sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Mustaa ja valkoista+ arvontaa

Musta ja valkoinen, tummuus- ja vaaleuskontrastin ääriesimerkki. Se on samalla ehdoton ja ankara, mutta myös yksiselitteinen ja selkeä. Puhun mustasta ja valkoisesta väreinä, vaikka väriopillisesti ne eivät niitä ole. Musta muodostuu valon ja sitä kautta värin puutteesta. Se imee itseensä valoa, eikä heijasta siitä mitään takaisin. Valkoinen puolestaan sisältää kaikki värit. Mustaa pidetään hienostuneena, voimakkaana ja arvoituksellisena värinä, valkoinen puolestaan on viattomuuden, puhtauden ja suojelemisen väri. 

Itse pidän mustavalkoisesta, vaikka ihmisenä en niin mustavalkoinen olekaan. Tykkään yhdistellä mustavalkoiseen, jonkun väritehosteen, jolloin molemmat osapuolet (muva ja väri) pääsevät hyvin oikeuksiinsa. Välillä siihen riittää vain oma pää :)
Ensin ajattelin, että mittaan kaikki mustavalkoiset kankaani, mutta en uskaltanut, sillä niitä on paljon! Tällä hetkellä suurin esteeni niiden ompelemiseen on sopivan kaavan puute. Mittasuhteeni ovat mielenkiintoiset ja varsinkin hihan ja olan istuvuus on tuottanut harmaita hiuksia. Nyt asiaan on tulossa korjaus, sillä päätin teettää itselleni peruskaavan. Nautin siitä, että saan vain seisoa ja toinen katsoo, mitä pitää tehdä. Itselle sovittaminen syö naista :D.

Mutta nyt sitten tarjolla kaikenlaista, osa on valmistunut aiemmin, mutta en ole vielä tänne asti niitä saanut. Ensimmäisenä kaavakokeiluna Tyyne-Esterin Aini-paita. Tätä on jo luvattoman paljon pienennetty, jotta sain hihan jotenkin istumaan. Ongelmani on laaja rintakehä, leveät hartiat ja olkalinjan eteenpäin kääntyminen. Jotta rinnanympärys olisi tarpeeksi suuri, on se muualta jo aivan liian väljä.  Kaavassa ei siis mitään vikaa, kohteessa kyllä.
 Kankaina Pehemiän Veska ja Verson puodin raita, jota toivon joskus saavani lisää! Vartalotyypiksi luonnehtisin itselleni YH.
Periaatteessa osaan kyllä itsekin piirtää kaavoja ja olen sitä aikoinani paljon tehnytkin. Syksyllä olin kurssilla ja siellä piirrettiin peruskaava +8 väljyyksillä joustamattomalle kankaalle. Seuraava on proto kuosituksestani, seuraavaan muotolaskoksen paikkaa vaihdettiin. Tässä materiaalina joustofrotee Metsolasta. 
Väljä, mutta varsin sopiva ja mukava.
Koska hihat tuottavat ongelmia, päätin oikaista ja kehitellä jotain muuta odottelun ajaksi. Pehemiän Babushka roses ja valehame, kaavoitus oma valmisvaatetta mukaillen.
Vihdosta viimein sain aikaiseksi tuon pääntien halkiokokeilun! Onneksi, sillä tykkään siitä ja erilaisia halkioita onkin jo syntynyt erilaisia.
Tarvitsin myös mustan, hieman pidemmän neuletakin. Tämän(kin) hihojen kanssa meni hermot. Kangas on Eurokankaan merinovillaa, joten halusin edes jotenkin onnistua. Aika perus, ei edes kiinnitystä.
Seuraava on valmistunut jo aiemmin. Yksi neuletakkikokeilu tämäkin, Paapiin Rondo- neulos.
Seuraavaksi päästäänkin printtien pariin. Miiinullekko- blogin Julia on suunnitellut Nappinjalle kasan hienoja printtejä. Edellisessä postauksessani olikin niitä ensimmäisiä lasten vaatteissa. Nyt oli sitten isompien ihmisten vuoro. Talvilomani päätteeksi suunnistin kohti Ommellisen Liisan ullakkoa, myös Julia oli siellä. Ihanan virkistävä ja energisoiva viikonloppu, aika suorastaan kiisi. Olen hidas hämäläinen, joten määrällinen saldo jäi vähäiseksi näihin kahteen taituriin verrattuna. Yhteisenä teemana kuitenkin oli yksi printti, josta kukin paidan tempaisi. Kameran sarjatulitus sai aikaan hillittömän naurukohtauksen.
Kuva Ommellinen
Kaavana sama kuin Babushka Rosessa, helma erilainen. Kaverina printillä Käpysen betoniromua.

Savattarille tarjoutui myös mahdollisuus ylläripakettiveiviin. Paketti tuli Nappinjalta ja sen sisältönä oli kolme printtiä. Tässä yksi, kaksi muuta odottaa vähintäänkin sitä kaavaa. Ajatuksena oli tehdä löysä paita, mutta siitä ei tullut tarpeeksi löysä, joten aloitin muokkaamisen. Sanoisin, että olen sinnikäs. Purin tämän kolme kertaa! Lopputulos kohtuullinen, mutta liian pieni ry...taas.
Samaisena iltana sain paketin Versolta ja siellä on muva Ruusuhuivia! Halusin sen kaveriksi, en ennättänyt pestä, joten riskillä mennään. Ihanat yhdessä!
Taakse raitaa, olisi voinut olla kyllä ruusuhuiviakin.
Mainitsinkin tuolla tehoväreistä mustavalkoisen parina. Tytön setissä yhdistyvät niin muva kuin vastaväripari punainen-vihreä.
Kankaat ovat Koot.fi, vihreä resori jostakin.
Kankaat, joissa on kissoja, koiria tai hevosia, ovat aina mieluisia.
Onneksi hän tykkää väreistä! Yläosan kaavana OB:n Gissa vem 1/16.
Vieläkö olet täällä? Hyvä, sillä nyt lähtee käyntiin taas arvonta. Tämän kuun arvontavoiton lahjoittaa KOOT.fi. Kati on värikäs ja uuttera ihminen, jolla on todellinen karkkikauppa Varkaudessa. Hän suunnittelee kuoseja ja valmistaa/valmistuttaa ihanista kankaista myös vaatteita. Kaavojakin heiltä löytyy. Materiaaleista ja niiden laadusta hän on hyvin tarkka ja ihania kankaita häneltä olenkin hankkinut.


Voittona siis reilu metri mustavalkoista Noitarumpua ja mukaan lähtee myös puolen metrin palaset mustaa ja valkoista resoria. Kankaat ovat minulla,  joten jätäthän osallituessasi yhteystietosi, jos niitä ei profiilistasi löydy.

Kysymys: 
Jos sinun pitäisi yhdistää kankaaseen kaksi väriä, mitkä ne olisivat?

Arvonta alkaa NYT ja LOPPUU sunnuntaina 13.3.2016 klo 19.00
Onnea arvontaan ja hempeää kevään odotusta!
Tämä ihana Perhe-kangas on Pehemiältä <3

87 kommenttia:

 1. Ihania musta-valkoisia, minun lemppari yhdistelmä. Mukana arvonnassa

  VastaaPoista
 2. Ihania! Tuo Babushka on kyllä niin ihana kuosi, tähän väriin en olekaan aiemmin törmännyt.. Arvonnassa mukana!

  VastaaPoista
 3. Musta ja valkoinen toimii kyllä aina. Hullutkin printit rauhoittuu mu-va-sävytyksellä. Mukana arvonnassa jee.

  VastaaPoista
 4. Siis täällähän oli kirjoitus täynnä toinen toistaan ihanampia mustavalkoisia! Mua on jotenkin alkanut vasta viime aikoina kiehtomaan tuo voimakas kontrasti, ja tykkään että se käy minullekin vaikka olenkin semmoinen "väritön" muutoin ;) En osaa päättää mikä näistä ois ihanin, tuo Pehemiän Veskakin on mennyt ihan ohi minulta, todella kiva kuosi! Ja nythän se veivipaita näyttää istuvan hyvin, sinnikkyys kannatti!

  Outi

  VastaaPoista
 5. Normaalisti sanoisin varmasti musta ja valkoinen, mutta nyt harmaan ja vaaleanpunaisen yhdistelmä viehättää :-).

  VastaaPoista
 6. Ihania vaatteita sinulla! Minulla ry on taas pienempi verratttuna vaikka lantioon, että ei kiva tätäkään kaavoittaa. Mutta helpompi kyllä. Minäkin tarvisin työpaidaksi tuommosen, että en ole aamu immeinen.
  Tuosta noitarummusta oon haaveillut, mutta en ole raskinut ostaa. Tekisin siitä veljelle paidan. On suomalainen junttimies.. :) Yhdistäisin siihen kirkkaan sinistä ja punaista.

  VastaaPoista
 7. Ääk, kaksi väriä?? Eka, mikä pompsahti mieleen oli vaaleanpunainen. Sen kaveriksi sopisi hyvin harmaa. Oikeastaan visiokin syntyi jo, joten olisi ihan suotavaa jos arpaonni osuisi kohdalle :D

  dobermami@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Aivan ihania vaatteita olet taas ommellut! Ollapa yhtä tuottelias... mutta eiköhän tämänkin kuun värihaasteeseen jotain valmistu. Mustavalkoiset pilvet ja raidat odottavat ompelupöydällä. ;)

  VastaaPoista
 9. Aivan huikeita vaatteita taas! Tuo Gissa vem taitaakin lähteä kokeiluun seuraavaksi. Noitarumpuun yhdistäisin valkoista ja oranssia :-).

  VastaaPoista
 10. Mustavalkoinen toki, sen lisäksi vaaleanpunainen tai pinkki yhdistyy kivasti omenan vihreään tai minttuun, violetin yhdistän mieluiten vihreään tai harmaaseen. Yhtä väriparia ei pysty valitsemaan, on niin käyttötarkoituksesta, vuodenajasta ja mielialasta kiinni. :)

  VastaaPoista
 11. Upeita mustavalkoisia ompeluita, ei kuvista huomaa, että kaavoituksessa olisi ollut ongelmia. Noitarumpuun yhdistäisin keltaista ja turkoosia.

  VastaaPoista
 12. No huh, tässähän on kuukauden postausainekset yhdessä päivityksessä! Ihan mieletön määrä ja tosi kivoja kaikki. Ruusupaita on ehdoton suosikkini. :)

  VastaaPoista
 13. Mu-pinkki sekä va-turkoosi. Mutta myös mu-va toimii aina ;) puikoiltapujonnu(ät)gmail.com

  VastaaPoista
 14. Väriyhdistelmäsuosikit vaihtelee kausittain ja tämän hetken suosikkini on harmaa -minttu <3

  VastaaPoista
 15. Kiitos aivan ihanasta ja inspiroivasta blogista ja täytyy myöntää aivan koukussa olen. Kiitos! Noitarumpuun yhdistäisin keltaista ja valkoista.

  VastaaPoista
 16. musta ja valkoinen!
  ihania ompeluksia!!

  VastaaPoista
 17. Mustavalkoinen on todella toimiva yhdistelmä. Mutta näitä värejä ja yhdistelmiä miettiessä oranssin ja vihreän liitto houkuttelee. Ja tämä värihaaste on kummasti vaikuttanut minuun, viikonloppuna metsästin sinistä tapettia vaikken niin pidä sinisestä :)

  VastaaPoista
 18. Yhdistäisin kankaaseen viininpunaisen ja harmaan. Tuo Nappinjan printtipaita on tosi hieno! Minullakin on tuota Ruusuhuivia odottamassa oikeaa kohdetta. :) Missä muuten teetit peruskaavan? Sellainen olisi kyllä hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tässä vielä sähköpostini jos Onnetar suosii :) pajari.maija@gmail.com

   Poista
 19. Ihania!! ♡♡ Musta ja valkoinen taitaa olla mun lempparit myös. :)

  VastaaPoista
 20. Musta ja lila, tehokas yhdistelmä. Hyvänä kakkosena musta-valkoinen
  arhipainen@luukku.com

  VastaaPoista
 21. Käsittämättömän ahkerasti olet ommellut ja saanut aikaiseksi ihania vaatteita! Kateeksi käy ;) Jos tekisin kankaasta 14v. pojalleni, niin ydistäisin siihen meleeratun keskiharmaan ja valkoisen, jos itselleni, niin oranssihtavan tomaatin punaisen ja valkoisen.

  VastaaPoista
 22. Minusta tumman liila ja metsän vihreä samassa kankaassa olisi aivan mahtava yhdistelmä, myös musta-punainen samoin kuin puna-valkoinen toimii aina :)
  anniina.leppaniemi(a)gmail.com

  VastaaPoista
 23. Missä ihmeen välissä sinä nämä kaikki olet taas tehnyt? Ihan uskomaton tahti! Ja kaikki niin upeita vaatteita. Mustavalkoinen toimii aina. Ihan aina! Se ei ehkä ihan ole se mun suosikkiväripari, mutta aika lähellä sitä. Itse tykkään siihen aina ottaa jonkun kolmannen värin mukaan. Just nyt on päällä musta-valko-vaaleanpuna. Se on aika hyvä yhdistelmä. Mutta kahden värin väripari.... hmmmm..... ehkä kelta-oranssi tai vaaleanharmaa-tummanharmaa. Riippuu hetkestä ja kohteesta. :)

  VastaaPoista
 24. Jos jotain muuta kuin mustaa ja valkoista niin laittaisin syvää violettia tai vedenvihreää tai harmaata tai vaaleanpunaista... Mukana arvonnassa!

  VastaaPoista
 25. Mustavalkoinen on kyllä aika klassinen, mikä toimii aina. Myös vaaleanpunainen-musta on kiva ja noshilla ollut oranssinpunainen-tummansininen.

  VastaaPoista
 26. Yhdistäisin kankaaseen violettia ja petroolia korostamaan kankaan tummia viboja. Ja yhteystiedot laurahanninen80 at gmail.com

  VastaaPoista
 27. Meillä oli melkein sama toteutus veivi-paidassa! Itselläni tosin etulkappaleessa vähemmän kontrastikangasta, mutta takakpl tismalleen sama yhdistelmä :D kahden värin yhdistäminen onkin haastavampi kysymys... Vaikka en itse mustavalkoinen olekaan niin silti valitsisin kankaaseen ne värit. Väriä voi hakea toisesta kankaasta sitten. Eli mukana arvonnassa. :)

  VastaaPoista
 28. Oi että,miten ihania vaatteita! Yhdistäisin nustaa ja harmaata. Olen mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
 29. Itselläni on todella vähän mustavalkoisia vaatteita ja ylipäänsä mustaa. Joitain kappaleita on kun joissain tilaisuuksissa tarvitaan niitä mutta todella harvoin tulee käytettyä. Sinun työsi ovat kaikki kauniita ja kivoja kuvia :)

  VastaaPoista
 30. Yhdistäisin tuohon kankaaseen oranssia tai keltaista. Tai jotain muuta oikein kirkasta kontrastiväriä. Limenvihreäkin voisi olla kiva, en osaa päättää. :D ceraci@gmail.com

  VastaaPoista
 31. Voi sinä olet niin taitava yhdistämään kuoseja, aivan ihania vaatteita postaus täynnä! <3 Tuohon kuosiin sopisi mielestäni hyvin murretut sävyt, okra ja vihreä.
  Iloista alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 32. Musta ja valkoinen!
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
 33. Kertakaikkisen ihania vaatteita ja yhdistelmiä!
  Mä voisin olla hieman rohkeempi yhdistelemään värejä, nyt haaveissa jämä paloista mahdollisimman värikäs etuosa ehta mekkoon, kyllä mä vielä sen teen. Mut musta-valkoinen on/ois helppo yhdistelmä, liian helppo. Mä valitsisin vaal.harmaa-vaalean punaisen tai vaal.harmaa-minttu yhdistelmän. Aikalailla kausittain mieltymykset vaihtuu.
  annanen75@gmail.com
  Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
 34. Kauniita vaatteita. Erityisen ihana on tytön kissatunika ja legginssit. Pidän itse väreistä. Muva noitarumpuun yhdistäisin tummaa lilaa/luumua kankaana ja resorina pinkkiä.
  T:Emppu, etiiro@gmail.com

  VastaaPoista
 35. Ihania vaatteita taas kerran! Musta-valkoinen on klassikko ja pienellä väriruiskeella menee hyvin myös lapselle. Tytön leggarit taisi olla nyt suosikit, hienot! Noitarumpuun voisin yhdistää pinkkiä ja turkoosia perheen naisväelle, miesväki saisi kaveriksi sinistä ja vihreää.

  VastaaPoista
 36. Voi miten ihania vaatteita - jälleen kerran! Jos Noitarumpuun pitäisi yhdistää kaksi väriä, niin ne olisivat epäväri harmaa sekä oikein tumma sininen.

  henttuli@gmail.com

  VastaaPoista
 37. Tekemäsi printtipaidat on ihania!

  Yhdistäisin Noitarumpuun vihreää ja punaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arpaonni suosi sinua kommentti nro 37 :). Onnea, olen sinuun yhteydessä.

   Poista
 38. Tuo merinovillainen villatakki on aivan täydellisen ihana! Sellainen onkin ollut to-do listalla ja tarkoitus toteuttaa lähiaikoina. Eniten on tullut viimeaikoina yhdistettyä harmaata ja turkoosia. Mukana arvonnassa (annukka.ylikangas@gmail.com).

  VastaaPoista
 39. Voi että, mitä ompeluksia!!!!
  Itse olen mustavalkoisen suurkuluttaja, ja nämä kyllä iskivät :-).
  Noitarumpuun yhdistäisin jonkun vahvan värin, poltettu oranssi, murrettu turkoosi, kirkas petrooli .

  VastaaPoista
 40. Minä pidän erityisesti mustan ja valkoisen yhdistelmästä ☺ mukana arvonnassa
  annika.jokirinta@hotmail.com

  VastaaPoista
 41. Ihania ompeluksia jälleen!
  Mustaa ja valkoista löytyy omasta vaatekaapistani eniten. Pitäisi kyllä opetella käyttämään enemmän värejä :)

  Noitarumpuun yhdistäisin punaista ja keltaista.

  VastaaPoista
 42. Ihania ompeluksia jälleen!
  Mustaa ja valkoista löytyy omasta vaatekaapistani eniten. Pitäisi kyllä opetella käyttämään enemmän värejä :)

  Noitarumpuun yhdistäisin punaista ja keltaista.

  VastaaPoista
 43. Oletpa ahkeroinut!
  Noitarumpuun yhdistäisin tummaa oranssia, toista väriä en keksi :D

  maimyx@gmail.com

  VastaaPoista
 44. Kamalan vaikea kysymys! Vedenvihreä-valkoinen voisi olla raikas yhdistelmä :)

  VastaaPoista
 45. Yhdistäisin petroolin ja mustan. Mukana ihanassa arvonnassa :)Ihania vaatteita olet saanut tehtyä. Kuosit, varsinkin tekstikuosit ovat herkullisia.

  VastaaPoista
 46. Ihana blogi!
  Kauniita vaatteita :)
  Arvontaan osallistun, yhdistäisin kankaaseen vaaleanpunaista :)

  VastaaPoista
 47. Oot kyllä niin ahkera ompelemaan, että meinaa ihan hengästytää! Niin upeita vaatteita taas!

  Väripari. Hmm... Musta-valkoinen toimii aina. Tyttöjen synttäreitä järkkäilessä ruskea-vaaleanpunainen-valkoinen oli hyvä väriyhdistelmä. Ompeluissa miellyttää tuon mu-va lisäksi harmaa-vaaleanpunainen pari. Kevättä kohti väripari valkoinen-lime tai valkoinen ja pastellivärit miellyttävät myös. Syksyä kohti musta-violetti, musta- murretut sinisen sävyt. Ai niin. Mukana arvonnassa.-Rusetiina.

  VastaaPoista
 48. Noitarumpu tuo mieleeni ruskavärejä, oranssin ja keltaisen. Myös punainen olisi oiva vaihtoehto. Olen siis mukana arvonnassa :)

  VastaaPoista
 49. Lemppareina olisi tumma kanerva ja joku yhteensopiva lila...:)
  Satu
  satu.kantoluoto@hotmail.com

  VastaaPoista
 50. Musta-valkoinen on takuuvarma yhdistelmä

  VastaaPoista
 51. Oi miten paljon ihanuuksia olet taas ommellut<3 upealta näyttävät päälläsi <3 harmaa vaaleanpunainen tai minttuvalkoinen tai lila vaaleanpunainen tai turkoosi valkoinen tulee ekana mieleen ;)

  VastaaPoista
 52. Petrooli ja ruskea, sanon minä! :) Ihania ompeluksia. Poikani (4v) kuikuili selkäni takanani ja sanoi tyttärestäsi, että onpa nätti tyttö :D kaljukeiju@gmail.com

  VastaaPoista
 53. Noitarumpu-kankaaseen yhdistäisin harmaata ja keltaista. Musta-valkoinen on niin hyvä yhdistelmä!
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 54. Keltaista ja harmaata voisin yhdistää. Jos onnetar suosii, s-posti on ida.hallami@gmail.com

  VastaaPoista
 55. Punainen ja keltainen tuli ensimmäisenä mieleen kankaan tunnelmasta.
  ooti-@suomi24.fi

  VastaaPoista
 56. Onpas kivoja nämä kaikki. Erityisesti silmää miellytti tuo Metsolan kankaasta tehty paita. Musta-valkoinen ei petä ja säilynee omanakin suosikkina läpi trendien ja kaikkien muotivirtausten :)

  VastaaPoista
 57. Tykkään yleensä tai ainakin tällä hetkellä enemmän kankaista, joissa on enemmän värejä tai eri sävyjä vähintäänkin. Ehkä jotkut ensin kummalliset väriyhdistelmät viehättää tällä hetkellä eniten eli esim. joku neonväri yhdistettynä johonkin ihan muuhun. Esim. äskettäin ompelin tyynynpäälliset kankaasta, jossa on lähes neonkeltaista ja beigeä. Todella kumma yhdistelmä ja lähes ruma, mutta ehkä siksi jotenkin mielenkiintoinen. Roosa - tummansininen on myös miellyttävä, joten sanotaan vaikka se :)

  VastaaPoista
 58. Minä voisin yhdistää mintun tai keltaisen. Jos ihana onnetar minua suosii sähköpostini on tiia.jurvakainen@gmail.com.

  VastaaPoista
 59. Yhdistäisin minttua ja harmaata.

  VastaaPoista
 60. Yhdistäisin petroolin ja sinapinkeltaisen.
  tanja.sieranta (at) windowslive.com

  VastaaPoista
 61. Harmaa ja rehellisen vihreä. Tai neonkeltainen ja lohenpunainen. Tai oranssi ja punainen...

  VastaaPoista
 62. Turkoosia ja keltaista ehkäpä - ihana arvontapaketti.

  Kylläpä olet ollut ahkera, tosi kivoja ompeluksia!

  VastaaPoista
 63. Punaista ja ripaus sinistä, päästään Lapin tunnelmiin :D
  sanstryy(at)gmail.com

  VastaaPoista
 64. Tällä hetkellä ehkä mieluisin yhdistelmä olisi mustavalkoinen, sillä ne ovat värit joita ei omasta eikä lasten kaapista löydy. Vaatekaapit ovat varsinaista väri-iloittelua ja voisi kaivatakin jotakin hieman rauhallisempaa kaveriksi. tiiu18@gmail.com

  VastaaPoista
 65. Laittaisin varmaan harmaata ja punaista!

