sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Okraa, mustaa ja valkoista...

Yhdisteltäviä vaatteita
Tästä tulee sellainen kuvallinen postaus, niitä on nyt paljon. Vaatteet on pitkällä aikavälillä silloin tällöin saumattuja. Kyllästyin odottamaan sopivaa kuvaushetkeä ja napsin sitten itselaukasimella kuvat pimeän päivän valossa...

Aloitetaan. Okra, kaunis orastava kevään ja syksyn väri. En tiedä sopiiko se minulle, mutta tykkään siitä kovasti kera mustan ja valkoisen. Verson puotiin tuli Elina Antilan suunnittelema "Mummola"- jc. Tilasin sitä varovasti,  mutta livenä aivan huikaisevan kaunis kangas! Tilasin lisää... Hyvä, sillä tein ensimmäisestä liivistä liian pienen. Jos nyt tekisin vielä kolmannen, niin vuorittaisin kevyemmin ja ottaisin takakappaleelta väljyyttä pois. Ehkäpä vielä sihtaisin nuo pitsitkin optimaalisesti. Kaavan piirsin itse.


Takana on pitsinauhat.
Liivin alle halusin tunikan...
Verson puoti ja ihastuttava "Helmenkalastaja"- jc.
Taskut humpsahtivat n 2cm liian alas. Ne ovat muuten Mock denim- taskut käännettynä toisin päin ;). Mekkokaava on oma.
Sopii se liivi tähänkin 
Olen tässä harjoitellut peittarilla ompelua. Nuo pääntietkin menevät niin kauniisti!

Sitten oma näkemykseni uutta tuloaan tekevästä housuhameesta, "Culottes"- näyttää olevan sen hieno kauppasana. Ehkäpä nämä menenvät katsojan mielestä enemmän haarememihousupuolelle, mutta minulle housuhame, ehdoton kesän suosikkini tulee tämä olemaan. Ei vilku, mutta on väljä ja sopivan mittainen.

Kuviollinen kangas on Marimekon ja vyötärölä on mustaa resoria muotoon ommeltuna. Aika alas laskin tuo saumakohdan, niin ei pömpötä.

Tässä vielä huonosti piirretty kaavapiirros housuista. Vinoon langansuuntaan leikatut laskeutuvat paremmin, tässä kankaana ihan 100% puuvillatrikoo. Alhaalla on taite, joten ajattele mielessäsi neliötä/suorakulmiota, taita ja piirrä vyötärön ja lahkeensuiden alue. Vyötäröon hieman korkeampi takaa kuin edestä (vrt. housukaavat yleensä). Sivunmitta määräytyy siitä, mihin asti haluat puntin tulevan.


Mummolaa jäi vielä (tilasin kyllä vielä lisääkin, sillä tiedän, että äitini tykkää myös. On muuten tällä hetkellä vielä alessakin, klik).
Väljää raglania, vähän jännitti, kun ei ole nuo raglanit aina ihan putkeen menneet. Nyt väljyydet yms osuivat heti kohdilleen. 
Seuraava kuva on ylivaloitettu siitä systä, että hihan pitsikangas erottuu paremmin. Pääntie ja helma on alavaroin huoliteltu ja pakko oli vielä laittaa tuo musta pitsi tuohon etukappaleen pääntielle. Takakappaleella kävikin tuuri ja siellä on pääntiellä kankaan pitsi.

Olen kiitollinen, jos jaksoit tänne asti. Seuraavaa settiä tässä mietiskelen, se saattaa olla petrooli/turkoosi parin mustaharmaan ja tytön vaatteiden jälkeen.

Hyvää palmusunnuntaita ja pääsiäisen aikaa! 

17 kommenttia:

  1. Kiva setti! Tuo mummolan ikkuna on kyllä suloinen kangas. Oma palani odottaa kaapissa enkä oikein tiedä mitä siitä tekisin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Itsekin mietin vähän aikaa mitä siitä tekisin, jotenkin tämä on taas niitä kankaita, jotka tarvitsevat ympärilleen jotakin tullakseen esille. Kyllä sinä siitä vielä keksit!

      Poista
  2. No on tosiaan hienosti toisiinsa yhdisteltäviä vaatteita! Se on kyllä aina plussaa :). Hauska idea tuo pitsi! Mielenkiintoisen näköinen tuo housuhame (hieman eriainen kuin omassa lapsuudessa, jolloin tuli käytettyä paljon), osaisikohan sitä itse tuollaisia pitää ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosta! Ei housuhame minunkaan nuoruudessani ihan tältä näyttänyt, ihan perusleveällä lahkeella mentiin. Haluan vain nyt nähdä tämän näin. Tämä malli on tarpeeksi hassu, joten siksi nyt tykkään. Perushaaremeissa en oikein osaa aina olla.

      Poista
  3. Voi, miten hauska on tuo housuhame. Passaiskohan tämmöselle pullukalle?! Minäkin tykkäisin, ettei pikkarit vilkkuisi, vaikka kuinka lasten kanssa pyllistelisi. :) Kaunis okran sävy tuossa Mummolassa. Muutenkin nätti kangas. Niin istuvia ja omannäköisiäsi vaatteita olet itsellesi ommellut. Mahtavia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kokeile ihmeessä, tämä on niin hassunhauska :). Lasket tuon sauman vaan tarpeeksi alas ja jatkat siitä ylöspäin esim resorilla. Ja kun ei laita liikaa väljyyttä tuohon samaiseen kohtaan, niin on silloin armollisempi. Ajattelin tehdä myös viskoosista samanlaisen.
      Nyt on kyllä sellaisia vaatteita, josta tykkään ja tulen kyllä käyttämäänkin. Eikä ollenkaan paha, että niitä voi yhdistellä.

      Poista
  4. Aivan ihania ompeluksia, ja voi että nuo housut, tykkään todella paljon!! Täällä on myös culottes -projekti menossa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Housut ovat varmasti ihan sinun tyyliäsi. Kahlasin blogisi ja ihastelin taukoamatta vaatteita ja kuvatunnelmaa. Mahtavia!

      Poista
  5. Haa tuollaiset housut on saatava! Annatko lisäohjeita niihin? Nim. Merk. Vain yhdet housut olen aikaisemmin tehnyt

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oletko savassa tai ompeluelämä- ryhmässä? Sinne laitoin molempiin ohjepiirrustusta. Tulen varmasti tekemään oman postauksen näistä, kunhan hieman kehittelen kaavaa.

      Poista
  6. Siis wau! Nuo housut on ihan mahtavat, tykkäisin varmasti itsekin käyttää. Liivi sopii monen asun pariksi, ihana. Pitsihihat sopii tuossa paidassa just hyvin kuosiin. Sinä se jatkat näiden ihanien juttujen ompelua, aina kivoja juttuja blogi pullollaan. Mun käy ihan kateeksi, kun itse ei ehdi ompelemaan ja ois taas miljoona kivaa uutta ideaa toteutettavaksi (kuten nuo sun housut...).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Toivottavasti saat ompeluaikaa järjestettyä itsellesi. Minun puolestani pitäisi hieman vähentää ompelua ja alkaa liikkumaan enemmän...
      Nämä housut kyllä näen päälläsi :)

      Poista
  7. Upeita vaatteita taas! Mekkokaavasi on tosi kauniin mallinen ja hyvin istuva! Ja nuo housut, ihan huiput...itse ainakin tuollaisissa viihdyn enemmän kuin hyvin :)..kuulunut mun kesävaatteisiin jo monta vuotta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tällaisia on varmasti, itsekin nappasin idean äitini housuista, muokkasin vain omien mieltymysten mukaan kaavan. Tällaiselle pitkäaskeliselle ihmiselle tuo housuhame on kyllä tosi hyvä.

      Poista
  8. Ooh ihanuuksia olet taas tehnyt 💖😍 ihanaa pääsiäistä 💐

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Näistä tuli kyllä mukavia ja yhdisteltäviä vaatteita.

      Poista
  9. Heip! Nyt olen ompeluelämää fb ryhmässä mutten ole löytänyt housujen ohjetta sieltä. Mistähän sitä sieltä etsisi?

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit :)