lauantai 16. toukokuuta 2015

Kesän kepeyttä etsimässä

Lienee aika monen torpan tilanne sama kuin täällä. Talvivaatteita (joiden olettaa mahtuvan vielä ensi talvena päälle) varastoon, välikausivaatetta käden ulottuville ja kesävetimiä odottamaan sitä lämpöaaltoa...

Voihan kaavapäivitys ja viilaus, taas kerran.
En tiedä onko oikein analysoida pienen ihmisen muotoja, mutta vaatteiden sopivuus, mukavuus ja käyttökelpoisuus painavat ainakin minun valinnoissani paljon. Niin osto- kuin itsetehdyissä vaatteissa. En osta trendimerkkiä, jos se ei kertakaikkiaan täytä edellämainittuja kriteereitä.

Nämä kaikki ovat jonkinsortin kokeiluja, osa pääsee jatkoon, osa tippuu pelistä jo ihan alkumetreillä.

Kirsikankukat, satiininauhaa, hieman japanilaista tunnelmaa. Suloista kyllä, mutta satiininauhat olivat jo kuvauksen jälkeen auki. Kaava vuoden 2009 SKK.


Tämä paita sai tämän jälkeen nepparit. Kokeiluasteelle jäi tämäkin.

Housut olivat samaisesta lehdestä. Niistä tuli kivat hömppähousut, vaikkakin kangasta meni paljon. Näissä on vähän kasvunvaraakin. Mutta emme tarvitse näitä toisia.

Koot. fi:n Lainakengissä trikoonpala riitti just väljään mekkoon. Kaava on kuositeltu peruspaidasta ja vaatii vielä pientä viilausta tuolta olan tuntumasta. Perhoshiha on summamutikalla banaaniksi piirretty ja siitä tuli hyvä. Tyttö tykkäsi niin kankaasta kuin mallistakin. Jatkoon pienin viilauksin.
Tämä digiprintti näytti kuvassa hienommalta, kuin luonnossa. Mutta siinä oli leppäkerttuja ja perhosia :). Nappasin peplumin seuraavan koon.
Onhan siinä nyt väljyyttä, jota voi hieman ottaa pois. Takakappaleen pituudesta myös pois. Kuositin maltilliset pussihihat ja nappasin olan leveydestä 1,2cm ettei tuo hiha vaan lipsahda liian alas. Siinä ja siinä, ettei tuosta hihansuusta tullut taas liian kireä. En tahdo millään uskoa, että tuo pieni neiti on niin kasvanut.
Helmassa puolestaan tällainen takaa pidempi versio. Etuhelmakin on 5cm kaavaa pdempi.
Seuraavassa onkin sitten kasvunvaraa reilusti, mutta ei haittaa, sillä liivarit ovat niin monikäyttöisiä. Tässä on lähdetty Mekkotehtaan Elinasta liikkeelle. Helmaa on kuitenkin kavennettu n 4 cm molemmilta sivuilta, koska materiaalina on Kangaskapinan  ihana joustocollege, eikä ohut puuvilla.
Helmassa ja pääntiellä kulkee puuvillapitsi, jonka olen neuvojen mukaan kutistanut kuuman veden alla. Ystävältä sain palan Linnunlentoa, siitä nappasin kuvan mekkoa koristamaan. Mekko pääsi ehdottomasti jatkoon. 

Voi ruusut! Niitä viime kesänä näkyi jo jonkin verran, mutta nyt ne ovat puhjenneet täyteen kukkaan myös kankaissa. Pehemiän/Elina Antilan Babushka Rose tässä keltamullan sävyssä. T-paidan helma on myös kantattu ja on takaa hieman pidempi kuin edestä. Hihat ovat hieman rypytetyt olalta. Jatkoon pääsi tämäkin paita. Voi muunnella erityyppiseksi, kun mittasuhteet ovat kohdillaan.
Ei kukkia ilman murkkuja! Tämä kangas on mielestäni ihan huippu! Ihana pohjaväri ja murkut ovat hienosti piirrettyjä. Aluksi tässä oli rypytetyt hihat, mutta eivät istuneet ja olivat liian kireät hihansuusta. Saksin hihat pois, jonka seurauksena olat tulivat liian kapeaksi tällä kertaa...

Löysät caprit onnistuivat hyvin. Niissä on sivuilla samanlaiset vastalaskokset kuin paidassakin. Pökiä tehdään lisää, ei kesällä saa kiristää ja polvia on hyvä suojata.

Täällä tähystellään kesää, mitenkäs siellä?

17 kommenttia:

 1. Samat suunnitelmat ja mietökset täällä. Ensin pitäisi vain perkata lasten kaapit ja todeta, minkä verran on jo vaatetta ja sen jälkeen miettiä, mitä OIKEASTI vielä tarvitaan. Ehkä Koulupojalle pari t-paitaa, samoin Neidille. Neiti on toivonut myös keveää hametta. Muuten isot ja itse taidan pärjätä niillä, mitä on. Mutta Onniliini - häneltä puuttuu kaikki kesävaatteet, kun 68-senttiset alkaa olla pieniä ja edellisen vanhat on myyty kirpputorilla pois. Eli ompeluhommia löytyy, kun kesäloma koittaa.

  Ihania kuoseja nuo Lainakengissä ja Linnunlento. Tuo Linnunlento varsinkin tuollaisena yhtenä kuvana. Tuo Murkkukin iskis meidän pojille. Mistä putiikista se on? Hyviä kaavatestauksia/muunnoksia olet tehnyt. Mulla yleensä poikien valmiskaavat istuvat hyvin, mutta Neiti on niin hoikka, että hänelle saa aina yrittää (!) muokkailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Minulla oli tänään pienimuotoinen kirppis kavereille tässä pihassa, mutta eihän ne kasat vielä kovasti pienentyneet :D. Meillä ei myöskään ole tuota vaatepuolta pienimmälle varastossa ja teinineiti hankkii vaatteensa itse. Jotain tilaustakin on alkanut ilmenemään taas tauon jälkeen hänenkin suunnaltaan. Testailu on ihan kivaa, kun sen saa tehdä rauhassa.

   Mutta Onnille on varmasti ihana tehdä kaikkea, kun kaikki kelpaa. Murkku on saatu ystävältä, mutta muistaakseni Royal-tuotteella oli tätä myynnissä myös.

   Poista
 2. Ihania ompeluksia! (: itellä seuraavana edessä shortsi kaavan kuosittelu. Saa nähä miten käy :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Mielenkiinnolla odotan kuositustasi ja ideoita, mitä niihin saatkaan mahtumaan.
   p.s. nappasin muuten saman shortsihaalarin kaavat itsellenikin, katsotaan minkä näköiset ne ovat meidän neidon päällä.

   Poista
 3. Oi kun ihania ihan kaikki! Ja viehättäviä kankaita. Erityisesti tykkään tuosta ekasta kankaasta. Omat suosikkini se, missä kankaana "lainakengissä" ja sitten se, minkä helmassa on lintu. Suloisia kaikki. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Tämä on tällainen hempeyspostaus murkkuja lukuunottamatta. Seuraavassa vähän väriä.

   Poista
 4. Iso pino toistaan kivempia vaatteita, kyllä neidon kelpaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä näillä alkuun päästään. Mutta miksi kaiken tarpeellisen tekeminen onkin välillä niin hankalaa? Olisi nimittäin ihan housutarve suuri.

   Poista
 5. Aikamoista vaatteiden pläräystä täälläkin menossa..kirppikselle olisi mukava läjä vaatteita menossa kun ehtisi tutkailla tarkemmin kaikki tahrat, silittää, viikata, hinnoitella ja kiikuttaa myyntiin..mutta ihania vaatteita olet taas ommellut! Kauniita ja toimivia kesävaatteita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se kirpparille vienti on oma juttunsa tosiaankin. Mutta mikä muukaan auttaa, kun ei jaksa kaikkea tuunata ja roskiinkaan en heitä, kun ihan risat. Ja olisihan nistä kiva saada vähän kangasrahaakin.

   Poista
 6. Herttaisen suloisuus sentään, niin ihania vaatteita pienelle söpöliinille! Mistä tuo murkkukangas löytyi? Minäkin sain pojan vaatekaapin selkattua, isot kasat saisi taas ommella. Meillä alkaa vaan vaatimustasot vaatteisiin olla isot. Vaatteet kelpaa vain, jos Elastisella on samanlaiset :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D pienet vaateet! Sun pitää Elastiselle vinkata, että laittaa päälleen jotakin kuosia, niin sitten onstuupi valinnat helposti. Murkkukangasta oli Royal-tuotteella jossakin vaiheessa, tämän on ostettu Ruotsista.

   Poista

Kiitos, kun kommentoit :)