perjantai 1. huhtikuuta 2016

Huhtikuu vihertää

Se olisi sitten huhtikuu ja sehän enteilee jo kevättä. Iltapäivälehtien otsikot lupailivat huimia lämpölukemia ja jäätelökioski on roudattu lähikaupan pihaan. Maa on vielä jäässä, mutta ensimmäiset versot työntävät itsepäisesti itseään kohti aurinkoa. Aamujen koleus vaihtuu päivän lämpöön ja kerrospukeutuminen on ainoa tapa selviytyä. Eteinen pursuaa vielä talven lämpöisiä vaatteita, kevyempää on jo kaivetu esille. Kaikki talvinen tuntuu nuhjuiselta ja synkeältä, valo paljastaa niin pesemättömät ikkunat kuin tahraiset vaatteetkin. 

Kuukauden väri on vihreä. Väri joka symbolisoi kasvua ja runsautta. Se liittyy myös uudistumiseen, toivoon ja pitkäikäisyyteen. Se on myös tyynnyttävä, rentouttava ja hoivaava väri. Siksipä juuri leikkaussalit laatoineen ja suojavaatteineen ovat vihreitä. Kevään uusi vihreä on lumoava, niin puhdas ja raikas. Toisaalta kesän loppupuolella vihreän sävyt ovat jo paljon tummempia ja täyteläisiä.
kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest
Vihreä kuuluu väliväreihin oranssin ja violetin kanssa. Väliväreiksi sanotaan värejä, jotka on sekoitettu kahdesta pääväristä. 
keltainen+sininen=vihreä
Vihreän sävyjä on lukematon määrä, sillä paljolti riippuu missä suhteessa ja minkä sävyisiä sininen ja keltainen ovat, onko väriä vaalennettu tai tummennettu.
Eli valinnan varaa ja mahdollisuuksia tämänkin kuun osalta on paljon. Eikä siis edelleenkään käsityön tarvitse pelkästään vihreä olla, sitä voi yhdistää muihin väreihin oman maun mukaan.

Richard Webster kirjoittaa Värimagia-kirjassaan seuraavaa lempivärin ollessa vihreä:
"Olet tasainen luonne ja sinä olet myös myötätuntoinen, suvaitsevainen ja auttavainen. Sinun kanssasi on helppo tulla toimeen. Nautit voidessasi auttaa muita ja työsikin voi liittyä toisten palvelemiseen. Saatat omata myös parantajan kykyjä ja pidät paneutumisesta yksityiskohtiin. Osaat olla tarpeen mukaan itsepäinenkin, mutta yleensä välttelet ristiriitoja parhaan kykysi mukaan. 

Jos puolestasi inhoat vihreää kärsit todennäköisesti vitkastelutaipumuksesta tai motivaation puutteesta. Taidat olla helposti kyllästyvää tyyppiä."

No, mikä on sinun suhteesi tähän väriin? Tuosta paletista löytyy taatusti joku lemppari ja toisaalta inhokki. Itse tykkään vihreästä(kin). Ainoa vuodenaika jolloin se ei oikein iske on talvi. Tuosta kartasta oikeastaan turkoosi on ainoa, joka puhuttelee kylmänä värinä talvella. Mutta ah, kun kevät koittaa, minun pitää saada ympärilleni vihreää! Tässä postauksessa ei tässä vaiheessa ole mitään vaatetta vielä valmiina, mutta pääsiäiseksi sain ommeltua ja ripustettua yhden verhon (se on paljon se).
Kangas on Marimekon Puput piilosilla- kangas. Se roikkukoon nyt tuossa yläkerassa siihen asti, että saan MM:n Kaiku- verhot ripustettua. Siinä kankaassa tiivistyy minun makuni: muva, vihreä, harmaan sävyt ja ripaus sinistä.
Tämänkään kuvan otosta ei ole pitkää aikaa, sillä pakkanen paukkui vielä pari viikkoa sitten. Tuo keeppi ja pipo ovat äitini minulle tekemiä, tumput olen tehnyt pojalleni hahtuvalangasta, jonka jälkeen ne on pesukoneessa huovutettu. Ne eivät hänelle enää kelpaa, joten nyysin ne omaan käyttööni.
Pätevän näköinen selfie....

 Vihreästä on ollut lähivuosina pinnalla vain limenvihreä, minttu ja petrooli. Tällä hetkellä vihreän eri sävyjen nousua on havaittavissa enemmänkin. 
Etenkin tuo "Emerald" tuntuu olevan tällä hetkellä  sellainen vihreän sävy, jolla on nostetta. Pinterestiin olen taas kerännyt kuvia kuukauden väreihin liittyen. Instagramissa #varihaaste2016- tagin takana jo monta hienoa käsityötä edellisiltä kuukausilta.
Kuva: Pinterest
Ideoita ompelujumin selättämiseen? Tai oikestaan kankaan pilkkomiskauhuun? Tytölle olen onnistunut nyt tekemään monta kivaa vaatetta, mutta entä itselleni. Auttakee naista mäessä :D. Laitattehan taas kommentteihin tietoa bloggauksistanne, vähän jälkijunassa olen niitä käynyt lukemassa, mutta käynyt kuitenkin.

Nyt sitten vain vihertymään, kiva, kun olet matkassa mukana :).

Sydämellinen camo- kuosi :D. Pyysin miestäni kokeilemaan vihreän eri sävyillä.

22 kommenttia:

 1. Mulla on ihan hirmuinen vihreä kausi menossa mutta vihreää ei vain tahdo ilmaisosastolta löytyvän...katsotaan mitä keksin...

  VastaaPoista
 2. Jämäpaloja vihreästä! http://kotikutoista.blogspot.fi/2016/04/vauva-rokkaa-pp-sarja-huhtikuun.html

  VastaaPoista
 3. Juuri sopivasti sain yhden vihreän työn valmiiksi :) http://heidinluovaaterapiaa.blogspot.fi/2016/04/kilpa-aerobic-puku.html

  VastaaPoista
 4. Lähdetään nyt näistä liikenteeseen! :) http://kakaranhymy.blogspot.fi/2016/04/tuulahdus-minttua.html

  VastaaPoista
 5. Vihreä on yksi lempiväreistäni, joten olihan sitä koruiltava ja ommeltava =)
  http://korukoukussa.blogspot.fi/2016/04/varihaaste-vihrean-savyt.html
  http://korukoukussajamuussa.blogspot.fi/2016/04/varihaaste-vihrean-savyt.html

  VastaaPoista
 6. Minä kun en muuta teekään kuin vihreää, kuukaudesta toiseen ;) Mutta tuo värimagiakuvaus menee kyllä tosi pahasti metsään... tai viidakkoon...

  VastaaPoista
 7. Meinasin jo että jää väliin, mutta mukana kuitenkin :) http://villakiana.blogspot.fi/2016/04/vihertaa.html

  VastaaPoista
 8. Vihreä on lempivärini, mutta ei valitettavasti käy minulle vaatteena ollenkaan :(. Onneksi siniseen taitetut sävyt sentään paremmin. Tytär valitsi itselleen minttua: http://virvalilja.blogspot.fi/2016/04/kotipihaa-kauemmas.html

  VastaaPoista
 9. Ihanat neuleet ja verhot! Minun vihreät ompelukset löytyvät täältä: http://hannannamit.blogspot.fi/2016/04/hiljaiset-linnut-ommellut-koristeet.html

  VastaaPoista
 10. Vihreä on erisävyisinä kiva väri. Tosin kaapista ei löytynyt montaakaan vihreän sävyä.
  Turkoosilla vihreään haasteeseen:
  http://kaksoisneulausta.blogspot.fi/2016/04/frozen-elsa-mekko.html

  VastaaPoista
 11. No, niin! Kuukausi on puolessa välissä ja ensimmäinen vihreä on Punaisessa Mökissä valmiina.
  http://pikkuakantilkkuvakka.blogspot.fi/2016/04/vihrea-huppari.html

  VastaaPoista
 12. Vihreä ei ole ihan ominta värimaailmaani, mutta turkoosista tykkään, joten sillä mukaan haasteeseen. Pari pienempää työtä syntyi kyllä spektrin vihreämmästäkin päästä: http://ihanitteravelsin.blogspot.fi/2016/04/huhtikuun-varihaaste-ja-vihrea.html

  VastaaPoista
 13. vielä vähän vihertää lisää.. http://kakaranhymy.blogspot.fi/2016/04/leggareita-ja-vahan-vihreaa.html

  VastaaPoista
 14. Vihdoin valmis on :)
  http://villananna.blogspot.fi/2016/04/huivista-kaftaani-hommahuoneen.html

  VastaaPoista
 15. Määhän en uskonut kuun alussa, että saan valmiiksi vuosia kesken olleen vihreän neuleen, mutta niin se vain valmistui. Käypä kurkkaamassa, kun ehdit. :) Sun haasteen ansiota, että se on valmis. :)
  http://pikkuakantilkkuvakka.blogspot.fi/2016/04/ei-siita-liivia-tullutkaan.html

  VastaaPoista
 16. Sain blogiakin päivitetty ja vihreää on eksinyt myös joukkoon: http://norpankotona.blogspot.fi/2016/04/mekkotehtaan-vilma-ja-huhtikuun.html

  VastaaPoista
 17. Noni mäkin sain päivityksen aikaan! http://ajatuksiasaksasta.blogspot.de/2016/04/vihertavia-ompeluksia-eli-huhtikuun.html

  VastaaPoista
 18. Onko sulla vielä pupuverho tallessa? :) Jos kyllä, niin täällä olisi yksi epätoivoinen pupuhullu valmis sen ostamaan :D ei löydy enää mistään kaupoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kyllä minulla on, mutta en taida raaskia siitä ainakaan toistaiseksi luopua 😊

   Poista

Kiitos, kun kommentoit :)