maanantai 30. marraskuuta 2015

Everyday Elsa ja Anna

Ja pari muuta tuttua

Ompeluaika on ollut kortilla ja keskeneräisten kasa on ollut kiitettävä. Toisaalta hyvä, sillä väsyneenä ja vähäisellä ajalla varustettu ompelija ei ole kykenevä monimutkaisiin projekteihin. Jos silloin tällöin saa surautettua sauman tai kaksi, niin hyvä. Ja vielä parempi, jos ne ovat oikeat saumat....

Digiprintteihin minulla on viharakkaus-suhde. Toisaalta ne ovat liian valmiiksi pureskeltuja, toisaalta viehkoja runsaine kuvineen. Oma motiivi oli nyt "tuhota" nämä. Lapsethan niitä kyllä rakastavat. Ja teinit. On kuulemma coolia, että on joku hahmopaita.

Ihailen teitä, jotka teette lapsillenne rooliasuja. Olen laiska ja ostan ne mielummin. Kestää sen minkä kestää. Frozenin Anna sai ilmentyä meillä tällä tavoin: Everyday Anna
Ajattelin, että tämä on sellaista päiväkotikamaa muutamalla yksityiskohdalla rikastetuna.
Liivi/viitta on ommeltu saumoista kiinni, tuollaista joustavaa nauhaa löytyi varastoista. Soljen virkkasin nopsasti hopealangasta.
Takaa tuli raskaan näköiseksi, mutta en kokenut tämän vaatteen olevan sen arvoinen, että olisin alkanut nysväämään muutoksia. Digiprintti on Jonic:lta ja magnetan värinen trikoo on Noshilta.
Sitten pari levotonta Tuhkimoa. 
Pitäisi varmaan paikata nuo polvet ;). Pienemmälle printtiä kera farkkujerseyn. Kangas, jota eri muodoissa yhdistelen joka paikkaan.
Teinineidiltä tuli tarkat ohjeet paitaan. Takaosa ja hiha keltaista ja kanttaukset mustalla. 
Täältä luolasta kuuluu aikamoista ärjyntää. Suurin ääni on pienimmällä. Ja taas digifarkkua kaveriksi, tämä on Pikkupiltin. Leijonakuningasta jäi sen verran, että saan siitä vielä pari joululahjaa.
Meleerattu harmaa trikoo on Noshin.
Pläts
101 Dalmatialaista. Neitosen itsevalitsema kangas ja punaiset somisteet ovat myös hänen ideansa. Ei paha ollenkaan. Mekon malli on sama kuin Annan mekossa. Kudottu raita on Ainolasta.

Tämähän on kuin mikrofoni...
Koska oli jo Annan mekko, piti saada vielä Everyday Elsa- mekko. "Jäädytän teidät kaikki!"
Kangasalttarille joutui ihana paksu ja joustava jc, viime talvena tätä sai Pehemiältä. Nyt en enää saa siitä itselleni kokonaista vaatetta, pitää, keksiä joku jippo. Väri, kuosi ja kankaan olemus ovat makuuni.
Yläosa on peplumista. Hartialinjaa kavensin, samoin hihan kaarta. Eteen ja taakse kaarrokkeet valkoisesta trikoosta.
Kuvassa ei oikein näy, mutta valkoiseen on tuputeltu hopeaista ja kimaltelevaa kangasmaalia. Kaarroketta reunustaa lankakätköistä löytynyt hopean värinen neulelanka. Siksakilla kiinnitin sen.
Muutama timangi myös...yksi on lähtenyt näköjään omille teilleen.
Tässä mekossa sai itsekin pureskella ja suunnitella. Mekko on sen verran käytännöllinen, että voi vetäistä päiväkotiinkin päälle.
Saisi tuo pakkasherra tulla puhaltamaan maa kuuraan. Imuria ei kannata laittaa kaappiin ollenkaan, hiekkaa riittää ihan kotiin saakka.
Laitetaanpas vielä nämä kisukuvatkin tänne. Naamiaisten jälkeen hännästä tehtiin irroitettava, joten puku ja hattu ovat käytettävissä ihan muutenkin. Fleeseä, raidat on aukileikattu ompelun jälkeen.


Seuraavaksi vuorossa ovatkin jouluiset kankaat.


25 kommenttia:

  1. Ooh mitä ihanuuksia <3 kauniit neidot <3

    VastaaPoista
  2. Kauniita, kauniita! Ja ihanat mallineitokaiset. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Aino. Mallit olivat kohtalaisen suopealla tuulella tällöin.

      Poista
  3. Ihania vaatteita! Ja ompa kaunis, kekseliäs ja käyttökelpoinen variaatio Elsan mekosta tuo viimeinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pähkäilin kyllä tovin, ennen kuin leikkasi, miten sen toteutan mahdollisimman yksinkertaisesti mutta aiheeseen sopien.

      Poista
  4. Kauniita vaatteita olet tytöille ommellut. Minun mieleeni ovat erityisesti Elsa-asut, ensimmäisessä liivi tasapainottaa kauniisti levotonta kuosia. Jälkimmäisessä taas kangas on ihana (miksiköhän en itse ole tätä hankkinut?!) ja yksityiskohdat tuovat prinsessafiilistä, vaikka malli on selkeä ja leikkeihin sopiva. Hauska kissa-asu myös. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Monet kankaat heräävät tarvitsemislistalle usein vasta myöhemmin. Itselläni on paljon kankaita, mutta paljon on niitäkin mitä en ole älynnyt ostaa ;)

      Poista
  5. Ihan huikeet Everyday Elsa & Anna mekot! Wau!
    Toki muutkin on huippuja, mutta nuo Frozen-variaatiot oli kyllä ylitse muiden.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, taitavat olla tyttöjen mieleen nämä hahmot tällä hetkellä.

      Poista
  6. Ihan älyttömästi olet saanut aikaan. Uskomaton nainen! Käy töissä ja saa tämmösen määrän upeita kamppeita tehtyä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nyt ei voi kyllä puhua tehokkuudesta. Leikattu kasa ja pikku hiljaa sitä aloin vajuuttamaan.

      Poista
  7. Ihania vaatteita, varsinkin Elsan mekko on niin kaunis!

    VastaaPoista
  8. Paljon paljon katseltavaa, ihania yksityiskohtia! Tuo viimeinen mekko on upea ja aika tavalla saman mallinen leikkaukseltaan, jota olen suunnitellut itselleni jouluksi/ uudeksi vuodeksi tehdä. Helma vaan saa mun mekossa olla leveämpi ;). Tuo kisu-asu on myös älyttömän veikeä, pitää muistaa, jos joskus tulee kissa-asulle tarvetta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mielenkiinnolla odotan mekkosi julkaisua :). En oikein tiedä kuinka paljon tuota helmaa voi ilman oikittaista leikkaussaumaa leventää? Tämä olisi voinut olla hieman pidempi, mutta kangasta olis mennyt hurjasti hukkaan silloin.

      Poista
  9. Apua, miten ahkera olet ollut! Aivan ihastuttavia tyttöjä ja luomuksia. Erityisesti ihastelin Anne mekkoja, miten pienillä ja lositavilla ideoilla loit mekot, joita tosiaan voi pitää vaikka joka päivä. Olen myös tyytyväinen, että varmaan jollain muullakin tytöllä,kuin vain lapsenlapsellani on "muutama" tunika/mekko kaapissa ;) Rauhallista joulunodotusta!

    VastaaPoista
  10. Kiitos :). Kyllähän niitä sinne on kertynyt jonkin verran, mutta toisaalta kasvuvauhtikin on hurja. Eteisessä on taas kolme kassillista pieniä vaatteita.... Mekot/ tunikat, jotaka ovat arkisessa kääytössä toimivia, ovat useammin päällä, kuin hurjat hörhelöt.

    VastaaPoista
  11. Mahtava määrä kivan näköisiä vaatteita neideille! :)

    VastaaPoista
  12. Sait digiprinteistä taiottua hienoja vaatteita! Tykkään näistä kaikista, liivi näyttää hyvälle :). Digiprintit ovat toisaalta ihania, kauniita kuvia, mutta niistä vaatteiden tekeminen on kieltämättä hieman haastavaa. Ainakin, jos niihin haluaa jotain jippoa ja yksityiskohtia. Sinulta kyllä onnistuu tämäkin niin hyvin, saat aina kuosillisiin vaatteisiin kivoja yksityiskohtia eikä lopputulos ole sillisalaattia, vaan harkittua ja kaunista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiiitos paljon sanoistasi, liikun näiden kankaiden kanssa niin tuntemattomilla vesillä :)

      Poista
  13. Paljon uusia ihanuus vaatteita olet surautellut:) Jääkukkakuosi on mielettömän kaunis, kuten mekon mallikin. Katselin tuollaista saman mallista tytön mekko kaavaa My childhoodtreasures:in sivuilta, mutta toteutukseen asti ei ole vielä ehtinyt.. Ja kaapistani löytyy pala jääkukkaa harmaana froteena ja tuossa turkoosin sävyssä collegena. Kuvittelin tekeväni siitä itselle takin, mutta takin kaavassa on tosi paljon leikkauksia, eikä kuvio oikein sitten toimikaan...saa nähdä milloin saan tuhottua ne, se on varmaa etten ainakaan lähiaikoina:D Somat yksityiskohdat tuossa liivissä ja nättejä digiprinttejä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kangas on tosiaan sellainen, että kuvio kannattaa päästää valloilleen kaikessa ihanuudessaan. Jotkut kankaat antavat odototuttaa sitä inspiraatiota.

      Poista
  14. Kauniita oot saanut aikaan! Tuö jääkukkamekko varsinkin ja kissapuku :)

    VastaaPoista
  15. Kivoja mekkoja, etenkin toi alempi! Myös teinin paidat on hienot :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit :)