tiistai 5. heinäkuuta 2016

Haasteita ja turkoosin jämiä

Hupskeikkaa, sinne pyörähti kesäkuu ja heinäkuuta jo elellään. Suurin osa tämän postauksen kuvista, on pyörinyt niin facebookissa kuin instagramissakin. Koska tämä on kuitenkin myös virtuaalinen päiväkirjani ompeluksistani, niin muutaman kuvan ja sanasen tänne kirjoitan.

Ompeluryhmäämme hemmoilteltiin ylläripaketilla joka sisälsi kangasta. Aikaa oli tällä kertaa ihan kivasti ja paketista tupsahtikin Vimman Bubble-kuosia elastaanitrikoona. Sattumoisin minulla oli sitä ennestäänkin, mutta ei se tahtia haitannut. Haalari itselleni tuli ensimmäisenä mieleen, mutta sitten päädyinkin tekemään kaksiosaisena johon kuului Burdan kääntöolkaintoppi ja Named:n Alexandria Peg- trousers. Housuja muokkasin jo ennen leikkuuta, madalsin edestä vyötärölinjaa ja takaa puolestaan lyhensin haarakoukkua. Sovituksen aikana syvensin laskoksia ja kaventelin muutenkin sivusta. Olisi siis saanut olla numeroa pienemmät.
Mutta tykkään ihan hirmuisesti tästä kokonaisuudesta, varsinainen puuma-asu :D. Hillitymmän asun saa sitten laittamalla yksivärisen yläosan. Vyötärölle leveä kaitale, jonka sisällä on kuminauha. Taskut jäävät osittain laskosten alle.
Vimmalle on tulossa myös uusi kuosi Sirpaleet, jota kunkin meidän elämä aina välillä tuntuu olevan. Ehdotonta leggariainesta on tämä kangas. Toisaalta siitä tulee mieleen vahvasti myös 80-luku niin kuvioinnin kuin värienkin suhteen. Satuin myös hankkimaan uudet lenkkarit, edellisten ostosta olikin kulunut jo tovi. Jos näillä väripilkuilla saisi itsensä taas aktiivisesti ja säännöllisesti liikkeelle.
Tyttö sai caprit kesäleggareiksi. Keltainen paita on ostettu Verson puodista.
Itselleni tein vielä tuollaisen väljän ja pidemmän paidan, jotta kehtaan leggareissa kylillä käyskennellä. Harmikseni kangas olikin aika pitkälle tekokuitua, ihanan pehmeää ja lämmintä kuitenkin.
Malli menee kyllä jatkoon.

Pääsin kokeilemaan Jujunan hupparikaavaa. En tehnyt kaavaan mitään muutoksia, vaan päätin kokeilla rintamuotolaskoksellista mallia saman tien. Kaava on hyvä ja siinä on monia vaihtoehtoja. Valitsin rinnanympäryksen mukaan koon 40 ja kaventelin 36-38 välimaastoon lanteita kohden. Oma remonttitarpeeni kuitenkin on aina selän lyhentäminen, olkasaumojen siirtäminen eteenpäin ja hihan pyöriön muokkaaminen. 
 Jotakin hassua noissa rintamuotolaskoksissa edelleen on, tulee vetoja, joiden lähtökohtaa en osaa paikallistaa. Onko vain edelleen liian pienin ry? Vinovetoketjuhuppari on kiva piristys omaan vaatekaappiin, vaikka se ei aukinaisena toimikaan. Seuraavaan on kaavamuokkaukset jo tehtynä, katsotaan onko niillä toivottavaa vaikutusta.
Kesken ovat vielä miesten paidan ja hupparin kokeilut. Paitaan valitsin aivan liian ison koon, joten pitää purkaa palasiksi ja leikata pienemmäksi. Hienoa, että tällaista kaavayrittäjyyttäkin löytyy Suomesta.

Helteet houkuttelivat kepeiden vaatteiden tekoon ja Verson puodin Keijumaija- trikoo on ollut tarjolla värihaasteeseen jo pariinkin otteeseen. Nyt kuositin pari kesän takaa olevan mekkomallin uuteen kokoon ja ihana siitä tuli <3.
Hihat eivät ole erilliset, vaan haluttu rypytysmäärä kuositellaan jatkumaan leikkauslinjasta ylöspäin. Reunassa on pitsi, joka on ommeltu peitetikkikoneella reunaan ilman käänteitä.
Turkoosi kuuluu kyllä lempiväreihini näin kesäaikaan. Paratiisia varasin itselleni ja Mekkotehtaan Vilma kaavaksi. Aikaisempi Vilmani on tehty viskoositrikoosta, joka laskeutuu kauniisti. Elastaanitrikoossa laskeutuvuus ei ole ihan samaa luokkaa, mutta hyvin näilläkin helmoilla kesää vietetään. Hyvin tuonne rypytyksen alle jää kesäkilot piiloon :D.
Typsy sai jämäpaloista kesätopin ilman mitään koukeroita ja keveriksi ryppylahjecaprit.
Omaan mekkoon laitoin vielä pitsinauhat saumoista taakse kiedottavaksi.
Joustofrotee. Siinä toistuvat ihanasti värit ja se pysyy pesusta toiseen hyvänä. Sokerihiiren (Verson puoti) comeback sulatti sydämeni, mutta en oikein keksinyt mitä siitä tekisin. Mutta tästä oivalluksesta olen iloinen, saan ihailla kuosia todennäköisesti useammin kuin esim. mekossa.
Se on kylpytakki meidän vesipedolle. Tähän on mukava kääriytyä lämmittelemään altaassa tai järvessä polskimisen jälkeen. 
Keltainen vinoraitainen jf on jostakin meille palana ilmestynyt. Vuoritin kylpytakin myös joustofroteella, samaa sävyä oleva Sydämellinen- joustofrotee Verson puodista.
Heinäkuussa ovat vaaleat värit valloillaan, siitä ihan pian :)

8 kommenttia:

 1. Huikea kavalkadi jälleen! Teille sopii molemmille turkoosi ihanasti :)

  VastaaPoista
 2. Mahtavat turkoosit ♡
  Tämän kuun valkoinen/vaaleat kuumottaa kun en yleensä harrasta niitä. Parit pikkarit kyl on leikattu ;)
  Ihanaa heinäkuuta!

  VastaaPoista
 3. Upeita ompeluksia taas! :) Turkoosi on ihana väri. Tein juuri Ek:ssa löydön, vähän vain myöhässä turkoosiin haasteeseen osallistuakseni.. Onneksi siitä voi myöhemminkin ommella! :)

  VastaaPoista
 4. Ihania vaatteita, ja mitkä värit! Minusta rintamuotolaskokset toimivat paremmin, kun ne lähtevät kainalosta sivusauman puolelta, eikä hihasaumasta. Ainakin minun kropallani ;)

  VastaaPoista
 5. Toi kylpytakki, se on niin herkku ja sokerihiiri yksi lempikuoseistani <3 muutenkin ihania vaatteita oot tehnyt

  VastaaPoista
 6. Aivan ihania ompeluita nämä kaikki! On rentoa ja sporttisempaa tyyliä, kesähelteille jotain kaunista ja raikasta ja kaiken kukkuraksi vielä herkullisen suloinen kylpytakki:) Oma suosikkini on ehdottomasti tuo hupparisi. Tosi kauniin värinen ja mallinen. Kaava vaikuttaa oikein kivalle ja monipuoliselle.

  VastaaPoista
 7. Toinen toistaan hienompia ompeluksia. Ahkera kesäkuu sinulla on ollut ompeluksien saralla. Kylpytakkia pitäisi meidän lapsille alkaa myös suunnitella.

  VastaaPoista
 8. Että minä vaan joka kerta ilahdun näistä sun ompeluista! Kaikissa on aina jotain uutta jujua, kuoseja yhdistelet taiten jne :). Sun hupparisi näyttää tosi kivalle, tykkään kanssa kesäisin turkoosista paljon.

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit :)