sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Vähän violettia ja ARVONTA!




Tein juuri oivalluksen 😄. Joulukuu tulee olemaan punaisen eri sävyjen ja metallinhohtoisten sävyjen kuukausi. Voin siis jatkaa epätoivoista marraskuun teemaa vielä silloinkin 😇😈.

Minulla taitaa olla ompelujumi ja kangaspinot vain ahdistavat. Voi se olla myös rimakauhua, sillä uudet kaavakokeilut (valmiskaavat) ovat menneet ihan mönkään. Tartun kyllä kankaaseen ja kaavaan, mutta siinä vaiheessa, kun pitäisi leikat, iskee jumi. Aika monen yön yli olen nukkunut saamatta mitään aikaiseksi. Käykö teille näin? Tosin tämä jumitus on laajentanut lonkeroitaan myös ruuanlaittoon ja muihin hommiin. Samat sapuskat ovat tasaisin väliajoin tarjolla. Sorry vaan!

Kävin Kädentaitojen messuilla Tampereella, en ottanut sielläkään kuvan kuvaa. Mutta tapasin onneksi monta ystävää ja tuttua. Omat kangasostoni olivat harvinaisen pienet, vain kaksi metriä. Ostin kyllä erilaisia tarvikkeita ja käsityöyrittäjien tuotteita. Äitini kanssa hypistelimme ihania lankoja, joita olikin tarjolla monessa kojussa. Lauantaipäivän messuvaatteena minulla oli Vimman Mystical flower-nimisestä kankaasta tehty tunika. Samalla kaavapohjalla on tullut tehtyä aika monta versiota tänä vuonna.
Kangas on intensiivinen ja vakuuttavan värikäs mustalla pohjalla. Tykkään kyllä tästä paljon. Kangas on ihanaa, paksua joustocollegea ja ainakin toistaiseksi se on pysynyt hyvänä. En halunnut rikkoa kuviota, joten tein sivusaumoihin taskut. Aikaisemmin en tykännyt sivusaumoihin tehdyistä taskuista, mutta olen saanut ne muutaman kikan avulla onnistumaan ihan hyvin. Laitan taskunsuihin ohutta tukikangasta, ompelen taskunpussit ompelukoneella miehustaan kiinni. Ompelen myös suoraompeella saumanvarat kiinni etukappaleen osalta, näin taskut eivät pullahtele niin helposti ulos.
Löytyy kankaasta sitä violettia ja kaikenlisäksi sitä vaaleaa, josta aikaisemmin kertomani mukaan en edes pidä. Tässä menettelee kuitenkin muiden värien kanssa.
Siinä ne violetit ompelukset sitten oli, tuossa lattialla on pari tulossa. Viime kuussa tarkoitukseni oli esitellä teille nämä seuraavat villavaatteet, joista kunnia kuuluu äidilleni 💜. 
Hän neuloi minulle veikeät villahousut...
Nokkosvillalangasta superlämpimän neuletakin...

Ja pipon....
Minun aarteitani! Nyt sitten tarvitsisin jonkun tummanharmaan villakangashöltän, että voisin lähteä kylänraitille villapökissäni. Hieman ne kutittavat, mutta sukkikset auttavat vähän tähän tunteeseen.
Ja kyllähän se arvonta tällekin kuulle tuli, vaikkakin myöhään meni. ARVONTA-AIKA on 27.11.- joulukuun eka postaus. Yritän sen saada aikaiseksi heti ensi viikolla.

OSALLISTUMINEN ARVONTAAN ON LOPPUNUT. Huivin voitti Anppu ja kankaan Siinatar. Onnea heille!

1. voittona on äitini neuloma kolmiohuivi. Huivi on 100%villaa ja langan ostopaikka on Lankamaailma (merkkiä en muista, mutta itselläni on tästä samasta langasta kolme huivia). 

2. voittona on Verson puodin uutuuskangas, jota ei vielä ole verkkokaupassa näkynyt, messuilla kylläkin. Kangasta on 1m pala. Taattua Leena Rengon leikkisää otetta.
Osallistuminen samalla kaavalla kuin ennenkin, jätä kommenttiboxiin tieto osallistutko kumpaankin vai vain toisen palkinnon arvontaan. Pidäthän huolen siitä, että saan sinuun yhteyden voiton osuessa kohdallesi.

Mukavaa marraskuun loppua sinulle!



44 kommenttia:

  1. Ihan älyttömän hienot villahousut ja muutkin neulomukset! Villakangashöltän kaavaksi suosittelen naisten uusimman Ottobren villaviittakaavaa. Itse olen tehnyt jo kaksi huppuviittahässäkkää ja ovat ihan jatkuvassa käytössä tällä hetkellä. Ja toki mukana molemmissa arvonnoissa. :) annele76 (a) gmail piste com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, pitääkin katsastaa se oikein ajan kanssa, kankaita kyllä piisaa sellaiseen.

      Poista
  2. Ihana huivi. Mukana arvonnassa! marika.suomalainen@hotmail.com

    VastaaPoista
  3. Mukana molempien arvonnassa, vaikka tuo huivi on kyllä ihan lemppari!! Olen huomannut, että mun ylitsepursuavissa kangasvarastoissa on aikas vähän violettia.. Jotain violettia marraskuun ompeluksiini kuitenkin on päässyt. Mua jo mietityttää, miten ensi vuosi.. Tuleekl uusi värihaaste?!? Mä tykkäisi ☺

    VastaaPoista
  4. Mukana molemmissa ihanissa arvonnoissa<3 molemmat niin minun värisiä <3 olen nyt viikon ommellut pelkkiä violetteja vaatteita;)

    VastaaPoista
  5. Pyörryttävän ihanaa kaikki. Noista villahousuista olen todella kateellinen, muista vain kateellinen. Ja olen arvonnassa mukana, molempien, kiitos.

    VastaaPoista
  6. Ihania olet tehnyt, tuollaiset pöksyt kelpaisivat tännekkin..
    Mukana molempien arvonnoissa..
    hennamake(at)suomi24.fi

    VastaaPoista
  7. Tuo sinun tunikasi on tosi makee!! Itse tykkään hirveästi väreistä ja varsinkin näin harmaana marraskuuna.
    klaara49@luukku.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpähän laittanut suosikkipalkintoa, kun en osannut valita, kumpikin aivan ihania.
      klaara49@luukku.com

      Poista
  8. Nuo villahousut on kyllä upeimmat mitä olen nähnyt! Ja tuo mystical flowers -mekko on niin kivan mallinen, ettei kannata muita kaavoja kokeillakaan :P Itse haaveilen vaan noin nätistä itselle sopivasta mallista! Imetysmekkoon oli jo lähes täydelliseksi hioutunut oma kaava parin lapsen imetysputkessa, mutta kuopuskin kasvaa jo niin vauhdilla, että alkaa olla normaaleille vaatteille vihdoin tarvetta (ja niiden kaavalle...). Niin ja tuttua ja toimivaa perusruokaakin tulee ainakin itsellä ikävä jos kauheesti muuta vaan on koko ajan, että anna mennä vaan. Osallistun 2./kankaan arvontaan, kiitos :) kaisa.saarinen@outlook.com

    VastaaPoista
  9. Ihana mekko ja iik miten ihanat villahousut! Molempiin arvontoihin mukaan :)

    VastaaPoista
  10. Ihania neuleita on äitisi sinulle tehnyt! Ihastuin varsinkin tuohon neuletakkiin, se on upea. Ja mystical flowers-tunika on ihana. Minulla ei ole ompelujumia, hartiajumi kylläkin, niin täytyy välillä pitää ompelutaukoja :) Mukana molemmissa arvonnoissa.

    Outi

    VastaaPoista
  11. Voi kun osaisin tehdä vaatteita,mutta osaan vain ihailla muiden teoksia. Upeita ovat kaikki! Ja jumi on kyllä tuttua itsellekin mutta taiteen saralla :) Mukana huivin arvonnassa,sillä ommella en osaa.

    VastaaPoista
  12. Aivan ihania palkintoja molemmat, joten ehdottomasti molempiin mukaan =).
    siinatar@gmail.com

    VastaaPoista
  13. Mukana kangasarvonnassa! :)
    pikkuvarpailla@gmail.com

    VastaaPoista
  14. Nyt on kyllä niin minun näköinen huivi että sen arvontaan haluan mukaan!
    Nuo villahousut on ihan huiput, eipä oo koskaan käynyt mielessäkään että villahousut voisi neuloakin eikä vain ommella :D

    VastaaPoista
  15. Ihanat villahousut, minäkin tarviin tollaset! Haluaisitko tiedustella äidiltäsi ohjetta ja lankamerkkiä villiksiin?
    Mukana molemmissa arvonnoissa :)
    sanstryy(at)gmail.com

    VastaaPoista
  16. Onpa upeita neulomuksia! Osallistun huivin arvontaan. Hyvää joulunodotusta!
    saya
    sayav(at)hotmail.fi

    VastaaPoista
  17. Aivan mahtavia neuletöitä Äitisi on Sinulle tehnyt!
    Mukana mielellään molemmissa arvonnoissa. :)

    VastaaPoista
  18. Ihania neulejuttuja olet saanut! :) Noi pöksyt! <3 Ja mukana arvonnassa, voitinpa kumman vain, niin olisin siitä erittäin onnellinen :)
    maiskulainen@gmail.com

    VastaaPoista
  19. Ihania vatteita kaikki, mutta kääk noi villahousut!!! Aivan mielettömän ihanat! <3 Mukana huivin arvonnassa :)

    VastaaPoista
  20. Ihania vaatteita! Ja erityisesti villatakki -ja housut. Äitisi on aarre!! Mukana molempien arvonnassa :)

    VastaaPoista
  21. Olen ehdottomasti mukana kummankin ihanuuden arvonnassa :) Tuo villatakki on niin kaunis!
    gustavanas@outlook.com

    VastaaPoista
  22. Aivan ihania villavaatteita on äitisi tehnyt ♥ Olette niin taitavia molemmat. Olen mukana kankaan ja huivin arvonnassa.

    VastaaPoista
  23. Mahtavia neulomuksia! Mukana molemmissa arvonnoissa (annukka.ylikangas@gmail.com)

    VastaaPoista
  24. Todella hienot neuleet.Mukana molemmissa arvonnoissa.
    tyttiklemetti@luukku.com

    VastaaPoista
  25. Eihän tässä voi kun ihastella ❤️ Osallistun arvontaan!hyvää alkavaa joulukuuta!!

    VastaaPoista
  26. Makeet villapökät!
    Mukana arvonnoissa!

    maimyx@gmail.com

    VastaaPoista
  27. Superhienot villapöksyt, vau! Ootte taitavia :)
    Mukana molempien arvonnassa, molemmille löytyy käyttöä :)
    talviuninalle(at)gmail.com

    VastaaPoista
  28. Villahousut on ihan älyttömän hienot! Mukana kankaan arvonnassa.

    VastaaPoista
  29. Mukana molemmissa arvonnoissa :) minnan.mese@hotmail.com

    VastaaPoista
  30. Täällä vaivaa kaikki muut jumit, paitsi käsityöjumi. Koti on pommin jäljiltä ja samat ruuat pyörii, eikä kirjoittaminen suju, mutta käsitöitä tekisi taukoamatta :D tuollaiset villapökät pitäisi tehdä itsellekin :) Mukana olen molemmissa arvonnoissa.

    VastaaPoista
  31. Ihana äiti sinulla! Osallistun molempiin arvontoihin.:)

    annaxpaivarinta (a) gmail.com

    VastaaPoista
  32. Mahtavaa, että näitä kukkakuoseja on alkanut tulla kotimaisilta valmistajilta, varsinkin siis tällaisiä missä kukkaset ovat aidossa kauneudessaan eikä tyyliteltyä/ yksinkertaistettuja. Tuo sun ompelu- sun muu jumi kuulostaa ihan siltä mikä mulla oli vuosi sitten, ja mua kyllä itse asiassa kaikenlainen muu käsityö kiinnostaa tälläkin hetkellä vähän enemmän kuin ihan se pelkkä vaateompelu :). Vaihtelu virkistää ja sopivasti kaikenlaista erilaista sopii mulle ainakin käsityön saralla nyt hyvin, eiköhän ne jumit sullakin helpota, toivottavasti ainakin <3. Minäkin poikkesin messuilla, mutten ostanut yhtään kankaanpalaa, nahkaa kyllä pikkusen ja pari lankakerää, harmi ettei tänä vuonna törmätty siellä!

    Teillä on kyllä melkoinen taiturikaksikko siellä, sinä ja äitisi! Nuo villavaatteet ovat aivan mahtavat, ei voi muuta kuin ihastella täällä lähes sanattomana.

    Osallistun tällä kertaa pelkän kankaan arvontaan, tämän vuoden hiljainen vaateompelutahti on johtanut siihen, että varsinkin pikkuneidillä ranteet tahtoo vilkkua paidoista ja nilkat housuista ;). Olen hakenut apua jo kaupastakin, mutta kyllä varmaan saisin yhden peruspaidankin aikaiseksi tuosta Leenan suloisesta kuosista. Uudet vaalean violetit housustkin löytyvät, niin kangas sopisi niiden passeliksi vallan mainiosti!

    VastaaPoista
  33. Vautsi! Ihania ovat. Mukana ollaan molemmissa arvonnoissa.
    s.kansakoski(at)luukku.com

    VastaaPoista
  34. Kauniita ompeluksia ja neuleita. Taitaa olla sukuvika tuo näppäräkätisyys. Mukana molemmissa arvonnoissa! Violetti oli ennen yksi lemppariväreistäni, mutta nykyään entinen inhokkivärini sininen on syrjäyttänyt sen. Liekö keski-ikäisyyden merkkejä. rusetiina(at)gmail.com

    VastaaPoista
  35. Upeat nuo villahousut! Olen mukana molemmissa arvonnoissa .)

    minuhno@gmail.com

    VastaaPoista
  36. Oi mitä ihanuuksia! Tuon huivin ottaisin riemukkaana kaulaani lämmittämään ❤️

    VastaaPoista
  37. Upeita vaatteita! Osallistun - tietenkin - molempien palkintojen arvontaan!

    VastaaPoista
  38. Mukana molemmissa.Kiva blogi.
    -marjatta-

    VastaaPoista
  39. Mukana molemmissa arvonnoissa.
    -Tuuli-
    talvikki84@luukku.com

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit :)