tiistai 30. elokuuta 2016

Oman tyylin etsikkoaikaa

Täällä sitä pähkäillään kaikenlaista, mitä tehtäisiin tänään ruuaksi, tarvitaanko kuravaatteet, kuka vei ja mihin ja milloin. Arjen aloittaminen löyhäsidoksisen loman jälkeen on kiristänyt niin aika- kuin jaksamiskäsitystästäkin uudelle levelille. Sitä on kuin Poke-pallo, joka ravaa ympäri kylää ja kähisee päivän päätteeksi kuivaa kurkkuaan. Onneksi on kuitenkin ompelu ja marjan poiminta. Molemissa voi halutessaan olla ainakin ihan hiljaa. Nyt alkaa myös armoton taistelu valon riittävyyden kanssa, kuvista tuppaa tulemaan aika epätarkkoja vähäisessä valossa.

Luovuus ja uuden kehittely vaatii aikaa, virkeää mieltä ja mahdollisuutta päästä rauhassa ideoitaan toteuttelemaan. Itselläni on selkeästi menossa sellainen oman tyylin etsikkoaika. Tyylejä on mahtunut monenlaisia tähänkin asti ja kangaskauppojen tarjonnat ovat houkutelleet erilaisiin kokeiluihin. Jotkut päätyvät pitkäikäiseen käyttöön, useat taas löytävät tiensä kirpparikassiin muutaman käyttökerran jälkeen. 

Värien merkitys on kasvanut,  mustavalkoinen ei ole enää se ensisijainen vaihtoehto. Rinnalle ovat tulleet sinisen ja vihreän eri sävyt sekä okra, harmaa ja violetin tietyt sävyt. Tosin vuodenajallakin on taatusti oma merkityksensä mieltymyksissäni.

Kaavottelin itselleni löysähkön tunikakaavan, johon olen päättänyt kokeilla erilaisia taskuratkaisuja. Tässä postauksessa pari, joskus sitten ne muut aivoitukset.

Nosh:n Pippuricollege antoi mahdollisuuden leikitellä raidoilla. Pääntie humpsahti hieman liian isoksi, joten huivi asusteena peittää liian avonaisen kaulan. Materiaali on IHANAA ja sopii hyvin löysähköön vaatteeseen. Taskut tulivat tässä ensimmäisessä kappaleessa hieman liian alas, samoin taskupussi liian matalaksi.
  
Ikasyrin Louhikko geometrisilla kuvioillaan sopi tähän malliin myös hyvin. Muistin nostaa taskua ja mielestäni pienensin myös pääntietä...
...mutta en tarpeeksi. No, huivi kaulaan tämänkin kanssa. Muuten näistä tuli juuri sellainen, kun olin ajatellutkin.
Seuraavaksi halusin itselleni taskut, jotka jatkuvat myös takakappaleelle.  
Kankaana Verson puodin Pisaroi-kangas, ohut joustocollege.
Tästä ei tullut ihan sitä mitä tavoittelin, mietin, jatkanko kehittelyä vai annanko olla.
Lyhyemmälle laatikkopaidallekin on ollut tarvetta jo monesti, joten sellaisen kimppuun seuraavaksi. Olen kovasti mieltynyt mustalla pohjalla oleviin, sopivan värisiin, kuviointeihin. Niiden perusongelmana on vain se, että valkoinen pohjaväri paistaa läpi ja pesunukkaa nousee pintaan. Tämä pallokangas löytyi Eurokankaan palalaarista.
Takaa hieman pidempi kuin edestä.
Vihreän kaipuuta täydensin eiminkäänvärisen- neuletakin värjäämisellä. Dylonin värit ovat suosikkejani.
Selia on muuten syyskuun arvontavoiton lahjoittaja. Tämä kangas on todella kaunis, harmi, etten tilannut enenpää. Tässä kaavakokeiluna Puuhakaspajan holkkihihainen Helena-kaava. Tosin jäljellä taitaa olla vain tuo yläosa. Aika paljon kaventelin, kangasta meni siinäkin hukkaan.
Äärimmäisen herkkä kangas, kiitos Terhi Söderlund/PikkuBo tästä ihanuudesta.
Olen aiemminkin kertonut, että meillä on äitini kanssa työnjako. Hän neuloo ja minä ompelen. Sain ihania sukkia <3.




Onko tässä minun tuleva tyylini :D
NOSH:N ARVONNAN VOITTAJAT ON TAVOITETTU. Nimimerkillä Pia, voitti täällä blogissa. Onnea hänelle.

27 kommenttia:

  1. Oi miten kauniita vaatteita ihanista kankaista olet taas loihtinut <3 ihania taskuja <3 äitisi tekee ihania sukkia sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ja välitän terveiset äidilleni. Hän on ihana, kun neuloo minulle kaikenlaista.

      Poista
  2. Tuotteliasta jälleen! Luovuus tosiaan tarvii aikaa ja itsellä se tuntuu olevan kortilla sen verran, että kun ompeluaikaa saa, niin tuppaa äkkiä kaivamaan jonkun tutun kaavan esiin. Sitten illalla selailee sängyssä kirjoja, lehtiä ja nettiä ja miettii, että tuon ja tuonkin haluaisi toteuttaa tai jonkun idean soveltaa. Sitten ne on unohtuneet seuraavalla ompeluhetkellä.

    Tuo Louhikko on näistä mun lemppari. Hauskasti taskut piiloutuu kuosin sekaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja tunnistan itseni samaisesta tilanteesta. Siksi olenkin alkanut kirjoittamaan ja piirtämään inspisvihkoon ideoita muistiin.

      Poista
  3. Olipa kiva kirjoitus. Itselläni tuo oman tyylin etsiminen on myös käynnissä. Ongelmana on että kovasti viihdyn niissä perusvaatteissa mitä olen tehnyt, mutta olisi kiva saada jotain uuttakin kivaa. Laatikkopaidasta haavelen mutten tiedä onko se kuite

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :D. Aikamoista ja välillä kallista kokeiluahan tämä tyylin etsiminen on. Mutta tärkeintähän on se, että viihtyy vaatteissaan.

      Poista
  4. Voi, että miten kauniita! ja noi äitisi tekemät sukat myös aivan mahtavia!

    VastaaPoista
  5. Ompa kiva tunikan kaava. Pippuricollege sopii hyvin tuohon malliin, itselläkin on juuri tuon väristä tilattuna...ja kauniita sukkia myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, olen kovin tykästynyt tuohon pippuricollegeen. Tykkään, että kankaassa on pintaa.

      Poista
  6. Mahtavia mekkoja ja yhtä mahtavia sukkia. Kaunis värimaailma kaikkinensa. Minäkin tykkään taskuista. Minunkin pitäisi kokeilla tehdä joku tuon tyylinen tunika, jossa on upotetut taskut. Minä kun suosin monesti päälitaskuja. Ja ah, mua ahdistaa tässä töihinpaluussa tämä kaiken aikataulutus. Tsemppiä meille siihen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :). Tsemppiä sinnekin, ehkä ne aikataulut jossain vaiheessa alkavat olla jo rutiinia.

      Poista
  7. Oii miten ihania!
    Nuo upitetut taskut on kyllä kivat. Mitenkähän sellaiset tehdään?
    Kuka muuten voitti noshin lahjakortin? En ole ainakaan huomannut tietoa asiasta :)

    Tsemppiä arkeen ja hyviä ompeluhetkiä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiitos kun huomautit tuosta arvonta-asiasta, nyt olen sen tuonne alas laittanut tiedoksi. Nimimerkki Pia voitti täällä blogissa. Taskut ovat siten, että tuo sivukappale on oma juttunsa, jossa taskunpussi on jo kiinni.

      Poista
  8. Kiva kun joku jaksaa kaavoittaakin :) ja tosi ihanaa kyl toi Selian kangas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, se juurikin tarvitsee aikaa ja virkeää mieltä.

      Poista
  9. Alkoipas hymyilyttää tuo eka kappaleesi, pystyn niin samaistumaan siihen :). Mutta vaatteisiin! Ihania, ihania värejä, "yllättäen" nämä murretut sävyt miellyttävät kovastikin minun silmää! Taskulliset tunikat ovat kyllä tosi käytännöllisiä, ehkä yhden uuden voisin kotiuttaa omaankin vaatekaappiin :). En kyllä taaskaan voi olla ihmettelemättä tuota tehokkuuttasi, millä vauhdilla olet noin monta uutta vaatetta saanut aikaiseksi :). No, minä olenkin syntyjään hidas hämäläinen. Äitisi neulomat villasukat ovat aivan valloittavia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D, hidas hämäläinen olen minäkin ja samalla tavalla ihailen sinun monipuolista aikaansaamistasi. Nyt nakinkuoret ovat minun osaltani nähty ja siirryn suosiolla väljempiin malleihin. Tämä on taatusti sellainen, jota varioin eri tavalla.

      Poista
  10. Sulle sopii nää syksyiset sävyt kauniisti! Tuollainen kolmiomallinen tasku, kuin Noshin raitakankaasta ommellussa, löytyy minunkin luonnoskirjastani, mutta ei ole päässyt vielä toteutukseen.
    Mä rakastan toisaalta harmaata ja mustaa, toisaalta kirkkaita ja kylmiä sävyjä. Tällä hetkellä päällä kirkkaan pinkit villasukat, Vimman Mystical flowers legginssit (ihan kaupasta ostetut) ja punavioletti merinovillainen paita jolla saa juuri pepun peittoon, jos vaikka pitää mennä ovea avaamaan :D Mieliaslan mukaan lisään väriä asunn, joskus ei ollenkaan, joskus päästä varpaisiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihana ideologia sinulla pukeutumisen suhteen. Tuo kuvailemasi vaatekokonaisuus voisi hyvinkin olla myös minun päälläni :D

      Poista
  11. Ihania, kauniita vaatteita! :) Kaikki taskut näyttää kivoilta.

    VastaaPoista
  12. Kivoja taskukokeiluja, ikasyrin kankaasta valmistettu näyttää hirmuisen kivalta. Jotenkin veikeä. 😊 kyllä ne syksynvärit hiipivät sieltä. ☺

    VastaaPoista
  13. Upeat tuotokset! Ja nuo taskut! Täällä toinen ope, joka mielellään pukeutuisi samankaltaisiin vaatteisiin. Kaavoista olisin erityiskiinnostunut! Jos jossain vaiheessa haluaisit myydä kaavaa, niin täällä käsi ylhäällä!
    suvi.sankinen@gmail.com

    VastaaPoista
  14. Minä tykkään kyllä kaikista sinun tyyleistä:) Se on nimittäin ihan mahtavaa, kun uskaltaa kokeilla monipuolisesti eri malleja, värejä ja kuoseja. Sitä kautta se oma tyyli löytyy. Tosi kivoja kaavoituksia ja taskuratkaisuja, kauniita tunikoita ihanista kankaista. Erityisesti tuo mustapohjainen kuosi, just mun värit<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tässä kokeilussa on kyllä huonotkin puolensa, vaatekappaleita kertyy. Tosin pääsin prototyypeistä sukkelaan eroon kirpputorilla! Nyt alkoi sitten vaatekaapin täydennys uudestaan.

      Poista

Kiitos, kun kommentoit :)