sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Johan välähti!

Savaton osat 1-3
Mennään nyt loppuun asti perä edellä, kun sielle tielle on lähdetty. Paitsi, että osa neljä puuttuu vielä...

Osassa kolme tehtävänä oli valmistaa kahdessa tunnissa vaate, jossa on vähintään 10 saumaa ja lisäsaumoista sai hyvitystä seuraavaan tehtävään.

Alkuperäinen kangas ei riittänyt, joten valitsin toiset...
...näin jälkikäteen ajatellen, miksi valita tuntemattomille vesille ne ihanat kankaat? Niitä pitää silitellä ja miettiä tarkoin mitä niistä tulee. Naulan kantaan-kangas on Elisa Tuohimaan ja on ostettu Verson puodista. Kangasta voi käyttää molemmin päin mielestäni.

Remontointi, vanhan purkaminen, siellä jossakin ahtaassa välissä ähertäminen, kokeilu, uskon puute ja etsiminen...

Lähtötilanne oli tämä:
Ajatus rennosta yläosasta, ei suuri ei pieni, jotakin varsin häiritsevää...ompelevaiset kanssasisaret näkivät tuossa edessä jotakin hyvin miehistä :D. Se oli kyllä viimeinen pisara.

Alkoi remontti. Sakset ja purkuri käteen. Tuli ehkä liikaakin limsastua tuosta lantion kohdalta, olalta lähti 2,5 cm ja sivuista varmaankin saman verran. Hihat muokkasin uudelleen.
Kastraation jälkeen oli keksittävä eteen jotakin. Tuo on nyt tuollainen alhaalta ylös heitetty tasku, samaa kappaletta helman kanssa.

Kilpikonnakaulus on tyylikäs, mutta huomasin venytteleväni sitä. Painoi pahasti ja tuntui epämiellyttävältä. Tavaraa pois ja pieni v-aukko. Nyt tykkään. (linssissä on ollut joku läiskä, yritin poistaa, mutta kehnoin tuloksin)
Remontit eivät aina onnistu ja taakse tuon helmakappaleen sauma tuli ihan pöljään paikkaan.
Tietynlainen väljyys säilyi remontista huolimatta ja ehkäpä tuo hieman kinnaava lantiokin tuosta asettuu.
Alunperin tässä oli 20 saumaa, nyt varmaankin 100

Tehdäänpä poikkeus.
Tämä menee henkkamaukka-linjalle, mutta mieleinen siitä tuli.
Ensimmäisessä osassa sai ommella mitä vaan kaden tunnin aikana.
Valitsin Vimmacompanyn Dalmatialaiset-kankaan ja babypinkin trikoon. Koirahan siitä tuli.
Toisena tehtävänä oli valita erilaisista tarvikkeita ja tekniikoista kolme. Tylsästi jatkoin samaa teemaa, valintana applikointi, framillon ja strassit. Tuli housut kaveriksi.

Kelpo asu tuli kaikesta huolimatta.

9 kommenttia:

 1. vitsit miten luovia juttuja!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olisin luova silleen tarkoituksella mielummin :). Mutta välillä kiperät tilanteet pakottavat miettimään jotakin muuta.

   Poista
 2. Taattua Sanne-Maija-laatua niin ompelukset kuin tekstikin. Molemmista tykkään niin paljon, että aina palaan tänne. On se kyllä taito osata muokata omaa tuotosta mieleisekseen, ettei vaate jää ufoilemaan kaapin perälle. Paidasta tuli niin hauska. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, kiitos :). Taattua tekstitavaraa höystettynä aina muutamalla kirjoitusvihreellä. Vaikka kuinka katson, niin näen ne vasta myöhemmin. Mutta joo, pidettäviä ovat.

   Poista
 3. Oi miten upea muodonmuutos ja ihana on myös neidon asu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, näitä ei olisi varmaankaan tulut tehtyä ilman tuota savatonia. Hyvä niin.

   Poista
 4. Sinä olet kyllä todellinen mestari näitten muokkausten ja erilaisten leikkaussaumojen kanssa! Taas niin hieno lopputulos molemmissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ehkä hieman pakonsanelemia juttuja, mutta onpahan tullut ainakin kokeiltua.

   Poista
 5. Tosi fiksut muutokset keksit tehdä tuohon sun vaatteeseen! Lopputulos näyttää edelleen ihanan rennolta näidenkin jälkeen. :) Nuo kaikki leikkaukset on hauskoja. Ja söpösti oot tuon koiran laittanu vuolta kuvion keskeltä kurkkaamaan. Taidanpas jäädä lukijaksi.:)

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit :)