torstai 7. heinäkuuta 2016

Värihaasteen vaaleat värisävyt

Heleää heinäkuuta!
Pitäisi kait istua lempeässä kesäillassa ja nauttia lämmöstä. Istun ja kirjoitan, jalassani villasukat x2 ja merinovillatakki muuten vaan lämmittämässä. Ikkunaan vihmoo vettä ja puiden latvat taipuvat tuulenpuuskista. On pimeää, kuin syksy olisi yht' äkkiä saapunut. Jos jotakin positiivista tässä lämmön kaipuussa haluaa tilanteesta löytää, niin ei ainakaan ole liian kuuma ja oiva keli ommella :D.

Vaaleat sävyt ovat heinäkuun teemana. Värinä valkoinen on puhtauden ja viattomuuden väri, väri joka heijastaa kaikkia spektrin värejä. Se viilentää ja raikastaa helteisen kesäpäivän.
Tarkoitus ei kuitenkaan ole rajottaa väriteemaa vain puhtaaseen valkoiseen, vaan ylipäätään vaaleisiin sävyihin, joita löytyy yllättävän paljon. 

Valkoinen värinä on lähes yhtä ongelmallinen kuin mustakin, sillä paljon vaikuttaa se, mihin värisävyyn valkoista on taitettu. Tämän huomaan kyllä siinä, kun etsin sopivaa kaveria toiselle kuosille tai esim. resoria. Vähän sinne päin pistää enemmän silmään, kuin ihan joku muu väri.Itse lähestyn teemaa valkopohjaisilla kuosikankailla, saatan jotakin ihan valkoistakin saada tässä kuussa aikaan. Muutama vanha lakana ja oma paita odottaa tuunaamista. Valkopohjaiset kuosikankaat ovat ihania, mutta joka kerta mietin niiden värien kestävyyttä ja käytännöllisyyttä ainakin lasten vaatteissa.

Tässä postauksessa valkopohjaisia kuosikankaita on tuunattu eri tavoin. Verson puodin ompelukerhossa kankaana oli valkopohjainen kangas ja tehtävänä oli tuunata se jollakin tavalla. Päätin haastaa itseni ja kokeilin ensimmäistä kertaa vapaakirjontaa.
Langoiksi valikoituivat vihreän ja kullan väriset konekirjontalangat.  Tämä oli kyllä hauskaa, kun ensin pääsi jutun juonesta kiinni. Sen kun suristeli menemään :D.

Mekkonen tästä sitten syntyi 
Helma on puolikello ja nyt odotellaan sopivia kelejä hulmuhelmalle.
 Minulla oli tätä kangasta ennestäänkin ja loput päätinkin sujauttaa värikylpyyn. Tämä on Dylonin puuteripinkki ja jäi aika hailakaksi, koska väriainetta oli vähän suhteessa kankaan määrään.
Muutama irtokukkanen on tallessa ja yhdelle "Ei ole mitään tekemistä"- päivälle annoin väritystehtävän.
Kukka on applikoitu suoralla ompeleella paitaan. Liimaharsoa on käytetty kiinnitykseen.  Ylpeä taiteilija <3.
Tämä lienee niitä ensimmäisiä väritysbuumin aikaisia kankaita. Selian/Leena Rengon Puutarhapiilo. 
Näitä jaksetaan esitellä muillekin.
Kyseisen päivän puhteena oli väritystehtävä myös isosiskolle, joka otti oman taiteellisen vapauden tulkita tätä Verson puodin Kulkijat-kuosia. Värityksessä on käytetty kangastusseja- ja liituja.
Paita siitä saatiin pikkusiskolle aikaiseksi.
Trikoota jäi vielä alkuperäiseen asuunsa, mutta samainen kuosi joustocollegena harmaantui pesussa. Värjäsin kankaan tällä kertaa koneessa samaisella Dylonin puuteripinkillä. Väristä tuli intensiivisempi ja joko näin tai hieman tuunaten, saadaan tästäkin kankaasta kivoja vaatteita aikaiseksi.
Kasa vaaleasävyisiä kankaita odottaa ompelua, katsotaan kuinka monta ehtii kuun aikana valmistua.

Loppukuusta on tulossa taas arvontaa :).

Kaikesta huolimatta ihanaa heinäkuuta sinulle!19 kommenttia:

 1. Kääk, unohdin tuon turkoosin työn postata :O Mihin tää aika oikein menee? Voi ei :(

  VastaaPoista
 2. Hyvin paneuduttu! Mulla rupupussi yllätti iloisesti ja nyt olis valkoista kangasta ;)

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Ihania nuo väritetyt vaatteet. Loistava idea ja kauniita ovat lopputloksetkin pienten taiteilijoiden jäljiltä!

  VastaaPoista
 5. Ensimmäiset vaaleat julkaistu:
  http://pikkuakantilkkuvakka.blogspot.fi/2016/07/lieri-vai-lippa.html

  VastaaPoista
 6. Turkoosit ompelukset tuli myöhässä niin vaaleaa nyt sitten ajallaan :) http://ihanitteravelsin.blogspot.fi/2016/07/heinakuun-varihaasteeseen-valkoista.html

  VastaaPoista
 7. Megakisuja http://norpankotona.blogspot.fi/2016/07/valkoista-varihaastetta.html?m=1

  VastaaPoista
 8. Kiva kun sparraat meitä muitakin ompelijoita eteenpäin värien mukaan. Itsekin tykkään lähestyä ompelua teemoista tai jostain ongelmasta, pelkkä paidan ompelu alkaa tylsistyttämään. Vapaa kirjonta on minun suosikkitekniikkani ja sillä onkin tullut paljon tehtyä. Tosi hyvältä näyttää langalla väritetty pinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mielipiteestäsi, mukavaa, että koet haasteen näin. Hienoja taideteoksia voi vapaakirjonnalla tosiaan tehdä, pitäisi vaan keskittyä oikein asiaan

   Poista
 9. Siellä on yhteistyössä syntynyt vallan ihastuttavia vaatteita:) Näitä kelpaa taiteilijan esitelläkin, väritykset on kerrassaan upeat. Ja äidin vapaakirjonta myös:) Hauskaa puuhaa tuo vapaakirjonta, siihen pitäisi itsekin joskus perehtyä tarkemmin.

  VastaaPoista
 10. Ihanasti väritetyt vaatteet :)
  Tässä vaaleat ompelukseni:
  http://kaksoisneulausta.blogspot.fi/2016/07/heinakuun-varihaasteema-valkoinen-ja.html

  VastaaPoista
 11. Nyt olis valkoiset blogissa :)
  http://liinapolku.blogspot.fi/2016/07/valkoista-heinakuuhun.html?m=1

  VastaaPoista
 12. Tottahan taiteilijan kelpaa nyt hymyillä ja esitellä hienoja töitä vaatteiden muodossa! Minustakin on äärimmäisen mukavaa, kun on näitä erilaisia teemoja, joiden ympärille voi sitten suunnitella omia toteutuksiaan. Värihaasteeseen en tässä kuussa ehdi osallistumaan, kun ei ole oikein vaaleat sävyt tällä hetkellä työn alla missään muodossa.

  VastaaPoista
 13. Meillä ei ole vielä väritettäviä vaatteita ollut, ne ovat kyllä hauskoja. Yksi kangas kyllä löytyisikin kotoota, täytyy se ommella myös. Tässä minun kuukauden vaaleat vaatteet. https://heidinluovaaterapiaa.blogspot.fi/2016/07/vaalea-heinakuu-varihaaste.html

  VastaaPoista
 14. Upeita nuo väritetyt vaatteet! Osallistuin haasteeseen virkkaamalla puhdistuslappuja sekä vaalealla kaulakorulla. Yksi mekkokin on leikattuna, ehkäpä saan sen valmiiksi vielä heinäkuun aikana. http://korukoukussajamuussa.blogspot.fi/2016/07/varihaaste-valkoinen-ja-vaaleat-savyt.html
  http://korukoukussa.blogspot.fi/2016/07/varihaaste-valkoinen-ja-vaaleat-savyt.html

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit :)