keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Punavalkoista

Raikasta Muumi-mammailua


Tänään tarjouksessa valkoisia kanankoipia :)

Jo viime kesänä ihastuin tähän Verson puodin joustofroteeseen, jonka kudontatapa on ilmava. Tästä on siis syntynyt jo mustavalkoinen migreenimekko ja tytölle ihanainen keltavalkoraidallinen mekko. Löytyvät linkkien takaa.

Punavalkoisesta tiesin mitä haluan. Rantamekon, joka on mukava pukea nopsasti päälle. Ei liian tiukka. Maximekkoon ei kangas riittänyt, joten siitä tuli tällainen.


Kaavat ovat todellista sekamelskaa, kun olen ottanut oikeastaan kaikki osaset sieltä sun täältä. Ja totuus tulee lapsen suusta:
"Äiti sinulla on Muumi-mamman asu."Nuo koivet kaipaisivat hieman väriä pintaansa :). Rusketun tosin huonosti ja hitaasti.

Tuon yläosan ja alaosan yhdistyskohtaan olen tehnyt ohuemmasta trikoosta kuminauhakujan. Huppukin olisi tullut ryhdikkäämmäksi, jos olisin vuorittanut sen.


Koska minulla on tarve saada kangas loppuun (pienet tilkut, joista voi joskus tehdä jotakin...niitä on), niin tein tytölleni oikean Kippari-Kalle topin. Lanteilla on kuminauhaa ommeltuna suoraan kankaaseen.


17 kommenttia:

 1. Raikas ja kiva mekko! Juuri sellainen rento, jonka voi nopsasti heittää päälleen. Punainen ja valkoinen on kyllä toimiva yhdistelmä, sopii myös sinun tytölle. (minä olen koko kesän ihan valkea, tai punainen jos aurinkorasva unohtuu, mutta siinä yhteydessä ei toimi värit yksiin)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kesällä kaipaan juuri näitä värejä ja niiden raikkautta. Sinulla taitaa olla punapigmenttiä? Itse asiassa venhemmiten on käynyt niin etten tykkää olla kauheasti auringossa, tulee paha olo

   Poista
 2. Kiitos :). Rantsulle vaan ja umarengas matkaan.

  VastaaPoista
 3. Raikkaat ja taas niin teidän näköiset!
  Mulle tuli asusta ekana mieleen ihan Nelli Nuudelipää. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minua onkin kummitellut asun muistettavuus koko ajan, siis Nuudelipää osuus myös.

   Poista
 4. Tämän toimivammaksi ei kesäinen vaate tule ja lisäksi luulen tuon raitakankaan olevan sopivan viileä helteille. Valitettavasti muumimammaa sinusta ei saa tekemälläkään, liikaa säärtä ja liian vähän kuperaa keskivartaloa 😀. Minä puolestani rusketun sanomalla sanan aurinko ja suojelenkin itseäni auringolta lähes neuroottisesti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On se kyllä hassua miten sitä näkee itsensä ja miten muut näkevät...
   No, mutta olipa hauska kuulla sinusta :). Asu on varmasti toimva, mutta aurinkoa ja lämpöä odotellaan.

   Poista
 5. Ihana tuo ompelemasi mekko. Niin pirteä, niin energinen, niin kesäinen! :-)

  VastaaPoista
 6. Harvinaisen sexy Muumimamma :D
  Tuollaiset mekkoset on kyllä yleensä kesän käytetyimpiä vaatteita. Pitäisi itsellekin tehdä jotain vastaavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa :). Eiköhän tämä päälle eksy ja kiitosta vaan.

   Poista
 7. Ai, kun kiva vaate! Onko se sen mallinen, että viileämmällä säällä sen alle vois vetäistä vaikka mustan tai valkean pitkähihaisen paidan? Rento! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä varmasti voi :). Ajattelin kokella myös tiukkojen farkkujen (jos mahtuvat vielä päälle) kaverina, voisi toimia silloinkin. Taidan tehdä samantyyppisen ohuemmasta matskusta.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos, nyt vain odotellaan rantakelejä, että pääsee testaamaan toimivuutta.

   Poista
 9. Kivasti toteutettu kaulus ja huppu -systeemi tässä mekossa. Ja raidat, ne vaan toimii aina. Ei ole muumi-mammaa nähnytkään tämä. Meillä tytöt aina toivoo, että tekisitkö äiti meille jotain samasta kankaasta kuin itselläsi. Kiva kun on samikset :)

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit :)