sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Kesän kutsua...

...korennon siivillä

Vajaa vuosi sitten uskaltauduin ottamaan Mersiaan yhteyttä, kun olin ihaillut hänen painotöitään jo pitkään.  Vaatekaapista löytyykin jo lähes kaikki hänen printtinsä muodossa jos toisessa. 
Nyt hänen ihastuttava korento on päässyt kankaaksi asti Koot.fi:n (Kati Kraemer) tuottamana. Siitä tuli kaksi erilaista väriversiota ja molemmat tuli hankittua.

Tämä tummapohjainen iski minuun ihan täysillä, väreissä ja kuvioinnissa on sellaista myöhäiskesän mystistä välkettä.
Ensisuunnitelma muuttui vielä leikkaushetkellä, sillä halusin kuitenkin isolle särkymättömälle pinnalle kankaan kuvion.
Syntyi maximekko. Viime kesän kaavoituspähkäilyn tulos.
Peili ei ollut armollinen. Treenaamattomuudesta ja värittömyydestä syntyi tarve tehdä myös jo kauan listalla ollut hihatin. Ei siinä kauaa mennyt. Kankaana jokin todella pehmeä ja laskeutuva neulos. Hihatin pysyy paremmin menossani mukana, kuin huivi.

Hihattimien olemassa olo keventää kokonaisuutta paljonkin. Seuraavaan maxiin kevennän myös takakappaleen pääntien aluetta ja omaa oloa...


Toinen kankaista oli valkopohjainen, todellinen kesäväri kaikessa seesteisyydessään. Yhdeksi vaatemallilemppariksi on kehittynyt tämä pusero, joka on vain niin mukava. Pääntie humpsahti hieman tarkoitusta isommaksi, mutta topin kanssa oikein passeli.

Eli lepakkohihainen paita sivurypytyksillä.
Villasukat ovat äitini käsialaa <3
Olin vähän huolimaton kuviokohdistusten kanssa eikä kankaan vähyyskään antanut kauheasti minulle siihen mahdollisuuksia. Edessä olisi voinut kyllä komeilla iso korento. No, pienet tummat saivat  siipien pintaan hieman glitteriä.


Hienoa, että Suomessa osataan olla rohkeita ja löytyy yrittäjiä, jotka tajuavat napata tuotantoon tällaisia juttuja. Nyt odotankin innolla Juulian (Miinulleko) pottupelto-kangasta. Sekin on kaikessa yksinkertaisuudessaan ihan mahtava! 

19 kommenttia:

 1. oi miten kauniita kankaita <3 ja niin kauniisti olet toteuttanut ihanat vaatteet <3 ja olet niin upean veistoksellinen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vai veistoksellinen, hmm. Itsestä tuntuu kyllä siltä, että olla tönötän ja yritän laskeskella lampaita kuvauksen aikana. En siis tykkää olla linssin tällä puolen. Eikä tuo mieskään aina niin ilolla ilmesty kuvauspuuhiin..

   Poista
 2. Ihana mekko! Ja paitakin oikein kiva.

  VastaaPoista
 3. Taattua Sannen laatua. :) Tosi kauniita molemmat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, omilta vaatteilta nämä kyllä tuntuvatkin. Ja kangas on niin kaunista.

   Poista
 4. Upeita vaatteita taas! Molemmat sopivat sinulle täydellisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, uskon, että molemmille tulee todellakin käyttöä.

   Poista
 5. Oooo...Aivan ihanaihanaihana tuo maxi-mekkosi! Aivan loistava malli ja kangas sopii siihen kuin nenä päähän :) Ja tuo valkoinen paita on ihan sun näköinen malli, en ihmettele että on lemppari!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Pientä viilausta vielä tarvitaan tuonne taakse, olen leveäselkäinen, joten jotakin pientä kevennystä sinne, että voi olla ilman hihatinta. Ja ehkäpä muutama punnerruskin olisi paikallaan :D

   Poista
 6. Kerrassaan mahtava kuosi, kauniita molemmat värit. Onnistuneita ompeluksia, hyvin Sinulle "istuvia". Sinun näköisiä. Hauskat nuo villasukan varret. Minkälainenkahan tekniikka niissä on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kangas on kyllä kaunis, ajaton. Sellaisten edessä sitä aina tulee nöyräksi. Onneksi en tehnyt liian monimutkaista mallia tällä kertaa. Laitoi sinulle viestiä facen kautta sukanvarsista :)

   Poista
 7. Upea mekko! Sinä saat kyllä aina tehtyä mielenkiintoisia vaatteita siten, että kuosikin pääsee oikeuksiinsa. Hihatin sopii mekon pariksi hyvin. Paita on kaunis, tykkään tuon mallisista. Minuakin kävi kiinnostamaan nuo villasukan varret, näyttää hauskalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kauniit kankaat pistävät nöyräksi ja moniin kasvaa kauhea rimakauhu. Tuolla olisi muutama herkku, joka ei ole vielä avautunut minulle. Laitoin sinulle viestiä ja kuvaa noista sukanvarsista :)

   Poista
 8. Nättiä! Ompelukone ja saumuri surisee täälläkin nyt taas ja kun välillä näkee tällaisia onnistuneen näköisiä juttuja toisissa blogeissa niin koneet alkaa surista yhä kovemmin. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No sehän on hyvä juttu, että saa aikaiseksi tuollaisen reaktion :). Hyviä ompelufiiliksiä vain sinnekin.

   Poista
 9. Tosi kaunis tuo mekko! Toivottavasti kesällä aurinkoa riittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja toivotaan, liihoittelen sitten tämä päällä sinne teidän suuntaan :D

   Poista
 10. Mikä treenaamaton? Mä haluan tuon mekon, hihattimen ja t o d e l l a k i n sun vartalon- mielellään heti. Aivan iiiihanat!!!!!!!!!!

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit :)