maanantai 14. maaliskuuta 2016

Kaavapäivityksiä

Puoliväli maaliskuuta. Merkityksellinen minulle, sillä 15.3. ovat syntyneet minulle tärkeät naiset, tyttäreni ja äitini <3.  Onnea heille! Heiltä molemmilta olen myös saanut rohkaisua ja kiitosta ompeluistani. Äidiltäni olen käsityöinnostuksen ja alkuopit saanut moneet tekniikkaan. Hänen Eva- ompelukoneensa sain monesti solmuun barbin vaatteita ommellessa. Hän myös ompeli meille lapsille paljon vaatteita, muistan mm. maastonvihreät enstex- ulkoiluasut ja monet hamoset. Tyttäreni puolestaan on kovinkin innostunut erilaisista jutuista. Tämän hetkinen suuri kiinnostuksen kohde on kaavanumeroiden metsästäminen arkilta. Hän myös mielellään osallistuu kangasvalintoja pohtimaan ja tänään innostuimme tekemään Pompom- mania kirjan tupsueläimiä.

Edellisessä postauksessa sekä instagramissa oli arvonta.
Blogiarvonnassa Koot.fi mustavalkoisen noitarummun ja resorit voitti Korukoukussa-blogin Riikka ja Instagramissa 20 euron lahjakortin Pehemiälle+ äitini neulomat sukat voitti #heituuvi. Onnea heille!

Maaliskuussa ovat mukana olleet ainakin nämä blogit. Käykäähän vilkaisemassa mitä on syntynyt.


Tässä välissä olen hieman nostalgisoinut ja päivittänyt parin vuoden takaisia kaavotuksia. Tuntuivat taas tauon jälkeen ihan käyttökelpoisilta ja kivoilta. Ensimmäisenä Eikun- mekko, joka päätyi lopulta myös Verson puodin tuotantoon. Eikun-pökät on tullut myöskin tehtyä, nekin pitäisi päivittää.
Tässä versiossa pääntie, helma ja hihansuut on kantattu sitruunan keltaisella  resorilla. Taskun vuori on ohutta trikoota samassa sävyssä. 
Kanttaus helmassa on ihan käyttökelpoinen, sillä taskurakenne tuppaa tekemään käänteen turhan paksuksi. Tosin kehittelin siihenkin uutta ratkaisua. Näissä kaikissa mekoissa on yksi ja sama yläosa, jota olen viilaillut sopivaksi.
Hieman mustavalkoista värihaasteeseen.
Toinen malli on nimeltään Hömp'sis- mekko . Tästä tulikin tehtyä monenlaisia variaatioita niin lapsille, kuin aikuisellekin. Nyt tämä samainen idea on Ottobren kaavalehdessä. Täältä löytyy oma mekko ja paita samalla idealla.
Nyt tuohon keskelle tuli poimutusta eikä laskoksia. Hmm, ehkäpä  palaan laskosten pariin kuitenkin. Tässä mallissa helmakin saisi olla ehkäpä hieman kapeampi? Alaosaa on kuositettu taskun kohdalta isommaksi kuin yläosa.
Tässä mallissa voisi toimia myöskin sellainen, että takaosaan tulisi tuohon poikkileikkauksen kohdalle sauma ja helmaosaan poimutusta.
Värihaasteeseen tämäkin, vastaväripareja punainen ja vihreä, sekä keltainen ja violetti.  Kangas on Vimmacompanyn Muovailuvaha.
Tälle mekolle ei ole vielä nimeä, mutta ajatukseltaan mukailee Heikun-mekkoa, johon tuli taskut. 
Tästä versiosta tuli aivan liian lyhyt, mutta niin halusin tästä Pehemiän/Elisa Tuohimaan Timanttipuusta juuri tämän! Tämä on muuten tyttäreni itsevalitsema kangas. Pitää tehdä jotkut kivat housut tälle kaveriksi. Toisena vaihtoehtona olisi vaikka pidempi alushame?
Etu- ja takakappaleella on siis kuositeltu tuo poimutuskohta samalla tavalla. Kaava on leikattu auki ja levennetty. Alaosa poimutetaan sitten samaan mittaan yläosan kanssa. Takana on pitsinauhaa (kiinnitetty saumaan), jolla voi väljyyttä vielä kasata.
Tässä kankaassa on paljon hienoja yksityiskohtia, minun nafti palani ei tahtonut riittää tämän kummempiin kohdistuksiin. Mustavalkoiselta osuudelta tämäkin värihaasteeseen.
Tuossa kun etsiskelin linkkejä aikaisempiin, niin vastaan tuli montakin sellaista vaatetta, jota voisi hieman päivittää ja tehdä uusiksi. Vielä viikko pitää odottaa omaa kaavaa. Välisovitus oli lupaava :).

Vielä on kaksi viikkoa aikaa näiden väriteemojen ääressä, pääsiäinenkin on jo kohta.

Hyvää alkanutta viikkoa sinulle!


20 kommenttia:

 1. Nämä sinun luomat mallit ovat kivan leikkisiä. TYkkään! :)
  Mulla on yksi mustavalkoinen valmiina, kunhan vain saisin kuvattua. Ja toinen on paininjalan alla tänään, jos vain kuumeinen lapsi mahdollistaa ompelun. Tuli vain tuo takkiprojekti kesken mustavalkoisten. Ja pikkusen pääsiäisaskartelutkin painavat päälle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Sinulla niitä projekteja riittää, takki oli kyllä todella hieno.

   Poista
 2. Miten suloisen ihanan värikäs kangas tässä pikkuisen mekossa.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana tuo mustavalkoinen rusettimekko keltaisine kanttauksineen, tuollainen olisi hauska itsellekin 🎀 :). Kivat mallit kaikissa mekoissa 👌

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kunhan saan tuon oman kaavani pajalta, niin kokelen kyllä aikuisenkin mekkoon samaa systeemiä. Yhden kesäpaidan olen tuolla tavalla tehnyt, mutta sitä ei ole julkaistu :)

   Poista
 4. Kivoja kaavoituksia! Viimeisin mekko on suosikkini, tosi herkkä ja kaunis :)
  Outi

  VastaaPoista
 5. Kivoja kaavoituksia mekoissa. Taskut on aina tarpeen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Taskuista on moneksi, varsinkin jos niistä tosiaankin tulee käyttökelpoiset :)

   Poista
 6. Ihania mekkoja <3 minulla taitaa olla vielä yksi maailma muovautuu väri jemmassa. Josko innostuisin tekemään tyttärelle jotain.... Mustaharmaasta olen tehnyt itselle ja isälleni ja tästä väristä serkun tyttärelle... Tällainen taskumekko olisi ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja sehän tuon nimi olikin! On jäänyt päähän vain kuosin syntytarina lasten sekoittuneista muovailuvahoista!

   Poista
 7. Ihania mekkoja! Mahtavan näköinen tuo Vimman kangas, mennyt minulta ihan ohi :) Unelmallinen on julkaisuja vaille mukana musta valkoisessa sekä vastaväreissä, onneksi vielä on aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Tuo kangas on aika alkuvaiheen kankaita, silloin kun niitä vielä sai.

   Poista
 8. Hienoja kaavoituksia, kauniita mekkoja ja suloinen on tyttönen :). Sulla on vaan taas niin ihania kuoseja näissä kaikissa ja yksityiskohdat taas kohdallaan! Oikein paljon onnea hieman myöhässä molemmille sankareille <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaikesta <3. Nämä ovat kaikki hyvin marinoituneita kankaita. Totesin vain, että uusia tulee niin paljon, että on pakko vaan käyttää näitä pois.

   Poista
 9. Upeaa värien loistoa tuossa Hömpsis-mekossa! Voisin kuvitella ompelevani tuosta Vimman kankaasta itselleni jotain! Rusetticollaria löytyy omasta kaapistani pala, ihastuin kankaaseen kauan aikaa sitten ja menin ostamaan sitä vailla ajatusta mitä siitä tekisin. Taidan marinoida sitä vielä hetken:D Kelta/harmaa on kyllä yksi lemppari väriyhdistelmistä, niin kaunis tuo rusettimekkokin!. Nyt on tyttösellä ihania mekkoja joka tilanteeseen:) Tuo on kyllä mahtava juttu, kun lapsi osoittaa kiinnostusta käden taitoihin ja oppii arvostamaan niitä. Meillä tyttö selailee ahkerasti Ottobre-lehtiä ja käy hypistelemässä kankaita kangaskaapilla. Eilen pelattiin muuten kirppupeliä napeilla:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi tuota Vimman kangasta jäi vielä toppipala itselleni, se on niin veikeä. Rusettia minulla olikin aika paljon jemmassa. Siitä on syntynyt nyt kaikenlaista, sillä en kuitenkaan halunnut siitä itselleni vaatetta.

   Uskon kyllä siihen, että, kun antaa mahdollisuuden kokeilla eri juttuja, niin kiinnostus herää. Taidot karttuvat siten pikkuhiljaa. Pitääkin kokeilla kirppupeliä :)

   Poista
 10. Ajattelin kirjoittaa ylistyssanoja jokaisesta vaatteesta, mutta taidan tiivistää.....upeita!

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit :)