maanantai 28. maaliskuuta 2016

Eläimellistä menoa

Maaliskuu alkaa lähentyä loppuaan, pääsiäinen on ohi ja vatsa täynnä mämmiä sekä muita asiaan kuuluvia herkkuja. Lumet hupsahtivat ihan silmissä ja kevään askareet alkakoon tässä torpassa. Tuo vaatehuolto ja tavaroiden peseminen ja roudaaminen varastoon tai kierrätykseen on vain niin epämiellyttävää puuhaa. Mutta pakkohan se on jostakin aloittaa, joten ei auta itku markkinoilla.

Olen hieman pettynyt itseeni, sillä suuret odotukset oman vaatevaraston mustavalkoisesta täydenyksestä jää säälittävän vähäiseksi. Kankaita kyllä löytyy vaikka kuinka. Se on se kaava, joka tökkii. Teettämäni kaava lähti vielä muokkaukseen ja olen nyt jotenkin yrittänyt muokata paria olemassaolevaa hyväksi. Mutta, kun ei ole varma, niin ei uskalla saksia aarteitaan.

Siksipä onkin ollut hyvä syy tehtailla tytölle vaatetta haasteeseen sopivissa väreissä. Suurin osa näistä kuvistä on jo jossakin ollut esillä, mutta kirjataan nyt tännekin. Verson puotiin tuli joku aika sitten myyntiin Leena Rengon suunnittelema Bambutarha . Olen suuri Pandafani ja tässä kuosissa natsasivat monet asiat: värit, kuosi ja asettelu. Olisin voinut suunnitella yhden lastenvaatemalliston tämän ympärille.
Yhdistin kaveriksi ohutraitaista trikoota pääntielle, hihansuihin ja taskuihin. Leggarit tein Verson Vapaa- raitatrikoosta, josta tykkään kovasti. Toivon, että sitä tulee vielä lisää.
Vastaväriteemaan sitten tämä samaisen puodin Taalainmaan heppa, joka on pirtsakka väritykseltään, pinkkiä ja vihreää. Mekon malli on sama kuin edellisen postauksen Timanttipuu, hihat lyhenivät kesämittaan. 
Kuninkaallinen kädenheilautus
Sitten hieman hempeämpiin väreihin. Tämä setti syntyi siten, että Neiti antoi selvät sävelet leggareiden suhteen. Toinen lahje vaaleanpunainen ja toinen harmaa. Koska halusin pandat sivuun, jäi kankaasta pandasoirot. Hyvä syy päästä vähän näpertelemään...
(ei näytä tarkoituksella keskisormea :D)
Kuvat on kiinnitetty liimaharsolla ja tikattu suoraompeleella suuripirteisesti pariin kertaan. Olisin varmaan tikuttanut tiheällä siksakilla, mutta näin Julian näin tekevän helmikuun laneilla. Hihojen piti olla 3/4 mittaiset, mutta pitkäksi jäivät. Tykkään kyllä ihan hirmuisesti tästä setistä! Kankaat ovat Viljamin puodista.
Tämäkin kangas, tai siis yksi osa siitä, alkoi ilmentymään minulle jonakin ihan muuna. Nyt sain sitten ajatuksen tehtyä valmiiksi asti.
Tuo nenä/suu- kangas löytyy Pehemiältä, Koukussa- kankaan on suunnitellut Hellapuun Milona. Sen ympärille muodostui sitten nallukan kasvot. Toivottavasti se näyttää nallelta :). Olipa muuten kiva ommella velouria pitkästä aikaa. Hihat ovat kotimaista joustocollegea. Jalassa niinikään Pehemiältä hankittua Neule- trikoota leggareiden muodossa.
Pääsiäiseen kuuluvat puput ja tämä PikkuBo:n suunnittelema Happy Happy- kangas on kyllä todellinen hyvänmielen kangas! 
Kaavana on Ob:n Happy combo, joten iloisia ollaan monelta suunnalta.

Samaista velouria korvissa ja hupun vuoressa.
Käyttökelpoinen setti kevääseen ja kesään. Nämä vaaleat värit kyllä sopivat hänelle todella hyvin.
Tämän t-paita mallin ympärille taidan miettiä eri variaatioita, sillä malli on toimiva tuollaisena löysähkönä ja A-linjaisena. Kesällä tarvitaan myös kevyitä housuja. Tästä on hyvä lähteä muokkaamaan kaava istuvammaksi. Etuosa on liian pitkä ja takaa puolestaan liian lyhyt. Muokkausten jälkeen näistä voikin sitten tehdä eripituisia alaosia erilaisilla yksityiskohdilla höystetyinä.

Höh, se olisi huomenna taas arki!
Mukana nämä blogit ja instagramissa paljon muutakin:
KorukoukussaKasoisneulastaOperaatio oivallusVaateviidakkoOsasinIhan ite rävelsinMekkomerilläVillakianaSuorat saumatVillanannaJumiblogiAjatuksia SaksastaPaapuuri,  Kakarat, HannaMi, Unelmallinen, Vaahtokarkkimonsteri, Pikkuakan tilkkuvakka, Kototeko, Miinullekko, Nuppuneula, Virvalilja, Punatukka ja kaksi karhua, Kotikutoista, Blueberriesandzombies, Leipoen ja neuloen...puuttuuko joku?

Hyvää loppukuuta, kohta vihertää :)



33 kommenttia:

  1. Niin paljon kaikkia ihanuuksia, etten tiedä, mitä kommentoisin. Ihana värimaailma ja kevätaistimukset näissä kuvissa ja vaatteissa. Erityisen suloinen tuo pupunkorvahuppari!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, valon määrän lisääntyessä kaikki vanhat ja tummat jutut näyttävät niin tunkkaisilta.

      Poista
  2. Ihania vaatteita kauniille neidolle <3 olet taikonut ihanuuksia kauniista kankaista <3 upeita ideoita ja yhdistelmiä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eitsu, näitä oli kyllä inspiroiva tehdä, kun oli visio mielessä.

      Poista
  3. Onpa syötävän suloisia vaatteita!

    VastaaPoista
  4. Voi miten paljon ihanuuksia taas kerran, suosikkeina Viljamin pandat ja pupuhuppari :).
    Oma mustavalkoiseni on tainnut jäädä tänne ilmoittamatta: http://virvalilja.blogspot.fi/2016/03/mustavalkoista-kissamekko-ja-sydanlaukku.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, lisään sinut tuohon listaan ja käyn blogissasi :)

      Poista
  5. Kylläpä tytön kelpaa, kun äiti ompelee vaan toinen toistaan hienompia luomuksia! Minä fanitan noita kahta ensimmäistä etenkin tuota heppamekkoa ja kuninkaallista tervehdystä :). Täälläkin on syntynyt uusia mustavalkoisia mekkoja mekkomerilla.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, minäpäs käynkin vilkaisemassa sinun ihanuudet :)

      Poista
  6. Kyllä on kauniita ja reippaita vaatteita, kuten on niiden sisällä oleva mallikin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos molemmista kehuista, näkisitpä ne mutsrusuukuvat :D

      Poista
  7. Olipas kiva tuo pandakangas, varsinkin yhdistettynä iloisiin raitoihin! Ja pupu on edelleen mun suosikki, se on niin hellyttävä pitkine korvineen :)

    Outi

    VastaaPoista
  8. Mäkin olen osallistunut haasteeseen jälleen, mutta unohtanut siitä ilmoittaa! ;) www.kotikutoista.blogspot.fi

    VastaaPoista
  9. Jestas sinä olet ollut taas aikaansaava! Kyllä nyt neidon kelpaa, kun on noin paljon uusia ihanuuksia, osaako niistä edes valkata, mitä pitää ;). Oma suosikkini taitaa tällä kertaa olla nuo panda-asut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mulla on niin paljon kankaita, että on pakko olla. Toisaalta pieni loma saa aikaan sen, että ideoita alkaa putkahtelemaan.

      Poista
  10. Hui, on niin monta ihanuutta, etten tiedä, mistä näitä lähtisin kommentoimaan. Eka setti valloitti minut heti, mutta sitten tulikin jo monta muutakin valloittavaa vastaan! Olet oikeassa, tällaiset vaaleat värit kyllä sopivat suloiselle tytöllesi täydellisesti. Ekassa setissä tuo raitojen yhdistäminen on luovaa ja ihanan reipasta, kivasti sopii pandojen kaveriksi. Pupunkorva-huppari kiehtoo paljon myös, tällaiset eläinaiheiset vaatteet ovat minusta lapsilla niin kivoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainiin, piti ihan erikseen vielä toivottaa tsemppiä arkeen!

      Poista
    2. Kiitos, arki on kaiken ydin, mutta en laita pahitteeksi lomiakaan :D. M:lle ei tarvitse näitä eläinaiheisia vaatteita markkinoida erikseen, ne ovat hänen mieleensä oikein paljon.

      Poista
  11. Aivan ihanaisia kaikki! Miekin osallistuin mustavalkohaasteeseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, laitankin sinut heti listaan! Olen blogiasi useinkin selaillut ja lukenut, mutta esim iPad ei anna kommentoida :(. Pitäsi varmasti mennä selaimen kautta.

      Poista
  12. Voi miten ihania luomuksia! Saan töistäsi hirveästi inspiraatioa, vielä kun olisi aikaa saada se kaikki käyttöön :) ehdin vielä päivitellä pienet vastavärityöt minäkin, mutta melko vähäiseltä alkoi tuntua :D http://jumiblogi.blogspot.fi/2016_03_01_archive.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, ihanaa, jos näin on. Käynkin katsastamassa blogin, on ollut hieman kiirusta.

      Poista
  13. http://blueberriesandzombies.blogspot.fi/2016/03/mustavalkoista-varipilkuilla.html Ehdin! Vaikka hilkulle meinasikin mennä ;)

    VastaaPoista
  14. Aivan ihania, erityisesti kumpikin panda-setti! :) Minäkin ilmoittaudun mustavalkohaasteeseen, viime hetkiin postaus jäikin.. :)
    http://leipoenjaneuloen.blogspot.fi/2016/03/mustaa-ja-valkoista-vastavareja.html

    VastaaPoista
  15. Kiitos, käyn vilkaisemassa ja lisään sinut tuohon listaan :)

    VastaaPoista
  16. Oi että, jälleen ihastelen huimaa tuotteliasuuttasi ja näitä kauniita ja iloisen raikkaita asuja:) Toivottavasti saat myös oman kaavan kohta käyttöön:) Täällä myös oma kaava ensimmäisessä muokkauksessa:) Niin kovasti haluaisin jo surautella itselle mekkoja.

    VastaaPoista
  17. No nyt en kestä miten ihania <3 Oot ihan kone!!! Ja siis hyvässä mielessä. Toinen toistaan ihanampia vaatteita. Erään pikkuneidin kelpaa :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit :)