sunnuntai 24. elokuuta 2014

Satumaista

Niin kaunista!

Tämä kangas kyllä sykähdytti heti alkumetreillään.
Monipuolisen Leena Rengon käsialaa tämäkin ihanuus. Lissu on tämän kankaan nimi ja ostettu Pehmiältä.
Haasteen teki se, että miten rytmittelen kuvion. Hieman haaskaten tuli tämä kangas käytettyä juuri tästä syystä. 

Maltillnen singoala resorikanttauksilla. Resorin väriä mallailin pitkään ja päädyin vaaleaan oliviinvihreään.


Misu-kissa pääsi myös kuviin. Kissan kuvia näyttää tänä syksynä olevan vaatteissa aika paljonkin.
Alaosiksi ihan tavalliset pilkulliset leggarit ja toiset Noshin ihanan pehmeästä trikoosta. Niissä tämän syksyn suosikkimalli Fancy Stripes uusimmasta Ob:stä.
Koska kangasta jäi vielä kohtuullinen pala, tein naapusin tytölle kiitokseksi paidan, kun hän toi pieneksi jääneen ulkoilupuvun meille. Kangasta tosin 122cm puseroon riitti vain etukappaleelle, joten muut osat ovat tummanharmaata pilkkukangasta, joka mielestäni sopii tähän hyvinkin.
Perjantain veivin tehtävänä oli uhmata syyskelejä. Kahden tunnin aikana ei kovin kummoisia tehdä, mutta sain aikaiseksi teknisistä haasteista huolimatta softshell-housut.
Kaava on uusimman Ob:n Play safe. Kaponen malli ja seuraaviin senttejä lisää pepun kohdalle niin leveyteen kuin pituuteenkin.
Onneksi kangas joustaa.
Vuorena on coolmax niin, että liukas pinta on päällepäin. Ainakaan toistaiseksi ei ole ottanut kiinni muihin vaatteisiin.
Mietin, mitä tein erilailla, kun viimeksi softshelliä ommellessa. Neulat nimittäin sinkoilivat saumurissa. Vaihdoin liian järeät neulat! Eli stretch 75 olisi ollut oikea vaihtoehto. Sen verran tiheää tuo kangas on.

Täällä on hirmuinen syysvaatepäivitys menossa, on tuo neitonen venynyt pituutta aikalailla. Varsinkin housurintamalla tämä seikka näkyy. Jos nyt leikkelisi vaatteita ja viikolla sopivan hetken tullen kasaisi niitä valmiiksi.19 kommenttia:

 1. Tosi kivoja vaatteita :) Ulkovaateompelu odottaa myös allekirjoittanutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks! Ulkovaatteet ovat hyödyllisiä, mutta koko projektin aloittaminen, no .....

   Poista
 2. Oi miten houkuttelevan kaunis onkaan Lissu! Tykkään tummasta pohjasta ja noista kirkkaista muista väreistä - pakko käydä kurkkaamassa vieläkö sitä olisi jäljellä :) Pirtsakat on housutkin ja kivat yksityiskohdat polvissa.

  VastaaPoista
 3. Oijoi,tuo Lissu on ihastuttava kangas ja nappisijoitukset kuosista mekkoseen,kuin myös resorin värin valinta. Upeita ompeluksia,jälleen kerran! Ulkohousut olisi täälläkin listalla ja esim. softshell itselleni aivan uusi tuttavuus...kuten melkein kaikki muutkin joustamattomat kankaat. Kannattaako ulkohousut tehdä softshell/coolmax yhdistelmällä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kannattaa ainakin kokeilla tuota yhdistelmää. Toinen on verkkovuori coolmaxin sijaan. Mutta ainakin tämä kangastukun softshell on miellyttävän ohutta ja joustavaa. On ollut myös itselleni ajatuslistalla, mutta en ole saanut aikaiseksi. Vaatisi vähän ajatustyötä.

   Poista
 4. Voi miten ihanat nuo tyttäresi tunikat! Ja nuo housut on ihan huiput!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihan hyvin ovat toimineet nämä housut nyt pari päivää. Voisi kokeilla vaikka toisesllaisestakin materiaalista, kun nyt tietää mikä sopii ja mikä ei.

   Poista
 5. Hienoja vaatteita jälleen kerran olet taikonut! Ulkohousut on tosi upeat, jaksaisinkohan minäkin sellaiseen projektiin ryhtyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä se aloittaminen on aina kaikkein haastavin vaihe ;)

   Poista
 6. Voi miten kivalta tuo Lissu näyttää vaatteena. Onnistuneesti olet kohdistanut kankaan kuviot paidassa. Hyvännäköiset ulkohousut - taitava olet! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja varsinkin pienen ihmisen vaatteessa! Raportti on helpompi vangita näihin kokoihin

   Poista
 7. Minä nyt ihastuin noihin ulkoiluhousuihin! En ole tullut ajatelleeksi, että oikeasti nekin voi tehdä itse. Voi vimpula, ompelulista taisi juuri taas kasvaa. Ja Lissu, siinä on kyllä kaunis kuosi. Ihanalle näyttää vaatteina. Meillä ei (onneksi? vai harmiksi?) ole pieniä tyttösiä lähettyville, keille tästä voisi ommella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä nyt ovat aika yksinkertaiset sellaiset ilman mitään tuplakankaita tms. Mutta materiaalit toimivat hyvin eikä hiekkalaatikon hiekkakaan näihin tartu.

   Poista
 8. Ihanat vaatteet suloisella neidolla. Ihan mielettömän ihanat nuo ulkohousut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos tämänpäiväisestä muutenkin.
   Seuraaviin muutamat korjaukset kaavaan, niin tulee oikein hyvät.

   Poista
 9. Niin suloisia vaatteita ja aivan ihania kuoseja. Kummasti vaatekaapit huutaa täydennystä näin kesän jälkeen :-)

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit :)