maanantai 19. tammikuuta 2015

Burdan hölttä

Selailin lehtiä ja myös Burdassa nro 10/14 oli  kaksikin erilaista löysää hölttää, itse asiassa hyvin samoilla linjoilla, kun tuo aikaisempikin, josta piirtelin kaavoja ja ohjeistuksia. Rakenne vain hieman erilainen.

Teen nyt tähänkin piirrokset alkuperäisen ohjeen ja oman muokkaukseni mukaan. Onneksi lehdessä on sanasto, sillä aivot meinasivat nyrjähtää ompeluohjeita lukiessa ja saksankielisiä termejä ihmetellessä.

Sininen hetki
Kangas on vaihtarina saatu sekoitekangas, jonka pehmeys on aivan ihana, mutta sähköisyys ei. Onneksi huuhteluaine lievensi välillämme olevaa säkenöintiä, sillä kangas on kuin luotu tällaiseen malliin. Tässä mallissa myös jokin kuvioitu kangas näyttäisi varmasti vinkeältä, sillä selässä se menee vinoon

Tässä kuva Burdan ohjesivuilta.
 Tässä oma piirros muokkauksineen (punaiset katkoviivat).
Tein kyllä alkuperäisen piirroksen mukaan, mutta en niin välittänyt siitä näkymästä joten napsin pois turhia (omasta mielestäni).
Eli takaa pois lovi ja etukulmat on reilusti pyöristetty. Samoin keskitakasaumassa on otettu enemmän sisään. Hihaa lyhensin myös.

Ompelu on tehty saumurilla ja reunat on huoliteltu rullapäärmellä. Hihansuut kaksoisneulalla.

Ompeluohjeet muokattuun versioon:
 1. Ompele hihat kädenteille
 2. Käännä hihansuut ja ompele
 3. Käännä työ niin, että voit samalla kertaa ommella hihan alasauman ja poikittaisten saumojen osuudet yhteen.
 4. Aseta takin puoliskot oikeat puolet vastakkain ja ompele keskitakasaumanvarat ylhäältä alaspäin, niin, että poikkisaumat osuvat kohdakkain.
 5. Ompele rullapäärme reunaan. 
 6. Taitoin kaulusta kaksinkerroin nurjalle ja ompelin muutamalla käsitikillä keskitakasaumaan kiinni. Myös etureuna taittuu tästä syystä nurjalle.
Tähän on kiva kietoutua
 Päätetään myös siniseen hetkeen. Valo on jännä juttu.

16 kommenttia:

 1. hyvän näköinen vaate. täytyy kurkkia kaavaa sillä silmällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja suosittelen. Mitähän kaikkea tästäkin keksisi?

   Poista
 2. Ihana! Minä rakastan kaikki hölttäkaapuja, joihin voi kietoutua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D, niin minäkin nykyään. Ennen en osannut, nyt viihdyn oikein hyvin. Toivottavasti eivät mene heti pois muodista!

   Poista
 3. upea, ja malli sopii hienosti sulle!

  VastaaPoista
 4. kaunis kiitos ohjeesta!! Olin jo hankkinut kankaan neuletakkia varten, mutta malli oli vielä hakusessa, mutta täältähän se löytyi, kuin tilauksesta. Nyt olen onnellinen neulehöltän omistaja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaiset seikat tekevät minut kovin iloiseksi <3. Ihanaa, jos nappasi!

   Poista
 5. Kunhan minä löydän kätköistäni sopivan kankaan, teen jonkun tämän tyylisen. Niin kivalta tämä näyttää. Sopii kyllä sinulle ihan älyttömän hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi, olen tällä nyt pari päivää liihotellut töissä ja toimii oikein hyvin. Sellainen hyvä peruspukine, jos niin voi sanoa.

   Poista
 6. Kävin ostamassa pakanlopun eksta viskoosi-neulosta. Tämä sun taisi olla kevyempää matskua? Meinaan illalla kokeilla millainen tulee. kiitos hölttä-sanasta, se jää mieleen ja tuo hymyn huulille :D

  VastaaPoista
 7. Kiitos! Juu, hyvin sellaista untuvaista materiaalia kylläkin. Kokeilin puuvillaneuloksestakin, tuli ihan ok siitäkin matskusta, kun vain ottaa takakolmiosta kunnolla sisään, että saa kunnon käänteen kaulukseen ja hartialinja nousee ylemmäs.
  Hölttä ku hölttä, ehkä hämäläis-pohjalaisveri aiheuttaa näitä ilmaisuja :D

  VastaaPoista
 8. Mukavia ovat tuollaiset rempseät vaatteet!

  VastaaPoista
 9. On kyllä hyvännäköinen. Itse olen tehnyt muutama vuosi sitten saman tyyppisen Allt som Arbete vai mikä lehti se nyt onkaan?? Kaavalla. On todella yksinkertainen tehdä.

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit :)