maanantai 4. toukokuuta 2015

Virta pisaroi

The pökät

En ole sattuneesta syystä leggari-ihmisiä, vaikka toisaalta haluaisinkin. Raappahousut jäivät ensijärkytykseltä jalkaan pysyvästi, joten totesin kaavan muokkauksen olevan oikealla suunnalla. Olen haaveillut vaihtoehdosta, jossa alaosa olisi kuviollinen ja yläosa yksivärinen. Nämä pökät ovat nyt rennot ja sopivan väljät minun makuuni. 
Kankaana Verson puodin ihana Virta. 

Yläosaan kaipasin jotakin rouheaa...Taannoin tein vähän hätäpäissäni Noshin flameesta höltän. Se ei kuitenkaan toiminut käytännössä, joten tuunasin sen puseroksi. Nyt oli aikaa tutustua kankaaseen hieman lähemmin. Mieleeni tulee siitä puuvilla/pellava, mutta kuitenkin rennon oloinen neulos. Ei jousta paljoakaan, mutta ei tarvitsekaan. Paidassa on aika paljon kokeiluja ja mielessä monta uutta, haluan sitä lisää ja eri väreissä!

Kaikki reunat on rullapäärmeellä huoliteltuja, saumanvarat on etukappalleella päällipuolella, ompelin ne suoraompeleella yhteen. Nyt löysin materiaalin yhteen mielessä olleeseen juttuun...

Samaista Virtaa oli myös pieni palanen toisessa sävyssä. Tytön rennot pökät eivät ihan niin hyvin onnistuneet kuin omani. Olemme aika erilaiset kropan muodoiltamme. Lisäsin turhan paljon väljyyttä lantiolle ja liian vähän korkeutta taakse. Tässäkin setissä on kimpassa Verson puodin ja Noshin kangas. Paita on minttua farkkucollegea, toimii väljässä paidassa hyvin. Raikas, sanoisin.


Ystävä tarjosi minulle palan Marimekon pisaraa turkoosissa värissä. En voinut vastustaa tätä ihanuutta... Mekkotehda aikuisille- kirja on ilmestynyt ja se on täynnä ihania mekkoja. Itse olen kiinnostunut mekkojen yläosista, sillä tykkään soveltaa niitä omiin käyttötarkoituksiini sopiviksi.

Ensimmäinen valintani oli Vilma

Jo jotain oppineena muokkasin kaavaa heti kättelyssä. Kaarsin yläosan alareunaa n 1,5 cm kainaloa kohti ja lyhensin selkää Tehtaamon Tiinan ohjeilla 1,5 cm. Hihoista tuli myös lyhyet kesää kohti. Helmasta n 9 cm pois. Seuraavaan saatan nipsasta etukappaleen pituudesta vielä 0,5 cm pois. Peittarissa kokeilin ketjutikkiä ja ihastuin siihen ikihyvikseni! Suoraommel, joka joustaa. Tykkään tästä mallista, tuo rypytys edessä on optimaalinen
Takaa tunika on suora.

Aion kokeilla muitakin malleja, kunhan ennätän. Hyviä kankaita on kaapissa odottamassa.

Tytölle tein lopuista paloista pienen paitulin. Sen verran kangasta kääntelin sen riittävyyden takia, että kaarrokeen pisarat kääntyivät toiseen suuntaan. Pyörre.



Kesävaatteiden tekoa tässä aloitellaan ja alan olla jo tosi lähellä ns. parempien housujen tekoa. Kunnon housuhamekin kutkuttelee.

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille. 

19 kommenttia:

  1. Ihana etenkin tuo turkoosi mekko, mutta muutenkin taas hienoutta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tuo kangas ei paljoa vaadi, on jo itsessään aivan ihastuttava ja laskeutuva. Kesällä varmasti paljon käytössä.

      Poista
  2. Onpas taas vaikka mitä :). Kivaa rouheutta ja rentoutta tuossa sinun yksivärisessä paidassa ja pisarapaidassa tykkään siitä, kun takaa on suora mutta edessä on rypytys! Näistä sai kyllä moni taas vinkkejä ja inspiraatioita omiin ompeluihin, hyvä sinä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja olen kyllä otettu, jos sinä saat minulta jotakin inspiraatiota.
      Tuossa mallissa rypytys on kyllä just oikealla paikalla ja kangas on todella laskeutuvaa.

      Poista
  3. Mahtavat kuvat! Ihania kankaita ja ihania vaatteita. Pisarat <3.

    VastaaPoista
  4. Minä ihailen aina sitä, miten hyvin sinulle istuu kaikki tekemäsi tunikat, mekot ja muut yläosat. Tällakin kertaa. Hyvän näköiset nuo rennot leggaritkin. Inspiroivia vaatteita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tänne ei päädy ne, jotka eivät istu. Siis todellakaan kaikki mallit eivät ole minulle tarkoitettuja. Tässä yläosa oli hyvä pientä muokkausta lukuunottamatta. Pieniä kokoja nuo kyllä ovat tai sitten olen lihonut..

      Poista
  5. Oletpas kerennyt surautella taas kaikkea kivaa:) The pökät on loistavat, minulle myös! Mietin tuota Noshin flame kangasta, kun olisi taas ihan huikea rojekti suunnitteilla, että ostaisinko tuota kangasta..onko se miten ohutta, siis jos ostaisin vaaleaa flameta, niin näkyykö siitä läpi? Ja itseasiassa olisikin hyvä, jos se ei hirmuisesti joustaisi..Voi että, pitäis kyllä itsekin tutustua tuohon Mekkotehdas -kirjaan, kun niin kauniita mekkoja ja niistä muokattuja tunikoita näkynyt:) Tytön setti myös ihana, raikkaat värit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja unohin sanoo, että olen itsekin kokenut toimivaksi tuon peittarin ketjutikin, on ihan huippu ainakin merinovillaneuloksia ommellessa, ei kiristä eikä kupruile. Sauma joustaa todella hyvin ja silti palautuu aina ennalleen!

      Poista
    2. Kiitos! Ja ihan huikea vinkki tuli sinulta tuohon merinovillan ompeluun! Olen tuskaillut asian kanssa ja ommellut esim, helmaan samasta ns resorin tai sitten ommellut käänteen käsin. Mutta nyt sitten lähden seuraavalla kerralla kokeilemaan!

      Pökät ovat ihan minun lempparit, olen nyt niin onnellinen :). Flamee ei ole mielestäni ohutta, vaaleaa en ole vielä tavannut silmätysten. Mutta jotenkin lämpesin tälle materiaalille nyt täysin, kun pellava tuntui liian kangasmaiselta tarkoitukseeni. Mutta mielenkiinnolla odotan mitä ihanaa rojektia sinä siellä teet!

      Poista
  6. Voi vitsit miten kivat nuo sun pökät on! Ihanan rennon näköiset, mutta kuitenkin siistit/ edustuskelpoiset. Kuten joku jo mainitsikin: tunikasi istuvat aina niin hyvin! Loistava pläjäys taasen kerran :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos oikein paljon! Pökät ovat kyllä kivat, toivottavasti niihin ei tule ihan liian helposti polvipusseja. Tosin en esim töissä paljoa istumaan ennätä.

      Poista
  7. Kaikki on ihanaa, mutta nuo housut iskivät minuun lujaa. Tykkään hurjasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Itsekin tykkään kovasti noista housuista, kun kerrankin sain onnistumaan ne! Nyt on yksivärisillekin yläosille kavereita. Täytyy tehdä kyllä toisetkin.

      Poista
  8. Äh! Taas kerran Sanne-Maija läväyttää blogiin sellaisia vaatteita, mitkä voisin kotiuttaa itselleni! Tosin kuviolliset housut tässä paisuneessa olomuodossa eivät sovi minulle, sinulle ne käy. Mutta ottaisin silti omakseni, vaikka kuka sanoisi mitä. Paita <3! Voisiko yhtään enempää kolahtaa omaan makuun :). Pisara tunika on kaunis, oma Mekkotehdas on vielä korkkaamatta ompelun osalta. Ihanat nuo tyttösen vaatteet. Ja kuvat, kiitoksia niistä, mieli tuli heti paremmaksi.

    VastaaPoista
  9. Oi!!! Ihanat, siis ihanat!!! Mä oon melko sanaton...

    VastaaPoista
  10. Tuo housumalli ois sellanen et mäkin luultavasti tykkäsin siitä, ja sitä vois pitää myös lyhyempien paitojen kanssa, legsuja ei kyllä voi. Ihania vaatteita ai että on ihania <3

    VastaaPoista
  11. Siis ja ihania ompeluksia! Todellinen hyvänmielenpostaus. Vaatteet ja erityisesti nuo housut matkaisivat heti kaappiini...mutta ensin pitäisi jostain hommata tuo niihin sopiva vartalo :D Rakastuin housuihin!

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit :)