perjantai 15. syyskuuta 2017

Syksyn uusia tuulahduksia

Syksyn saapuessa ja lapsen kasvaessa tarvitaan taas vaatekaapin täydennystä. Siis tuumasta toimeen ja rakentamaan toisiinsa yhdisteltäviä vaatekappaleita. Selkeästi haluan aina "lämmitellä" tyttäreni vaatteilla ja otan työn alle omani vasta niiden jälkeen. Siinä saa tuntumaa materiaaliin ja sen ominaisuuksiin hyvin. 

Nosh:n kangasmallisto hemmottelee meitä ompelijoita eri tyylisillä kankailla, joissa pääosissa ovat kankaan struktuuri ja värimaailma. Tyttäreni väreiksi valikoituivat roosa ja musta/vanilija. Ensimmäisenä esittelyssä on LAINE college, joka on 100% luomupuuvillaa. Kankaan oikea puoli on sileä ja nurjalla puolella puolestaan kulkee eri paksuisia lankoja. Kangas sopii mielestäni hyvin takkeihin, pusakoihin ja väljiin collegepaitoihin. 
Puseron kaava on omaa tuotantoa
Kangasta oli oikein mukava työstää ja tietenkin tuo nurja puoli houkutteli kokeilemaan pari juttua tähän oversize- collegeen. Sydän on kiinnitetty liimaharsolla ja se on ommeltu vapaakirjonnalla miehustaan kiinni käyttäen hopean väristä lankaa. Koska kuvio on iso, ompelin tällä tekniikalla myös muutaman poikkirivin. Reunat hapsottuvat hauskasti.
Puseron taaksekin piti keksiä jotakin jippoa ja päätin sinne sujauttaa napeilla kiinnitettävän halkion, jossa niin ikään on hyödynnetty nurjan eläväistä pintaa.
Luonnollisesti resorit löytyvät sävysävyyn Nosh:n valikoimista.
SILMU- vuorineulos puolestaan muistuttaa jacquardneulosta ja on myös 100% luomupuuvillaa. Kankaan nurja puoli on samantyylinen kuin aiemmin tutuksi tulleessa pippuricollegessa. Lämpenen hitaasti näille jo kerran elämässäni olleille tyylisuuntauksille. Bomber-tyylisiä pusakoita on tullut muutama aikoinaan ommeltua. 
Kaava Ottobre 4/17
Neulos on kaunista ja sopivan vahvuista monenlaisiin ompeluksiin. Muut väritykset ovat vaalea oliivi ja puuteriroosa. Tämän pusakan jujuna on timanttivetska, joka sai tyttäreni silmät kimaltelemaan sen kanssa kilpaa. Vetoketjua oli helppo lyhentää ja yllättävän vaivatonta laittaa kiinni ja aukaista.


Jo aiemmin mallistoon tuli HIPPU- neulos, joka on 99% puuvillaa ja 1% viskoosia. Se on ihanan laskeutuvaa ja ohutta, omiaan erilaisiin paitoihin ja huiveihin. Roosasta Hipusta tein laskospaidan nappihalkiolla. Napit ovat väriltään grafitinharmaat.


Printtikankaista tämä SUHASU on kyllä minun makuuni! Nimikin on sellainen, että nousee hymy huulille 😊. Mielleyhtymänä japanin kieli ja oma ajoittainen toiminta. Kuvio on painettu läpivärjätylle elastaanitrikoolle ja se vaikuttaa kyllä positiivisesti värien pysymiseen pesusta toiseen. En olisi osannut tätä väriä itselleni ajatellakaan, kunnes NOSH-kotikutsuilla Laura houkutteli minut kokeilemaan SOLMU- tunikaa tässä samaisessa värissä. Ja päälle se jäi, niin värin kuin mallinkin puolesta. Palasesta tein leggarit ja hameen yksiväristen yläosien kavereiksi.
Kaava on omaa tuotantoa
Hameen voi yhdistää myös collegepaidan kanssa pidettäväksi.
Ja Bomber-pusakka tähän settiin...
Nyt on näitä materiaaleja makusteltu ja seuraavaksi sitten jotakin itselleni. Vaatii vielä kaavan testausta ennen kuin uskallan kankaani saksia!

Ihania syyspäiviä sinulle!

Yhteistyössä Nosh Organic kanssa



21 kommenttia:

  1. Ihania, kauniita ja käytännöllisiä vaatteita suloiselle neidolle <3 noshin kankaiden laatu on niin omaa luokkaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Laatu ja yhdisteltävyys ovat kyllä ihan omaa luokkaansa Nosh:n kangasmallistoissa. Näissä vaatteissa on sen verran kasvunvaraa, että luulen näiden menevän pitkään, koulupolkukin häämöttää nurkan takana :)

      Poista
  2. Niiiiin Ihania vaatteita!

    VastaaPoista
  3. Aivan mahtava tuo sydänpaita. Niin makea tuo sydän ja takana oleva nappilista. Melkein voisin apinoida omaan vaatteeseeni. :) Oikeastaan kovasti alkoi tekemään mieli just tuollaista. :) Mukavaa syksyä Sulle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, samat ajatukset itsellänikin on ollut, piti vain kokeilla ensin minikoossa :D.

      Poista
    2. No ihan samaa ajattelin minäkin, niin täydellinen kangas(pariin otteeseen olen käynyt noshin sivuilta vilkuilemassa Lainetta ja nyt kun näin tämän mekon, taidan piipahtaa uudestaan) ja haluaisin just tuollaisen väljän collegemekon nappilistalla!:) En kestä, kun nään sun version<3
      Aivan ihania nämä kaikki vaatteet ja just parasta kun niitä voi yhdistellä toisiinsa! Bomber<3

      Poista
  4. Voi miten nämä on ihania kaikki! Tuo Laine-college kiehtois muakin kokeilemaan, ja niin kivasti ootkin sydämen paitaan ommellut :) Bomberista tykkään kanssa, myssyineen niin söötti kokonaisuus! Ja tuo Suhasu-kuosi on loistava.

    Outi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :). Laine on mukava uutuus kangasmarkkinoilla. Mietin jopa takin tekemistä siitä, sen verran jämäkkää se on. Suhasu on monikäyttöinen kangas, taatusti klassikkoainesta.

      Poista
  5. Mahtava mix&match ❤️ Omat suhasut on just työn alla :) Tuo selän nappilista pitääkin laittaa korvan taa, mainio idea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna <3. Mitähän kivaa sinä keksit tällä kertaa!

      Poista
  6. Ihan huippuidea tuo sydän. Näyttää tuo toinen neuloskin niin kivalta, että täytyy laittaa itsellekin harkintaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sarkku :). Neulos on ohuempaa kuin tuo college, molemmat omalla tavallaan tosi kivoja kankaita.

      Poista
  7. Oletpa ollut ahkera! Nurjan puolen paljastaminen reilussa paidassa on hauska idea, tuo kivasti elävyyttä vaatteeseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pirjo! Minusta kun tuntuu, etten ennätä enää mitään tekemään. Tai sitten minulla on vain niin paljon kankaita, ettei edes näe pinon vajunneen.

      Poista
  8. Ihania kaikki! Tuo laskospaita jotenkin iski meikäläiseen, olisipa moisen kaavaa saatavilla _vähän_ isommassa koossa... :)
    Tykkään kyllä näistä Noshin uutuuksista vaikka ne eivät heti iskeneetkään täysillä. Kuitenkin juuri tuo yhdisteltävyys ja ihanat värit lopulta innostivat ja kangastilaus on jo melkein tehty :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, toivotaan, että vastaava kaava löytyisi! Tämän voisi tietenkin muokata sellaisesta, jossa olisi rypytystä pääntiellä.

      Värit ovat uudenlaisia, mutta, kun katsoo maailman värikarttaa, niin oikein muodikkaita sävyjä on tarjolla :). Kiva, jos tykkäät kankaista.

      Poista
  9. Upeita vaatteita! Ihailen taitojasi lisätä "sen jonkin jutun", mikä tekee perusvaatteestakin kovin kiehtovan.

    Minäkin vierastan jonkun verran jo aikaisimmin elettyjä tyylejä. En oikein tiedä miksi, olisiko se ikä. Muistan oman äitinikin vierastaneen minun nuoruudessa uudelleen muotiin tulleita leveitä lahkeita. Teininä oli vaikea ymmärtää, että miten niin ihanat lahkeet voi ohittaa sillä, että "tuon vaiheen olen jo elänyt"... No, nyt ymmärrän. :D

    VastaaPoista
  10. Kiitos :)
    Näihin tyyleihin liittyy aina jotakin muistoja, miellyttäviä tai sellaisia, joita ei oikeastaan haluaisi edes muistella :D. Mutta näin tämä maailma pyörii.

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit :)