sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

NOSH:n naistenmallisto

NOSH SS2016 Naisten mallisto

Tervetuloa kevät ja ihanat uutuudet!
Noshin kangasmallisto se vain paranee paranemistaan. Ja itseäni viehättää juurikin aikuiseen makuun oleva kangastarjonta.Yhteensopivia kankaita, niin kuosien kuin yksiväristenkin kankaiden suhteen. Uutuuksiin pääset tutustumaan suoraan tämän linkin takaa, Klik.

Värihaasteen tiimoilta blogi vihertää huhtikuussa, joten valitsin tätä teemaa silmällä pitäen kankaat blogiyhteistyön merkeissä. Kummasti ostoskoriin päätyi muutakin, mutta niistä sitten jossakin vaiheessa enemmän. 

Kide- kuosi, yksi suosikkini NOSHI:n valikoimista. Ajaton, monikäyttöinen, puhutteleva, tyylikäs, laadukas. Petrooli on kaunis ja sekä sinisestä, että vihreästä pitävän pettämätön valinta. Aluksi luulin, että kuvio on musta, mutta lähemmin tarkasteltuna se on tummansininen. Sehän passaa ainakin minulle.
Kaavana tässä tunikassa on itselleni piirretty +8 väljyysvaroilla oleva mekkokaava. Pienensin hieman väljyyksiä, mutta tulin siihen lopputulokseen, että on syytä piirtää vain uusi kaava, jotta suhteet tulevat oikein (etenkin hihaan, sen istuvuuteen en ole vieläkään tyytyväinen). Etukappaleen väljyydet ovat rintamuotolaskoksessa ja pitkittäin taskun yhteydessä olevassa muotolaskoksessa.
Takakappaletta kavensin, mutta se olisi kyllä vaatinut keskitakasauman, jotta väljyydet olisi saanut ristiselän kohdalta pienemmäksi. Kehittelin vyön, mutta minun tasapaksulle vartalomallilleni ei vyötäröllä oleva vyö sovi. Väljistä malleista, jotka kuitenkin mukailevat vartalon linjaa, tykkään tällä hetkellä todella paljon.
Olen myös jumittunut näihin halkioihin pääntiellä...Hihat ovat 3/4 mittaiset, eli kesää kohti ollaan menossa.

Muita uutuuskuuoseja ovat Romanssi ja Juhla, molemmissa upeita värejä. Mukana kulkevat aina moni-ilmeiset raidat ja yksiväriset jerseyt, joustocolleget ja farkkucollege. Näistä on helppo koota itselleen sopiva kangaspaketti, jonka kanssa ei tarvitse yhteensopivuuksia miettiä. Laatukin on aina taattu.

Tämä vihreä on enemmänkin minun loppukesän värini. Silloin, kun aurinko on pienen päivetyksen kasvoille ja käsivarsiin tatuoinut. Mutta siis vuodesta toiseen, yksi lempivärini on tämä: Maastonvihreä, khaki tai oliivi, rakkaalla lapsella on monta nimeä <3
Punaisesta myös tuo tämän kevään mallistossa oleva  sävy "Tomaatti" on yksi suosikkini . Tämän väriyhdistelmän näenkin juuri loppukesän tomaattisadon aikaan. Tämä setti on täynnä kokeiluja, suurimpana mainittakoon housut, jossa on kaikki ne elementit, jotka housuihin kuuluvat: taskut, vetoketjuhalkio, vyötärökaitale, puntteja unohtamatta. En ole housuja tehnyt moneen vuoteen, joten ylitin ja haastoin itseni. Ei näistä ihan superit tulleet, mutta käyttökelpoiset kylläkin. Kankaana oliivi farkkucollege.
Hain tuollaista väljempää "boyfriend"-mallia. Pohjana tässä on SKK:n 1/16 malli 3 housut. Takakappaletta on kavennettu ja haarakoukkua on lyhennetty oikeaoppisesti (-89 muistiinpanoja seuraten). Lisäsin myös takakaarrokkeen. Vetoketjuhalkio jäi turhan ylös ja takataskut olisvat voineet olla pyöreähköt etutaskujen muotoja mukaillen.
Vyötä on pakko pitää, sillä vyötärön seutu jäi liian väljäksi. Teini ilmoitti kuvauksen tiimellyksessä, että sen vyön pitäisi myös näkyä.
Hauska ja opettavainen kokeilu oli tämä, ehkäpä tästä intoudun myös housuja tekemään ja myös peruskaavat niistä itselleni piirtämään. 
Oliivi, napakka ja hauskasti siftaava, jersey. Siitä tuli pusero. Olen tehnyt tytölleni muutaman tunikan tällaisella puoliraglanilla. Päätin sitten kokeilla sitäkin itselleni. Olemme kyllä niin eri puista veistetyt M:n kanssa. Hänellä on kapeat hartiat, minulla ladonovet, hänellä pyöreä peppu, minulla lattana, vatsa on kuitenkin molemmilla pömpöllään :D. Pienet rintamuotolaskokset oli pakko lisätä, vaikka ei se tällaisessa väljässä mallissa kai niin tarkkaa ole?

Paidan punainen lanka tuli myös muistikirjassa olevasta ideasta, joka on odottanut tovin ilmentymistään. Tätä voi kait alikempeluksi sanoa, chenille-tekniikkaa tässä hain, vaikka kerroksia on vain yksi.  Yksi intohimoni on kankaan struktuuri, siksi pidän neuleista. Koska ompelen, on keksittävä ideoita, jolla tätä struktuuria pääsen ilmentämään.
Vihreän kankaan alla on punainen pala. Ompelin ensin sen ulkoreunnojen mukaan kiinni ja sitten aloin vaan tikkaamaan ompeleita poikkisuunnassa. Päätin nukkua yön yli ja sakset otin käteen, kun sain aamusilmät parin kahvikupposen jälkeen auki. Aukileikkausten jälkeen silitysraudan höyry täysille ja koskematta kankaaseen annoin höyryn tehdä tuon rullaantumisen. Paranee varmasti myös pesun jälkeen. Tämä oli myös sellainen terapiaompelus, sillä sielu tuntuu olevan välillä ihan vereslihalla.
Jos et ole ompeluihmisiä tai haluat saada laadukkaita ja kestäviä vaatteita vaatekaappiisi, niin katsasta Nosh:n valmisvaatetarjonta tai järjestä vaatekutsut.

Pikkukakkosen vinkeissä oli viime kesänä tällainen idea: Maalaa pikkukiviä muistuttamaan mansikkaa ja laita ne mansikkamaalle. Kun lintu kopauttaa kovaa kiveä, ei se kuulemma uudestaan yritä näin huonoille apajille :D.
Hyvää alkavaa viikkoa sinulle! Pysy kuulolla, loppukuusta on tiedossa taas arvontaa.




34 kommenttia:

  1. Mun suosikki oli tällä kertaa tuo khakin värinen paita, mielenkiintoinen tekniikka siinä kuviossa! Täytyy joskus kokeilla. Myös housut ovat tosi hienot, toimiva kaava näyttää olevan se :)
    Outi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, siitä tuli kyllä vastaväriparina aika tehokas kokonaisuus. Housujen istuvuutta pitää vielä parannella.

      Poista
  2. Olipa sattuma! Juuri tuota chenille-tekniikkaa ajattelin testata tytön seuraavaan paitaan. Sen aika on ehkä ensi viikolla. Tämän viikon ompelukset liittyvät haasteisiin.
    Nuo housut näyttävät ihan mahtaville. Itsekin pitäisi rohkaistua tekemään housut itselle, kun kaupasta ei tahdo minun mitoilla löytyä kovin istuvia. Myös molemmmat yläosan vaatteet miellyttävät silmää niin malliltaan kuin kankailtaankin. Voisin ottaa molemmat itselleni, vaikka niin eri värisiä ja mallisia ollaankin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja hienoa, jos ompelukset ovat sellaiset, jotka miellyttävät. Eikä minullakaan mennyt kuin kaksi vuotta, että sain nämä aikaiseksi. Laskin juuri, että jemmassa on ainakin kahdeksan housukangasta.

      Poista
  3. Ai että ku mää tykkään tuosta tomaatin punaisesta, ja sopii muuten hyvin yhteen tuon sävyn vihreän kanssa. Tykkään asusta kyllä ihan hulluna. Mä kyllä jossain kohtaa haluan kokeilla tuota "vereslihalla" kuviointia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ne ovatkin tosi hyvä väripari. Yksivärisiin kankaisiin on kiva kokeilla tällaisia juttuja :)

      Poista
  4. Upeita vaatteita, varsinkin tuo oliivinvihreä paita ihastuttaa suuresti kuvioinnillaan minuakin. Tuollaisen paidan voisi koulupoikakin muuten huolia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :). Miehenikin sanoi, että asu on kiva. Jälkeenpäin tulikin mieleeni, että miksi en tekisi hänellekin? Toivottavasti en kuitenkaan ole liian poikamainen ;)

      Poista
  5. Tässä oli monta kivaa ideaa :) Oma suosikkini on nuo housut. Tekisi mieli kokeilla kans :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, toivottavasti nuo housut eivät ihan kauheasti löpsähdä käytössä. Ovat muutenkin aika löysät.

      Poista
  6. Tosi hienoja kaikki. Itsekkin tehnyt tuota kuviota mutta sydän tuli minulla ja siksi kun oli reikä paidassa :)

    VastaaPoista
  7. Ihania kaikki. Erityisen huokaisun multa sai tuo eka kidekuosinen tunika. Kide on upea ja tuollaisessa yksinkertaisessa vaatteessa pääsee oikeuksiinsa. Ja mikä väri!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! se onkin upea kangas ja tuo väri on erityisesti myös minun mieleeni.

      Poista
  8. Voi miten ihana mekko/tunika ja paita. Olisi ihan minunkin näköisiä. Nosh on minulle uusi juttu. Täytyypä käydä katselemassa kankaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Suosittelen lämpimästi heidän kankaitaan. Hinta-laatusuhde on kohdillaan sekä yhdisteltävyys.

      Poista
  9. Ihania vaatteita Sanne ♥ Ja vitsit nuo housut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Juulia! Ylitin kyllä itseni täysin, tästä on hyvä jatkaa :)

      Poista
  10. Tuo kide on kyllä niin ihana kuosi, tykkään kovasti tämän värisenä! Ihan oikeita housuja pitäisikin rohkaistua kokeilemaan.. kivan näköinen tuo oliivi-tomaattipaita! :)

    VastaaPoista
  11. Huomio kiinnittyi heti tuohon paidan punaiseen kuvioon, on hauska ja näyttävä. Housutkin ovat hienot, voi jos itsekin joskus uskaltaisi housuompelua kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :). Vastaväriparina se on tehokas yksityiskohta. Ei minullakaan mennyt kuin kaksi vuotta noiden housujen tekemisen aloittamiseen.

      Poista
  12. Minunkin huomioni kiinnittyi ekana tuohon paitaan ja sen kuvioon. Siinä on vähän sellaista rock-henkisyyttäkin. Housut on just hyvät, minusta tuohon matskuun sopiikin hyvin väljyys ja rentous. Onko tuo farkkucollege kovinkin paksua? Vastaako sellaisia peruscollegeja? Mun pitäisi nimittäin pojalle ommella housuja syksyyn, mutta en kovin paksuista voi tehdä. Kidetunika on ihana, niin kauniin naisellinen. Tuo väri voisi ehkä toimia mullakin. Tosin yritän olla ostamatta lisää kankaita, mutta joihinkin juttuihin taitaa olla 'pakko' ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja piti vielä kommentoida tuota mansikkavinkkiä, että kiitoksia siitä! Meillä ei ole mansikkaa, mutta mun isä oli tempaissut viime kesänä ja istuttanut 200 tainta. Sinne näitä voisikin tehdä pojan kanssa :).

      Poista
    2. Kiitos, poikamaiseksikin sitä on sanottu :D. Kangas on jämäkämpää kuin tavan college, ehkä tuo toimikassidos vaikuttaa siihen? Mutta vetreentyvät kyllä käytössä, joten ihan saisi napakkaa olla aluksi. Minulla on väljä meininki menossa nyt.

      Kiteen väri olisi sinulle ihan nappivalinta, suosittelen <3

      Poista
  13. Ihana tuo leikattu, tikattu paita. Värit täydentävät toisiaan , mielenkiintoinen :)Housuissa hieno istuuvuus ja yksityiskohdat. Hieno asu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pirjo, kyllä tämä asu käyttöön pääsee, kunhan nilkat tarkenevat olla paljaina :)

      Poista
  14. I love this idea a lot! It's lovely! So original. M

    VastaaPoista
  15. Upeita vaatteita! Tunika sopii sinulle tosi kauniisti, niin malliltaan kuin väriltään! Tuon tunikan mallista mekkoa, jossa sivuille menevät muotolaskokset, olen yrittänyt epätoivoisesti saada ommeltua, mutta kaavat tökkii edelleen..
    Ja sitten tomaatti-oliivisetti. Ihanan rentoa, siistiä ja sopivasti rouheutta! Oikein onnistunut ja kekseliäs tekniikkakokeilu paidassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Myös omat aikaisemmat kokeiluni vastaavanlaisessa vaatteessa ovat menneet ihan hakoteille. Nyt proton jälkeen saumat ovat oikealla kohdalla ja kaava toimii. Itseasiassa siirsin tähän rintamuotolaskokset tuohon sivuun pois kädentieltä.

      Poista
  16. Matti myöhäinen julkaisee vihreän postauksensa vasta huomisaamuna ajastetusti (koska postaus sisältää yhden lahjaompeluksen). Viikonloppuni tulee olemaan niin kiireinen että linkityksen ehdin luultavasti tekemään vasta ensi viikon alussa.. :) Tämä on kyllä niin kiva haaste, tulee otettua itseä niskasta kiinni niin tilkkujen kanssa kuin vanhojen kuvaamisessakin.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. http://leipoenjaneuloen.blogspot.fi/2016/04/vihreaa.html

      Poista
  17. Valtavasti kivoja vaatteita niin äidille kuin neidillekkin.
    Tuuppas käymään Aurinkokujalla ja osallistu arvontaan.
    Hyvää alkanutta viikkoa sulle.

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit :)