keskiviikko 14. marraskuuta 2018

Vapaata kirjontaa

Kuosikankaat ovat kauniita sellaisenaan, mutta välillä niitäkin tekee mieli hieman koristella. Nuppuprint Company on yksi kukkakankaiden sanansaattaja  ja kankaita onkin saatavilla eri materiaaleissa. Tuli tarve lahjapussukalle ja sitä päätin kultaisella kirjontalangalla koristella käyttäen koneeni (Pfaff Expression 3.5) lisätarvikkeena myytävää vapaata tikkausjalkaa.
*yhteistyössä Pfaff Suomi kanssa*

Paininjalan asettamista piti hetken tuumailla, mutta lopulta se loksahti helposti paikoilleen.
Ompelulankana käytin Brotherin konekirjontaan tarkoitettua kultaista lankaa. Tämä on niin ohutta, että se toimii hyvin ylälankana. Nämä molemmat neulatyypit sopivat tälle langalle hyvin, valitsin tähän työhöni Schmetzin Embroidery- neulan.
IDT-järjestelmää ei käytetä vapaaompelussa. Ja sitten, arvaatteko kuinka monta kertaa olen ihmetellyt allaolevassa kuvassa olevan "A"-nipukan merkitystä? Monta kertaa ja todella monta kertaa olen sen myös epähuomiossa napsauttanut päälle, kun olen tuota paininjalan nostinta käyttänyt. Nyt selvisi senkin olemassaolon merkitys. 

"Siirrä paininjalan nostin ylös ja vedä nostimen alapuolella olevaa vipua (A) itseesi päin kunnes se napsahtaa paikalleen. Kun irrotat otteesi nostimesta, jää se vapaaompeluasentoon."
Vapaaompelussa työtä liikutellaan vapaasti ja itsellänikin menee aina tovi, että ymmärrän, kuinka vapaata tuo ompelu oikeastaan onkaan 😄. Kangas on tuettu tukikankaalla kauttaaltaan ja kirjonnan alla on vielä tukihuopa. 
Koristelin yhden kukan terälehdet.

Ja kirjoittaminen onnistuu tällä tavoin myös... Näin jälkiviisaana, olisi tuo kirjontalanka  tietenkin voinut olla näyttävämpääkin.
Lahjapussukka valmiina, toivottavasti sille on käyttöä myös muutoinkin.

1 kommentti:

  1. Ihana lahjakassi, kivat kirjailut. Kankaiset lahjakassit on kyllä mainio keksintö, minä olen joululahjoja pakannut sellaisiin.

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit :)