tiistai 13. syyskuuta 2016

Syyskuun ruskeat sävyt

Enpä ole aloituspostausta näin pitkälle koskaan saanutkaan. Seliseli, mutta työkiireet, kuvausajan puute ja tekniikan takkuaminen ovat vaikuttaneet asiaan aikalailla.  Hanskat ovat lentäneet tiskiin aika nopeasti ja korkeassa kaaressa...

Syyskuun teemana on kuitenkin ruskean eri sävyt. Ruskeaa väriä saadaan eri sävyissä silloin, kun vastavärejä sekoitetaan siinä suhteessa, että muodostuu epäväri. Väriä voidaan yhtälailla taas tummentaa mustalla ja vaalentaa valkoisella. Edellisen kuukauden murretuissakin väreissä oli ruskea jo mukana. 
Ruskea väri ei tunnu tällä hetkellä olevan kovinkaan muodikas ja pinnalla oleva väri. Jalkineissa ja asusteissa sitä kyllä on katukuvassa näkyvissä. Ehkäpä kauppanimeltään "taupe", "konjakki" ja "toffee" ovat ne yleisimmät ruskean sävyt tällä hetkellä. Seuraavassa kuvassa sävyt ovat hyvin kellertäviä verrattuna ensimmäiseen kuvaan.
Itse pidän  kyllä ruskeasta väristä ja sen monissa eri sävyissäkin. Tammikuussa mainitsinkin sinisen ollessa teemavärinä, että ruskean ja sinisten sävyjen yhdistelmät ovat mielestäni oikein herkullisia. Ja ovat edelleen. 

Tähän postaukseen en ennättänyt suunnitelmiani toteuttaa. Ainoastaan Mutturallan suunnittelema printti Versolle sisältää hieman ruskean sävyjä.
Printti tuli käytettyä kokonaan ja havaintoni mukaan myös kaava on syytä päivittää suurempaan kokoon. Alkaa olla ahdas harteista, äitiinsä tullut.
Tyyne-Esterin ylläripaketista sain valkopohjaista ruutuvihkoa. Tein sen mikä minulle ensimmäisenä kankaasta mieleen tuli.
Mummullani oli ruudullinen essumekko ja siitä idean Mekkotehtaan Riineen tuli. Minusta varsin sievä. Kasvunvaraakin on sen verran, että päästään mekosta ensi kesänä nauttimaan.
Loput ovatkin sitten tyttäreni ideoita. Hän halusi aakkoset paitaansa, siitä on kuulemma hyvä tarkistaa, miltä kirjain näyttää.
Kehystin aakkoset pitsinauhalla.
Sitten lykkäsin tytölle palan ruutuvihkoa (taakse olin silittänyt liimaharsoa) ja kangastussit ja -liidut. Hetkenä päästä kankaalla komeili tämä:
Kissa, joka on käynyt kanpaajalla ja sille on laitettu shokkivärejä turkkiin. Turkkia myös tasoitettiin (sakset). Sakset ovat jossakin vaiheessa osuneet myös hänen omiin hiuksiinsa, siksi otsatukka on aikas lyhyt :D. Kisun masussa on myös pikkukisu <3.  Nuo vihreät ovat kynsisakset. Kisunkuva kiinnitettiin sitten Käpysen kankaalle, jonka nappasin Helsingin popupista mukaani. 
Mutta hei, ommelkaa te oikein paljon, jos minä en ennätä! Tässä kuussa on tulossa kyllä arvontaakin, kangasta ja villasukkaa on tiedossa.

Oikein ihanaa syyskuuta sinulle!

20 kommenttia:

 1. Aivan ihania! Tuota verson kangasta katselin itsekin hamuten, mutta pystyin ainakin toistaiseksi ruodussa. Ihanin näistä on kuitenkin tuo kisu pikkukisuineen <3 todella symppis paita ja ihana idea antaa lapsen itse taiteilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, se on kyllä kaunis, mutta kaikessa ihanuudessaan nämä printit tuottavat jo harmaita hiuksia, kun sopivia kavereita ei löydy. Tuo lapsen ylpeys omasta tuotoksestaan on niin hellyyttävää.

   Poista
 2. Hienoja ideoita tyttärelläsi! Ja kissakuvan tarinasta tulee niin hyvälle mielelle :) Tyyne-Esterin ruutuvihot ovat houkutelleet minua jo pitempään, mutta kankaiden hankkiminen tuntuu nyt jotenkin vaikealta. Saisipa edes työhuoneen järjestykseen, että tietäisi mitä itsellään edes on! Tykkään myös ruskeasta. Itseasiassa kaikki käyttöhousuni (muita ei tule jostain syystä käytettyä) ovat tummanruskeita. Haaveena olisikin tehdä (käyttö)housut, jotka eivät ole ruskeat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Minä puolestani tarvitsisin ne ruskeat housut, itselläni on vain mustia tai farkkuja. Sametti nostaa taas päätään, joten jos siitä materiaalista saisi itselleen housut tehtyä.

   Tuo kangasahdistus on minullakin, tekee mieli, mutta ei sittenkään. Tuo ruutuvihko on ollut itsellänikin mielessä, mutta ei tätä ennen leikannut!

   Poista
 3. Aivan mahtava tuo aakkospaita - saatoin ehkä juuri saada idean omaan valkeapohjaiseen ruutuvihkokankaaseeni. Mustapohjaisesta tein jo mekon, mutta valkopohjainen on odottanut ideaa. Todella taitava kissapiirros Neidiltäsi. Upea lopputulos! Minä jo ruskeasta ehdinkin ompelemaan, kun oli Tarve. Perusvaatetta: http://pikkuakantilkkuvakka.blogspot.fi/2016/09/taaperon-paidat-ja-poksyt.html .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ja mun piti vielä lisätä noihin syksyn muotisävyihin muskotti. Sitä on ainakin Noshilla. Todella kaunis sävy. Odottaa ompelua... Mutta kun on työ ja perhe ja flunssa ja.... :)

   Poista
  2. Juu, se onkin tosi kaunis, suorastaan mausteinen :D. Nyt on vain niin paljon kankaita, etten oikeasti tarvitse yhtään mitään. Koko ajan putkahtelee kuitenkin kaikenlaisia ihanuuksia.

   Poista
 4. Itselläkin työt haittaa harrastamista. Tämän kuukauden ainoa ompelus. Sieltä löytyy pikkuisen ruskeaa muutamassa sävyssä. http://kasityotkesken.blogspot.fi/2016/09/avaruuspaita-miehelle.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ajanpuutetilanteet ovat kyllä ikäviä, katoaa ajatuskin kiireen keskelle.

   Poista
 5. Tyttäresi on kyllä taitava piirtäjä ja ihana ideoija :). Kaunis ruutumekko, mukavasti vanhan ajan tunnelmaa ❤. Jaan tuskasi, ei ole ollut aikaa ommella, ei blogata, ei lukea toisten blogeja saati kommentoida. Nekin vähäiset korjausompelut ovat vastustaneet huolella :(. Mutta kyllä se tästä, jossain vaiheessa taas ehtii ommella jotain kivaa ja osallistua sosiaaliseen mediaan :). Mukavaa syksyä sinulle ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hän kehittyy koko ajan ja hoidossa tyttöjen kanssa piirtelevät paljon. Ruutumekko todellakin ilmentyi minulle vanhanajan henkisenä, vaikka paljon erilaisia vaatteita tästä tehtiinkin.
   Vai on sinullakin tämä sama tilanne,. Itseasiassa mietinkin yksi päivä, kun ei sinusta ole paljon kuulunut mitään. Oikein ihanaa syksyä sinullekin ja tsemppiä <3

   Poista
 6. vähän jo odottelinkin ruskeaa postausta, mutta ymmärrän todellakin kiireet tähän aikaan vuodesta ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hävettää, että näin pitkälle venyi, mutta ajattelin saada jotakin palan painiketta postauksen kylkeen. Täytyy ryhdistäytyä loppukuussa.

   Poista
 7. Ai kun tykkään tuosta kisupaidasta, ihana piirros ja tuo konfetti on jotenkin niin herkullinen kangas :) Ja kirjainpaidassa aivan loistava idea, meidänkin 4v. on niin kiinnostunut kirjaimista, että tykkäisi varmasti!

  Minua ei tällä hetkellä oikein tuo ruskea inspiroi, vaikka väristä kyllä tykkäänkin. Jotain pientä kuitenkin sain aikaiseksi: http://jumiblogi.blogspot.fi/2016/09/syksyyn.html

  VastaaPoista
 8. Huomasin myös, ettei ruskea ole mikään trendi väri tällä hetkellä. Nyt löytyy minunkin blogista ruskeaa sekä murrettua http://unelmallinen.blogspot.fi/2016/09/murrettu-ruskea.html ja http://unelmallinen.blogspot.fi/2016/09/mita-ne-murretut-savyt-on.html Nuo murretut sai kyllä minut vallan hämilleen ja sitten kun luulin jo ymmärtäväni alkoi blogissa keskustelu mikä sai minut hetkellisesti uudelleen epäröimään kantaani :) Päätin jo pysyä julkisesti aivan hiljaa väreistä, niistä kun tuntuu olevan mielipiteitä niin monta kuin katsojia :D Ihania vaatteita olet tytölle ommellut!

  VastaaPoista
 9. http://liinapolku.blogspot.fi/2016/09/syyskuun-ruskeat.html?m=1 täynnä ruskeaa ;)

  VastaaPoista
 10. Ihanat sukat joten siihen arvontaan osallistun. texas-86 (at) hotmail.com

  VastaaPoista
 11. Luulin, ettei mulla olis ruskeaa, mutta löytyihän sitä: http://paapuuri.blogspot.fi/2016/09/ruskaa.html

  VastaaPoista
 12. Olette kyllä taitavia käsistänne:) Ihania vaatteita nämä kaikki. Tytöllä on selkeästi taiteilijan lahjakkuuksia, niin upea tuo kisupiirros on:) Ja niin hienosti ideoitu aakkospaita! Lapset on kekseliäitä:)
  Henk.koht. ruskea ei ole mun lemppareita, siis niin kuin vaatteena itselleni, muuten kyllä:) Vaikka värianalyysissä suositeltiin todell paljon tumman ruskeaa.. Nooh, täytyy kypsytellä ajatusta, ehkä jonain päivänä uskaltaudun kokeilemaan:)

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit :)