maanantai 24. marraskuuta 2014

Talvi yllätti äidit jälleen!

Miten osaat varautua ajoissa?

Tämä äiti vuosi vuodelta aina vain heikommin.
Toiminta alkaa vasta silloin, kun säätiedotus pitää paikkansa, lumi pysyy maassa kauemmin kuin kaksi tuntia ja viime talven tamineet natisevat saumoistaan. On siis pakko. Pakko ajaa toimimaan, eikä turhaa miettimään "onko tämä kaava nyt hyvä, tai sopiiko tämä kangas nyt, vai pitäisikö katsoa vähän tarjontaa?"

Minä niin ihailen kaikkia ennakoivia ja kaukaa viisaita, jotka ostavat lapselleen toppapuvun jo heinäkuussa ja surauttavat merinot siihen samaan syssyyn. Kuomat ja goretexit siististi odottamassa hulvatonta hyppyä talven riemuihin.

Nyt oli hyvä syy toimia eikä vain nysvätä. Jo ehkä siksikin, että laitoin kirpparille myyntiin nekin, jotka ehkä olisivat hetken mahtuneet.

Tarve oli ensijaisesti nyt välivaatteille, liputan kerrospukeutumisen puolesta.

Kangastukusta lähti  mukaan tämä untuvafleese, vastustamattoman pehmeä ja suloinen, mutta AH niin pölisevä ommeltava. Imuroin itseni aina kun poistuin Hommahuoneelta.
Fleesetakki OB:n Ultimate Gear ilman mitään lisukkeita, hupun tilalle pystykaulus.

Päähän hyväksi muokattu hiippapipo ja Tehtaamon kaavalla tehdyt lapaset. Kaulaan vielä kauluri, takana nepparikiinnitys. Vuorena kaikissa yksivärinen tiheämpi fleese.
Lapasten malli on ihan huippuhyvä!

Virallinen joulun avaus, onneksi oli hieman lunta maassa niin pääsi tonttupolku oikeuksiinsa.

Villatilanne näyttää huolestuttavalta tänä vuonna! Tarjolle on tullut vain harmaata ja mustavalkoista merinoa. Käy kyllä minun makuuni, mutta lapsille sitä kaipaa vähän väriä ja pirteyttä.

Viime vuoden varastoista löytyi vielä turkoosi Marjanalle- palanen ja raitaa kyytipojaksi. Jumpsuitin kaavalla tein, 104 läntistä leveyttä ja 110 pohjoista pituutta. Ja tulihan siitä edelleen leveä.



Kaulurikin oli hieman räjähtänyt, joten sellainen sitten...



Ja kas vielä oli paloja jäljellä ja sai äiti loistoidean. Kypärämyssy!
OB:n ilmaiskaava ja muutama tarkistusmittaus, koko 50.

Muuten ihan jees, mutta...
...vähän ahdas tuo aukko :D

Mutta erinomainen myssy Ninja-leikkiin...

Juu, ehkäpä sitten tämä lahjoitetaan jollekin pienelle ihmiselle. Vähän muutenkin pitää kaavaa fiksailla.
Mutta melkein onnistuin pakko-projektissani. Ja nythän ne lumet näyttävät taas suluvan pois...

14 kommenttia:

  1. Ihanan lämpöistä vaatetta, nyt kyllä tarkenee. Meillä pojat kulkee trikoo pipoissa, tarttis näitten leutojen kelien aikana ryhdistäytyä myöskin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja se ryhdistäytyminen..miten kuules tuleekin sellainen voittajaolo, kun tekee jonkun jutun ajoissa. Sitä odotellessa :D

      Poista
  2. Paljon sitä saa pakkosaumassa aikaiseksi. :) Onpa melkosen nätti kangas tuossa fleesesetissä. Niin sydämellinen! Tuo marjanalle on kyllä huippuihanan tuntuista ja kaunistakin. Itsehän surautin siitä setin vauvalle jokunen aika sitten. Se oli nimenomaan sitä mustavalkoista, mutta Ah, ehkä siksi just niin ihanaa. Minä vaan sitä, että kyllä se mustavalkoinenkin on aikasta ihana väri. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, nimenomaan pakkosauma :D. Fleese on kyllä ihanaa, olin menossa lisää ostamaan, mutta loppu oli. Ei minulla mitään muva-villoja vastaan ole, mutta yleensä sitä kaipaa sellaista, jota ei ole.

      Poista
  3. Ihana villahaalari <3 kauluri ja asusteet. Paras aika ostaa seuraavan talven talvikamat on joulun jälkeinen alennusmyynti... Tosin varsinkin kengissä on tullut hutikokoja, eli jonain kesänä sopivia talvikenkiä neidon hitaasti kasvavan jalan vuoksi ovat seuraavana talvena liian isot. Ja välillä vaatteita on liikaa ( välikaudet ostan kesäalesta)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Aikamoinen ennustaja sitä todellakin saa olla näiden lastenvaatteiden suhteen. Olen vähän huono shoppailija, mutta onneksi noita aleja on netissäkin. Viime vuoden talvihaalari jäi kyllä käyttämättä ja sai tosi hyväkuntoisena laittaa eteenpäin. Onneksi jotakin tulee naapurista, niin ei olla ihan tyhjänpäällä :)

      Poista
  4. Pienen paineen alla tulee aina parhaat suoritukset, eikös vaan! Paljon olet saanut aikaan, kyllä noilla taas tarkenee pitkään! Ja ihan mainio malli sinulle noissa kuvissa, ihan huippuhauskat otokset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Malli oli näissä villakuvissa ihan vallaton tapaus, kikatti itsekin poseerauksilleen :)
      Ja nyt ne ovat sitten valmiit ja odotellaan talven uutta tulemista.

      Poista
  5. Aivan ihania ompeluksia,täytyy itsekkin kokeilla tuota lapaskaavaa,jos vaikka vkl ehtisi. Itsekkin kaipaan värikkäämpiä merinovilloja :/ Jumpsuit on IHANA,mikä kaava? Tekstisi oli hauska, tuli hyvälle mielelle, tässä pimeydessä. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja suosittelen lämpimästi. Tuossa kaavassa ei tule sitä kankeaa poikkisaumaa kämmenen kohtaan. Se on hämännyt minua aikaisemmissa. Jumpsuit on OB 4/12, muutin tuon vetskarin paikan vain kulkemaan tuossa KE-linjassa....jutut ovat sellaisia "vähän väsyneen äidin aivopieruja :)

      Poista
  6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  7. Ihanat lämpöiset vaatteet! Kypärämyssyn kaavaa voisi kokeilla, tosin en tiedä missä maailman ajassa sitä ehtii. Minulle käy aina niin, että säät yllättää. Venytän ja vanutan sitä ompelun aloitusta ja sitten hups vaan, on jo kiire.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sitä kaavaa tosin muokkaan hieman noilta osin, jossa mönkään meni. Nopeatekoinen, kun vain saa aikaiseksi.

      Poista

Kiitos, kun kommentoit :)