maanantai 9. tammikuuta 2017

Se on pusero

Se on collegepusero

Talvella sitä tekee mielellään hieman paksummasta materiaalista vaatteita. Joustocollegea on nyt muutaman vuoden saanut, muistan ihastuneeni siihen materiaaliin ostaessani ensimmäiset Me&I pökät. Markkinoille on tullut myös erilaisilla neulontatavoilla tehtyjä collegeja, joissa kankaan struktuuri antaa kivan efektin.

Nosh:n pippuricollege (100% puuvilla) on kyllä yksi suuri suosikkini tällä hetkellä. Kangas ei oikeastaan jousta paljoakaan, joten käyttötarkoitus on mietittävä sen mukaan. Tyttäreni on vannoutunut mekko/tunika+ leggari käyttäjä, lähes kaikki housumaiset ja puseromaiset jutut hän hylkää nyrpeällä katseella. Päivähoidossa tosin juurikin housut ja paita ovat käytännöllisiä ulkovaatteiden alla. Tämän seuraavan setin hän hyväksyi kyllä mukisematta, oli tarpeeksi tyttömäinen. Omaa silmää miellyttää myös tämä reipas, mutta herkkä kokonaisuus.
Sekä raidallinen, että yksivärinen kangas ovat Nosh:n pippuricollegea. Yksivärinen on puuteriroosaa, ehkäpä hieman rusehtavampi livenä kuin tässä kuvassa. Raita on väritykseltään mustavanilija. Paidan etumukseen applikoin pupun korvat ja kasvot.
Pitsit ovat "perintöpitsiä" mummuni aarrelaatikosta. Resorit on ommeltu kahdella eri värillä, nekin Noshin. 

Housut on kuositeltu väljemmiksi, puntissa rypytystä ja taskunsuissa pitsiä. Vyötäröllä on leveä kuminauha resorikaitaleen sisällä.

Verson puodissa järjestettiin taas Ompelukerho. Siinä puoti myy jotakin yllätyskangasta sopuhinnalla ja määrittelee lisäohjeistuksen ja aikataulun. Aikataulu on ihanan väljä, sopii kaikkea muutakin kuin ompelua tekevälle. Tällä kertaa paketista paljastui oikea jymy-yllätys! Puoti oli painattanut suosittua Sielunlintu-kuosia hopeapainatuksella. Koska olin kultaisesta tehnyt itselleni, niin tällä kertaa oli tyttäreni vuoro. Hänen ensisijainen toiveensa oli pipo, jossa on "sitäsellaistatosilämmintäjapehmeetä"-kangasta sekä tupsu. Se kangas oli siis merinovilla, kun pyysin näyttämään mitä mahtoi tarkoittaa.
Ensimmäisestä tuli liian pieni ja tästä toisesta ehkäpä himpun verran liian iso. Itse asiassa tämä pipo teetti eniten töitä! Ensin kokomoka, sitten uuden kaavoitus, heijastinlangan etsintä (jota ei siis koskaan löytynyt) tupsunlangan sekaan ja pari ompelullista söhrintää. 
Ennen pipon leikkaamista toki mietin monia erilaisia vaihtoehtoja kankaasta tehtäväksi. Peruutin saksineni monta kertaa. Lopulta päädyin alkuperäiseen suunnitelmaani, vaikka muiden ompelusiskojen aikaansaannoksia seuratessa, ne frillatkin olisivat onnistuneet tästä kankaasta. Ja siitä tuli sitten paita, pitkä sellainen.
Sielunlinnun kaverina on hopeaglittericollege Nappinjalta. Harmi, etten ole enää vastaavaa löytänyt lisää. Tämä pieni palanen hupeni tähän. Sivusaumat on tuotu eteen ja helmakaitaleissa on pienet halkiot. 

Edessä on myös tasku, jota ei ihan heti huomaa.

Taakse pieni kaarroke Sielunlinnusta tasapainottamaan harmaata pintaa. Ja taas äiti tykkää 😁.

Vielä oli paloja käytettävissä. Mietin yhtä ideaa omaan vaatteeseeni, mutta emmin sen toteutuksen (ja onnistumisen) kanssa. Siinä sivussa tuli selailtua työkalenteria ja silloin välähti! Siihen kannet, sellaisia en ole saanut koskaan aikaiseksi tehdä vaikka kuinka on pitänyt. Tällä hyvin yksinkertaisella, mutta suuren kynnyksen työllä osallistun Unelmallisen blogihaasteeseen. Haasteessa on tarkoitus tehdä/ oppia jotakin uutta. 
Näin jälkiviisaana kangas olisi tietenkin kannattanut tukea tukikankaalla ja vuorittaa, mutta menee se näinkin.
Pieni pala kummitteli edelleen lattialla ja päätin päällystää myös passini kannet. Kangas edustaa minulle suomalaisuutta hyvin paljon. Sellainen kalevalainen meininki, hohtavat hanget ja veet...
Taitteisiin pala ei enää taipunut, joten "kanttasin" reunat hopeanauhalla. Ei ihan siisteintä ompelujälkeä, ompelukoneeni on surkea syöttämään kangasta.

Näin tällä kertaa, ihanaa loppuviikkoa sinulle.


17 kommenttia:

  1. Olipas paljon ihania juttuja tässä postauksessa :) Ensinnäkin tuo on niin söötti yhdistelmä tuo Noshin pippuricollegeista ommeltu, pitsit tuo siihen lisäpehmeyden, vaikka muutenkin setti on jo kaunis! Sielunlinnusta ompelin itsekin, oli kiva nähdä kaikki yksityiskohdat tuossa puserossakin näissä isoissa kuvissa :) Minulla olisi ollut samaa hopeanauhaa kuin passikotelon kanttauksessasi on, en saanut sitä omaan ompelukseen vaikka yritin miettiä! Pieni pala Sielunlintua vielä on, ja haluan ehdottomasti itsekin siitä jotkut kannet muistikirjaan taikka pienen pussukan/laukun.

    Outi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oma jakkusi oli myös hieno kaikkine yksityiskohtineen. Kannet ilostuttavat joka päivä töissä ja ovat pysyneet oikein hyvinä.

      Poista
  2. Sun postaukset on aina aivan hengästyttäviä! Niin upeita luomuksia kaikki. Hienosti passaa tuo sielulintu kirjankansiksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Varmasti tulee verkkaisempi tahti tänä keväänä olemaan. On havaittavissa hienoista turnausväsymystä. Sielunlintu tsemppaa minua töissä.

      Poista
  3. Sulla on kyllä niin inspiroiva blogi! Kiitos, että jaksat pitää tätä meidän kaikkien lukijoiden iloksi ja postata ahkerasti! <3 Aivan ihania yksityiskohtia taas vaatteissa, nuo tuplaresorit varsinkin näyttää tosi kivoilta!

    Ihanaa alkanutta vuotta sinulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana<3. Tavoitteena olisi hieman paneutua yksityiskohtiin tänä vuonna. katsotaan mitä mahtaa syntyä, vai syntyykö mitään :D

      Poista
  4. Mahtavia! Tuo pupupaita jäi kummittelemaan mieleeni, ihana 😍😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kaikessa yksinkertaisuudessaan se on aika veikeä.

      Poista
  5. Hei. Bullet Journaling-buumi nostaa päätään Suomessakin ja moni kaipailee kalenterilleen päällisiä. Ohjeita ei oikein ole, etenkään sellaiseen missä olisi sisäpuolella taskuja tms. Luonnistuisiko sinulta? Niin ja ihania paitoja tyttöselle , Puput ja tuo tunika.. oi oi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Olen kuullut tämän termin jossakin ja "pää täynnä"-olevana ihmisenä teen tätä, mutta en samaan kirjaan. Oli mielenkiintoisia artikkeleita ja oppimisvaikeuksien suhteen sitä koulussa onkin käytetty. Pitääkin ottaa harkintaan tutorialin tekeminen. Tuollla Pikkuakan blogissa on kuulemma tutoriaali kalenterin kansiin.

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Kiitos, nämä ovat jo vähän sellaiset ison tytön vaatteet.

      Poista
  7. Kerrassaan suloien tuo pupu-kokonaisuus, joka työn lempiasu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista! Se on kaikenlisäksi ihan käytännöllinen myös.

      Poista
  8. Voi ihanuus! Tuo Sielunlintu setti, se niin sykähdyttää minua. Tuollaista paitaa pitäisin mieluusti päällä:) Kuten myös sitä sinun kultapainatus puseroa! Kivoja yksityiskohtia olet keksinyt jälleen kerran, varsin suloinen tapaus tämä pupusetti:) Sulla onkin siellä kunnon tohina päällä, vaatetta syntyy ihan tuon tuosta. Ompelun iloa siis sinne!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Sielunlintu kuosina on kiehtova ja minua puhutteleva. Pipoa kuvan oton jälkeen pienennettiin, oli vähän turhan iso. Tuo tyttö kasvaa niin kovaa vauhtia, että vaatetta on tehtävä.

      Poista
  9. Voi ei, miten super suloinen tuo pupusetti onkaan! Ihania noi Sielun lintu jututkin kaikki :). Tykkään taas tosi paljon. Sielun lintu on kyllä onnistunut kuosi, siinä on niin paljon erilaisia merkityksiä, kuvioita ja teemoja, jotka luovat siihen paljon sisältöä.

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit :)