön ryhtymistä. Puuhakaspajan Siiri- kaava Nanson kankaan päälle ja menoksi. Kokotaulukon mukaan valitsin, ja jouduin hieman sieltä sun täältä kaventelemaan, pääntietä avartamaan ja selkää lyhentämään. Mutta sen kummempia remontteja pääsi tämä jatkoon. Vaaleaa tässä on vain koipeni...
SKK 5-67/16 lehdessä oli nuorisolle tarkoitettu kiva paita. Päätin kokeilla kokoa 170 (riskillä). Iso on tämä kyllä! Nostin jo kertaalleen tuolta olalta etukappaletta ja vieläkin on turhan lörppö makuuni. Helmaa myös pidensin.
Kuvien oton jälkeen tein pienen muutoksen edustaan ja nyt on heti parempi. Tulette ehkäpä sen muutoksen jossakin vaiheessa näkemään, sillä nyt on hyvä.
Nyt sitten heinäkuun vaaleisiin ja ARVONTA-asioihin.
Kuukauden arvontavoiton lahjoittaja on ihanaVERSON PUOTI <3.

Tämä kuosi paljastettiin aprillipäivänä, jossa uusi teknologia antaisi mahdollisuuden pupujen korvien heilumiseen kankaassa :D. Tämä kangas on Verson puodista ja inspiroi minua monella eri tavalla.  Tämä väritys olikin jo loppuunmyyty, mutta saamani tiedon mukaan sitä on tulossa myöhemmin lisää uusissa väreissä <3. Versolla on heinäkuun loppuun myös postikuluttomuus, joten pieniäkin määriä tohtii tilailla. 
Tunika on sama kaavoitus, kuin aikaisempi Nosh:n tunika. Taskut ovat nyt vain etupuolella. Idea 1. Väritä kangasliiduilla pupun korvia (tässä vain etu- ja takakappaleen yläosissa ja taskuissa). 2. "Liitutaulu"- kyltti Who's hiding (tuli vähän iso).
 3. Leggari-idea lähti ihan Verson puodin AEK:n tennareista :D. Taitavat olla Minna Parikan?
Hieman tuli kireät tuolta lahkeesta, toivottavasti kestävät, sillä nämä ovat veikeät.

4. idea olisi ollut kirjoittaa riveille hieman sinne sun tänne tuo "Who's hiding?". 5. idea: Näin jotenkin nuo viivat myös nuottiviivastoina, joten olisin muutaman nuotinkin sinne piirrellyt. 6. idea: Yläosa tunikasta pupun kasvoja (musta+ liitutauluefekti). 7. idea on leikattuna, tyttäreni antoikin leggareille jo nimen: pupunpapanaleggarit :D. Varmaan tulisi vielä muitakin ideoita kangasta työstäessä.

Kesäpäivä. Tämä on sitten kaunis kangas ja sitä on saatavilla kahdessa värissä, harmaa/ aqua ja violetti/keltainen. Tyttäreni valitsi tuon harmaasävyisen ja sopiikin tuollaiselle ukkosen ja paisteen- tytölle oikein hyvin. Itselleni halusin tuon violetin sävyisen. Jotakin herkkää ja kaunista tai vastaavasti jotakin laatikkopaitaa näistä suunnittelin. Herkkä voitti.
Tytölle mekkonen, jossa edessä on tuollaiset laskokset väljyyttä antamassa.


Mallia pähkäilin itselleni pitkään kunnes aloin selailemaan Mekkotehdas-kirjaa. Hilman sieltä valitsin ja kokotaulukon mukaan juurikin yläosa 40-42 oli hyvä, mutta sitten kaventelin kainalosta alaspäin kokoon 36. Hihaa muokkasin alasauman kohdalta lyhyemmäksi, jäi jotenkin liikaa tavaraa sinne.
Kuminauhoja myös kiristelin, mutta en näköjään tarpeeksi. 
Tällaisilla mekkosilla on mukava viipotella kesähelteellä. Polvissani on ompelun aiheuttamat merkit lattialla konttaamisesta, ei lähde millään pois.
Nyt sinulla on mahdollisuus voittaa tätä ihanaa Verson puodin Kesäpäivätrikoota violetin sävyisenä metrin pala. Kangas on minulla, joten jätäthän minulle mahdollisuuden ottaa yhteyttä sinuun arvonnan suoritettuani.


Arvonta-aika alkaa nyt ja loppuu su 31.7.2016 klo 18.00.

Kommenttikysymys (valitse vaikka yksi):
1. Keksisitkö vielä uusia ideoita Pupujemma- kankaalle
2. Onko kesä hyvää ompeluaikaa sinulle?
3. Joko on syksyn ompelukset mielessä?


TallennaTallenna

tiistai 12. heinäkuuta 2016

NOSH:n ihanuudet!

Se on fantasiaa!
Noshille on tullut uusi kangasmallisto, joka ei petä tälläkään kertaa.  Jo pippuricollege sai minut häkeltymään, mutta niin teki toistamiseen myös Fantasia-sarjan kankaat, jotka sopivat moneen jo olemassa olevaan hyvin yhteen. Joustocollege on ihanan paksua ja joustavaa, päällipuoli sileää ja nurjalla puolella on ihana neulosmainen pinta, jossa on mukavasti struktuuria. Mielestäni tämä kangas käy hyvin kummin päin vain. Miiinullekko- blogin Julia käyttikin kankaan juuri niin, että nurja puoli tuli päällipuoleksi. Elastaanitrikoo on sileää ja napakkaa, nurja puoli ei ole niin poikkeava kuin joustocollegessa.

Tässä postauksessa olen käyttänyt juurikin tuota joustocollegea yhdistettynä Noshin muihin kankaisiin, joiden laadusta ei ole kyllä mitään muuta kuin hyvää sanomista.

Tavoitteena on tarveompelukset hyvälaatuisista kankaista. Syksy ja liikunta on näissä jo mielessä, mutta Suomen kesän arvaamattomuus antaa mahdollisuuden käyttöön jo nyt. Tytölle valitsin väriksi punaisen fantasian kera yksivärisen tomaatinpunaisen.
Hupparin kaavana on Jujunan Hiiop-huppari koossa 116cm. Hupun etureunaa muokkasin ja takaosaa pidensin ja kaarsin. Leikkaussaumat on lisätty ja saumaan on tehty vetoketjutaskut.
Leggarit on tehty uusimman Ottobren kaavalla, leveys 122cm, pituus 116 cm.
Huppu on vuoritettu tomaatin punaisella trikoolla ja nyörit ovat kahden reiän taktiikalla tehty niin, ettei nyörin päät ole vapaina.
Hyvälaatuisista kankaista on mukava ommella, kun ne pysyvät hyppysissä ja tottelevat ompelijaa :D.

Päätin jo heti, että samistelemme tytön kanssa tällä kertaa, ärsyttää se sitten jota kuta tai ei. Syksyn työt ja liikuntatunnit olivat itselläni oman setin myötä mielessä. Sininen fantasia ja navy joustocollege.
Housuista PITI tulla löysät joggerit, mutta toisin kävi...Jotakin hassua oli kaavoituksen aikana tapahtunut, joten katsoin paremmaksi kaventaa nämä enemmänkin tällaisiksi leggarityyppisiksi. Sitä en sitten tiedä kehtaanko julkisesti näillä käyskennellä, ehkäpä pidemmän paidan kanssa. Joggereista ei ole jäljellä muuta kuin taskut.
Hupparin kaavapohjana on Jujunan naisten hupparikaava, johon piirsin nuo leikkaukset. Rintamuotolaskos on otettu huomioon ja se on tuossa saumassa poistoina. Saumoissa,  samoin kuin tytön hupparissa, löytyy vetoketjutaskut.Mies nimittäin kainosti vihjaisi, että tuollaiset housut vaatisivat kyllä hieman kyykkyä ja pyllynposkien kohotusta. Tällä hetkellä se vain leviää istuessa ompelukoneen ääressä :D.
Sisässaumat eivät myöskään ole suorat, vaan ne on saumuroitu koipieni kaarten mukaisesti. Geenit ja urheilu on kasvattanut pohkeeni omiin mittasuhteisiinsa. Hupparissa myös toisena tavoitteena oli tehdä sisäosasta niin siisti, että voi häpeilemättä takkia auki käyttää. Taskunpussit kiinnittyvät niin alakäänteeseen kuin vetoketjunkin alle. Hupun ja miehustan saumaa kiertää puuvillanauha, joka samalla estää venymisen. Vetoketjun reunan nauhahuolittelu jäi tällä kertaa, mutta seuraavaan sitten.


Näillä me sitten sporttaillaan.
Tomaatin punaiset kankaat houkuttelivat vielä kokeilemaan uusimman Ottobren kaavoja. Joustocollegetunika pienellä kettuaiheella syksyn viileämpiin keleihin.
Tämä on hyvin pelkistetty ketturepolainen, applikaatiolla olisi saattanut tulla näkyvämpi. Vapaakirjonnalla mentiin taas, kun on makuun päästy.
Juhla-kuosi on päässyt jo kaupasta loppumaan, mutta sain idean jemmassa olevaan palaani. Tätä mallia olen suunnitellut itselleni, mutta päätin kokeilla sitä ensin minikoossa.
Taskut ulottuvat myös taakse, mieheni mielestä painajaismainen vaate, koska ei tiedä kuinka päin tunika kuuluu pukea :D.
Helma on hieman pallomainen, trikookaiteella vaan poimutettu. Tässä vaiheessa varmasti huomaatte, että kuosi on käännähtänyt nurinpäin.
Saisiko olla tomaattia ja basilikaa?


Samaan aikaan julkaistiin myös uusi lastenvaatemallisto, jossa on herkullisia kuoseja ja malleja. Mm. Polku-kuosi on nyt elastaanitrikoona ja herkullisissa väreissä. Oma suosikkini on kaikki Olio- vaatteet ja asusteet.

Nyt koneet hiljenevät muutamaksi päiväksi, lähdemme tytön kanssa pienelle kesäretkelle tapamaan sukulaisia ja ystäviä. Hyvää loppuviikkoa sinulle lukijani.