torstai 9. kesäkuuta 2016

Turkoosin tuiketta

Värihaaste jatkuu...
Jaahas, jo toinen anteeksipyyntö on pakko lausua ilmoille, koska turkoosin kesäkuun aloituspostaus on pahasti myöhässä. Toukokuun keltaisen saldo jäi säälittävän pieneksi, nyt on laitettava kyllä paremmaksi. Ollaan jo melkein puolessä välissä, laitanpa muistutukseksi vielä, mitä on loppuvuodelle odotettavissa.

Kesäkuu: turkoosi eri muodoissaan+ mihin väriin yhdistäisit sen?
Heinäkuu: valkoinen ja vaaleat sävyt
  Elokuu: murretut värit
  Syyskuu: ruskean erilaiset vivahteet
  Lokakuu: musta ja harmaa
  Marraskuu: violetin ja lilan sävyt
  Joulukuu: punaisen kaikki sävyt sekä metallisävyt

Turkoosi väri on sekoitettu sinisestä ja vihreästä. Lopputulokseen vaikuttaa paljon se, missä suhteessa näitä kahta väriä on. Sitä voidaan myös vaalentaa valkoisella tai tummentaa samalla tavalla mustalla. Sävyvariaatioita on siis todella paljon.Toki näille eri sävyille on omiakin nimiä, mm. mintunvihreä ja petrooli.
Turkoosi on kyllä sellainen kesäväri, johon en tunnu kyllästyvän koskaan. Muistelen kesätyörahoilla ostettua turkoosia Luhdan hupparia ja lähes kaikki bikinini ovat olleet turkoosin sävyisiä. Mutta kyllä tämä väri toimii myös talvella. Koko viime vuoden tyttäreni lempiväri olikin turkoosi, kiitos Frozenin :).

Turkoosi sopii monen muun värin kanssa hyvin yhteen. Vastaväriparit toimivat aina, joten keltainen ja punainen turkoosin kanssa toimii hyvin. Valkoinen on raikas, musta antaa särmää, harmaan kera turkoosista tulee hillitty. Ruskean sävyt ovat minusta varsin muikeat turkoosin kanssa, samoin raikkaat violetin sävyt. Tässä muutama väripaletti:


Unohtamatta tietenkään luonnon antimia tämän värin suhteen. Mikä onkaan kutsuvampaa kuin turkoosina kimmeltävä meri! Samoin turkoosit ovet ovat viehkoja. Väri on siksi suosittu ovissa, koska se vähentää hyönteisten lentämistä sisätiloihin. Ne asistivat värin taivaaksi ja sinne suuntaan ei olisi tarkoitus lennellä :).

Tähän hätään ennätin yhden turkoosin setin saada aikaiseksi. 
Ulkona on kylmä kuin mikä, mutta täällä ommellaan kesävaatetta lämpimien ilmojen toivossa. Kuvat ovat jotenkin todella epätarkkoja, on tämä tekniikka takunnut koko päivän.
Käpysen riikinkukkokankaasta jäi vielä sellainen palanen, että sain pienen topin aikaiseksi. Hapsuja pääntietä koristamaan. Kaava on oma sovellut ostopaidasta ja tätä on kyllä suurennettava seuraavaan paitaan. Jalassa Noshin pallotrikoosta ommellut caprit.
Jotenkin nuo silmät alkoivat minua tollottelemaan. Pahimmat tuijottelijat pääsivät sitten takataskuihin. Olisihan noille pitänyt joku kuontalokin keksiä, mutta iski laiskuus. Vyötäröllä on resorikaitale, jonka sisässä on leveä kuminauha ja kiristysnauhat.
Vähän jännittää seistä kaiteella kovassa tuulessa.
Keltaiselta toukokuulta jäi tuohon pyörimään aloitettu hame. Tein sen tänään valmiiksi, kaveriksi paita, johon kokeilin tuollaisia lerpatushihoja :D. Olisivat saaneet tulla hieman pidemmälle tuossa kädentiellä.
Hamekangas on Hellapuun Milonan suunnittelema, tämä ostos on viime kesältä. Valmiina...
Paikoillanne....
HEP! Hyvin pyörii helma.
Tulossa pikapuoliin uutta postausta, jos ei mitään ihmeitä satu. Myös arvontaa tiedossa ja se on tällä kertaa tarkoitettu niille, jotka ovat osallistuneet värihaasteeseen, joko blogissa tai instassa.






18 kommenttia:

  1. Jes, puoliväli saavutettu! http://kotikutoista.blogspot.fi/2016/06/turkoosin-aarelle-kesakuun-varihaaste.html

    VastaaPoista
  2. Apua-olet kyllä niin tuottelias ja miten mahtavia inspiraatiokuvia! Tekisi niin mieleni osallistua tähän haasteeseen juurikin tuon turkoosin osalta...mutta ei ole totta- ei ole yhtään turkoosia kangasta :/ Miten ihmeessä saat taskut onnistumaan noin hyvin? Laitetaanko sinne tukikangas? Olen jo niin monet purkanut pois. Kaiken kruunaa LIEHUVAT HELMAT <3 Ihanaa kesäaikaa Sinulle ja perheellesi! P.S Muista huilia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Taskuissa käytän tukikangasta vain yläreunassa. Ompelen rypytystä noihin kaareviin kohtiin, niin kääntyvät paremmin.

      Poista
  3. Turkoosia ommeltu =) http://korukoukussajamuussa.blogspot.fi/2016/06/varihaaste-turkoosi.html

    VastaaPoista
  4. Turkoosi, suuri värirakkauteni ♡ tällä kertaa yhdistin vain valkoista johtuen kankaista :)
    http://liinapolku.blogspot.fi/2016/06/turkoosi-rakkaani.html?m=1

    VastaaPoista
  5. Ihanat silmät siellä kurkkivatkin :). Hieno setti ja toinen kanssa. Turkoosi on tosi raikas ja ihana, minä tykkään siitä paljon. Pian varmaan saankin oman turkoosi-postauksen aikaiseksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Hienoa, että olet mukana, odotan valmistumista innolla.

      Poista
  6. Ihanan pirtsakat kesäkamppeet! Näissä kelpaa leikkiä ja puuhastella ja hameen helmakin pyörähtää tanssahdellessa niin kuin asiaan kuuluu:)Noista laittamistasi sävykartoista löysin tosi monta "omaa" sävyä. Turkoosista olen aina tykännyt ja kaapista löytyy tälläkin hetkellä muutama kokonaan turkoosi paita ja mekko:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tämä värimaailma on kiehtova. Sitä on ollut aika yksioikoinen itsekin näkemyksissään. Tykkään kovasti myös turkoosista ja sen eri vivahteista.

      Poista
  7. Ihania kesävaatteita :)
    Tässä minun ompelukseni haasteeseen:
    http://kaksoisneulausta.blogspot.fi/2016/06/vaateplajays-tytolle-110cm.html

    VastaaPoista
  8. Ihania vaatteita jälleen kerran, tässä minun vastaus turkoosin sävyihin http://norpankotona.blogspot.fi/2016/06/kesalanien-satoa-ja-varihaasteeseen.html?m=1

    VastaaPoista
  9. Nätit vaatteet! Keltainen jäi minulla kummittelemaan mutta ehkä teen sen myöhemmin sitten. Mutta tässä edes yksi valmis turkoosi kesäkuulle. https://heidinluovaaterapiaa.blogspot.fi/2016/06/kesakuun-turkoosi-varihaaste.html

    VastaaPoista
  10. Muutama turkoosi vaate valmistui tässä kuussa, mutta melkein unohdin tämän haasteen... Nyt on kuitenkin blogissa turkoosi-postaus :) http://katteinjalet.blogspot.fi/2016/06/shortsit-ja-hommahuoneen-turkoosi-haaste.html

    VastaaPoista
  11. http://jumiblogi.blogspot.fi/2016/07/poikien-ukki-tayttaa-60-vuotta-ja.html tässä minun turkoosit, postaus nyt myöhästyi, oli niin touhua noissa 1v. juhlissa :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit :)