lauantai 12. marraskuuta 2016

Violetti villitsee marraskuun

Purple rain, purple rain...
Marraskuun väripaletti on violetti, lila, aniliini, luumu, purppura ja mitä kaikkia niitä sävynimityksiä tästä väriperheestä onkaan. Oma suhteeni tähän väriin on vaihteleva, mutta huomaan sitä kaipaavani ajoittain lähelleni. Itseasiassa nämä sävyt sopivat yllättävän hyvin minulle. Luumun sävyistä pipoa kokeillessani (halusin siis vain kokeilla mallia) totesin, että väri sopii oikein hyvin ihon- ja hiusteni väriin. 
Kuva Pinterest
Tästäkin väriperheestä löytyy sävyjä joista en isona pintana pidä lainkaan. Erityisesti ns vaaleat lilat ovat sellaisia sävyjä, samoin ne jotka silmissäni näyttävät liian tummilta ja tunkkaisilta.

Harmaa on hyvä kaveri näille sävyille, mustan kanssa aika dramaattinen ja rock-henkinen yhdistelmä. Itseasiassa purppura on valoisuusasteeltaan lähinnä mustaa. Vastaväri keltainen taas on väriympyrän vaalein sävy. Tämä pari voisi edustaa vaikka auringonvaloa ja varjoa, tai toisaalta iloa ja surua.

Tässä Verson puodin Prinsessa- digitrikoossa kuukauden sävyjä hieman löydettävissä perhosista. Kaava alkaa olla yläosastaan jo ihan ok. Teen yläosan kaavan ja erilaisia helmaosuuksia sitten kaveriksi. Kaavapaperia kuluu, mutta sitten niillä pärjää taas vähän aikaa.
Tämän ihanuuden olen tehnyt jo aiemmin, mutta jäänyt tänne laittamatta. Sävyjensä puolesta sopii tähän kuukauteen oikein hyvin . Nuppuprint Company on suhteellisen uusi yritys ja se luo kauniita kukkaprinttejä eri tarkoituksiin. Onneksi he päättivät ilahduttaa meitä ompelijoitakin ja laittoivat printit kankaalle. Sydäntalvi-trikoo on ihanan napakkaa ja pehmeää. Esipesun kesti hyvin ja ommellessa ihailin kaikkia erilaisia yksityiskohtia kankaassa.

Kaava on oma ja sopii mielestäni erittäin hyvin tähän kankaaseen.
Tässä lilan sävyjä on yhdistettynä kauniiseen siniseen , toimii hyvin yhdessä. Onhan violetti sekoitettu sinisestä ja punaisesta, joten tässä tapauksessa ne ovat ns. lähivärejä ja muodostavat silmää miellyttävän väriharmonian. 
Aniliinia löytyy tästä vaateesta. Kankaat ovat Ommelliselta ja kuvastaa onneksi tyttäreni intoa näprätä kaikenlaista. Toivottavasti saan hänestä kivan käsityökaverin. Tämän mekon kaava on Ottobresta.

Tässä vaatteessa ei ole kuukauden sävyjä, mutta laitanpa kuvasarjan tännekin. Hän mietti miten tulla supermalliksi ja esitti erilaisia asentoja :D.
Kankaana Verson puodin Karuselliheppa ja Noshin puuteripinkki jc. Tällä mallilla olen tehnyt yhden vaatteen aiemminkin.
Huuli on saanut hieman kipeää luistinkentällä sattuneesta haaverista.
Oman työni kiirekuukaudeksi on joulukuun sijasta muodostunut marraskuu. Uusi Ops työllistää ja monia asioita tehdään uudella tavalla. Hyvä niin, sillä kehittyä kannattaa aina. Erityisesti pidän siitä, että käsityön osalta panostetaan suunnittelun opettamiseen. Vaatii opelta paljon, kun sitten mietitään jokaisen suunnitelman mukaisia materiaaleja ja työjärjestyksiä. Toki jotkin asiat ovat rajattuja, kuten tekniikat tai aiheepiirit. Määrällisesti ennätetään tehdä vähemmän, mutta toivottavasti opitaan sitäkin enemmän.

Jotta jaksan työssäni, niin siihen seuraava ja hyvin osuva kuva:

Ihanaa marraskuuta, vaikka melkein jo puolessävälissä jo ollaankin.
Arvontaa on tulossa tässäkin kuussa, menee tuonne loppukuuhun, sillä Kädentaidon messut imaisee minut ensi viikonloppuna  humuunsa.


20 kommenttia:

 1. Itsekään en ole ollut suuri liilan/violetin ystävä vaikka se värinä olisikin mulle sopiva.
  Tänä syksynä olen kuitenkin huomannut lämpeneväni näille väreille tavallista enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väreilläkin on kautensa, ainakin minulla. Nyt ehkä enemmän sellaisia sävyjä, joista itsekin tykkään.

   Poista
 2. Mulle violetti on ollut sellainen nou-nou-väri. Tuntuu, ettei se sovi mulle mitenkään päin. Tyttärelle tulee jonkun verran tehtyä violetista ja sen eri sävyistä. Ja olen huomannut, että harmaa sopii melkein aina sen pariksi. Itse tein juuri takin, jossa on ripaus violettia. http://pikkuakantilkkuvakka.blogspot.fi/2016/11/kun-en-tieda-millaisen-takin-tekisin.html
  Eli tiukasti pysyn haasteessa mukana. Ja kyllä edellisen postauksen violetin lilat heijastinlapasetkin taidetaan tähän hyväksyä. Tsemppiä marraskuun ruuhkaan! Samassa laivassa ollaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bongasinkin ne lapaset jossakin foorumissa, käytännölliset ja lämpimät. Takkisi oli oikein hieni, kunpa saisin itsestäni niin paljon irti, että saisin sellaisen aikaiseksi. Kankaita kyllä löytyy...

   Poista
 3. Olen niin ihastunut lilan eri sävyihin viimeisen puolen vuoden aikana! Alkuun lilaa ilmestyi puolivuotiaan tyttären kaappiin, mutta nyt olen tykästynyt siihen omissakin vaatteissa. Tosi ihana asukokonaisuus tuo Nuppuprintin tunika ja legginsit! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nyt on ehkä enemmän lilan sävyjä näkyvillä ja se väri sopii hyvinkin tähän syksyyn ja talveen.

   Poista
 4. Ihanat värit ♡ mullakin odottamassa paratiisin puutarhaa tytölle ja pilkkuja itelle....
  Ensi viikon messuille itelim menossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mitähän meinaat niistä tehdä? Messuille kyllä suunta ja ainakin lauantaina ja sunnuntaina siellä pyörin. Nykäise hihasta, jos jossakin törmätään.

   Poista
  2. No, nytpä kun huomasin vastauksesi niin satuinpa juuri postaamaan mitä tein :)
   http://liinapolku.blogspot.fi/2016/11/violetti-marraskuu.html

   Harmi etten nähnyt sinua messuilla, luultavasti ekan kerran hurmos sai aikaan sen, etten nähnyt ihmisiä, vain kojuja 😍

   Poista
  3. Ihania violetteja ompeluksia sinulla siellä olikin <3

   Poista
 5. Ihania <3 Oi, itsekin haaveilen messuilusta. Jospa sitten ensi vuonna ^_^ http://kaavailua.blogspot.fi/2016/11/star-wars.html tuolta löytyy panokseni tämän kuun haasteeseen. Harmi että haasteisiin osallistuminen on jäänyt kovin vähälle viime aikoina.

  VastaaPoista
 6. Herttaisia ompeluja pienelle mallin alulle :). Hienosti ne poseeraukset sujuu! Voi, kun minä en ole moneen kuukauteen ehtinyt näihin sinun haasteisiin mukaan. Blogikin on niin hiljainen, että enpäs tiedä keksinkö jostain vuorokauteen niitä lisätunteja :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Tiedän tunteen ja jos jostain niitä tunteja tulee revittyä, niin yöunista. Pidemmän päälle ei vain jaksa. Tsemppiä!

   Poista
 7. Blogiin sain pienen tauon jälkeen jotain kirjoitettua vähän enemmänkin, myös marraskuun väriperhe löytyi ompeluksista http://norpankotona.blogspot.fi/2016/11/violetin-savyja-metsastamassa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihastuttavan tehokasta kankaan käyttöä ja yhdessä tekemistä oli sinun blogissasi <3

   Poista
 8. Violetti kuuluu ehdottomasti mun lemppariväreihin, olen tykännyt siitä ihan aina:)
  Ihania nämä tyttösen vaatteet, erityisesti tuo Nuppuprintin mekko. Kangas on niin kaunista, aivan ihanat sävyt ja kaikkee<3 Voisin kuvitella just tästä Sydäntalvesta itselleni jotain puseroa tai mekkoa. Pieni supermalli taitaa hienosti poseeraukset:)
  Ou nou..joko se loppukuu taas häämöttää..Pari violettia ompelusta roikkuu edelleen keskeneräisenä hengarissa, ei puuttuis kun kanttaukset, mutta mutta..:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Violetti sopiikin sinulle oikein hyvin, toivottavasti saat ompelukset valmiiksi asti, minulla jäi monen monta vielä tekemättä...

   Poista
 9. Kirjoitusjumi vaivaa, mutta huomasinpa, että tämä sopii haasteeseen :)

  http://jumiblogi.blogspot.fi/2016/11/olen-tassa-pari-vuotta-suunnitellut.html

  VastaaPoista
 10. Vähän meni viime tippaan, mutta ehdinpä! http://korukoukussajamuussa.blogspot.fi/2016/11/varihaaste-violetti.html

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit :)