sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Digihuumaa ja ihania ystäviä


Digiprintit ovat saavuttaneet suosionsa ja Eurokankaaseen saapui MoloKids- vaatemerkin digikankaita ympäri Suomen. Tämä sai aikaan jonkin sortin hysterian ompelevien keskuudessa. Siitäpä siten perjantaiveivin haaste. Tuo vaatemerkin nimihän saattaa aiheuttaa hilpeyttä näin suomalaisittain...

Olin lähdössä Tampereelle messuille ja ennen kaikkea tapaamaan ystäviä ja äitiäni sinne. Keskityin siis saamaan valmiiksi lahjat vauvalle ja ystävälle , joten veivaukset jäivät.

Pienelle tonttutytölle joulun ajan viettoon setti koossa 62cm.


Pienet huopatossut ovat äitini neulomat. Lanka on Lanka-aitan hahtuvalankaa, joka huopuu mukavasti koneessa. Sydämet on neulahuovutettu jälkikäteen.


Tämä pieni suloisuus <3. Meillä oli paljon juttuja.

Täytyy sanoa, että tarjontaa oli niin paljon, että ei oikein osannut enää edes katsoa. Muutamia juttuja etsin, mutta en niitä messuilta saanut. Indie Fabric:n osastolta pari kangasta, yksi koru ja vuota poron nahkaa tarttui mukaan. Löytämättä jäi silitysarkit, värit ja isot puuhelmet.

Pieni, kiristää, lyhyet...
Kauhea läjä vaatteita tulee kerta toisensa jälkeen kirpparikasaan. 
Se on siirryttävä seuraavaan kokoon 104/110cm. Kun taas muistaisi tehdä tarvittavat muokkaukset heti. Neitokainen kun kapea harteistaan ja pyöreäpeppuinen.

Täytyy myöntää, että mielenkiinnosta kävin vähän tutkailemassa Molon mallistoa ja löytyihän sieltä kaikkea muutakin mukavaa, ei pelkästään digiprinttejä. Tykkään kyllä.

Päätin sitten kokeilla ja tehdä oman versioni. Vimman sademetsäcollege,  yksivärinen siihen mukaan ja kokeilufiilis.

Kaavana on oma mekkokaava, jota suurentelin hieman. Etukappaleen osat ovat lomittain ja reuna on rouheasti ommeltu päältä hunajakennolla, kun peittaria en omista. Toisiko joulupukki?
 Hihat kuositin pussihihoiksi, jotain hassua niihin vielä jäi...
Nyt muten tiedän miksi monissa puseroissa on tuolla takakappaleen kaula-aukon sisäpuolella  sellainen vahvike esim. eri kankaasta. Itselläni se venähti kanttauksen jälkeen, mutta palautui, kun laitoin sinne sen kaarrokeen.

Nämä kokeilut valmistuivat vihdoin myös, kun oli oikean väriset langat koneessa. EikunPökät ja lahkeissa tuollainen laskoskokeilu. 

Ei mahdu nämäkään kokeilut kauaa jalkaan...
Kirppislöytö piti saada kuvaan ja laskea pilkkuja...

Mutta hei! Lukijoita on nyt täysi 100, tervetuloa kaikki uudet lukijat! Pitääkin järjestää arvonta :)

9 kommenttia:

 1. Ihania juttuja, sekä isommalle että pienemmälle neidolle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Nuo vauvat ovat vastustamattomia ja ei noissa uhmäikäisissäkään mitään vikaa ole.

   Poista
 2. Niin paljon ihanuuksia, että mitähän kommentois. Tuo Ommellisen vauva ja Sinä <3, pilkullinen sieni, laskokset housuissa, tonttutytön setti, huovutetut töppöset (pitäiskin muuten omalle Onnille tehdä samaisesta langasta tossukat) - kaikkea suloista niin paljon. Sulo postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tuo Liisan pienoinen on kyllä niin suloinen <3. Miten nuo pienet ihmisen alut osaavatkin olla niin viisaan näköisiä tapauksia?
   Suosittelen tossukoita, ovat lämpimät. Mietin, että niihin saisi vielä lisäelementtiä, kun vuorittaisi vielä ja laittaisi väliin tuulensuojakangasta. Pieni jännitysmomentti on kyllä aina siinä, minkä kokoiset mahtavat koneesta ulos tulla :)

   Poista
 3. Tosi nätti tuo vaaleanpunainen setti, tykkään erityisesti noista housujen yksityiskohdista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ne ovat aika karkit kyllä. Tuohon sopisi yläosaksi sellainen harmaa röyhelöpusero. Sellainen, jonka sinä osaisit tosi hyvin tehdä <3

   Poista
 4. Vaikka peittari lähes autuaaksi tekeekin (?),niin tuommoisessa kaarevassa kuviossa se näyttää ihan tavalliselta kaksoisneulaompeleelta. Ellet sitten jollain kikkaile ja ompele nurjalta mutkaista kuviota jolloin oikealla näkyy tehdasvalmisteisen näköinen ommel. Kun se nurja on yleeensä koristeelisempi ja monesti tavoiteltu jälki. Kotikoneet tuppaavat olemaan niitä,jossa alapuolelle tulee koriste ja yläpuolelle kaksois/kolmoisommel. Että tuon kaltaisessa paidassa pitäisi tarkasti tietää,missä kuvion reuna nurjalla kulkee,ja ommella nurjalta,jolloin oikealle tulisi se hieno jälki. Saakohan tästä tolkkua?! Maria

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit :)