sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Palloa, raitaa ja ruusua

Niistä on Ikasyrin kankaat tehty

Näitä kankaita kun ennakkovilauteltiin, taisin jo silloin hihkua innokkaasti niiden perään. Sainkin sitten maistella kankaita blogiyhteistyön merkeissä. Olen hyvin otettu tästä. Kankaat löytyvät täältä, klik. Ovat kyllä olemukseltaan minun makuuni.

Tässä postauksessa esiintyvät keltaiset kutsuvieraat pienelle neidolle tehtynä. Vinoriadalla vielä tässä vaiheessa vähäinen rooli, sen olemus on hieman kinkkinen. Pallot suorastaan houkuttivat tekemään housut ja lätsän, joissa värileikki pääsi esille hauskalla olemuksellaan.Vinoraidasta tehty ellipsi alkoi ensin sirkuttaa, mutta ääni muuttui kuitenkin naukumiseksi. Hieman on tuiman näköinen katti...kolmiot eräästä toisesta kankaasta.

Sormeni syyhysivät vielä tuunaamaan lätsää, mutta päätin pysyä nyt aisoissa. Minusta tuossa edessä on selkeästi silmät, nenä ja lipassa suu. Vähän kun olisi pupillia piirrellyt... Tekeillä on pari muutakin vaatetta, jossa kuosi herää eloon.
Sitten tyylistä toiseen. 
Tein samalla kaavituskokeilun ja tuttuun tapaan työskentelin ratkojan kanssa ylitöitä. Mutta mekkonenhan siitä lopulta syntyi. Tykkään erityisesti noista viuhkahihoista. 


Kokeiluna  päähän tuollainen pantahuivi.
Kädentiet tulivat liian suuriksi, siksi nuo sisäänotot. Nyt ne on kaavasta poistettu.

Sisar hento valkokeltainen 

Oma setti jäi vielä toteuttamatta, mutta senkin aika on pian, kunhan selviän vielä ensi viikon työrupeamasta.

Vekkulia viikkoa kaikille.

16 kommenttia:

 1. Pallot on kyllä aina niin ihania, varsinkin tuollaiset isot. Ja ihan minipallot yleensä kans. Tosi kivaa pallovari-ilottelua olet harrastanut. Melkein näen ne silmän mustat pisteet tuossa lätsässä. :D

  Rohkenisinkohan kokeilla tuollaisia viuhkahihoja omaan keväiseen tunikaani. Alaosa on jo leikattuna, mutta jotain jippoa tarvisin ylös. Katselin jo aikuisten Mekkotehtaasta yläosia, mutta oikein mikään ei iskenyt satasella. Haluaisin pienet hihat, just tuollaisen viuhkan verran. Hmmm! Aina täällä on niin inspiroivaa käydä. Kiitos ideasta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minäkin rakastan palloja ja raitoja! Tulisikohan tuohon lätsän katu-uskottavuutta, jos tekisi ne silmät...lyyli nimittäin ilmoitti, että haluaa oikean lippiksen...

   Viuhkoissa ota huomioon tuo kädentien pienentäminen, ettei tarvitse tehdä noita minun virityksiä 😀

   Poista
  2. Tee ne silmät, mutta ei se silti ole lapsen mielestä "oikea lippis". Oikea on vain sellainen kaupasta ostettu, jossa lippa on edessä suorassa ja takana sellainen säätönauha ja -reikä. Mun poikani valaisi minua tässä asiassa viime kesänä. :D

   Leikkelin eilen mekkostunikan itselleni. Laitoin siihen vähän viuhkahihan tyyliset kappaleet. Tänään toivon ehtiväni ommella tai perjantai-iltana sen pitäisi ainakin olla päällä, jos siitä ei tule ihan yöpaita. Jospa ehtisin sen vielä viikonloppuna blogatakin, niin näet, onnistuinko viuhkoissa.

   Poista
 2. Nättiä on <3 Ihanan raikkaat kankaat ja kivat mallit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sinä se olet niin ahkera kommentoija <3.
   Näistä tuli ihan eri tyyliset, en oikein itsekään tiedä kummasta tykkään enemmän.

   Poista
 3. Ihanan pirteitä ompeluksia! Olen myös katsellut tuota pallokuvio ja ruusutrikoota, vinoraitaa löytyy jo ennestään. Siitä oli tarkoitus tulla ajat sitten mekko itselle, mutta kangas ei riittänyt, nythän sitä sais lisää:D ja siisti lätsä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta. Molemmat ovat kauniita ja raikkaita. Vinoraidan leikkaaminen tuottaa hieman harmaita hiuksia, pakko aina kokeilla ennen leikkausta....

   Poista
 4. Oi miten ihania ja aurinkoisia settejä molemman <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, näissä on tosiaan kaunis keltainen väri, hieman sellainen keltamulta.

   Poista
 5. Ihania! Joskus yritin tehdä tuollaisia viuhkahihoja jonkun meidän tytön mekkoon - ei onnistunut :) Täytyiskin kokeilla uudestaan, jos olisi vaikka viisastunut ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei ne minullakaan ensimmäisellä kerralla onnistuneet. Lähdin kuosittamaan paidasta ja kädenteistä tuli ihan kauheat hörhelöt. Kaarrokkeista pois ja tuosta valkoisesta myös. Viuhka on hieman pidempi tuolta ulompaa...

   Poista
 6. Ihana saada aurinkoa näiden kuvien myötä (meillä se pysyy piilossa)! Sinä jatkat näillä taidokkailla ompeluilla jälleen, kissa-asu on niin veikeä. Ruusumekko <3. Viuhkahihat, poimutukset, niin herttainen lopputulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Täälläkin vaihtelee kelit, kyllä se aurinko sieltä tulee esille. Sinun ompelukset olivat aivan huiput! Nyt saa pikku- Elastinen juhlia hienoissa vetimissä.

   Poista
 7. Todella ihania, ja tuon mekon kaavan kun saisi käsiinsä, wau :)

  VastaaPoista
 8. oi miten ihania olet tehnyt <3 ihanan aurinkoisia vaatteita <3 kyllä kelpaa kesän tulla <3

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit :)