sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Huurteista harmaata

Pikemmin kylläkin suhruisen sumeaa, kuin huurteista. Joulua kohti ollaan menossa ja jos ei muulla, niin sitten vaatteilla, valoilla ja koristeilla yritetään sitä tunnelmaa etsiä.

Esittelen teille ensin kaksi vaatetta, joihin inspiraation sain valmisvaatteista. Eräällä nuorella neidolla on ollut paita, johon oli applikoitu kauris/poro. Kuva ei ollut yksivärinen, vaan siinä oli sellaista kelimkuviota.
Kuvan löysin Pinterestistä. Kangas on Käpyseltä, nyt se pääsi vihdosta viimein vaatteeseen asti.
Paidan kaava on jo hyväksi hiotunut löysä raglan, johon kuositin vielä lisää tilaa hartiaseudulle. Sivussa on tumman harmaa kaitale ja saumakohtaan tuli kaaritaskut. Taskun pussi on koko etumuksen levyinen. Pääntie humpsahti liian isoksi, mutta onneksi iso kaulus peittää sen ;).
Kankaana kotimainen, napakka joustocollege.

Toinen plagiointi ei ihan mennyt nappiin, sillä ryhdyin illalla sitä tekemään ja kohde oli jo unten mailla. Pituutta paidassa olisi saanut olla 5cm lisää, jotta olisi sinne pepun alle hyvin mennyt. Pääntiellä resori, jossa nauha kulkee, päässä itsetehdyt tupsut.
Ajatuksena siis svetari, jossa on pieni tyllihelma. Tylli on kaksinkerroin ja ommeltu samaan aikaan resorin kanssa miehustaan kiinni. Kangas on ihanaa pörröcollegea Kangastukusta. Tähdet kimaltelevat hopeisena.
Jalassa minulla on äitini neulomat säärystimet, ihanan kevyet ja lämpimät.
Varmasti tämä kangas on ollut vuoden joulukangas nro 1. Kangaskapina teetti Joulusikermä- raporttikankaan ja siitä on nähty paljonkin erityylisiä vaatteita. Todella kaunis ja herkkä kangas. Monen muun tavoin tyttö-raporttiin yhdistin punavalkoista pilkkukangasta.
Kaarroke on yhtenäinen ja mekon takaosa on Pikkupiltin digifarkkua.
Halusin itselleni porot....Väljä paita peittämään jouluajan syömisiä. Riitti poroista muillekin, tyttö sai omansa, johon yhdistin Noshin harmaata ja punaiset tereet ja kanttaukset ovat punaista resoria. Omassa paidassa hihat, kaarrokkeet ja takaosa ovat samaista Pikkupiltin digifarkkua. 
Ja taas ylpeänä esittelen: Neuleet ovat äitini puikoilta syntyneet.



Yksi poro vielä kummipojalle.
Joululomaksi on suunnitteilla kasa ompeluksia ja kaavojen viilausta sellaiseen kuntoon, että ne ovat iskuvalmiina käyttöön heti kun tarvitsen. Muutama lahjaompelus odottaa, katsotaan mitkä ehtivät pakettiin ennen joulua :D.

21 kommenttia:

  1. Aivan ihana tuo sinun peurapaita! Itsekin olen tuota kuvaa katsellut ja se meinasi päätyä meidän joulukortteihin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Peura, poro, kauris, mikä lie sarvipää :). Näitä figuureita näytti olevan paljon sisustustekstiileissä.

      Poista
  2. Ihania jouluompeluksia ja -kuvia! Aivan hurmaavia nuo joulusikermäjutut. Nyt hiukan kaivelee, että jäi sikermät tilaamatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos..uusi kamera :). Joulusikermä on kyllä hieno kangas. Siinä oli otettu huomioon myös eri vaatteen osat, jos olisi halunnut tehdä vain ko kankaasta.

      Poista
  3. Ooh ihania vaatteita <3 olette niin suloisia ja kauniita kaikissa kuvissa <3 samoin kuin vaatteet ovat tosi upeita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eija-Riitta. Itse kyllä tuumin ihan toista, kun kuvat näin. Alkaa kyllä mittarilukemat näkyä niin selvästi. Mutta pakko se todellisuus on vain hyväksyttävä.

      Poista
  4. Huikeita! Nyt kyllä saat luvan laittaa hiukkasen ohjetta tuon poro paudan kauluksen tekemisestä!! <3
    On nimittäin niin mun näköinen kaulus ;)
    T. Maimyx

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kauluksen malli on soikio, joka on laitettu pituussuunnassa kahtia. Pituus määräytyy pääntien mukaan (älä tee siitä liian isoa, niin kuin minä tein) ja sen mukaan, kuin paljon haluat laittaa edestä lomittain. Päällinen ja vuori, nauhakuja ja ompelu gramillonin kera pääntiele. Framillon tai joku muu tukinauha estää pääntien venymisen, koska kaulus on raskas.

      Poista
  5. Ihania ompeluksia! Tykkään erityisesti tuosta harmaasta poropaidasta. Tosi kaunis ja kivat yksityiskohdat. Kauniisti laskeutuva kaulus. Myös nuo jouluisat vaatteet on kivat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, sieltä täältä bongattuja ideoita, joita sitten tuolta inspiskirjasta yhdistelen.

      Poista
  6. Sun paidan kuva kun pomppasi ompeluryhmässä mun silmiin, ihastuin heti tuohon sarvieläimeen! Ja kauluskin on tosi kiva!! Tää menee niin hehkutukseksi, mutta joulusikermätkin on kauniita :)

    VastaaPoista
  7. Ihan mahtavia, niin kuin aina, kun tänne jotain putkahtaa. Erityismaininta pakko antaa tuosta poro-peura-paidasta. Ihan super! Kauniita kuvia. Millaisen kameran olet laittanut?
    Ps. Äitisi on kyllä taitava neuloja. Ihana omistaa sellainen Äiti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kamera on yllätys, pokkari Canon PowershotG5X. Vaatii vielä harjoittelua ja opettelua paljonkin. Samoin kuvankäsittelyohjelma.

      Poista
  8. Niin ihania hyvän mielen kuvia ja nättejä vaatteita. Yllättäen ihastuin eniten tuohon neitokaisen tyllipaitaseen :)

    VastaaPoista
  9. Kauniita <3 Tykkään etenkin tuosta ekasta, ihan mun mileen. Mull aodottaa kaks metriä harmaata joustocollaria, aina vaan tulee uusia ihania mitä siitä vois tehdä. En vaan osaa päättää. Tuo raporttikangas on ihana, punapilkullinen sopii loistavasti pariksi, ja näin täydellinen lopputulos. <3 Ihanaa joulua teidän perheelle.

    VastaaPoista
  10. On taas niin ihania vaatteita ❤! Sinun paitasi poroineen, sellainen joka menee muulloinkin jouluna, kaunista. Joulusikermä on onnistunut kuosi, jokaiselle löytyy siitä sopiva kuvio. Ihailen äitisi taitoja, hän osaa kyllä neuloa upeita neuleita! Mukavaa joulun odotusta!

    VastaaPoista
  11. Tosi kiva tuo sinun hupparisi ja aivan ihana punainen neuletakki!

    VastaaPoista
  12. Oi mitä ihanuus vaatteita:) Olet keksinyt taas kivoja jippoja, komea poro ja suloinen tyllisvetari! Katselin muuten pari päivää sitten jouluostoksilla tuollaisia huopikkaita lapsille, mutta en vaan raaskinut vielä ostaa..Eipä niitä kunnon pakkasiakaan ole ollut, joten goretex-kengillä mennään:) Ihanaa joulun odotusta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tyllisvetari on kyllä suloinen vaate ja tyttö tykkää siitä. Huopikkaita ostelen kirpparilta, nämäkin valitettavasti alkavat käydä pieneksi.
      Hyvää joulua teidän perheelle.

      Poista
  13. Todella ihania vaatteita! Tuo poro kuvio on aivan mahtava! Sinun tekemissä vaatteissa on kyllä aina upeita yksityiskohtia ja ideoita :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit :)