sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Jussipussi ja pari muuta veiviä

Meitä on hemmoteltu Saumanvaran ompeluryhmässä ylläripusseilla jo kolmena perättäisenä viikkona. Tarkoittaa siis sitä, että voi ostaa kauppiaalta kangasyllärin, josta sitten veivataan jotakin. 

Juhannusveiviä saikin tehdä koko juhannuksen ajan ja mahtavan kangaspalan toimitti Verson puoti. Kankaana oli Jenni Mäensivun suunnittelema Pääskyt (Vapaana kuin taivaan linnut). Kankaat löytyvät täältä. Sain harmaan, tai oikeastaan mudan värisen, version kankaasta. Sitä on myös petroolin värisenä. Mukana tuli pieni pätkä keltaista pompom-nauhaa. Toiveena oli, että kankaasta tulee jotakin itselle, siinä on jotain uutta, mahdollisesti jotain vanhaa, keltaista, nappia tai nauhaa.

Alaosan vaatetta lähdin tekemään. Ja koska olen setti-ihminen, niin syntyihän sitä muutakin samalla kertaa. 
Haaremihousut, jotka olen jo aiemminkin tehnyt. Kangas on leikattu vinoon langasnsuuntaan, jotta laskeutuisi paremmin. Yhdestä sivukaitaleesta tuli korkea vyötärökaitale. Pengoin kangasvarastojani ja joitakin sopivia kavereita löytyikin kankaalle. Tässä harmaameleerattu viskoositrikoo, keltaiset alavarakanttaukset, ja pompom-pampulat ompelin käsin kiinni miehustaan. Niistä tuli kivat.


Mudan väristä viskoosiliruakin löytyi ja sen selkään painoin sabluunan avulla kankaassakin olevan pääskyn muodon. Kangas vain skannaukseen ja suurennus. Väri on sekoitettu kullan ja pronssin sävyistä.
Paidan kanttaukset pääntiellä ja kädenteillä ovat pronssin väristä neulosta, eivät paljoakaan näy.

Tämä minun on pitänyt tehdä jo pitkään. Mallikelpoisen Emmin ohje hihattimeen on ollut muistissa. Ohje löytyy täältä. Tähän asuun sopivaa neulosta löytyi myös varastoista. 



Sitten tapahtui jotakin, kun nostelin puntteja ylemmäksi. 
Päätin päästää pääskyset haaremista vapauteen. Nyt ne lentävät vapaina kuin taivaan linnut.
Helmasta tuli pääskyn siipiä muistuttava. Tykkään itse tästä vapaudesta.

Kolmen viikon takainen veivi oli Emeli Desingn järjestämä. Tätä rusettia minulla on myös collegena, teen siitä hupparit. Nyt syntyi tytölle malli, jota on pitänyt kokeilla jo pitkään. Tykkään.


Viime viikolla Koot.fi lähetti ihanaa vinoraitaa. Vinoraita saa minut tosin hulluuden partaalle! En vain osaa leikata esim housuihin sitä niin, että raidat menisivät oikein. Paperillakin harjoittelin...
Kankaassa on aivan ihanat värit, tätä ja sydäntä löytyy myös omista varastoista.
Yläosassa Ainolasta hankittu ja Elina Antilan suunnittelema "Metsän sirkus"-kangas.
Lopupalasta vielä pieni pussukka aarteille.

Nyt odotellaan, mitä seuraavaksi mahtaa tulla. Sillä välin muiden haasteiden pariin.


13 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos paljon, kyllä näillä releillä taas mennään eikä meinata.

      Poista
  2. Ihania kaikki, mutta tuo hame ja toppi on kaikista parhaat silmääni :) ! Vau!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, olen samaa mieltä kanssai, ne ovat iahn ykköset tällä kertaa :)

      Poista
  3. Olet taas kerennyt surautella, upeita kaikki:D Tuo hihatin on ajoittain pyörinyt mielessä, että se täytyy joku päivä tehdä, ehkäpä vaikka syksyksi jostain kivasta merinovillasta. Rusetticollegea hamstrasin silloin joskus pitkän pätkän, ajattelin siitäkin joku kaunis päivä tehdä itselle tunikan, mutta antaahan vielä marinoitua. Tytön tunika on kyllä aivan mieletön, kaunis yksityiskohta tuo ommeltu rusetti. Ja sinun hame, tykkään oikein kovasti:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, juhannuksen oli muutama hetki, jolloin ennätin ommella. Hihatin ei ole vaikea, muista vaan tehdä paljon pienempi, ettet huku siihen :). Itsellenikin tuli inasen leveä, joutuu vähän nykimään. Pinterest on ehtymätön ideointipaikka,, sieltä tuo rusetti-idea tarttui matkaan.

      Poista
  4. Mahtavia settejä! Minusta erittäin upeita oivalluksia olet tehnyt tuossa juhannusveivissä. Nuo yksittäiset pompulat (saatan hyödyntää ideaa, kun minulle on kertynyt pieniä pätkiä pompomia), selkään painettu lintu ja hauska hameen helma - tykkään niistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, minustakin nuo pompulat olivat todellinen järjenjysäys tällä kertaa :D. Hameenhelmasta tuli vähän niin kuin vahingossa hyvä ihan ensi saksinnalla.

      Poista
  5. Luovaa ja kekseliästä ompelua! Painamasi pääskynen on upea. Haaremista hameeksi, ihana hame! Ajatus jäi pyörimään päähän, saisiko napeilla/jollain muulla saman toimimaan. Että saisikin sitten sen hameenkin vielä haaremiksi ja toisin päin. Mielen ja tilanteen mukaan. Sinä varmaan sen ehdit surauttamaan :D. Hihatin on vaan mahtava, sen aion vielä tänä kesänä ommella (kuvittelen vaan, millähän aikaa). Tyttösi vaatteet ovat taas niin herkullisen värisiä ja näköisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kontaktimuovia käytän sabluunana. Tuo mainitsemasi napilla kiinnitettävä haaremihousuhame....mielenkiintoista. Sillä saisi kaikenlaiset pyllistelyvilkkumiset minimoitua :). Tee hihatin, siinä ei kauaa mene.

      Poista
  6. Hienoja settejä, mullekin kelpaisi. Ihan voisi luulla, että pompom -pallot kuuluvat kankaaseen jo valmiiksi. Missä asteessa voi pestä tuota kulta- ja pronssikangasmaalia?Ootko testannut 60 astetta?

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit :)