maanantai 27. heinäkuuta 2015

Se on Orange

Todennäköisesti kaikki suomalaiset ovat laittaneet merkille sen, että aurinko ei meitä ole lämmittänyt tänä kesänä paljoakaan ja kesän jälkeen koittaa joka tapauksessa syksy.
Oma suhde väriin vaihtelee. Pidän siitä nimenomaan loppukesästä ja alkusyksystä, kun iholla on hieman väriä (ei pahemmin tänä kesänä). Mutta hiusteni värin se syö, jos on suoraan kasvoja vasten. 

Oranssi on mielenkiintoinen väri. Sivustolta coloria.net löytyi mm. tällaisia ajatuksia:

Mielikuvia
Sanotaan, että oranssi vaikuttaa kaikkein kuumimmalta väriltä. Oranssin on havaittu lisäävän ruokahalua. Oranssiin liitetään sanoja kuten voima, menestys, viehätysvoima, vetovoima, auktoriteetti ja ilo.
Max Pfisterin ja Robert Hessin mukaan oranssi vaikuttaa suoritus- ja pätemisen tarpeisiin; joissakin tutkimuksissa on huomattu, että oranssi auttaa lapsia muistamaan paremmin (mm. Henner Ertelin kolmivuotisen tutkimuksen mukaan lasten älykkyysmäärä nousi huoneissa, joiden matala katto oli maalattu keltavihreällä, oranssilla, keltaisella tai vaaleansinisellä). Oranssi kertoo elinvoimasta, suoraviivaisuudesta ja itsekeskeisyydestä. 
Hollannissa oranssi on aina ollut suosittu väri, sen sijaan Amerikassa oranssi on ollut äskettäisessä tutkimuksessa vähiten suosituin väri. Monessa paikassa oranssi yhdistetään halpuuteen.
Oranssi kertoo tehokkuudesta. Oranssi on tuttu väri mm. eräissä tehokkaissa puhdistusainepakkauksissa, mm. eräissä viemärinpuhdistusaineiden pakkauksissa. Musta rasti oranssilla pohjalla on tuotteissa myrkyn merkki.
Teinineiti yllätti minut täysin valitessaan Käpysen oranssin Helmirouvan peplumiinsa. Piti oikein tarkistaa, että on asiasta varma. Koska minun kaava-arkistoistani ei löytynyt hänen kokoiselleen valmista peplum-kaavaa, oli se sitten piirrettävä itse.
Mittasuhteita otettiin valmisvaatteesta ja tarkistusmitoilla lyhensin selkää n 2cm. Ensimmäisen sovituksen jälkeen vaatetta on pienenetty sivuista, helmaa on kaarrettu enemmän sivusaumoja kohti ja takakappaletta on lyhennetty vielä kaksi senttiä. Rintamuotolaskoksetkin tein poistaakseni kainalorypyt ja olkaa on kavennettu. Seuraavaan (jonka siis saan tehdä) tehdään vielä olkasauman siirto ja sivujen lyhennys. 
Helma on hieman pidempi takaa ja poikkisaumassa on framilon.
Hihat ovat 3/4 mitaiset.
Jo aiemmin alkukesästä on nämä kuvat otettu samoissa sävyissä.
Vimmacompanyn Sademetsä-trikoo ja Eurokankaan liukuvärjätty hörhelökangas hameena.
Tulikärpänen
Vaihtareilta sain palan PaaPiin sammalpolkua ja Stenzon siksakkia. Eivät oikein riittäneet ja matkaan mukaan lähti kaapista vielä oranssia palloa, joka on kirkkaampi kuin kankaan oranssi. Näin jälkikäteen harmittaa, kun en tajunnut ottaa siksakista jotakin yksiväristä sammalpolun kaveriksi....olin fiksoitunut oranssiin.

Nämä neidit kasvavat hurjaa vauhtia, en pysy perässä...


Tämäkin Marimekon pellavaneulos on hamstereista ostettu. Katselin kyllä sitä myymälässäkin, mutta en sitten ostanutkaan. Oranssin varsin kiva kaveri on kyllä sen vastaväri sininen.
Pesun jälkeen tämä kangas oli umpivino ja meinasin saada hermoromahduksen sitä asetellessani leikkuuseen. Tästä piti tulla sellainen liuhukemekko Burdan kaavalla, mutta ei siis kertakaikkiaan sopinut minulle ollenkaan.

Liepeet pois ja paita. Edessä on sauma, koska oli aivan liian suuri ja sivuilta otettaessa olisi nuo muotolaskokset menneet ihan väärään kohtaan. Hihatkin ihan jotain muuta kuin piti...

Mutta  mukava paita, väljähkö ja tarpeeksi pitkä.
Kaulassa oikea riittoisuuspala viskoosia. Ostin Virosta 2 eurolla ja siitä on nyt tehty kolme huivia.


Olen saanut kaksikin haastetta, Hannariinalta ja Hannalta. Teen niistä ihan oman postauksen loppuviikolla. Kiitos <3


tiistai 21. heinäkuuta 2015

Salainen ompeluvaihto

Hykerryttävän jännittävää!
Ompeluryhmässä järjestettiin taas salainen ompeluvaihto. En voinut olla osallistumatta, niin jännää se vain on. Sarjat ovat lapsille ja aikuisille. Tänä vuonna päätin osallistua lasten sarjaan, sillä viime vuonna ei tainnut aikuinen saaja olla kovinkaan tyytyväinen...

Sähköpostiin tuli tieto, että kohteeni olisi samanikäinen tyttö kuin minulla. Hän tykkää tanssista, prinsessoista, keijuista ja viulunsoitosta. Päässä alkoi samantien soimaan: "Oi Anniina Ballerina...hän on herttainen....jne". Meillä tämä tunnari kuuluu vähän väliä. Ajattelin, että ei ehkä ihan metsään menisi, jos teema olisi tämä. 

Hempeää vaaleanpunaista talvitrikoota tilasin Jyväskylän kangaskaupasta (KVK) ja applikaatiokankaat löytyivät omista varastoista. Päätin samalla tehdä kaksi kappaletta, meille jääneeseen harjoittelin ja kokeilin eri vaihtoehtoja ja salaiselle parantelin muutamia juttuja.


Mekon malliksi tuli aika perus, pientä kellotusta helmaosuuteen. Leggaritkin ovat ihan perussettiä, niinhin olisin voinut hieman enemmän panostaa, mutta jännitin niin sitä, että saan paketin ajoissa matkaan.
Jälkikäteen laitoin vielä valkoista pitsiä menemään kirjeenä, sillä kotipuolessa ollut arvoisa jury ilmoitti, että helmassa pitää ehdottomasti olla nauha.

Tässä muutama kuva meille jääneestä kappaleesta, joka valmistui hieman myöhemmin.

Ja hieman ne helmat pyörähtävät.
Sitten koitti se hetki, että meidän pakettimme oli noudettavissa. Perjantaina klo 8.00  paketin sai aukaista...
Sieltä tuli hurmaavan raikas puuvillainen mekko ja lierihattu <3. 
Mekossa on sopivasti kasvunvaraa ja onneksi se tulee mahtumaan myös ensi kesänä!
Herranjestas-suklaalevy sai suupielet korviin, vaikka kuvauspäivänä olikin kuumetta. Ihanaa oli meidän molempien mielestä saada näin ihanat vaatteet ja takuulla ovat käytössä. Kangas on Michael Millerin puuvillaa.

Ja jos oikein olen tulkinnut niin myös minun salainen kohteeni on ollut tyytyväinen mekkoonsa. 
Tällaiset tempaukset ovat kyllä kivoja, tietynlaista oman osaamisensa jakamista tälläkin tavoin.

lauantai 11. heinäkuuta 2015

Fantastista

Tässä kankaassa on jo syksyn makua. Kangas kotiutui Pehemiältä ja se löytyypi täältä. Kankaassa on todella kauniit värit ja se kertoo omaa tarinaansa. Tämä kuuluu samaan ihastelukategoriaan kuin Lissu, Kohtaamisia ja Pikku-Kili. Nämä kaikki ovat Leena Rengon kynästä lähtöisin.

Syksyä siis jo mielessä ja tyttäreni saikin pitkähihaisen tunikan ja itselleni tekaisin holkkihihaisen paidan, jota voi sitten neuletakin kanssa pitää.

Näiden yhteiskuvien jälkeen kavensin tuota tytön tunikan helmaa, jotta olisi hieman tasapainoisempi.
Edessä on rusetin alla vastalaskos ja hihassa tereet. Helma on myös kantattu.
Housut ovat joustocollegea ja niissä on framilonilla tehdyt rypytykset.
Oma paita on siis holkkihihainen ja edessä on neljä laskosta. Kanttaukset on tehty napakalla trikoolla.
Helmakaitaleen jätin sivusta auki. Kokeilin erilaisia nauhasysteemejä, mutta en oikein saanut niihin makua. Napit sattuivat olemaan juuri oikean väriset, joten niistä pieni yksityiskohta. Kuvan oton jälkeen tein tuohon vielä lasloksen ja kuroin välin umpeen.
Nippanappa kangas riitti vielä leggareihin, joten sellaiset vielä odottamaan sopivan väristä yläosaa.
Tein ystävälle tunikan Kohtaaminen- nimisestä kankaasta. Sekin on samaa ihanaa digiprinttilaatua.
Paloista ja suikaleista sitten tytöille hamoset. Perheen naiset ovat heppafaneja.