sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Huhtikuun loppu+ arvontaa

Huomaan, että usein postaukseni julkaisu tapahtuu sunnuntai-iltana. Tähän on varmasti monta syytä. Takana viikonloppu, jolloin on mahdollisesti saanut jonkun kasan ommeltua ja kuvattua. Sitten on kuvien valinta ja muokkaus, johon minulta kuluu aikaa. Luulen, että teen jotakin ihan hölmöjä juttuja siinä välissä, mutta kun en muutakaan keinoa keksi. 

Huhtikuun postauksella kutsutaan kesää lähemmäksi, peipponen jo pongattu pihapiiristä. Tällä hetkellä kuitenkin sataa taivaan täydeltä räntää ja koko viikko vappu mukaan lukien näyttää hyiseltä. Kuvauksen jälkeen vaatteet on viikattu vaatehuoneen "kesävaatehyllylle" odottamaan käyttöä. 

Huhtikuussa tähän mennessä mukana olleet blogit ovat Kotikutoista, jossa suloinen mekkonen Paapiin kankaasta, Liljatar on taas aivan ilmiömäinen erilaisten voimistelupukujen tekijä. Katja ja Kakarat- blogissa on selkeä tyyli niin vaatetuksen kuin sisutuksenkin suhteen. Korukoukussa ja muussa- blogissa on kaksi sivustoa, toinen keskittyy koruihin ja toinen ompeluksiin. Villa Kiana ei onneksi antanut tässä kuussa periksi, vaan teki upean hupparin. Kaksoisneulasta- blogissa on Frozen- huumaa ja Pikkuakan tilkkuvakassa on huumaavan vihreä huppari sekä hurja vonkale. Ihaniterävelsin- sivustolla on värjättyä Nappinjan kangasta, näyttää hyvältä! Villanannan ideointi ei petä tälläkään kertaa ja kesän lempeitä tuulia odotellaan siellä. Hanna MI on taituroinut ihania lintuja sirkuttamaan sisätiloihin. Vaapulan haasteeseen pääsen itsekin tässä kuussa mukaan (en pääsekään, olen viikon myöhässä), siellä rokataan tyttömäisesti. Norpan kotona on tehty Mekkotehtaan Vilman kaavalla parikin mekkoa.Oili kirjoittelee ajatuksia Saksasta, siellä on vihertänyt paljonkin. Unelmallinen on luonut samasta kankaasta ylä- ja alaosan, toimii! Instagramissa #Mekkomeren ihanan vihreän juhlapuvun bongasin, #mniemi teki ihanan pitsihameen, #saanpas on niin tuottelias, etten perässä pysy :D. #outi.a on tyydyttänyt niin tyttären kuin miehenkin vaatetarpeet, #nuppuneula taituroi ihanan uimapuvun. #oili_ajatuksiasaksasta on tehnyt Art Gallery Fabricin kankaasta ihanan yöpuvun. #maijaeinon tyylitaju on taattua laatua ja #onninna1 on vaatettanut nuken.

Asiaan. Ensimmäisenä tutustutaan  Ainolan kankaista tehtyihin vaatteisiin. Ainola tarjoaa toisen tämän kuukauden arvontavoitoista  (toinen tulee Instagramiin).  Ainola tuottaa kotimaisten suunnittelijoiden suunnittelemia kankaita. Olen sieltä löytänyt monta suosikkia. Tällä hetkellä minua kutkuttaa Tarina-trikoo ja Vyyhti- trikoo tummapohjaisena. ja Siellä on muuten pala-ale, kannattaa kurkata tarjonta.

Värikäs Viidakko-trikoo (Elina Antila) kolahti heti. Siinä on hauska asettelu ja väritys. Tästä on ollut myös mustavalkoinen versio.
Viime kesänä ihastuin holkkihihaisiin kesävaatteisiin ja nyt sitten päivitin niitä uuteen kokoon. Ei ehkä ihan paras malli meidän neidille, mutta kiva tehdä välillä näitä "hihattomia". Ylälantion kohdalla kulkee nauhakuja, vaikka tässä mallissa ei kauheasti tarvitse vaatetta kiristellä. Caprit ovat Vaaka- trikoota Ainolasta.
Vaaniminen väsyttää.
Pehemiältä puolestani hankin kesää silmällä pitäen PikkuBO:n (Terhi Söderlund) suunniteleman digiprintin nimeltään Merihevonen. Printti on n 60 cm korkea ja kuvio ihanan iso. Tosin mallia piti hieman tuumailla, että sain käytettyä mahdollisimman hyvin kuvion.
Holkkihihaisilla mennään, itselläni uusimman Burdan tunika ja tytöllä sama kuin Viidakossa. Tosin leikkausvirheen ja nuukailun takia, siitä taisi tulla heti kättelyssä liian nafti.


Takana tuollainen nauha, joka pitää mekon päällä.
Hyrr, kylmä!
Sivussa on taskut ja kavensin helmaa alaspäin vielä lisää, jotta sain vaatteesta oikean muodon esiin. Kuvassa vähän värihifistelyä.
Tästä tuli kyllä kesän lempivaate!
Give me five :)
Messuilta ostin Indie Fabric:n osastolta Käpysen Riikinkukko luomujerseytä ja Sulat- jerseytä. Siinä toinen puoli on turkoosin sävyistä ja toinen violettia. Tyttö valitsi kankaat itse ja kesämekko oli toiveissa. 
 Kangas on tukevahkoa, joten aluksi tuo saumakohta jäi pömpölleen. Tein yläosaan etukappaleelle laskokset ja taakse sisäänotot ja kavensin helmakappaleita. Näin harteille ja rinnanympärykseen jäi tilaa, mutta tuosta saumakohdasta tuli sirompi
Kaikki lämpösäteet talteen!
Tämä vaate on nyt kaikista vihrein. Verson puodin Liitutaulu, niin kiehtova kuosi ja väristäkin tykkään! Uskon edelleen vihreän nousuun ja tämä kangas saattoi olla aikaansa edellä niin värin kuin kuosinkin suhteen. Puseron mallissa ei mitään ihmeitä tällä kertaa.
Sitten se ARVONTA. Tämä vaate ei ole vihreä, mutta kuosin näet tästä:
Ainola lahjoittaa arvontavoitoksi yhden metrin (1m) tätä Annika Nykäsen suunnittelemaa Pyryharakka- kuosia VIHREÄNÄ. Kangas läheteään Ainolasta, joten arvonnan päätyttyä  ilmoitan yhteystietosi sinne. Arvontaan osallistut kommentoiden tätä postausta ja kertoen kesävaatetussuunnitelmistasi.
Arvonta alkaa nyt ja päättyy vappuaattona klo 18.00. 
Onnea matkaan!
Meinasin osallistua Vaapula-blogin haasteeseen, mutta se meni jo :D

52 kommenttia:

  1. Tuo merihevos-kuosi oli kyllä minun mieleen! Myös malli sinun tunikassa on kiva, itsellä ei vielä ole tuota uutta Burdaa käsissä :) Myös Liitutaulu-kuosista tykkäsin! Hassua katsella teitä aurinkoisissa kuvissa, kun räntää tosiaan tulee taivaan täydeltä. Mulla on kesän mieleisimmät vaatteet caprit tai sen tyyliset ja t-paita, mutta yksiäkään capreja en ole itse ommellut. Jospa se olisi tämän kesän haaste? Vihreän värihaasteen selvitin itsekin Frozen-mekolla, sellaisia tuntuu olevan nyt vähän joka puolella :)
    Outi

    VastaaPoista
  2. Heh, minullakin oli värikästä viidakkoa. Olin suunnitellut siitä Onniliinille kevät/kesävaatteita, mutta kävikin niin että koko kangas meni pipoihin. Ensin halusi oma poika, sitten kummipoikaa jne. No, tuli mukavan värikkäitä pipoja kevättuuliin. :) Ihania kuoseja olet kyllä löytänyt ommeltavaksi. Ihailen sinua, kun saat tehtyä aina näistä uusista kuoseista. Mulla ne jäävät aina marinoitumaan. Niin, mitä kesävaateompelussuunnitelmia? Vanhimmalle pojalle pitäisi ommella kasa teeppareita, neidille jonkunlaiset kesähousut ja Onniliinille tietenkin kaikki, kun mikään viimekesäinen ei mahdu päälle ja vanhoja ei ole jemmassa. :)

    VastaaPoista
  3. Aivan ihanat vaatteet! Ja nuo värit <3 Kesävaatesuunnitelmia en ole vielä ehtinyt miettimään..hmm shortseja ainakin pitäisi tehdä, kun viimevuotiset on varmasti jo käyneet pieniksi. Toivottavasti tänä kesänä olisi paljon shortsikelejä :)

    VastaaPoista
  4. Ihania vaatteita! 1vee pojalle pitäis tehtailla kaikki kesä vaatteet ja isommille jotain myös. Tekemistä riittäis! Mukana arvonnassa. esallanne@gmail.com

    VastaaPoista
  5. Ihania. Kankaita löytyy itselläkin värissä jos toisessa, pitäis vaan ruveta hommiin. Mukana arvonnassa.

    VastaaPoista
  6. Nuo tytön raitacaprit on tosi mageet! Samoin tuo riikinkukkomekko on ihana:). Mun kesävaatesuunnitelmat saivat potkua viime viikon Marimekon Ysmy-myynneistä: mukaan lähti ainakin neljää erilaista mekkokangasta itselle ja tytölle hauskaa eläinkuosia, jossa oli mm.flamingoja ja seeproja. Monenlaista kesämekkoa on siis suunnitteilla. Ja tytölle täytyy varmaan tehdä tuollaiset samanlaiset raitacaprit :). Tässä samalla linkki omiin vihreisiin ompeluksiini huhtikuulta Glamouria arkeen-viehkeän vihreitä mekkoja. Ja siis osallistun arvontaan!

    VastaaPoista
  7. Ihania vaatteita olet taas ommellut! Aion ommella kesäksi hihattomia, lyhythihaisia ja mekkoja. Ainakin =D Mukana arvonnassa jälleen.

    VastaaPoista
  8. Mukana arvonnassa :) Kesäksi tarkoitus ommella pojalle t-paitoja ja trikoita, itselle hihattomia mekkoja. Osa on jo alotettu ja vähintäänkin suunniteltu ;)
    Kiva toi edellisen postauksen kidemekko!
    ida.hallami at gmail.com

    VastaaPoista
  9. Tätä blogia on aina NIIN ilo lukea, taaskaan se ei pettänyt...
    Kesävaatteet valmistuvat tasaiseen tahtiin, pikku-ukolle teeppareita, rinsessalle tunikoita/mekkoja , ja itselle ilmavia mekkoja, muutama retro lakana odottaa ompelua....
    Vihreästä pyryharakasta tulisi molemmille lapsille jotain samisvaatetta:-)

    VastaaPoista
  10. Uskon lujasti, että tuleva kesä on lämmin. Niinpä aion ommella hellemekkoja, hellepaitoja ja parit shortsit. T-paitoja tarvitaan ympäri vuoden, joten sitä pinoa olen jo päivittänytkin. Holkkihihat oli kiva muistutus.

    VastaaPoista
  11. Sekalaiset on ajatukset kesävaatteiden osalta. Tehdäkö sitä,mistä itse tykkään,vai sitä mistä lapset tykkää. Sortseja ja capreja nyt ainakin.

    VastaaPoista
  12. Onpa nättejä vaatteita, varsinkin tuo riikinkukko tunika oli mainio! Niin ja merihevosvaatteet! Mun tarvis saada aikaiseksi tytöille jotain kivoja tunikoita ja kesähameita. Ehkä joku t-paitakin olis kiva tehtailla...

    VastaaPoista
  13. Kauniita kukkamekkoja olen ajatellut ommella kesäksi :)
    minuhno@gmail.com

    VastaaPoista
  14. Ihania ompeluksia taas on Hommahuoneella tehty. Kauniin kesäisiä. Jospa niille olisi paljon käyttöä tänä kesänä! Olen myös mukana huhtikuun teemaväreissä. Pitäisi vielä viimeiset langat päätellä ja kuvata ja laittaa instan puolelle. Mukana arvonnassa myös!Eskarityttöni on aina hyvin kiinnostunut, että mikä on kuukauden teemaväri ja mitä silloin aion ommella.

    Kesävaatteita. Niitä on suunnitelmissa tyttösille tehdä. Ehkä jotain jopa itselle. Keltaista ensi kuussa, Harmaata perhostrikoota on jemmassa, samoin hentoa roosaa. Niistä ainakin pirpanoille kesämekkoja ja tunikoita. -Rusetiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko sulla jokin kaava tuohon holkkihihaiseen tytön mekkoon? Ois just niin passeli malli meidän typsyille. Kyselee Rusetiina

      Poista
    2. Tehtaamo- Blogin ohjeilla tein tämän ihan peruspaidasta. Tuo vyötäröosuus sitten sovituksen jälkeen oikealle kohdalle :)

      Poista
  15. Kerkesin jo aloittaakin kesävaatteiden ompelua jonkun verran, mutta ehdottomasti vielä pitää ommella itselleni joku hellemekkonen ja kuopus toivoisi myös toppeja/ shortseja lisää.

    VastaaPoista
  16. Olen myös tykästynyt holkkihihoihin, menee vähemmin kangasta myös. Ihanat kuvatkin taas, puhumattakaan vaatteista! Merihepat on hieno ja raikkaan värinen. Sinulle sopii vihreä punaisten hiusten kanssa hyvin.

    Minulla olisi paljon kesäommeltavaa! T-paitaa, mekkoa, shortsia, capreja lapsille. Itselle myös mekkoja lisää. :)

    VastaaPoista
  17. Oletpa sinä taas ahkeroinut :). Tuo vihreä paita on kaunis, pidän myös sen sävystä. Mulla on saman sävyisestä vihreästä Marimekon pellavasta itselle tulossa kesäksi simppeli mekko, hihat vielä uupuu. Uusille kesävaatteille ei ihan hirveästi ole tarvetta, itselle on tulossa kuitenkin tuon em. mekon lisäksi ainakin tummansininen hame sekä kukallinen toppi :).

    VastaaPoista
  18. Kunhan ehdin kaapin siivoukseen ja pääsen kangaskasoihin, niin varmaan joku uusi pusero itselle.
    Välttämättä en tarvitse, sillä muistan syksyistä puseropinoa....

    VastaaPoista
  19. Vau, miten ahkeraa :) Ihana tuo riikinkukkokangas! Itse olen toivottoman hidas näissä vuodenaikaisvaihtelussa eli kesävaatteita ompelen (loppu)kesällä jne :D Haaveissa olisi jotain puuvillaisia toteutuksia Mekkotehdas aikuisille -kirjasta, tosin saa nähdä, miten tuo pötsin koko kesän aikana kasvaa, että täytyykö näiden käyttö sitten siirtää ensi vuodelle vai valita malleja uudelleen. Ja vaikka mekoista aina haaveilen ja niitä toisten päällä ihailen, niin päädyn kuitenkin itse usein siihen t-paitalinjaan. Isommalle pojalle voisi ommella jotain t-paitoja ainakin. On sen verran venähtänyt nyt yhtäkkiä, että niitäkin varmaan tarvitaan. Ensin kyllä ihan pitkähihaistäydennys akuutimpi tarve.

    VastaaPoista
  20. Ihania ompeluita ihanista kuoseista! :) Kesäksi olisi kiva ommella itselle joitakin mekkoja ainakin..

    VastaaPoista
  21. Taidokkaita ompeluksia olet taas tuottanut:) Mulla koneet olleet hyllyllä kuutisen viikkoa remontin takia ja arvaatkos mitkä vieroitusoireet alkaa olla??? Niitä lievittämään olisi mukava saada metri tuota Annikan suunnittelemaa kangasta :) Toki aika monta metriä odottaa tuolla hyllyillä ja kasseissakin ompelemista. Mekkoja ainakin pitää saada itselle ja tyttärelle!

    VastaaPoista
  22. Ihana tuo riikinkukkomekko ja tämä Pyryharakka-kangas. Tarkoitus olisi pojalle ommella housuja ja pitkähihaisia paitoja.
    s.kansakoski(at)luukku.com

    VastaaPoista
  23. Ihania vaatteita. Kesävaatteita ei ole vielä kerinnyt miettiä mut jotain isompaa täytyy aina hankkia lasten kasvettua.. texas-86 (at) hotmail.com

    VastaaPoista
  24. Kivoja vaatteita ja kuoseja, jälleen kerran :). Itse en ole edes vielä ajatellut kesävaatteiden ompelua.

    VastaaPoista
  25. Tosi nättejä ompeluksia ja kankaat hienoja.
    Ommella täytys tunikoita ja pikku miehelle jotain .
    tyttiklemetti@luukku.com

    VastaaPoista
  26. Ihania kankaita kaikki tyynni <3
    Jos voitto osuu kohdalle minut tavoittaa spostista
    aamuntytto@gmail.com

    VastaaPoista
  27. Oot kyllä taas kerran aivan ihania vaatteita lohtinut ♡♡♡
    Toivottavasti onni potkaisee ja 3mos pojat vihdoin saavat kauan kaipaamansa pyryharakka paidat 😀 kun ei tämä äiti ole vielä päässy tilaukseen asti...
    nuppunen81@hotmail.fi

    VastaaPoista
  28. Viime tingan vihreät koko kuun postauksessa ;) http://liinapolku.blogspot.fi/2016/04/vihrea-huhtikuu-valitoineen.html?m=1

    Mä oon ihan koukuttunu haasteeseen ;)

    Ja palkintokin kelpaisi :D blogista tavoittaa ;)

    VastaaPoista
  29. Kyllähän noita kesäkankaita on jo jemmattuna, mutta vielä yksi mahtuisi mukaan...! loytoni at gmail.com

    VastaaPoista
  30. Lapsille menee valitettavasti vielä paljon viime kesän vaatteita, joten kovkn paljon ei äiti pääse ompelemaan. Jotain herkkuja silti kangaskaapista löytyy kesää varten. Kesähattuja olen nyt väkertänyt ja tehnyt testejä. Ne taitaakin olla tälle kesälle se tarpeellinen ompelus. tiiu18@gmail.com

    VastaaPoista
  31. Blogiasi kurkin säännöllisen epäsäännöllisesti ja olen ihastunut taitoosi tehdä viimeisteltyjä ja kauniita vaatteita! Liitutaulun vihreä väri on ihana! Kesäksi itse aion ommella lapsille esim. kierrätyshengessä vanhoista t-paidoista shortseja.

    VastaaPoista
  32. Aikalailla kesän vaatteet on kahdelle vanhimmalle jo valmiina, pienimmäisen tilanne pitäisi vielä tarkistaa. Voisi vaikka sortsihaalarit ja pari teepparia vielä valmistua.

    VastaaPoista
  33. Siellä ollaan oltu ahkeria:) Upeita kesävaatteita, näissä kauniit kuosit pääsee kyllä edukseen! Nyt voikin jo kesä tulla:) Tähän huhtikuun(kin)haasteeseen olisi ollut niin kiva osallistua, vaikka vihreä ei kuulukaan lempiväreihini. Kävin nimittäin hiljattain värianalyysissä ja vihreää minulle ehdottomasti suositeltiin, tämä haaste olisi ollut hyvä syy kokeilla jotain uutta:) Oh, kesävaatesuunnitelmia, niitä on paljon, mutta niin vähän aikaa toteuttaa:D Mutta ykkösenä listalla olisi ainakin pellavapaita itselle uudella tekniikkakokeilulla sekä pellavamekko. Sitten vielä yksi mekko, ja kolmaskin mekko..:D Ja arvonnassa mukana tietysti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ONNEA! Random number generator valitsi sinus arvonnan voittajaksi. Laitan viestiä sinulle. Kangas löytyy Ainolasta :)

      Poista
  34. Googlettamalla pyryharakkaa päädyin blogiisi, ihania vaatteita olet tehnyt. Itse aion tehdä pyryharakasta mekon lapsenlapselleni (jota kankaan nimi hyvin kuvaa :) ) Terveisin Tiiti

    VastaaPoista
  35. Ehdin sentään vielä mukaan haasteeseen. Tässä omat vihreäni : http://vaateviidakko.blogspot.fi/2016/04/huhtikuun-varihaaste-vihrean-savyt.html Toivottavasti olen mukana vielä arvonnassakin. Ihania, kauniita ja hauskoja asuja sinulla ja pikku- neidillä. Upeita kankaita kerrassaan !

    VastaaPoista
  36. Ihania ompeluksia sinulla taas. Meillä tarvitaan kesäksi mekkoja lyhyillä hihoilla, niin äidille kuin tyttärillekin. Lisäksi tarvitaan muutama kesäisempi imetyspaita/toppi ja pojallekin jotain sortsien tapaista voisi ommella.

    VastaaPoista
  37. Vau, todella upeita! Itse aijon ommella pojalleni kesävaatteita, mm. t-paitoja :)
    ameliarose211@gmail.com

    VastaaPoista
  38. Ihania vaatteita ja aivan mahtava kangas tuo liitutaulu! Kesävaatesuunnitelmina on tehdä lapsille t-paitoja ja legginsejä.
    hunza86@suomi24.fi

    VastaaPoista
  39. Juuri hain postista ihanan kesäiset Paratiisin puutarhat ja niistä tulee jotain itselle, kunhan raaskisi leikellä :D
    sanstryy(at)gmail.com

    VastaaPoista
  40. Shortseja tarttis ommella, toivottavasti tulee myös sellaisia kelejä :)

    VastaaPoista
  41. Sinä olet kyllä ihan mahdottoman tuottelias ompelija! Ihania kesäisiä vaatteita :). Minun pitäisi lähinnä pojalle ommella kesävaatetta, joitakin housuja ja takki ainakin. T-paitoja meillä kaappi pursuaa, joten niitä ei tarvitse. Itselleni olisi kivaa saada myös takki aikaiseksi, mutta taidan tyytyä kaupan valikoimiin tämän aikapulan vuoksi. Arvonnassa siis mukana :).

    VastaaPoista
  42. Voi mikä ihanuus tuo Verson liitutaulu-paita!
    Kesäkankaita on jo iso pino, kun vaan ehtisi vielä muuttaa ne vaatteiksi tyttärelle joka toivoo edelleen haalarimallisia vaatteita ja itselle muutamaksi mekoksi ja akuutti tarve olisi myös kevyille ilmaville paidoille.

    VastaaPoista
  43. Pienen pojan kaikki kesävaatteet on suunnitelmissa ommella, vähän jo aloittelin shortseilla ja t-paidoilla. Toivottavasti niille on tänä kesänä paljon käyttöä!
    ooti-@suomi24.fi

    VastaaPoista
  44. Minun kesävaate suunnitelmiin kuuluu ainakin mekkoja ja lisää mekkoja :) Unelmallinen kerkesi myös kuukauden värihaasteeseen mukaan http://unelmallinen.blogspot.fi/2016/04/nurinkurin.html

    VastaaPoista
  45. Niin upeita vaatteita taas! Omissa ompeluissa kesävaatteet tosiaan vasta suunnittelun asteella... Ajattelin aloittaa pikkuneidin 3-v mekosta, koululaiset tarvitsevat shortseja ja teeppareita. Jospa tänä viikonloppuna pääsisi jo alkuun.

    VastaaPoista
  46. Oi miten tykkäänkin tuosta Verson liitutaulukuosista ja kyllä oot tosiaan tuottelias! Ei voi ku ihailla. Mulla on vaikka mitä suunnitteilla mm. omia mekkoja, lapsille sortsia ja teepparia ja vauvalle romper. Saa nähdä mitä todellisuudessa valmistuu...

    Vielä kerkesin vihreään haasteeseen mukaan. Täällä pikkuneidille päntsit: https://cause2wear.wordpress.com/2016/04/30/diy-vauvan-frillahousut-frill-baby-pants/

    VastaaPoista
  47. Olet kyllä ahkera! Minäkin ehdin vielä vihreisiin :) http://jumiblogi.blogspot.fi/2016/04/kotoisaa-vihreaa.html

    Kesälistalla on itselle jokunen t-paita ja vauvalle lyhythihaisia pari kappaletta :) Isompi kaveri tarvitsee melko varmasti shortsit myös

    VastaaPoista
  48. Viime hetkillä mukana vihreisiin :) Oma vihreä osuus myöskin viime hetkikllä :) http://operaatiooivallus.blogspot.fi/2016/04/kevaisen-vihreaa.html
    Kesäksi kasvavat pojaat tarvitsisivat uuttaa vaatetta ja etenkin shortseja. Ja itsellä ei kai kesämekkoja voi olla liikaa :)

    VastaaPoista
  49. Hiukan myöhästyin, kun olin nuorison kanssa pelaamassa. Tässä mun vaatimaton vihreä postaus: http://paapuuri.blogspot.fi/2016/04/vahan-jo-vihertaa.html

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit :)