maanantai 20. maaliskuuta 2017

Kipin kapin kevättä kohti

NOSH organics, kevään uutuuksia!
Spring 2017!

Nosh:n uutuuksia odotan aina ja siinä odottelun lomassa ompelen useinkin heidän kankaistaan kaikenlaista mukavaa päällepantavaa. Kevään väripaletissa on pehmeitä  keltaisen, sinisen, vihreän ja punaisen sävyjä. Mukana menossa myös erilevyiset raidat ja laadukkaat yksiväriset kankaat. Ja paljon ihania uutuuksia on tulossa tällä viikolla 😍.

Tämä postaus venyi ja vanui, sillä sopivan värisen vetoketjun löytäminen tuotti tuskaa. Lopulta tilasin sen nettikaupasta, mutta sen kotiutuminen kesti 10 päivää...vähän turhan pitkä toimitusaika. Ja tällä hetkellä jännään ketjun kestävyyttä ja toimivuutta. Olisi aika raadollista ryhtyä vaihtamaan ketjua heti...

Esitellään ensin väripaletista poimittu paprika ja meleerattu harmaa, joista päätin tehdä tyttärelleni reippaan kevätasun.
Takkiin on käytetty pippuricollegea ja farkkucollegea ja malliltaan se on maiharimainen. Kaavapohjana käytin Ottobren Summer Camo- parkatakin kaavaa (3/15), mutta muokkasin sitä jonkin verran.
Takki on vuoritettu kauttaaltaan Nosh:n harmaalla (meleeratulla) elastaanitrikoolla. 
Takaa takki on hieman pidempi ja tarvittaessa helmaa voi kiristää solmiamalla nyöriin solmun. Nyöri on ontelokudetta ja niiden päihin ompelin farkkucollegesta pienet koristeet.

Housuista meillä on aina pulaa ja näihinkin olisi saanut laittaa hieman enemmän väljyyttä. Olisi mahtunut sitten vaikka leggarit alle viileillä keleillä.
Materiaalina on farkkucollege, joka on mielestäni erittäin monikäyttöinen kangas. Housun malli on omaa tuotantoa.
Yläosan suhteen tuli hieman palautetta, että on poikien paita...Ehkäpä niitä rimpsuja pitää laittaa seuraavaan. Lohdutin kyllä, ettei hänestä pojan näköistä kyllä saa millään 💕.
Tämänkin paidan piti olla väljä, en taida oikein haluta uskoa, että pieni tyttöni kasvaa koko ajan...
Kun kerran olen tällainen setti-ihminen, niin päähän vielä rusettipipo yksivärisestä paprika- ja harmaasta trikoosta.

Tällä keltaisen sävylle menetin sydämeni💛 ja tiesin heti mitä siitä aion tehdä. Erilaiset frillat ovat tällä hetkellä kovasti esillä ja ihanasti ne antavatkin ilmettä vaatteille. Kakkossaumurini on viritetty tällä hetkellä pelkkään rullapäärmeompeluun. 
"Kerrankin sain yksivärisen paidan!"
Tämä leggari-idea on ollut pitkään tuolla inspisvihossa. Nyt sille löytyi oikeat kankaat. Tavoitteena oli saada aikaan sellainen polvisukkaefekti. Hyvin nämä toimivat käytännössäkin, vaikka sitä hieman epäilin.

Möhlin tuon ensimmäisen paidan kanssa sen verran, että oli pakko kokeilla vielä toinenkin lattialla lojuvista kankaan paloista. Nyt pääosiin pääsi raita ja keltainen tehosteeksi.
Nyt myös taakse frilla. Tällä kertaa en laittanut frillaa loppumaan kädentien saumaan.
Seuraavana ompelulistalla on kevätasu itselleni ja herkuttelua Nosh:n tulevilla uutuuksilla.

Kipin kapin kevättä kohti....
Postaus on tehty yhteistyössä Nosh:n kanssa.











16 kommenttia:

  1. Taas toinen toistaan hienompia! Ja kauniisti yhdistelty kankaat. Tykkään ihan erityisesti - no kaikista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, kiitos paljon :). Näistä tuli kaikista oikein hyviä käyttövaatteita.

      Poista
  2. No vauuu! Niin hienoja :) Tuota keltaista olisi kaapissa, kun vain ommella ehtisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sanos muuta, kun ehtisi ja vielä jaksaisikin. Jotenkin on ihan koomassa iltaisin.

      Poista
  3. Ihania vaatteita taas! Hauska idea noissa "polvisukkaleggareissa". :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tytöllä ei vain meinaa leggarit pysyä ylhäällä, joten nämäkin ovat välillä melkein nilkoissa :)

      Poista
  4. Eikäääää miten ihania vaatteita! Varsinkin takki ja polvisukkaleggarit sulatti sydämen!! <3 Nää Noshin värit on jotenkin jännät, tulee väkisinkin vähän kasarivibat :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä nämä värit sinne aikakauteen hyvinkin menevät. Itse asiassa minulla oli tuollainen vaalean keltainen ylioppilasmekko 80-luvun loppupuolelta :D

      Poista
  5. Ihan tosi kiva erityisesti tuo maiharimallinen raitavaate. Ja nuo röyhelöiset kamppeet - niin ihanan tyttömäiset. Katsoin, että teillä on siellä jo lumet niin vähänä. Meillä on vielä ihan talvi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Lumet tulevat ja menevät täällä etelässä. Niin on ollut koko talven. Välikausivaatetta täällä eniten tarvitaan.

      Poista
  6. Oi mut ihanuuksia olet taas taikonut suloiselle neidolle<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kevättä odotellaan, että päästään käyttämäänkin. Toivotaan, että vetoketju kestää...

      Poista
  7. Ihastuttavia kevätvaatteita, etenkin housuissa on hieno leikkaus ja leggareiden polvisukkaefekti on hieno ja originelli :)

    VastaaPoista
  8. Olipa ihastuttavat frillapaidat ja leggarit. Hienosti viimeistellyt nyörinpäätkin. Vau. Ps. isoimmat kuvat ovat niin leveitä, että menevät oikeasta laidasta yli, osin päällekkäin seuraamasi blogien kanssa.

    VastaaPoista
  9. Suloisen raikkaita kevätompeluksia! Miekin ihastuin tuohon keltaisen sävyyn <3

    VastaaPoista
  10. Ihanan herttaisia vaatteita! Takissa on kaunis sävy ja kiva malli. Tykkään myös noista frilloista, kekseliäästi jälleen kerran olet yhdistänyt ne vaatteisiin :). Sinä viet kyllä joustavien kankaiden ompelun aina ihan uudelle tasolle, sun huikeat suunnittelutaidot pääsevät loistamaan näissä :).

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit :)