lauantai 14. maaliskuuta 2015

Tuumasta toimeen!

Energiaviikonlopun antimia edelleen...

Tällä viikolla olen vain heilutellut koneille. Kiireinen työviikko ja viikonlopun 4v-syntymäpäiväjuhlat ovat pitäneet huolen siitä ettei tikin tikkiä ole päässyt syntymään. 

Jostain syystä aina, kun olen koneineni jossakin muussa paikassa, valtaa ennen paikalleen laittoa  siivousinto. Joka kerta vain joudun toteamaan, että tilaa ja ennen kaikkea säilytystilaa, on aivan liian vähän. Kesän projektiin kyllä kuuluu kahden täyskorkean ovellisen kaapin hankinta. Pääsen noista lattialla lojuvista muovilaatikoista eroon. Tai sitten en. Parhaiten kai niin, että myyn tarpeettomat ja jätän kankaita ostamatta. 

Energiaviikonlopulla tuumailimme erinäisiä kaavoitusasioita ullakolla. KVK:n varsin ihana talvitrikoo pääsi kankaaksi tähän kokeiluun. Väreinä petrooli ja farkku. Tosin samantapaisen, klik, tein viime kesänä viskoositrikoosta salaisessa vaatevaihdossa. Tässä vain helmassa taskut.

Yläosa humpsahti hieman liian alas, sauman piti olla rinnan alla. Kaula-aukko on huoliteltu alavaralla. 
Takaosan helma on hieman pidempi ja kaareva. Ensimmäistä kertaa ompelin peitetikkikoneella, mahtava vekotin :)
Ommellisen sivuilla on nämä jo olleetkin, mutta lennossa ommeltiin lepakkohihaiset paidat Kangaskapinan Lontoo-digiprintistä.


Sivulla on rypytystä ja paidan pituutta pystyy hieman se avulla säätelemään.
Tämä kuva saa minut hymyilemään, sillä olemme saman mittaiset, mutta toisella on pitkä selkä ja toisella pitkät jalat :)

Lisäksi on kyllä hienoa, kun tuo valokuvaaminen ja tuotokset ovat laadultaan huippuja. Kunnon salama  tekee kuvan.


12 kommenttia:

  1. Ihania paitoja <3 tosi kiva tuo taskullinen ja ihana lontoo paidat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Taskupaita onkin ollut listoilla jo pitkään, edellisen kun tein toiselle.

      Poista
  2. Kivat leikkaukset tuossa eka paidassa. Digiprinttipaidat on kyllä pirteät:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, itseäni nyt kiehtoo kovastikin erilaiset leikkaukset vaatteessa. Se siis tarkoittaa, että on syytä ostella nyt yksivärisiä kankaita enemmän.

      Poista
  3. Mukavia hyvänmielen kuvia! Katsoinkin Fb:n puolella näitä kuvia Ommellisen sivuilla. Teillä oli varmasti mahtavat lanit. Naurun hyrskettä, puheen pulputusta ja koneiden surinaa.
    Tykkään tuosta kaksiväripaidasta. Mulla on aavistuksen saman mallinen kaupan paita jatkotyöstölaatikossa. Se on hyvän mallinen, mutta niin nyppyyntynyt, ettei siitä enää ole kuin kaavoiksi. Saapa nähdä, milloin saan sen leikattua. Kankaatkin siihen olisi olemassa. Mulla alkaa olla aika paljon näitä "saapa-nähdä-milloin"-aikeita. Työ ja lapset nyt vaan täyttää ajan niin, ettei meinaa ehtiä tehdä mitään ompelusaralla. Mutta kiva käydä aina aamusella teekupin kanssa kurkkimassa, mitä muut ovat tehneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaan kanssasi tämän ajanpuutteen- tunteen täysin. Välillä se harmittaa oikein kovastikin, kun mieli tekisi tehdä kaikenlaista. Kankaita, suunnitelmia ja kaavojakin on, mutta aikaa ei. Mutta kyllä se arki alkaa sinullakin rytmittymään ja ompeluhetkiä löytyy. Eikä onneksi kesään ole enää ihan hirmu pitkä aika.
      Viikonloppu oli ihana, edelleen se tuntuu positiivisina ajatuksina, vaikka ompelemaan en ole ennättänytkään. Liisa on ihan huippu!

      Poista
  4. Voi kun kiva tuo sinisävyinen paita! Taskut on hauskat. :) Ja hauska on myös tuo viimeinen kuva, :D itsekkin olen pitkä selkäinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Itseäni voisin todella kutsua tässä tapauksessa persjalkaiseksi....Mutta eroa siis näinkin paljon!

      Poista
  5. Minäkin tykkään molemmista paidoista! Sinisessä kivat leikkaukset ja nuo taskut on näppärät. Meillä tuollaisen selkä-kuvan voisi ottaa miehen kanssa. Ollaan samanpituisia, mutta miehellä on lyhyemmät jalat (raskaana ollessa harmitti, kun olisin voinut lainata miehen housuja, mutta niissä oli liian lyhyet lahkeet minulle).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ei siis ihme, ettei kaikki vaatteet sovi kaikille! Itselleni siis sellaisia, jotka eivät ainakaan korosta pitkää selkää. Ja housuja saan aina lyhennellä.

      Poista
  6. Onpa kiva tuo raitapala-taskullinen teeppari! Tekis mieli ommella samanlainen :) Miten taskut on toteutettu?

    VastaaPoista
  7. Kun nyt viimein itsellä mon työn alla tuo Lontoo-trikoo, niin kysyn teittekö "laatikkopaidan" mallilla tuon paitaosan ja siihen vain hihat ja rypytykset päälle? Kun raportin pituus on reilu, eikä sitä raatti yhtään lyhentää, tuntuu hiukan haastavalle suunnitella. Meinasin yhdistää yksiväriseen, jotta saadaan tytön kanssa molemmille yhdestä raportista.

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit :)