keskiviikko 14. marraskuuta 2018

Nuppuilua

Nuppuprint company ja ompeluryhmä järjestivät yllärihaasteen. Paketista paljastui paksua panamapuuvillakangasta ihanassa Syysmuuto-kuosissa, joka on yksi lempparini. Rakastan hortensioita, syksyä ja iltahämärää, täydellinen kangas ja väritys minulle.
Yhteistyössä Pfaff-Suomi kanssa
Kangas on kuin luotu kasseihin, laukkuihin ja reppuihin materiaalinsa ja tuntunsa suhteen. Laukun tekeminen hieman hirvitti, kasseja on tällä hetkellä riittämiin ja reppumalli olisi tarvinnut proton tekemisen ensin. Kuosin halusin näkyville, jotta voisin sitä ihailla mahdollisimman usein. Hetken pähkäiltyäni päätin tehdä sisustuskorin keskeneräisille neuleille ja langoille.
Korin tekemiseen on käytetty päälli- ja vuorikankaan lisäksi vahvaa tukihuopaa, kierrätyshuopaa, farkkua, sähkökaapelia, trikookudetta ja saumanarua. Laattoittamisessa käytettävä saumanaru on tukevoittamassa virkattua reunusta.

Korin yläreunassa on kuja, jonka sisään on pujotettu sähkökaapelia. Näin reuna pysyy tukevana, eikä lörpähdä. Taas kiitin konettani (Pfaff Expression 3.5) siitä, että koneessa on iso työskentelytila, vapaavarsi, IDT-syöttöjärjestelmä ja vahva moottori. 
Minulle tuli pieni ajatusvirhe työjärjestyksen suhteen, unohdin nimittäin tehdä sähkökaapelille kujan myös alareunaan. Korjasin mokani ompelemalla irtopohjan päällisen ja vuorin väliin. Olen käyttänyt useasti VETOKETJUPAININJALKAA sellaisissa ompeluvaiheissa, jossa pitää päästä ompelemaan mahdollisimman läheltä. Irtopohjan reunassa on vinokanttia ja sähköjohto jää jo ompeluvaiheessa kujan sisään. Tämä rakennetta voisi olemukseltaan verrata paksuun tereeseen.
Siirsin neulaa vielä oikealle tarvittavan määrän ja ompelu sujui yllättävän mutkattomasti, vaikka vastassa oli kaaret ja jäykkä johto.
Valmis


Kangasta jäi vielä reilu pala ja alunperin ajattelin sen olevan liian paksua sisustustyynyyn. Tyyny siitä kuitenkin tuli, takaosa on yksiväristä paksua puuvillaa. Ei yhtään liian tukevaa tähän tarkoitukseen.
Vetoketjun ompelin läpän alle piiloon.
Kori täyttyi herkullisista langoista. On mukava istahtaa nojatuoliin, laittaa tyyny selän taakse ja noukkia korista neulontatyö.


Pimeää on, mutta koitetaan kestää 💙

4 kommenttia:

  1. Nätti sisustuskori, jolle aina löytyy käyttöä. Tukea saa hyvin vaikka muovisesta kanisterista, josta kansiosa leikattu pois, ota mitat ennen materiaalin leikkuuta. Virkattuun osaan voi työntää kätevästi virkkuukoukkuja ja puikkoja. Irmeli

    VastaaPoista
  2. Kaunis kori jota kelpaa kyllä pitää esillä! Herkun värisiä lankoja muuten siellä korissa... :)

    VastaaPoista
  3. Onpa hyvä idea tuo sähkökaapeli! Ja kaunis on koko kori, ihanuus! :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit :)