maanantai 28. heinäkuuta 2014

Viidakon tähtöset

Tropiikissa

Taisin tulla viime kesänäkin hulluksi tästä helteestä, niin tulen nytkin. Isäntä on jo ihan intiaani, kun painelee tuolla pihalla. Minä se käväsen ja palaan takaisin sisälle. Meillä ei ole ilmalämpöpumppua, mutta on täällä sentäään viileämpää, kuin ulkona.

Ompeluksetkin ovat ihan aivotonta hommaa ja enemmän purkamista, kuin aikaansaannoksia. Nyt alkaa olla viimeisten kesävaatteiden aika, seuraavaksi keskityn syksyyn. Ihania kankaita siellä odotuttaakiin ompelua.

Mutta tämä kangas oli ihan pakko saada nyt vielä tehtyä, kesäkangas ehdottomasti, vaikka siitä pienimmälle collegepaidan teinkin jo aiemmin.
Vimman viidakkokuosi.


Teinille yrityksen ja erehdyksen jälkeen lyhyt toppi ja hame. Tuolle pusero helmalle on näköjään edelleen tehtävä jotakin.

Kuvauksen jälkeen hamoseen vielä syntyi nyöri.

Itselle samalla kaavalla (pidennettenynä helma ja olkapalat) kuin veivipaita. Lanteilla löysähkö kuminauha+ kengännauha nyörinä.

Itkupotkuraivarit!
Pienistä soiroista myös HÄNELLE mekko. Ilman mitään kikkailuja.


Teini sai myös haluamansa maximekon viskoosilirusta. Lanteilla kuminauha, jolla saa nostettua yläosan väljäksi ja laskeutuvaksi.

Poika pyysi minulta shortseja. Otin pyynnön kunnialla vastaan ja ryhdyin vihdosta viimein hommiin. En ole boxereita tai korjaushommia lukuunottamatta ommellut hänelle yli kymmeneen vuoteen.
 Mallia ja mittoja otin henkkamaukan shortseista. 
Kiitos oli mieltä lämmittävä:
Pusu ja pyyntö: " Tekisitkö minulle vielä toisetkin?"


Piti hieman aikaa miettiä taskuja ja työjärjestystä, mutta onnistui. Ovat kuulemma tarpeeksi syvät, ei tipu avaimet ja kännykkä.

Vielä myöhemmin tuli lisäpyyntöjä ja parit boxeritkin saisi ommella. Kehuskeli vielä kankaan laadullakin. Ohutta joustocollegea ovat nämä. 

Sellaista, tällaista helteen sumentavaa. 
Nyt muutama luvattu juttu ja syksyn kimppuun. Työtkin alkavat ja ompelutahti tulee hiipumaan rutkasti. Harmi.

13 kommenttia:

 1. Kauniita vaatteita ja kauniita kesäihmisiä! Tykkään kovasti tuollaisesta lasketusta, rypytetystä vyötäröstä. Omaan kroppaan se on haastava, kun mulla on juuri niillä main uloke, jonka vuoksi herkästi näyttää kovin isolta koko torso. Mut täytyy tähdätä sen ylä- tai alapuolelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itselläni puolestaan ei ole vyötäröä, joten tällainen sopii hyvnkin minulle. Tosin tämä tuli sekä takaa, että edestä liian ylös. Kujan pitää mukailla housun vyötäröä, niin hyvä tulee.

   Poista
 2. Ihania vaatteita olet ommellut!

  VastaaPoista
 3. Teillä ei ole ainakaan kesävaatteista pulaa. Niin tuottelias olet ollut. Ja kauniita vaatteitapa oletkin tehnyt. :) Oletko Intiaanillesi ommellut koskaan mitään? Haastanpa sinut ompelemaan jotain hänellekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta Pikku Akka ;). Jotakin on tullut tehtyä, kyllä hän niitä pitääkin. Pitääpäs keksiä jotakin, tykkään haasteista!

   Poista
 4. Kaikki ihania, niin nuoriso, lapset kuin sinäkin. Minusta on ihanaa nähdä teinit itsetehdyissä vaatteissa, ehkäpä meilläkin tulee vielä aika, jolloin äidin tekemät kelpaa....ihana kesä 💙

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Meillä tätä ikähaitaria löytyy. Ja todellakin voin olla onnekas, että jotkut jutut kelpaavat myös nuorisolle. Teini-neiti on tosi innokas tilailija ja vielä pitääkin niitä päällään julkisesti. Tosin tykkää tehdä myös itse.
   Kannattaa näytellä virikekuvia, siitä innostus voi lähteä.

   Poista
 5. Ihastuttavia kesävaatteita. Minullakin tuo viidakkokuosi odottelee inspistä...Nuo sortsit on kyllä upeat ja miten kohteilas nuorimies sinulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :). Nuorimies osaa olla jos tahtoo, pääasiallisesti kyllä ärjyilee...

   Poista
 6. Höh, tilasin mattimyöhäsenä lettiä vimmalta ja pitkään mietin tätä viidakkoa. Nyt varmaan on pakko tilata tätä (taas myöhässä), nämä sinun mekot on niin kauniit! Kiva nähdä teineillekin vaatetta, näistä tuli niin hyvälle mielelle! Kiva, kun saa ihanaa palautetta nuorilta.

  VastaaPoista
 7. Joko kuitenkin sait lettiä? Maltan tuskin odottaa mitä siitä taiot! Ostin tätä sademetsää (siis oikea nimi) Vimman pihamyynnistä. On hyvin kiehtova kuosi, mutta ei tästä nyt ihan mitä tahansa tee. Ajattelinkin, että nyt pistetään menemään tämä ja varmasti on käyttöä ensi kesänäkin.
  Nuoret osaavat välillä yllättää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kangas kyllä tupahti, mutta taitaa ompelu jäädä vielä muutamaksi viikoksi :). Mekko siitä tulee ja jotain jämästä. Ihanat edelleen nuo sademetsän asukit :)

   Poista

Kiitos, kun kommentoit :)