lauantai 26. heinäkuuta 2014

Helteisiä hepeneitä

Haastetta, hellettä ja veivausta


Eurokankaan palalaarista mukaan lähti pala hyvinkin hempeää viskoosia. Mutta kun se oli sinistä. Langansuunnista ei ole välitetty, etukappaleella kaksi ruusupanelia, takana keskellä yksi. Hulpio helmassa ja vyötäröllä leveä resori. 


Kun kangasta kerran jäi topin verran, pitihän sekin samantien tedä. Alunperin sellainen tosi väljä ja vesiputouskaulus. Jostain kumman syystä alan kuromaan niitä väljyyksiä kasaan? Niin tässäkin. Kaulus on laskostettu, rinnan alla kuminauhaa ja sisäänotto keskellä. Olisi ollut vilpoisempi kyllä :)

Kangas kyllä hauska, sellainen farkkutekstuuri. Ja oli ihan hauskaa ommella joustamatonta välillä.

Sitten tuli heitettyä kahdella kanssaompelijalle haaste. Tuossa taannoin keväällä teimme jotakin nettitestejä ja saimme kaikki tulokseksi sen, että matkustaisimme mielellämme sellaisellaisella risteilijällä ja kuuntelisimme Beatleseja :). Nyt oli tarkoitus tehdä asu tälle virtuaalimatkalle.


Tuli sitten tehtyä tällainen! Sen enempää ajattelematta.
a) ei sopivia liivejä
b) Tuli aika lyhyt
c) voi noita koipia (mutta ehkä ne ruskettuvat siellä risteilyllä).

Minulle ei oikein sovi hatut, mutta tätä oli pakko kokeilla. Muutamat pikkujutut kannattaa seuraavalla kerralla ottaa huomioon.


Kuvauksen jälkeen eteen tuli häveliäisyyspitsi. Tästä kankaasta olen tykännyt aina. Leena Rengon käsialaa tämäkin.

Oli taas perjantaiveivin aika. Ylläripussukka tuli Neenuskalta ja se sisälsi mustaa elastaanitrikoota ja mustaharmaata resoria. Hyvä veto ja resori mielestäni pääosassa. Kati Kraemerin yksi kuosiluonnos oli jäänyt kummittelemaan ja siitä idea sitten lähti. Yhdistyi tuohon resorin raitaan niin hyvin.


Kuvio on tehty silitysarkilla, leikellen ei niin suoria viivoja. Topin kaavan piirsin itse ja nuo samat olkapalat hyppäsivät tähänkin mukaan. Kuvan oton jälkeen lyhensin toppia hieman ja seuraavaan hieman massiivisemmat olkapalat.

Kuvio olisi ollut mielestäni mukavampi mattapintaisena, mutta nyt oli tyydyttävä kimaltelevaan hopeaan, näkyy myös pimeässä.


Tämä kuumuus tekee minut ihan vetkuksi, en tykkää. Mutta nyt on masu muurinpohjalettuja täynnä, jos vain olisi. Jos vain osaisi.

11 kommenttia:

 1. Häveliäisyyspitsi! :D

  Komeita vaatteita ja kaikista näistä risteilyasu on ehdottomasti paras :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihan pakko :D, vilkkui niin pahasti.
   Ja kiitos, kyllä sinne risteilylle on päästävä, sinullakin niin hieno asu.

   Poista
 2. Hienoja vaatteita! Veivipaita on oikein tyylikäs hopeisine kuvioineen.

  VastaaPoista
 3. Vitsit, miten hienoja vaatteita taas! Veivipaidassa on kyllä hieno kuvio. Ihana nähdä miten eri tyylisiä vaatteita osaatkin kantaa tyylikkäästi päälläsi. Häveliäisyyspitsi on kyllä hauska keksintö :D. Älä kuule sure sääriäsi, ihan samaa maidonvalkeaa täällä löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Taisimme tästä tyyliasiasta turista taannoin, ehkäpä tässä näkyy taas se "en osaa päättää"- tyyliäni kirjo.
   + nuo koivet ovat mielestäni ei sopivat hameisiin.

   Poista
 4. Ei näy sulla kyllä helleuupumusta eikä vetkuilua. Niin tuottelias nainen helteestä huolimatta. Ja upeita luomuksia. Älyttömästi tykkään tuosta topin pääntiestä. Olen jo niin monta kertaa ihaillut näitä valuvia päänteitä, että olisi jo aika itsekin sellainen ommella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, siinä mielessä kyllä, että kaikkiin yksinkertaisinkiin juttuihin menee kauheasti aikaa. Ulkona en oikein jaksa olla tällä helteellä.
   Nuo pääntiet ovat tosi kivoja, mutta niihin kannattaa valita sellainen kangas, joka myös laskeutuu, tämä ei kaikesta huolimatta niin tehnyt , vaikka olikin viskoosia, siksi vippaskonstit.

   Poista
 5. Hauskaa, löysin samaa farkkuviskoosia laarista. Nyt iski rimakauhu tehdä. Hienosti keksit toppiin alaosaan yhdistyvät olkaimet. Mietinkin mitä hukkapalasta saa. Hmmmmm. Täytyy miettiä uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kappas :). Teetkö myös hameen? Jonnekin tuonne yläosaan sitä kannattaa laitta tai sitten yläosan helmaan sivulle? Tämä oli tällainen kokeilu, tekisin nyt jo toisin.

   Poista
  2. Hameeksi ostin, mutta ei se takaa että lopputulos silti olisi sama :D monesti ideat ehtii muuttua vielä ompeluvaiheessakin. Tai sen jälkeen? Onneksi mallit ja kankaat ei het lopu kesken.

   Poista

Kiitos, kun kommentoit :)