sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Eivät jättäneet rauhaan!
Kokeilua, korjailua, pähkäilyä, kuositusta, pahoja sanoja, 
ratkojan ratinaa,
jotakin syntyi, mutta ei sitä mitä piti.


Tytölle olen noita omia mekkoja piirrellyt ja kuositellut, mutta vasta hiljattain uskaltautunut siirtyä aikuisen kokoon. 
Tytön tunika löytyy täältä

Ajattelin jatkaa ja syntyi
Hömp'sis- tunika naiselle.
Ei ole vielä täydellinen, mutta jos tuosta jatkaisi jalostusta.


Tunikan idea on nuo taskut ja muotokieli jotenkin innoitti valitsemaan Käpyseltä osteun japanilaisen 

Miszkomaszko:n


Suomu-trikoota. Tätä ei enää kaupassa ollut, joten riskillä mentiin.


Seuraavaan versioon pienempi tuo taskujen väli, vastalaskokset osoittautuivat hyviksi myös tytön tunikassa.
Yläosaan oli myös laitettava pienet rypyt, että sain korjatun ja kurotun osan sopimaan tuosta kohtaa. Sitten en tiedä oliko tarpeellista, mutta laitoin rintoje alle pienen alalankakuminauharypytyksen (piiiiitkä yhdyssana).
Näillä mennään. Latasin muuten nyt kuvat PGN:n muotoon ja pienensin niitä. Pitäisi mennä jonnekin kurssille oppimaan lisää.No, sitten olisi tämä, josta ei todellakaan tullut sellaista, jota luonnoksissa kuvasin :D.
Tehokkaasti istuskelin lattialla ja kuosittelin.
Päin mäntyä.


Mutta siitä tuli jotakin ihan muuta.


Ainoa yhtäläisyys on se, että toisella puolella on lepakkohiha ja toisella istutettu.


Ei pitänyt tulla rypytyksiä, mutta tähän tuli.


No, kaikessa yllättävyydessään ihan hauska vahinkolaukaus.
Taidan lähestyä Tehtaamo- blogia, jos tuo uusinta ei tuota tulosta.

Kaavojen piirtämisen ja kuosittelun etuna on se, että samalla on pakko miettiä mitä, miten ja milloin teen mitäkin. Oikeastaan se tärkein työ kokonaisuutta ajatellen. Valmiissa kaavassa sitä luottaa liikaa siihen, että kaikki on bueno.

HommaHuone jatkaa harjoituksia kaikilla osa-alueilla.

22 kommenttia:

 1. Yksityiset ompelusessiot tuottivat hyvää tulosta, molemmat erittäin kivoja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Mieluista omaa aikaa, oli lopputulos mikä tahansa. Mutta palataan asiaan ;)

   Poista
 2. Senkin ideanikkari! Ihailtavaa kun ei koskaan ideat lopu. Tänne tulee aina ihan jännityksellä katsomaan, mitä ihanaa olet taas loihtinut. Minä tykkään noista molemmista tuotoksista. Oikeastaan mun alkoi nyt ihan hirveästi tekemään mieli tuota Mizkomatszkomikälie-kangasta. Tosi kaunis sinun päällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D. Tämä on sitä omaa aivojumppaa, mieleistä pähkäilyä sinne sun tänne. Harmillisesti tuo kangas on ainakin Käpyseltä loppunut. Itseänikin hieman jännitti pistää paloiksi, mutta toimii muutaman korjauksen jälkeen. Kangas on 100% pv, joten toimii omalla tavallaan verrattuna elastaania sisältäviin kankaisiin.

   Poista
 3. Upeita kummatkin niin lopputulokseltaan kuin kaavoitukseltaankin! Itse olen melko laiska kuosittelija, joten hienoa seurata näitä sinun kuositteluja ja ottaa oppiakin ja uusia ajatuksia niistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Ja hyvä, jos puoli ja toisin tässä oppia otetaan ja siinä samalla kehitytään rakkaan harrastuksen parissa.

   Poista
 4. Uskomaton, miten sun ideamylly nyt jauhaa. Tykkään aivan mielettömästi tuosta suomutunikasta. Istuu sinulle loistavasti. Ja nuo taskut, niitä suorastaan rakastan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tuhannesti onnea teidän koko perheelle pienokaisen johdosta. Hän on niin <3

   Poista
 5. Upeita molemmat. Älä turhaan kerro meille, ettei heti mennyt putkeen. Upea on lopputulos joka tapauksessa molemmissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, en osaisi kyllä olla sanomatta :) Nämä ovat minulle sellaisia prosesseja, joskus menee putkeen, joskus ei. Ja kiitos.

   Poista
 6. Iiiik!! Jättitaskutunika aikuisten koossa <3 ja tuo turkoosi on aivan huippu! Mä en vaan käsitä ihmisten kykyä tehdä tällaisia hienoja kaavoituksia ja vieläpä onnistua niissä näin hyvin...plääh, ehkä minäkin sitten joskus oikein isona ja vanhana osaan :) täälläkin kaivattas kyllä kursseja kuvankäsittelyyn ja kaikenmaaliman pienentämisiin sun muhuin mahottoman "hankaliin" hommiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, seuraavaksi kokeilen noito muita minimalliston ajatuksia ja siis lähinnä taskuja. Tuo kuosittelu on hauskaa, mutta eihän tuosta sinisestä tullut sellaista kuin ajattelin. Pähkäily jatkukoon ja oppia ikä kaikki.

   Poista
 7. Molemmat on kyllä kauniita, pidän sekä kuoseista, malleista että väreistä. Tuo vahinkolaukaus on minusta loistava. Joskus ne parhaat lopputulokset tulevatkin juuri vahingossa. Kuosittelu on haastavaa, tykkään kyllä itse siitä. Nykyään ei juurikaan tule kuositeltua mitään, joten hattua nostan kaikille, jotka siihen jaksavat ryhtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niukkuus ja vahingot todellakin saattavat viedä sellaisille poluille, joita ei tiennyt olevankaan. Tosin ilman tuota kokoavaa rypytystä paita olisi ollut, no, aika mielenkiintoisen näköinen.

   Poista
 8. Varsinkin tuo sininen paita on aivan mielettömän hieno!!! Tahtois tuollasen!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Jos joskus saan onnistumaan sen suunnitelman mukaisen, lupaan paljastaa kaavat, joita olen väsäillyt. Kangas tietenkin vaikuttaa paljon lopputulokseen.

   Poista
 9. Tyylikästä! Mielenkiintoista tuollainen kuosittelu. Saa kyllä mielenkiintoisia lopputuloksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja sanopas muuta. Ei muuta kuin rohkeasti kokeilemaan!

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Kiitos, tyylisuunnat ovat muuttuvia, mutta kivaa tämä touhu kyllä on :)

   Poista
 11. Hatunnosto kuosittelusta! Hienoja paitoja molemmat!

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit :)