maanantai 27. heinäkuuta 2015

Se on Orange

Todennäköisesti kaikki suomalaiset ovat laittaneet merkille sen, että aurinko ei meitä ole lämmittänyt tänä kesänä paljoakaan ja kesän jälkeen koittaa joka tapauksessa syksy.
Oma suhde väriin vaihtelee. Pidän siitä nimenomaan loppukesästä ja alkusyksystä, kun iholla on hieman väriä (ei pahemmin tänä kesänä). Mutta hiusteni värin se syö, jos on suoraan kasvoja vasten. 

Oranssi on mielenkiintoinen väri. Sivustolta coloria.net löytyi mm. tällaisia ajatuksia:

Mielikuvia
Sanotaan, että oranssi vaikuttaa kaikkein kuumimmalta väriltä. Oranssin on havaittu lisäävän ruokahalua. Oranssiin liitetään sanoja kuten voima, menestys, viehätysvoima, vetovoima, auktoriteetti ja ilo.
Max Pfisterin ja Robert Hessin mukaan oranssi vaikuttaa suoritus- ja pätemisen tarpeisiin; joissakin tutkimuksissa on huomattu, että oranssi auttaa lapsia muistamaan paremmin (mm. Henner Ertelin kolmivuotisen tutkimuksen mukaan lasten älykkyysmäärä nousi huoneissa, joiden matala katto oli maalattu keltavihreällä, oranssilla, keltaisella tai vaaleansinisellä). Oranssi kertoo elinvoimasta, suoraviivaisuudesta ja itsekeskeisyydestä. 
Hollannissa oranssi on aina ollut suosittu väri, sen sijaan Amerikassa oranssi on ollut äskettäisessä tutkimuksessa vähiten suosituin väri. Monessa paikassa oranssi yhdistetään halpuuteen.
Oranssi kertoo tehokkuudesta. Oranssi on tuttu väri mm. eräissä tehokkaissa puhdistusainepakkauksissa, mm. eräissä viemärinpuhdistusaineiden pakkauksissa. Musta rasti oranssilla pohjalla on tuotteissa myrkyn merkki.
Teinineiti yllätti minut täysin valitessaan Käpysen oranssin Helmirouvan peplumiinsa. Piti oikein tarkistaa, että on asiasta varma. Koska minun kaava-arkistoistani ei löytynyt hänen kokoiselleen valmista peplum-kaavaa, oli se sitten piirrettävä itse.
Mittasuhteita otettiin valmisvaatteesta ja tarkistusmitoilla lyhensin selkää n 2cm. Ensimmäisen sovituksen jälkeen vaatetta on pienenetty sivuista, helmaa on kaarrettu enemmän sivusaumoja kohti ja takakappaletta on lyhennetty vielä kaksi senttiä. Rintamuotolaskoksetkin tein poistaakseni kainalorypyt ja olkaa on kavennettu. Seuraavaan (jonka siis saan tehdä) tehdään vielä olkasauman siirto ja sivujen lyhennys. 
Helma on hieman pidempi takaa ja poikkisaumassa on framilon.
Hihat ovat 3/4 mitaiset.
Jo aiemmin alkukesästä on nämä kuvat otettu samoissa sävyissä.
Vimmacompanyn Sademetsä-trikoo ja Eurokankaan liukuvärjätty hörhelökangas hameena.
Tulikärpänen
Vaihtareilta sain palan PaaPiin sammalpolkua ja Stenzon siksakkia. Eivät oikein riittäneet ja matkaan mukaan lähti kaapista vielä oranssia palloa, joka on kirkkaampi kuin kankaan oranssi. Näin jälkikäteen harmittaa, kun en tajunnut ottaa siksakista jotakin yksiväristä sammalpolun kaveriksi....olin fiksoitunut oranssiin.

Nämä neidit kasvavat hurjaa vauhtia, en pysy perässä...


Tämäkin Marimekon pellavaneulos on hamstereista ostettu. Katselin kyllä sitä myymälässäkin, mutta en sitten ostanutkaan. Oranssin varsin kiva kaveri on kyllä sen vastaväri sininen.
Pesun jälkeen tämä kangas oli umpivino ja meinasin saada hermoromahduksen sitä asetellessani leikkuuseen. Tästä piti tulla sellainen liuhukemekko Burdan kaavalla, mutta ei siis kertakaikkiaan sopinut minulle ollenkaan.

Liepeet pois ja paita. Edessä on sauma, koska oli aivan liian suuri ja sivuilta otettaessa olisi nuo muotolaskokset menneet ihan väärään kohtaan. Hihatkin ihan jotain muuta kuin piti...

Mutta  mukava paita, väljähkö ja tarpeeksi pitkä.
Kaulassa oikea riittoisuuspala viskoosia. Ostin Virosta 2 eurolla ja siitä on nyt tehty kolme huivia.


Olen saanut kaksikin haastetta, Hannariinalta ja Hannalta. Teen niistä ihan oman postauksen loppuviikolla. Kiitos <3


22 kommenttia:

  1. Ihania olet taas ahkeroinut <3 todella kauniin peplumin kaavoitit<3

    VastaaPoista
  2. On kyllä tosi nätti tuo peplumi. Samoin itsellesi olet tehnyt kivat töihinpaluuvaatteet. Oranssi on niin energinen väri. Ja todellakin passaa hyvin yhteen sinisen kanssa. Katsoin, että taitavasti on omassa paidassasi raidat kohdakkain keskiedussa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Töihinpaluu, väistämättömästi edessä kyllä. Viihdyn tässä asussa, joten pidettyä tulee.

      Poista
    2. Ja jos muuten ei ole sulla haasteita, niin mun blogissani olisi yksi tyrkyllä. :) Mukavia työpäiviä! :)

      Poista
  3. Kaunis ja hyvin istuva peplum! Sopii käyttäjälleen hyvin :)

    VastaaPoista
  4. Ihanan värikkäitä vaatteita. Ihan huikea tuo tulikärpäshame.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kaikessa yksinkertaisuudessaan se on kyllä näyttävä.

      Poista
  5. Ihania vaatteita olet taas ommellut! Oma suosikkini se vanhemman tytön pidempi hame ja toppi. Mut kivoja kaikki ja ihanan pirteät värit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Siinä setissä onkin jotakin jännää ja tyttö itsekin tykkää.

      Poista
  6. Minäkin tykkään näistä kaikista- taitaa siellä teillä asua seudun tyylikkäimmät naiset! Oranssi on kyllä yksi minun lempparesitani, nimenomaan murrettu oranssi. Marimekkopaita näyttää mun silmään erityisen kivalta, hauska ajatus, että meillä on jotakin samasta kankaasta ommeltua :). Tuo peplum on myös ihan yli-ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa, en tiedä, mutta kiitos kuitenkin :)
      Muistan kun teit sen neulejakun tästä samasta kankaasta. Se on hieno. Sinulle sopii oranssi todella hyvin.
      Onneksi ainakin tähän peplumiin sai tehdä hieman pidemmän helman, en oikein tykkää niistä superlyhyistä.

      Poista
  7. Ihana peplum, sopii tytölle kauniisti! Oranssi oli yhdessä vaiheessa suosikkini lastenvaatteissa, nyt taas keltainen on vienyt voiton :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oranssi ja keltainen ovat kyllä todella ihania värejä. Sopivat hyvin monen kaveriksi. Keltainen onkin ollut SE väri nyt tällä hetkellä. Mikä mahtaa olla seuraava?

      Poista
  8. Ihania vaatteita olet ommellut! Erityisesti peplum on mieleeni. Tilasin hiljattain peplum kaavan itselleni, toivottavasti ei tarvitsisi hirveästi muokkailla. Ja milloinkahan sellaisen saa sitten vielä ommeltua:D hame myös todella upea! Oranssista kyllä tykkään, mutta jännä juttu, että harvemmin tulee kuitenkaan valikoitua sen väristä kangasta. Osoitit juuri, että kannattaisi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oranssi värinä on mielenkiintoinen. Sopii sellaisenaan tai tehosteena. Värit ovat kuitenkin sellaiset, että pitää valita se missä olo tuntuu kotoisalta.

      Poista
  9. Tuo peplum on ihan henkeäsalpaava, etenkin tuo pääntie on niin kaunis ja istuu sirolle tyttärelle niin upeasti!
    PS. Mullakin on sulle haaste, näitä pyörii, pyörii, pyörii... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos haasteesta, yritän siihen ennättää keskittyä piakkoin :).

      Poista
  10. SInulla on kyllä lapset perineet äidin kauniin ulkonäön! Vaatteet ovat taas taattua Sanne-Maija laatua, ihania, toimivia ja kauniit kuosit. Oranssi ja keltainen ovat molemmat kauniita värejä, minä olen niin tylsä etten osaa ostaa koskaan niitä, vaikka ihailen niistä tehtyjä vaatteita aina. Värien merkitykset ovat kiehtovia, niitä tuli opiskellessa enemmänkin tutkittua, olisikin hyvä palauttaa mieleen niitä enemmänkin. Mukavaa elokuuta sinulle!

    VastaaPoista
  11. oranssi on ihana väri!
    sinut on haastettu ;)
    http://liinapolku.blogspot.fi/2015/08/liebster-awards-blogihaaste.html

    VastaaPoista
  12. Sinulle on haaste blogissani :) Näköjään jo ainakin toinen...
    http://iloisetompeleet.blogspot.fi/2015/08/haaste.html

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit :)