sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Viime hetki

Heinäkuun loppu ja huomenna jo elokuu. Tämä kesä on vääjäämättä tuntunut paljon lyhyemmältä kuin aiemmat kesät. Mielestäni Suomi saisi siirtyä eurooppalaiseen aikatauluun. Koulua saisi olla kesäkuussa pari viikkoa ja vastaavasti elokuussa vielä lomailtaisiin pidempään. Mutta huomenna alkaa taas tytön päivähoito ja itse alan suuntaamaan katsetta työasioihin. Tosin aion kyllä varastaa itselleni muutaman hetken ompeluaikaa ja kaiken lisäksi hyvällä omalla tunnolla höystettynä.

Arvonta on suoritettu ja Verson puodin Kesäpäiväkankaan voitti nimimerkki eitsu ja hän kirjoitti näin:
Oi miten ihania vaatteita olet taas ommellut<3 pupunkorvat voisivat pilkistellä vaakaan ommelluista taskuista. Vähän nosh tyylisesti pussittavista taskuista tai vaakaraitana vyötäröllä. Pupunkorvaleggarit tuovat Minna Parikat mieleen, kuten oli ideasi tarkoitus;) Kesälomalla ehdin ommella enemmän kuin kiireisenä työaikana. Tuo arvontakangas olisi täydellinen :) lempivärin i <3 ompelisin itselleni:)
ONNEA!
Kommentteja oli kiva lukea ja paljon uusia Pupujemma-ideoita sieltä tulikin. Kesä ompeluksien osalta oli hieman ristiriitainen, joillekin se tarjosi enemmän aikaa, toisille taas ei. Syksy monilla jo mielessä ja mukaan mahtui myös niitä, jotka ovat siihen ajoissa jo varautuneet. Ihailtavaa.

Minä ompelin tässä välissä vähän työvaatetta itselleni, osa niistä käy paremmin värihaasteen teemaan kuin toiset. Mutta nämä Verson kankaat polttelivat siihen malliin, että oli annettava koneiden käydä. Tämä Burdan kaava on ollut kyllä suosikkini. Olen sen muokannut itselleni sopivaksi ja muuntelumahdollisuuksia on mm pituuden ja pääntien osalta paljonkin. Pitkähihaiseksi tämä on myös muokkautumassa ja erilaisia jippoja olen vaatteisiin suunnitellut. Kangas on nimeltään "Maalaillen"(Terhi Söderlund/PikkuBo) ja tätä muva-väritystä en enää kaupasta löytänyt. Harmaavalkoisena löytyy.
Tähän tein takatampin ontelokuteesta, jonka letitin. Olen pessyt kuteen, joten toivon, ettei se enää päästä väriä tai kutistu.
Sivusaumoissa on taskut ja rintamuotolaskokset poistavat kivasti ylimääräisen väljyyden antamalla tarvittavaan taas tilaa.
Tänään pohdin ystäväni kanssa sitä, että vuodet eivät tässä iässä suinkaa vieri, ne suorastaan VYÖRYVÄT eteenpäin. Pientä ikäkriisiä havaittavissa... Sen kunniaksi Verson puodin Vierivät vuodet-kuosi. Oma palani on ohuempaa ja muistaakseni 92pv/8el. Tässä taas yksi pettämätön kaavani raglanhihaiseen yläosaan. Kaava on oma, pitkänlinjan hionnalla tehty. Ja oikein passeli vaate tuli tästäkin, kuosin on suunnitellut Terhi Söderlund/PikkuBo <3
Pituutta niin paljon, kuin kangas antoi myöden ja sitten laiskan naisen nyörikuja lanteille. Eli taitos, nyörin reiät ja ompelu ketjutikillä ensin taitteelta ja sitten kiinni alareunasta miehustaan.
Riikinkukon silmät tuijottelivat myöskin kutsuvasti ja se väljänä paitana. Tällä hetkellä se on päälläni ja mietin kovasti, että ottaisinko hitusen tuolta vyötärön seudulta sisään... Edestä lyhyempi kuin...
...takaa. Ja sain näköjään yhden hyvän osuman kohdistuksessa :D
Valloittava kangas! Terhi Söderlundin/ PikkuBo käsialaa on tämäkin. 
Kankaista jäi paloja ja päätin kokeilla Julian/ Miiinulleko- blogia kirjoittavan tilkkusalsamekkoa, vaikka kesä onkin jo loppusuoralla. Pehemiän rupupussista tuli Valas-kuosia. Ja kas kummaa sekin Terhin käsialaa. Leikkasin siitä ensin legginssit ja sain mekon yläosaan vielä valaskaloja uiskentelmaan. Kuvasarjassa esitetään "Huojuva heinä"- tanssiteosta todellisella keskittyneisyydellä ja täydesti eläytyen <3.
Vierivää vuotta ei jäänyt tarpeeksi suurta palaa (lue: en raaskinut vielä leikata korkkaamatonta palaani), joten Paratiisin universumin suikale helmaan.
Näin kuvia katsellen olisi nuo suikaleet kyllä järjestää hieman eri tavalla...
Ja loppuasento
Terhipä on ollut tämänkin kuosin takana, ihana, pikkutarkasti väritetty Keto-kuosi on Selian valikoimista. Mustapohjaisen varasin itselleni, tuossa se odottaa leikattuna lankojen vaihtoa. Valitettavasti palani riittää vain lyhythihaiseen...
Tein pitkähihaisen, koska haluan nauttia näistä kukista kesän jälkeenkin.

Luonnollisesti tätä tullaan pitämään leggareiden kanssa, nyt ei vain ollut sopivan värisiä, vaikka muutamat surauttelin. Näiden jälkeen olikin sitten suurennettava kaavaa, toivottavasti saumat eivät heti ratkea!
Hyvää elokuuta sinulle, kohtapuoliin uusi aihe värihaasteen tiimoilta.


13 kommenttia:

  1. Oikein kivoja työvaatteita. Niitä täälläkin ollaan ommeltu. Ja työt - sinne palaan tänä aamuna. Menen valmistelemaan luokkaani, että voin ensi viikolla aloittaa valmiissa huoneessa. Eloisaa elokuuta kaikin puolin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja tsemppiä sinullekin töiden aloittamiseen. Siitä se lähtee taas rullaamaan.

      Poista
  2. Hih, juuri tein lettitamppipaidan minäkin Noshin uutuuksist, mutta jotenkin se ei ole kiva, joten en ole edes postannut sitä.. Mutta tuo siun on ihana! Ja muut vaatteet myös. Meillä jännitetään myös jo koulun ja hoidon alkua (äiti jännittää ainakin, hui). Tsempit siis itse kullekin ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi harmi, tosin itselleni on käynyt välillä samoin, en postaa, jos en tykkää. Tsemppiä sinullekin, kyllä se arki oman uomansa löytää. Toivottavasti löydät vielä ompeluaikaa kaiken tohinan keskellä.

      Poista
  3. Ihania, erityisesti tuo vierivät vuodet! :) Tämänkin kuukauden haaste jäi mulla väliin ,kun loppui rypytyslanka ihan kesken kaiken! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis viime kuun haaste.. :D

      Poista
    2. Kiitos! Laita sitten kun saat valmiiksi, niitä on niin kiva käydä katsomassa :)

      Poista
  4. En olekaan pitkään aikaan ehtinyt kommentoimaan blogeja ja sulla on taas tullut tänne ihania juttuja roppakaupalla! Noshin vaatteet, nämä ja monta muuta ihanuutta <3! Minustakin olisi kivaa, että elokuussa vielä voisi lomailla myös lapset. Elokuussa on vielä niin ihania lämpimiä päiviä ja syksyn sadon keruu. Tsemppiä sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Sanohan muuta, itsellänikin illuusio, että kesällä ennäättää tehdä sitä sun tätä, mutta eipäs se nyt ihan niin mennytkään :D. Tykkään syksystä, vaikka elokuu onkin vielä kesäkuukausi. Pimenevät illat, mutta kuitenkin lämmintä. Mökillä iltauinnit kuunsillassa ovat ihan lempparini.

      Poista
  5. Onpa siellä koneet käyneet kuumana - ihania lopputuloksia kaikki! Minua ei ole nyt juuri (vaate)ompeluttanut, langat ovat kesällä houkutelleet paaaljon enemmän ;). Näistähän sitä saa taas paljon ideoita, kun inspis vaatteiden tekoon sitten iskee :).

    VastaaPoista
  6. Aivan ihania työvaatteita, just sellaisia siistejä ja mukavia, joita mielelläni käyttäisin omassa työssäni. Hmm.tuo Burdan tunika näyttää kovin tutulle. Ompelinkohan juuri samalla kaavalla itselleni paidan..?! Kangas tosin loppui hieman kesken ja jouduin lyhentämään helmaa tooodella reippaalla kädellä:D Tuo raglanhihainen tunika on mun lemppari, kaunis kuosi ja malli<3 Täällä on kanssa palailtu arkirutiineihin. Miten se kesäloma hujahtaa aina niin nopeasti?! Mukavaa syksyä sinne:)

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit :)