tiistai 12. heinäkuuta 2016

NOSH:n ihanuudet!

Se on fantasiaa!
Noshille on tullut uusi kangasmallisto, joka ei petä tälläkään kertaa.  Jo pippuricollege sai minut häkeltymään, mutta niin teki toistamiseen myös Fantasia-sarjan kankaat, jotka sopivat moneen jo olemassa olevaan hyvin yhteen. Joustocollege on ihanan paksua ja joustavaa, päällipuoli sileää ja nurjalla puolella on ihana neulosmainen pinta, jossa on mukavasti struktuuria. Mielestäni tämä kangas käy hyvin kummin päin vain. Miiinullekko- blogin Julia käyttikin kankaan juuri niin, että nurja puoli tuli päällipuoleksi. Elastaanitrikoo on sileää ja napakkaa, nurja puoli ei ole niin poikkeava kuin joustocollegessa.

Tässä postauksessa olen käyttänyt juurikin tuota joustocollegea yhdistettynä Noshin muihin kankaisiin, joiden laadusta ei ole kyllä mitään muuta kuin hyvää sanomista.

Tavoitteena on tarveompelukset hyvälaatuisista kankaista. Syksy ja liikunta on näissä jo mielessä, mutta Suomen kesän arvaamattomuus antaa mahdollisuuden käyttöön jo nyt. Tytölle valitsin väriksi punaisen fantasian kera yksivärisen tomaatinpunaisen.
Hupparin kaavana on Jujunan Hiiop-huppari koossa 116cm. Hupun etureunaa muokkasin ja takaosaa pidensin ja kaarsin. Leikkaussaumat on lisätty ja saumaan on tehty vetoketjutaskut.
Leggarit on tehty uusimman Ottobren kaavalla, leveys 122cm, pituus 116 cm.
Huppu on vuoritettu tomaatin punaisella trikoolla ja nyörit ovat kahden reiän taktiikalla tehty niin, ettei nyörin päät ole vapaina.
Hyvälaatuisista kankaista on mukava ommella, kun ne pysyvät hyppysissä ja tottelevat ompelijaa :D.

Päätin jo heti, että samistelemme tytön kanssa tällä kertaa, ärsyttää se sitten jota kuta tai ei. Syksyn työt ja liikuntatunnit olivat itselläni oman setin myötä mielessä. Sininen fantasia ja navy joustocollege.
Housuista PITI tulla löysät joggerit, mutta toisin kävi...Jotakin hassua oli kaavoituksen aikana tapahtunut, joten katsoin paremmaksi kaventaa nämä enemmänkin tällaisiksi leggarityyppisiksi. Sitä en sitten tiedä kehtaanko julkisesti näillä käyskennellä, ehkäpä pidemmän paidan kanssa. Joggereista ei ole jäljellä muuta kuin taskut.
Hupparin kaavapohjana on Jujunan naisten hupparikaava, johon piirsin nuo leikkaukset. Rintamuotolaskos on otettu huomioon ja se on tuossa saumassa poistoina. Saumoissa,  samoin kuin tytön hupparissa, löytyy vetoketjutaskut.Mies nimittäin kainosti vihjaisi, että tuollaiset housut vaatisivat kyllä hieman kyykkyä ja pyllynposkien kohotusta. Tällä hetkellä se vain leviää istuessa ompelukoneen ääressä :D.
Sisässaumat eivät myöskään ole suorat, vaan ne on saumuroitu koipieni kaarten mukaisesti. Geenit ja urheilu on kasvattanut pohkeeni omiin mittasuhteisiinsa. Hupparissa myös toisena tavoitteena oli tehdä sisäosasta niin siisti, että voi häpeilemättä takkia auki käyttää. Taskunpussit kiinnittyvät niin alakäänteeseen kuin vetoketjunkin alle. Hupun ja miehustan saumaa kiertää puuvillanauha, joka samalla estää venymisen. Vetoketjun reunan nauhahuolittelu jäi tällä kertaa, mutta seuraavaan sitten.


Näillä me sitten sporttaillaan.
Tomaatin punaiset kankaat houkuttelivat vielä kokeilemaan uusimman Ottobren kaavoja. Joustocollegetunika pienellä kettuaiheella syksyn viileämpiin keleihin.
Tämä on hyvin pelkistetty ketturepolainen, applikaatiolla olisi saattanut tulla näkyvämpi. Vapaakirjonnalla mentiin taas, kun on makuun päästy.
Juhla-kuosi on päässyt jo kaupasta loppumaan, mutta sain idean jemmassa olevaan palaani. Tätä mallia olen suunnitellut itselleni, mutta päätin kokeilla sitä ensin minikoossa.
Taskut ulottuvat myös taakse, mieheni mielestä painajaismainen vaate, koska ei tiedä kuinka päin tunika kuuluu pukea :D.
Helma on hieman pallomainen, trikookaiteella vaan poimutettu. Tässä vaiheessa varmasti huomaatte, että kuosi on käännähtänyt nurinpäin.
Saisiko olla tomaattia ja basilikaa?


Samaan aikaan julkaistiin myös uusi lastenvaatemallisto, jossa on herkullisia kuoseja ja malleja. Mm. Polku-kuosi on nyt elastaanitrikoona ja herkullisissa väreissä. Oma suosikkini on kaikki Olio- vaatteet ja asusteet.

Nyt koneet hiljenevät muutamaksi päiväksi, lähdemme tytön kanssa pienelle kesäretkelle tapamaan sukulaisia ja ystäviä. Hyvää loppuviikkoa sinulle lukijani.


24 kommenttia:

 1. Mieletön satsi kaikkea ihanaa! Niin paljon yksityiskohtia ja taitavaa viimeistelyä (:

  Pian jo onneksi nähdään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onneksi kohta on jo viikonloppu ja päästään retkeilemään.

   Poista
 2. Mielettömän upealta vaatteita ja hienoja kuvia <3 olet niin taitava <3 ja ihanat kaavat upeiden kankaiden lisäksi <3

  VastaaPoista
 3. Apua kuin paljon ja kuin hienoja!! Ja pylly on hyvä :)

  VastaaPoista
 4. Mielettömän hienoja! Noshin JCt on kyl ihania :)

  VastaaPoista
 5. Wau mikä setti, tässähän on aivan mahtavia teoksia, ja kyllä minä noilla ainakin lenkkeilisin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nyt vaan sitten pitäisi saada itseään niskasta kiinni, että lähtisi säännöllisesti reippailemaan

   Poista
 6. Huikeita juttuja olet ommellut, ihan voi nähdä kuinka reippailette noissa punaposkisina kirpeässä syyskelissä. Tosi hauska myös tuo tytön laskoksellinen mekko taskuineen. Meilläkin lapsilla kaikki paidat ja housut menee suuremmalla todennäköisyydellä väärinpäin kuin oikeinpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin kuin sinäkin olet tehnyt. Mekkomalli on pakko kokeilla myös itselleni, voisi vaikka onnistuakin.

   Poista
 7. Reippaita ja ihania, oikeita hyvän mielen lenkkeilyvaatteita! :). Tuon juhlakuosin kääntyminen ylösalaisin on aivan huikean näköinen - minusta jopa parempi kuin alkuperäinen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen kyllä enemmän viileiden kelien ystävä, joten näiden vaatteiden käyttöä odottelen kovasti. Jännä juttu, mieleeni ei leikatessa tullut, että kangas olisi väärinpäin. Näin sen tuollaisena, mutta vasta valmiina tajusin sen olevan väärinpäin.

   Poista
 8. Onpa muuten ihanan sähäkkäät ja linjakkaat sporttiasut! Näillä kelpaa lenkkipoluilla kirmata:) Ihailen, miten jaksat aina nähdä niin paljon vaivaa noihin kaavamuokkauksiin. Tosi nätit leikkaukset ja asut istuu teille tosi kauniisti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tunnustan, en kyllä aina jaksaisi. Olisi ihanaa vaan ottaa kaava, tehdä vaate ja todeta, että hyvä on.

   Poista

Kiitos, kun kommentoit :)