  VastaaPoista
 66. Ompas kivoja mustavalkoisia töitä :)
  Noitarumpuun yhdistäisin Murrettua oranssia ja tummaa sinistä :)

  VastaaPoista
 67. Minttu ja keltainen houkuttelee tällä hetkellä =)

  VastaaPoista
 68. Ihania vaatteita!
  Ensin tuli mieleen turkoosi ja keltainen, mutta murrettu oranssi olisi myös kiva yhdistettynä ehkä keltaiseen tai harmaaseen. karhapaa.ml(at)gmail.com

  VastaaPoista
 69. Kunnon kirkkaan keltainen ja punainen voisi olla kiva yhdistelmä!

  VastaaPoista
 70. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 71. Hurja määrä ompeluksia, ihania! Pinkki ja mustaa toimii aina yhdessä :)

  VastaaPoista
 72. Olipas musta-valkoista,ihania kankaita.
  Vaaleanpunainen ja keltainen näin kevättä kohden.
  tyttiklemetti@luukku.com

  VastaaPoista
 73. Musta ja valkoinen on helppo, mutta jotenkin sininen kausi on edelleen miula vahva. Petrooli varsinkin on kovin houkuttava. Mutta siihen toisen värin yhdistmäninen. Toisaalta okra istuu tiettyyn siniseen yllättävän hyvin... Tää on vaikee päättää... Varsinaiset värit kun menee miula niin kausittain. Ehkä mie sanon sit kuitenkin harmaa ja valkoinen. Musta on niin jyrkkä et se ei oikein oo miun "väri"

  VastaaPoista
 74. Musta ja valkoinen :)
  Mukaan arvontaan.

  VastaaPoista
 75. Harmaa ja vaaleanpunainen. Mukaan kivaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 76. Harmaa ja vaaleanpunainen. Mukaan kivaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 77. Mustaa ja valkoista yhdistäisin
  Mukana olen . Salli.moilanen36@gmail.com

  VastaaPoista
 78. Meillä tuntuu olevan samat ongelmat ja samat suunnitelmat:) Kuulosti kovin tutulle tuo olka/hartia/rintakehä "ongelma"kohdat. Siispä, päätin itsekin jokin aika sitten pyytää ihan ammattilaisen apua omiin peruskaavoihin, koska en millään saa muokattua valmiskaavoja mieleiseksi..Pitkä projekti kylläkin..Kauniita kaikki nämä musta-valkoiset ompelusi. Kankaan kuvioinnilla pystyy vaikuttamaan paljon, minkälainen tunnelma vaatteesta huokuu:) Ja hienosti näyttää istuvan itse kaavoitettu pusero! Pääntie halkio näyttää niin tyylikkäälle sekä siistille! Ja jes, ehdin vielä osallistua arvontaa:) Tuohon Noitarumpuun yhdistäisin sinisen ja oranssin:)

  VastaaPoista
 79. Minä kyllä kadehdin sun ompelitahtia! Upeita vaatteita taas niin monet, tykkään kyllä kaikista. Noi neuletakit on lemppareita, erityisesti tuo Paapiin neuloksesta tehty näyttää mielenkiintoiselta. Hienoa, että saat peruskaavan omilla mitoilla. Kyllä se sovituskaveri olisi luksusta! Ja huh, ehdin sittenkin arvontaan mukaan :). Harmaa ja vaaleanpunainen, jos puhutaan ihan vaan kahden värin yhdistämisestä. Jos taas tuohon noitarumpuun, niin varmaan väreistä turkoosi/pinkki tai sitten perinteisesti musta/valkoinen :). ja hannannamit@gmail.com

  VastaaPoista
 80. Yksi mustavalkoinen valmiina. Käys kurkkaamassa, kun ehdit. :)
  http://pikkuakantilkkuvakka.blogspot.fi/2016/03/mustavalkoinen-mekko.html

  VastaaPoista
 81. Sainpas toisenkin mustavalkoiset blogiin asti:
  http://pikkuakantilkkuvakka.blogspot.fi/2016/03/jalkapallohuppari.html

  VastaaPoista
 82. Sainpas toisenkin mustavalkoiset blogiin asti:
  http://pikkuakantilkkuvakka.blogspot.fi/2016/03/jalkapallohuppari.html

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit :)